Jump to content

Passat 2002 Vs Logan Nou Vs Alta Optiune

bogdantogo
 Share

Postare recomandată

Salut

In primul rand vreau sa va spun ca admir munca voastra de pe acest forum si dedicatia pentru aceste masini superbe.

Acum ontopic: A venit timpul sa schimb Dacia si cautand mi-am dat seama ca e grea alegere cumpararea unaei masini. asa ca va intreb pe voi. Am gasit in ziar un VW Passat Variant an fabricatie 2002, motor 101Cp, Tdi,PD,205.000 km la bord cutie de viteze in 5+1trepte,sirocol la pretul de 8500 euro neg. Am fost am vazut masina arata bine dar totusi are aproape 6 ani.

Acum varianta autohtona Dacia Logan noua sau de maxim un an.

va rog sa ma ajutati cu idei si sfaturi referitor la ce ar fi mai bine sa cumpar.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• Replies 67
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• DragosR

8

• bogdantogo

8

• maximus

4

• EsTeTicu

4

eu as opta pentru un Golf 4 ,passatul de care spui are km multicei ,si e foarte probabil sa fie si mai multi decat spui tu :P ,iar Loganul nush daca se ridica la nivelul de confort si performanta pe care ti-l poate oferi un GOlf 4.asta e doar parerea mea.. :)

Link către comentariu

nu prea s-a inteles, versusul e intre Pasat Variant si Logan Break? sau Logan normal? Oricare Logan ar fi, ce motorizare?

intr-un cuvant, mai multe detalii.

pretul la passat mi se pare cam mare, sincer (la banii astia poti cumpara un golf 4 din 2003). plus ca din cate stiu e EURO3. (nu stiu singur, sa confirme cineva).

Link către comentariu

Decit Passatu ala cu asa multi km si de 6 ani, mai bine un Logan nou. Banuiesc ca mai multi bani nu ai, altfel iti puneai problema si de o masina mai noua.

La pretul ala si la km aia Passatu este ENORM de scump.

Link către comentariu

Intre cele doua eu as alege Loganul nou.

Am condus Logan si sincer mi s-a parut ok tinand cont de pretul masinii. In plus ai si garantie. Passatul are prea multi km.

Link către comentariu

Ma mir ca toata lumea spune ca 200 de mii de km sunt prea multi pentru un Passat.Cred ca 30-40 % din Passaturile din Romania au kilometri astia.Eu am Passat din 98 cu 200 000 kmsi nu l-as da pentru nimic in lume pe un Logan.Parerea mea

Link către comentariu

Corect, care e problema cu 200k km? Voi cat aveti? Eu am 170 si tot la fel, excelenta masina..

Parerea mea este ca 200k este mult mai aproape de realitate, adica probabilitatea sa fie reali este mult mai mare decat la o masina tot din 2002 care are 98.000 km. Pretul iar mi se pare acceptabil daca are toate optiunile pe el. Eu am dat 8000 euro pe golful meu in germania + 1600 euro taxa, deci nu stiu pe ce va bazati sa spuneti ca e prea mult.. Oricum preturile au crescut acum.

Cand am vazut topicul ma asteptam sa ii spuneti omului ca raspunsurile voastre o sa fie totusi subiective, pt ca toti avem Vag aici.. dar culmea.. cineva ii recomanda chiar logan.. Dupa mine comparatie nu are sens din niciun punct de vedere.

LE: km oricum poti sa ii verifici, si nu e singurul passat de vanzare...

Modificat de EsTeTicu
Link către comentariu

imi cer scuze daca am deranjat pe cineva intreband si nu cred ca postul iti mananca din banda la net.

Deci vesusul e intre Passat si un Logan limuzina Preference motor de 1.5 de 70 cp nou care costa 8600 euro.

pai nu-i nici o problema ca am gasit si passat cu 110.000 km din 2002 dar nu mi se par prea reali. si poate masina are tot atatia dar cu 600 euro mai scumpa. poate ala e pretul datului de km inapoi.

da ar fi o solutie si golful am sa caut sa vad ce gasesc. totusi la ce pret ar trebui sa se ridice un passat ca cel precizat?

Multumesc.

