Jump to content

Passat 2002 Vs Logan Nou Vs Alta Optiune

bogdantogo
 Share

Postare recomandată

dintre cele expuse in versus - Logan, clar ! passat cu 200 k km pare cam obosit, mai ales ca nu stii cum a fost folosit/intretinut .. de obicei TDI-urile duc peste 300, 400 k km (din cate stiu eu) daca sunt tratate bine !

Te cam contrazici... pana la urma e obosit la 200 sau duce lejer 300 400 ?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• Replies 67
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• DragosR

8

• bogdantogo

8

• maximus

4

• EsTeTicu

4

Eu nu stiu de unde scoateti preturile astea! A mea e din 2002, are cam 183.000, e Variant, adevaru' e ca am cam de toate pe ea incepand cu incalzire in scaune si terminand cu xenon. E o masina in mintile ei pe care pun pariu ca iau 10.000 de euro. Din proprie experienta va spun ca am vazut multe masini pana sa o cumpar p-asta, pretul mic in 99% la suta din cazuri ascunde probleme multe, iar pretul ala mi se pare mic. Sfatul meu e sa va feriti de preturile cele mai mici.

Daca te-ai gandit sa alegi intre o masina noua si una second trebuie sa fii cat mai sigur ca cea second nu-ti va face probleme repede, pt ca in cele din urma iti va face.

Sfatul meu e fie sa mai pui ceva bani si sa-ti iei un second cu ceva mai putini km (verificata la sange), iar daca aia sunt banii pe care vrei sa-i dai pe masina sa alegi Loganul.

Bafta!

Link către comentariu

Avand in vedere ca eu am un passat 2002 luat sh si un logan luat de nou , cred ca pot sa-mi exprim parerea . Si anume , merg pe Passat :D . Asta numai pt feelingul dat de masina , loganul fiind o masina bunicica. A mea este 1.4 benzina insa , un motor stiut a fi foarte fiabil ; dci-urile insa nu le recomand , pica injectoare la greu ( spusa de un mecanic de la dacia ) iar piesele sunt mai scumpe decat la passat . Passat sh pe benzina n-as lua.

BTW dc vi se pare passatul respectiv foarte scump ? Dati un search pe mobile.de dupa passat din 2002 , si veti vedea ca un passat cu 130 cp ce-i drept , pana in 150 kkm , dotari decente nu extravagante, este cam 9500 eu acolo , ceea ce-l face aici pe la 11500 cu taxa de inmatriculare si drum.

Link către comentariu

Esteticu - aparent, ma contrazic, dar daca urmaresti mai bine formularea - "pare" cam obosit la 200 k (la acel pret, un an oarecum recent de fabricatie, anunt in ziar, variant (asadar posibil fost taxi pe afara sau in tara, cu km dati inapoi)) - DAAR din cele auzite de mine si vazute pana acum, un TDI bine intretinut - folosit ca masina personala si nu de sv sau taxi/scoala soferi, cu revizii facute cum trebuie/cand trebuie si ceva mai multa grija (a unui pasionat, sa zicem) atunci motorul duce 300 - 400 k km, altfel nu.

Nu vreau sa dezbat problema pusa de bogdantogo .. si anume sa vin cu argumente (dupa preferinte evident) ca e bine sa ia una sau alta, in conditiile puse mai sus - Loganul e cel mai ok in ac moment deoarece e noua, are ceva garantie si, cel putin teoretic, o bucata de timp nu vei avea nevoie de interventii in service/contra cost - Passatul ofera totusi prestanta, e mult mai calitativ construit si asamblat chiar si la km avuti, dar cu un istoric mai complicat de verificat poate fi o alegere proasta (daca ne raportam STRICT la masinile din versus). Daca luam "alte variante" in considerare, de banii aia se poate alege dintre zeci si sute de masini bune, o prima recomandare a mea ar fi G4 1.6 MPI cu ceva km si dotari de bun simt, in continuare mai conteaza si ce nevoi trebuie sa-ti satisfaca viitoarea masina, ce utilitate are ptr tine (familia ta) si cat timp vei fi dispus sa o tii.

