Jump to content

Help Cablu Kilometraj


Cypor
 Share

Postare recomandată

azi in graba doi mesteri mari au reusit sa scape pinionul acela din plastic din cutie (pe care nu l-am fixat pe cablu cum trebuie inainte) in cutie ...la manopera de inlocuire a ccablulu i de kilometraj. E o mare problema ..avand in vedere ca nu vreau sa circul mai mult de 100 de km cu masina pana desfac cutia si motoru?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

mai omule pinionul ala pica de pe cablul de kilometraj daca nu e siguranta la locul ei...deci nu ai cum sa scapi ala in cutie pentru ca tu cand scoti cablul il scoti cu tot cu pinionu ala, si faci afara toata manevra, cand inlocuiesti cablul trebuie pusa inapoi siguranta pe cablul de kilometraj ca sa nu pice pinionul ala.

daca faci treaba cum trebuie nu se intampla nimik.

Modificat de costelbaciu
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

...deci nu ai cum sa scapi ala in cutie pentru ca tu cand scoti cablul il scoti cu tot cu pinionu ala, si faci afara toata manevra...

daca faci treaba cum trebuie nu se intampla nimik.

Se pare ca a reusit deja sa-l scape in cutie

@Cypor : incearca sa pui siguranta de care spune @costelbaciu inapoi pe cablu ( daca ai ) si sa introduci cablul in cutie sa prinzi melcul, sa-l scoti afara, mai mult ca sigur a ramas la locul lui daca cablul a iesit fara el.. Ma gandesc ca daca nu e fixat, cablul are pe cutie un surub de fixare care il tine strans in pozitia buna, s-ar putea manca dintii care is destul de sensibili pe melcul ala, si costa vreo 50roni unul nou.. ( iti spun asta din experienta :D )

Edit: Trebuia sa postezi la Tehnic nu la Tuning :huh:

Modificat de faty
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Daca are vreun prieten sau ai tu o penseta de aia de chirurgie atunci poti sa scoti pinionul usor. Pare o solutie destul de comica insa merge :)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@costelbaciu - am precizat ca nu am fost atent, lucram doi ..si unu nu a pus siguranta unu s-a grabit sa il puna la loc si pinionul a cazut inauntri si nici cu penseta nu il pot macar localiza...am sa mai incerc..sper ca sa nu se intample nimica si daca nu pot ...putinul timp in care circul cu ea pana demontez tot pentru rebuild.

Merci all pentru raspunsuri:) ..ma descurc eu cumva.

PS: @faty "Trebuia sa postezi la Tehnic nu la Tuning"

Noua regula de forum nu imi permite postarea in alte locatii decat aici pana ajung la un nr anumit de posturi (10 cred)

Modificat de Cypor
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

... si costa vreo 50roni unul nou..

sau 30 ron :D depinde de unde si ce iei.. :D

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Cunosc problema, la mine mi-a cazut, si m-am chinuit vro 2 ore sa-l scot cu penseta....Am desfacut inclusiv roata, si busonul din lateral pe unde se alimenteaza cu ulei cutia, si am bagat un deget si pe acolo ca sa il imping. Am luat juma de masina in bratze, am transpirat de nu am mai putut.... Pana la urma am scos pinionu mancat, si am pus unul nou dat de Xanu, cu sigurantza cu tot.. Acuma, sigurantza originala, ohringhinala, era prea mare si nu vroia sa intre pinionu pa cablu nici mort, vorba lu' Xanu, era "un pinion foarte virgin". Pana la urma am facut eu alta sigurantza dintr-o sarma un pic mai subtzire decat aia originala si l-am incotzopenit acolo.

Partea interesanta e ca acu 2 saptamani am umblat iara la cutie, si am scos iara cablu de km. Pinionu' a ramas pe cablu, da nus' ce mi-a venit de am bagat degetu in gaura si am simtzit ca acolo inauntru e ceva nelalocu' lui... Spre mirarea mea acolo era un al doilea pinion mutilat uitat in vreo era preistorica.

Avand o sclipire de inteligenta, am luat un colier soricel, l-am facut lasou, am bagat degetu' si "lasou" in gaura unde intra cablu, am dat de capatul pinionului, l-am bagat pe "lasou", am strans si l-am scos. Asta a durat mai putin de 10 minute cu cautatu soricelului cu tot.

Multa bafta in continuare!

Am si o poza cu pinionu buclucas...

post-2306-1197985111_thumb.jpg

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@Asterix vad ca tu ai o adevarata poveste cu treba asta...m-am speriat ca-s singurul.

Eu mai astpt ca dau cutia jos cand vopsesc coaja...+ ca imi si patineaza ambraju sper sa imi fie mai usor atunci.

Merci @ll.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 years later...
Fekete Zoltan

Salutare....

Am si eu o problema....

Am pus pe POLO 1.2 (AZQ 47KW 2003) GPL si baietii care au instalat GPL-ul cred ca mi-au atins vreo mufa sau vreo siguranta e arsa ca nu-mi mai indica acul de la kilometraj si nici numarul de kilometrii parcursi....

Aveti vreo sugestie unde sa caut????

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 8 months later...

Si eu am facut aceiasi prostie insa din pacate eu nu am scos pinionu:((:(( un ajutor ar fi ideal am citit si mai sus cu penseta nu pot pentru ca pinionu e sub pinioanele celelalte nu e deasupra gauri de la cablu:(( oare cum as mai putea face sa il scot, mentionez ca umblu si mult cu masina si pinionu e acolo de vro 3 4 zile oare s-o stricat??? . eu ma gandeam ca inginerii astia de la VW fac si eu un locas acolo sa stea pinionu ala fix in cutie nu sa se tine numa in cablu.. insa se pare ca m am inselat:( si acuma nu stiu cum sa il scot:(

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nu cred ca ar putea dauna daca pinionul a ramas la locul lui, mai ales ca este din plastic si se pare ca nu-i un plastic dur(cel outin asa-i la mk2). Eu cand am luat masina nu-mi functiona kilometrajul, am scos cablul si surpriza era rupt in cutie, pinionul cu capatul de cablu inauntru. L-am "extras" cu o penseta de chirurgie cu bratele ce se pot fixa-nu stiu denumirea exacta, am inlocuit cablul si pinionul (la mk2 se vand separat) si a fost ok, numai ca are un pic de joc la vieze mici mai mare dupa 60 insesizabil, nu stiu daca din ceas sau dun pinionul care transmite miscarea din cutie.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

sa am totusi o posibilitate sa il scot cu o penseta? dar nu cred ca pot ca e bagat pe acolo nu se mai vede din gaura de cablu de kilometraj:(:(

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!