Modificat de bogdantogo
Link către comentariu

Un 7000 (hai 7500 daca are optiuni multe) cred ca ar fi mai aproape de adevar. Ai zis ca are sirocol (incalzire auxiliara). E o optiune destul de rara si foarte folositoare, mai ales iarna (daca nu stii avantajele, cauta pe forum sunt discutii despre acest sistem). 200,000 km nu sunt foarte multi pentru un diesel intretinut cum trebuie. A mea are 212,000, merge "brici" si nici nu am avut probleme cu ea (chiar daca e Audi nu Passat, motorul e la fel). Mai pune in balanta durata pentru care vrei sa tii masina si cati km faci pe an cu ea. Daca faci in jur de 15-20,000 km pe an, mai poti tine Passatul linistit 4-5 ani fara probleme dupa care o sa trebuiasca sa il dai si o sa iei max 3000 pe el la km si vechimea aia. Un Logan nou diesel (ai zis motor 1.5) va avea doar 4 ani atunci si o vei putea vinde mai bine. Spatiul, confortul si tinuta de drum este incomparabil mai buna la Passat. Daca te gandesti ca spatiul din Logan e suficient, varianta propusa de colegi cu Golf IV (eventual Golf IV variant) este buna si il poti gasi in aceeasi bani, mai nou sau cu km mai putini. In majoritatea situatiilor, km reali la o masina de genul asta se pot verifica prin mai multe metode. Cea mai la indemana ar fi cu VAG-COM (interfata pentru diagnoza) si sunt multi colegi care au asa ceva. Ar fi fost bine sa spui din ce oras esti ca sa vezi cine te poate ajuta cu o eventuala verificare.

Link către comentariu

Mie mi se pare un pret ok! (cred ca la 7500 rapier sunt sansele mai mari sa nu aiba km reali :angry: ) Daca te orientezi la golf, o sa gasesti la acelasi an, cu acelasi numar de km, dar probabil cu ceva dotari in plus. Trebuie sa tii cont si de dimensiuni (golf-urile sunt putin mai mici).

Offtopic: M-ai inteles gresit, nu am spus ca ai deranjat pe cineva, doar ca trebuie sa intelegi ca sunt foarte multe diferente intre masinile catre care te-ai orientat.

Ontopic: In primul rand faptul ca una este noua, si celalata second hand, apoi ca una este nemteasca si alta romaneasca (franceza), pretul consumabilelor este la fel diferit, doar ca pretul de achizite este acelasi acum. Asa ca, depinde si de ce iti doresti tu.. personal, iti recomand o masina vag second hand, dupa cum spuneam, o parere subiectiva. Am condus si un logan si este o masina super, doar ca as gasi mult mai multe avantaje la un vag.

Modificat de EsTeTicu
Link către comentariu

esteticule.... loganu pe langa passat nu e masina,

daca a fost intretinut motorul mai poate face lejer inca pe atat.

vw all the way :angry:

Modificat de tibi22
Link către comentariu

...pretul consumabilelor este la fel diferit..

dar nu foarte departe unul de altul.

Pe de alta parte imi place ca sinteti optimisti cu preturi asa de mici; hai sa nu fim ipocriti pe tema asta pentru ca niciunul din voi nu ar vinde masina cu un pret asa de mic.

eu unul nu as da golfeanu pe banii astia nici daca stiu ca fac astia motorina 5 euroi; l-as tine si m-as plimba ca pensionarii :angry:

Link către comentariu

salut eu postez din postura unuia care le are pe amandoua la indemana

adica am un passat pe care-l conduc zilnic si un logan ocazional fiind al tatalui meu ( drept e ca e bezina 1,4 nu 1,5 dci )

acum loganul a fost luat de nou are momentan 30000 de km ,masina e oki nu troncane nu bate nu au fost probleme cu ea ..

dar e buna pt oras . desi consumu e cam mare , daca nu ai pretentii la comfort si pui pret pe faptul ca e noua e oki ..

la 8500 nu stiu ce alta masina noua iei ... si diesel !

despre passat ... e din 2001 are 205 mii la bord , absolut nici o problema la motor la directie incepe sa imi caraie un cap de planetara , am adus-o din franta si a iesit 10200 cu tot cu taxa asta apropos de pretul passaturilor care au fot aici in post ..

eu unul sunt de parere ca daca ei masina noua ,logan in cazul de fata ,esti linistit dpdv al garantiei dar ca si cheluieli eu spun ca iesi mai scump decat daca ai intretine un passat second .. cat despe comfort , spatiu , siguranta ,fiabilitate .. nu mai are rost sa discutam e net superior passatul ..

cred ca compromisul ideal in situatia ta e un golf 4 .... incearca sa faci un drive test cu toate cele 3 masini sa-ti faci o idee ! bafta

Link către comentariu

fara discutie vw all the way dar l-as lua bine la puricat inainte de a-l cumpara.

daca as merge mai departe, pt ce vrei tu, intre logan si passat as lua un golf4.