Bafta !

Modificat de Raz_Van_YkE
Link către comentariu

deci masina trebuie sa fie destul de incapatoare pt 4 persoane, sa fie confortabila, nu voi parcurge multi km pe an si cei mai multi in afara orasului. Golf 4 am gasit tot din acelasi an si cu km mai putini sau din 2003 dar cu km destul de multicei.

acum o intrebare ce in afara de suspensie ar putea sa-mi scape la o testare cu VAG-COM-ul?

Link către comentariu

daca ai zis masina confortabila, nu stiu ce mai cauti la Logan... mi se pare ca se sta groaznic in masina aia. Personal, n-as lua nici Logan nou dar nici un Passat care-a ajuns la 8500 euro si pe deasupra negociabil. Masina aia nu poate sa fie in stare foarte buna la pretul asta. Ori mai pui niste bani pt un Passat ingrijit ori treci la o clasa mai mica (vezi Golf).

Link către comentariu

am pendulat si eu intre masina mea si un logan dci (echiparea de top :P ) de la pravalie si se simte diferenta chiar daca loganul avea 5000 si a mea 125mii, asa ca nu prea pot fi comparate pt ca golanul nu s-a vrut a fi decit o masina ieftina :) .

Modificat de DragosR
Link către comentariu

Salutari, acum alegerea pe care o sa o faci depinde si de capitalul tau, de banii care esti dispus sa ii dai pe consumabilele masinii pe care ai sa o alegi, trebuie pus foarte bine in balanta faptul ca Loganul este nou si cam vreo 3 ani ai garantie, din punctul asta de vedere este un plus pentru el, o masina din grupul VAG din 2002 te poate usura de niste banuti in cazul in care are vreo problema tehnica sau estetica, insa confortul primeaza, iata ca minusuri si plusuri sunt cat vezi cu ochii, tu trebuie sa stii cel mai bine ce masina ti se potriveste. Cineva spunea mai sus ca e putin probabil sa gasesti o masina cu km reali (98.000) si ca majoritatea au 200.000, asta nu e o regula, a mea e din 2002, e cumparata de la porsche si are 94.000 reali, asa ca nu trebuie sa-ti pierzi speranta, insa cu siguranta trebuie sa te mai cauti de niste banuti in plus pentru acest lucru. Asa deci si prin urmare sfatul meu ar fi sa te sfatuiesti cu prietena/sotia/familia si sa gasiti impreuna cea mai buna varianta pentru familia voastra. Mult noroc in gasirea masinii dorite. Salutari !

Link către comentariu

Mai sunt si alte aspecte care trebuie luate in calcul. Spre exemplu costul asigurarii CASCO. Este o diferenta foarte mare de pret.

Link către comentariu

Cineva spunea mai sus ca e putin probabil sa gasesti o masina cu km reali (98.000) si ca majoritatea au 200.000, asta nu e o regula, a mea e din 2002, e cumparata de la porsche si are 94.000 reali, asa ca nu trebuie sa-ti pierzi speranta, insa cu siguranta trebuie sa te mai cauti de niste banuti in plus pentru acest lucru.

Ce a spus acel "cineva", este adevarat in proportie de peste 90% in cazul masinilor aduse de afara; tu ai luat-o de la un dealer din RO :o

LE: Ai fost de fata la vreo verificare a km reali :RO flag: sa vezi fetele celor ce au cumparat masinile (aduse de afara) de la PRIETENI BUNI? :icon_geek:

Link către comentariu

asta daca iei masina de la cineva care are obiectul asta de activitate; daca iei masina de la cineva care a adus masina pentru el, ai sanse sa iei masina buna si cu km real (cum am zis mai sus si a mea iese din norme cind e vb de an si km :icon_geek: )

Link către comentariu

Am vrut sa completez mai sus dar, am asteptat sa vad ce spui :icon_geek: ; exact...acestea pot fi exceptiile...cei care si-au adus masinile pentru ei.

