Jump to content

Cum Testez Abs-ul?

Titus_tipu
 Share

Postare recomandată

Cum pot testa abs-ul ca la testul vag com nu m-i la putut verifica???

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Daca vrei sa vezi daca functioneaza ABS-UL apasa frana pe o portiune de drum unde este praf sau ghiata si daca iti functioneaza vei sesiza un zgomot si o usoara impotrivire a pedalei de frana plus ca roata nu se va bloca.Bafta!

Link către comentariu

sebastian stefan

Atentie! Nu fa probe la viteza mare.

Link către comentariu

adica pe un drum forestier, la 30kmh e suficient - sa ai centura musai si tu si ocupantii masinii... apesi brusc

Link către comentariu

• 7 months later...

Poti face proba oriunde ... si pe drum normal ... iti iei un pic de viteza ... nu foarte mare :vaidecapulmeu: si apesi frana brusc ... si vei simti in pedala ca niste trepidatiii .. daca franarea se face cu scartaieturi si nu-ti da in pedala ... inseamna ca nu intra abs-ul ! Martorul de la abs este cumva aprins ?

Link către comentariu

Se poate ca in ultimile 6 luni sa fi gasit o metoda de testare si sa o fi si pus in aplicare. Just a thought, though :vaidecapulmeu:.

Link către comentariu

E, si tu acuma... omul a facut un rezumat a ceea ce s-a scris mai sus! :icon_thumright:

Link către comentariu

:D Am vrut decat sa ajut , si am dat un sfat celor care poate se vor mai intalni cu problema asta !

Link către comentariu

• 3 months later...
sau chiar si intr-o parcare sau pe un drum liber, pe sosea uda = ploaie, pe la o viteza oarecum redusa dar nu ca melcul (30-50km/h) pune frana brusca, la maxim, preferabil pasagetii sa fie pregatiti pentru manevra,

ideea e sa pui frana tare pe o zona cu aderenta scazuta si daca se blocheaza rotile si te duci sanie e de rau, daca se aude car-car-car-car-car si pedala de frana vibreaza si se impotriveste franarii, atunci e de bine

ps: daca nu esti obisnuit cu abs-ul, testeaza inainte cum functioneaza, si cel mai important, cand vezi ca pedala de frana vibreaza si face "urat" nu iti fie frica ca s-a stricat ceva si sa iei de pe frana, ca sunt unii care fac asa, ci continua sa franezi normal, adica cu o forta normala de apasare, nici cu frica dar nici sa iesi prin podea, pur si simplu normal

Hmm.. Am patit chestia asta saptamana trecuta, dupa o ninsoare. Venind spre casa, l-am vazut pe trotuar pe un prieten de-al meu si am franat putin mai brusc sa zic (aveam 20-30/h) si am simtit cum tremura pedala de franare insotita de un usor zgomot cum ai spus si tu "car-car-car". M-am speriat intr-adevar, dar nu am luat piciorul de pe frana. Am crezut ca iarasi trebuie sa merg la service :Driver: Va multumesc, ma ajuta mult forumul asta.

Link către comentariu

• 2 years later...

Mare ATENTIE la cei care faceti "proba ABS ului" cum a zis si Stefan ,nu o faceti la viteze foarte mari (adica mai mari de 40-50 km/h) si mai ales daca aveti martorul ABS aprins in bord !

Link către comentariu

De ce nu? :blink:

Daca mergi cu 100 si ai o situatie ce faci, nu franezi tare?

Modificat de stealth
Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!