Link către comentariu

Eu nu zic ca pretul este mic daca masina are km reali si a fost bine intretinuta. Motoarele vag sunt facute sa tina multi km, motorul de 1.9 TDI a fost pus inca de pe vremea golfului mk3, deci a trecut de teste, pe masinile mai vechi a tinut bine cateva sute de km, nu vad de ce sa nu mai tina si asta ink vreo 2-300.000. Tu daca te gandesti la passat sau golf, e bine ca imediat sa-i faci un schimb de ulei, filtre si distributie dupa care stai linistit. Poti sa te duci la un centru specializat unde sa-i faci testul respectiv si daca mai tin bine minte iti da si niste puncte in functie de gradul de uzura al motorului. Daca o testezi amanunti si esti multumit de rezultat eu nu vad de ce sa nu o cumperi. :D

:)

Link către comentariu

motoarele vag au fost facute sa tina multe sute de km dar piesele auxiliare NU.

Am avut logan si ca fiabilitate a fost perfect, spatiu mare si pret acceptabil. Depinde de ce vrei si tu: daca vrei sa arate bine si sa fie si bun calitativ in interior passatul e optiunea de ales, dar cu ceva cheltuieli suplimentare.

Link către comentariu

Pai o prima cheltuiala suplimentara de citeva sute de euro bune la Passat-ul ala este schimbarea distributiei si efectuarea reviziei.

Link către comentariu

Vin si eu cu o intrebare offtopic: Unde gasiti voi Golf4 2003 cu 8600 e????

back on-topic: Diferentele sunt mari. Ar fi de preferat sa mai cauti un Passat\Golf 4 Variant (is mai ieftine) care sa fie din punct de vedere tehnic si optic Ok. Am mers intr-un Logan 1.5 dci si un Megane 1.5 dci. Masini indentice.... Iti recomand cu caldura un Passat sau un Golf 4

Modificat de Be
Link către comentariu

motoarele vag au fost facute sa tina multe sute de km dar piesele auxiliare NU.

Am avut logan si ca fiabilitate a fost perfect, spatiu mare si pret acceptabil. Depinde de ce vrei si tu: daca vrei sa arate bine si sa fie si bun calitativ in interior passatul e optiunea de ales, dar cu ceva cheltuieli suplimentare.

Da Loganu e perfect.Coleg de munca.Logan din 2005 Dci . Numar de kilometri 70000.Injectoare cazute.Pret 71 milioane.PArca ar fi de aur.Cred ca nici la un Audi nu costa atat.

Link către comentariu

dintre cele expuse in versus - Logan, clar ! passat cu 200 k km pare cam obosit, mai ales ca nu stii cum a fost folosit/intretinut .. de obicei TDI-urile duc peste 300, 400 k km (din cate stiu eu) daca sunt tratate bine !

Link către comentariu

dupa parerea mea e clar ca orice masina sh de la VW din 2002-2003(cum doresti tu sa-ti iei) e net superioara la toate capitolele fata de logan.pt oras e ideal un golf 4 diesel.

Link către comentariu

va multumesc tuturor care m-ati ajutat cu un sfat.

intre timp lucrurile s-au mai colorat am gasit inca doua masini vw passat 2002 pret 8500 euro fiecare una

1.9 TDI 101cp computer de bord (prima nu avea), 4 airbag cutie 5+1, 182,000 km stare estetica excelenta.

si o benzinara 2.0 euro 4, cutie 5+1 computer de bord,122,000 km.

m-am tot uitat si cred ca ar putea fi luata in comparatie si Skoda Octavia tot cam la aceeasi varsta.

P.S. : Sunt din Targu Mures si daca ma hotarasc am sa solicit interfata VAG-COM de la un coleg forumist.

Multumesc

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!