Jump to content

Probleme Mk1 Planetare


Vizitator
 Share

Postare recomandată

De o saptamana mi-am propus sa schimb planetarele la masina si abia ieri mi-a sosit piesa (capatul de planetara).

Azi am fost la un service sa mi-o monteze si, surpriza ,nu se potrivea (de fapt nici-o surpriza ca ma asteptam ca doar asa e norocul meu).Nu se potrivea in sensul ca nr de caneluri coincide insa ce era in neregula era siguranta. La planetara care mi-a venit este o siguranta care se monteaza iintr-un canal la o distanta de 5-6mm fata de capatul dispre motor , insa la cea pe care am dat-o jos nu era acel canal in schimb blocarea se face pe arbore care la mijlocul canelurilor avea un sant. (nu imi dau seama cum se facea acea prindere cu toate ca am avut planetara de inlocuit in mana dar eram prea nervos sa rationez sau PROST). Acum adevarul e ca la magazinul de piese imi dadea ca piesa de schimb (de fapt ca echivalent ) aceasta care mi-a venit si toate erau la fel ca aceasta . Totusi dupa lungi cautari am gasit un tip de cap de planetara (cea de la un 1.8 Gti mk1) care nu avea acel canal insa ca echivalent la aceasta erau tot cele ca cea care mi-a venit) Intrebarea mea este nu cumva merg amandoua?

Si ca un plus la problemele inepuizabile, dupa ce au pus planetara veche la loc si aceeasi roata si tot , in mers a inceput sa oscileze volanul, are o miscare stanga dreapta regulata de cam max 1grad, care nu era inainte...asta de la ce mai e???

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

de regula la VW axul planetarei are doua canale si la capatul exterior al canelurilor si la cel interior, fixarea capului de planetara se face printr-o simpla siguranta cilindrica daca e de tipul cu canal interior (canal 'exterior' la ex) si se scoate batand pur si simplu cu un ciocand de plastic in capul de planetara

sau la unele capete printr-o siguranta cu urechi care sunt mai greu de scos pentru ca trebuie desfacuta siguranta cu cleste special pentru a da jos capul de planetara. la montare se baga pur si simplu cu mana si ciocanind usor.

faptul ca iti 'zvacneste' volanul in mana e semn clar ca capul de planetara nu sta la locul lui,probabil e iesit sau ca are vreo problema in sine la piesele din el (uzuri, bile gripate etc)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pai si merge pusa cea cu siguranta cu urechi (ca de-aia mi-a venit) pusa in locul celeilalte, sau tre sa astept sa vina alta piesa in 30000000ani

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Ok...deci in poza de mai jos de vede cu rosu canalul care este pe planetara care mi-a venit....daca axul e pentru celalalt ip de planetara care are doar pe ax acel "circlip" (inel de siguranta) ..in teorie as putea sa pun planetara noua doar ca nu ii mai pun acea siguranta cu urechi pt ca axul se sprijina pe acea siguranta simpla...

NU?

post-8199-1196527438_thumb.jpg

Modificat de knox
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Planetara completa ff buna, 1 mil

si ai rezolvat toate problemele...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Te cred, pb e ca sunt din Craiova....si cheltuiala ma ajunge mult mai mult de atat...(plus ca pe ea noua am dat 90ron)...nu pretul ar fi pb ci modelul.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Done! da intr-adevar doar pe cap am dat 900.000 (adica tot kitul.. capul..burduf , vasilina, si soricei)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

OK deci problema s-a rezolvat....am schimbat piesa, am pus una cu canal in fundul canalului (fara siguranta cu urechi ci cu siguranta simpla)...partea interesanta este ca capul de planetara gasit pe softul pe care l-au cautat cei de la piese e pt un mk1 1.8Gti din '83 iar cand am luat piesa de la depozit scria pe cutie ca e de mk2 (compatibil si cu cordoba)...oricum se pare ca a fost bun. Oscilatiile se pare ca au disparut.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!