Link către comentariu

oricum, daca te decizi pentru masina SH e bine sa nu te arunci cu capul inainte la achizitie, asta ca sa nu ai batai de cap pe viitor; logic ca atunci cind ai gasit masina visurilor trebuie sa faci o testare amanuntita unde vrei tu nu vinzatorul :o

daca vinzatorul e de acord si la testarea km inseamna ca e o masina curata si de cele mai multe ori trebuie sa te uiti si la om cu maaare atentie.

cu masina noua plina de probleme o mai dregi la garantie si zici ca nu ai avut noroc de marfa buna; pe cind la una SH nu prea mai ai scuze cind ai dat banii pe un junghi.

:icon_geek: xxnelu, posibil ca peste 2 ani sa imi iau Touran cu vreo 60-65mii km (e deja la garaj, omul foloseste masina de servici) :RO flag:

Link către comentariu

deci masina trebuie sa fie destul de incapatoare pt 4 persoane, sa fie confortabila, nu voi parcurge multi km pe an si cei mai multi in afara orasului. Golf 4 am gasit tot din acelasi an si cu km mai putini sau din 2003 dar cu km destul de multicei.

acum o intrebare ce in afara de suspensie ar putea sa-mi scape la o testare cu VAG-COM-ul?

Astfel de posturi nu sunt admise aici. Puteai sa folosesti PM daca intradevar simteai nevoia. Publicitate se face pe alta arie!

Modificat de BogdanS
Link către comentariu

• 3 weeks later...

Salut

tot cautand am mai gasit o masina Golf IV an fabricatie 2001 motor 1.6 benzina (cred ALH), Km 75000 (dovediti cu cartea de service), bine intretinuta pret 7700 euro. Am vazut-o si arata foarte bine, tinuta in garaj. Ce ziceti de aceasta varianta?

La multi ani

Link către comentariu

nu mai sta pe ganduri dute si fa actele , chiar daca ti-ai lua logan nou niciodata nu o sa ai comfortul si performanta unei masini nemtesti

Link către comentariu

ALH e la diesel.Cred ca e 1.6 benzina de 105cp.Pretul mi se pare ok....eu zic sa verifici km la ea :))

Link către comentariu

si eu cand am cumparat masina avea km cat scria pe carte,dar ulterior am aflat ca nu erau reali,ci avea cu 30k mai mult,asa ca treaba cu cartea de service e relativa

Link către comentariu

benzinarele au sanse mult mai mari sa aiba km reali :))

Link către comentariu

Scuze motorul e AZD alte dotari computer de bord, nu are incalzire in scaune. Km am sa-i verific si cu VAG-COM-ul daca aceasta masina o voi cumpara.

Link către comentariu

Cel mai mult conteaza cum a fost intretinuta daca arata bine si nu a fost lovita parerea mea e sa o cumperi.Eu am aceeasi motorizare si de aproape un an de cand o am nu am avut nici o problema cu masina.Poate ne dai si noua mai multe detalii eventual niste poze :rolleyes:

Link către comentariu

bine m-ati convins. sunt pe punctul de a o cumpara dar mai am o singura intrebare. va trebui sa merg si pe drumuri rele cu ea, de pamant. Posesorii de golf aveti probleme pe drumurile rele? Cum ii rezista suspensia la asa ceva? Si fata de Octavia e cu mult mai joasa?

Link către comentariu

golful 4 rezista f bine la gropi si drumuri proaste, e o masina solida. eu nu stau de obicei sa ocolesc gropile spre ex. (decat in cazuri extreme) si am bagat-o de mult ori si pe drumuri de tara si pe camp iar dupa 90.000 km nu am absolut nici o pb.; sincer ma asteptam la schimbat capete de bara etc. dar n-a fost cazul.

Link către comentariu

uita-te pe harta sa vezi unde e drumul de la Gurahont - Julita- intersectie cu DN7; crede-ma ca nu mai merg in viata mea pe acolo (capetele au asfalt 2 3 km si asa iei teapa mare din ambele parti :) restul piatra si peste munte prin padure OFF Road de-a dreptul si am atins de vreo 2 ori cu scutul diverse sleauri de namol)

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!