Jump to content

Lumini pe numar spate aprinse !

andreeaRJ
 Share

Postare recomandată

Buna tuturor!

Am o Skoda Fabia si mi se intampla ceva ciudat la ea. Dupa ce o parchez, inchid tot ce trebuie inchis in interior, scot cheile din contact si i activez alarma, la un interval de o ora se aprind singure luminile de la numar din spate si pe bord partea in care se regleaza ventilatia si comutatorul pentru faza scurta,ceata si pozitii. Partea de sus, unde este kilometrajul si turometrul sunt inchise. Cand se intampla acest lucru, trebuie sa o deschid si sa apas usor pe comutatorul pentru faza scurta. Atunci se stinge tot bordul si luminile de la numar, dar dupa o ora apar iar. Mentionez ca nu las nimic aprins si ca masina nu avertizeaza ca ar fi ceva in neregula. Nu imi explic ce se intampla. Imi fac griji sa nu imi omoare bateria. Astept pareri! Va multumesc si imi cer scuze daca am gresit deschizand un nou topic! Numai bine!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

hm,,,ciudat,,,,vezi ca e un scurt pe undeva

si eu am patit la daccie mai demult exact asa

atentie,,exista riscul sa ia foc masina,,,fara sa te speriu acum

fugi repede la un control pe partea electrica!!

ti-ai montat recent ceva alarma,cass,orice???la vreun neprofesionist?

spor!

Link către comentariu

Tocmai asta este: eu ieri am venit cu masina din service de la Skoda Craiova.Am avut de inlocuit senzorul de servodirectie si i s-a facut si verificare pe calculator. Dar nu a iesit nici o problema. Cei de le service nu au observat asta si nici eu pana aseara. Problema e ca un vecin mi-a zis ca el mi-a vazut de mai multe saptamani masina in parcare facand asa. Concluzia e ca nu este ceva recent. :huh: Imi cer scuze pentru mai devreme, dar calculatorul meu se blocase si a trimis de vreo 4 ori primul post.

Link către comentariu

tind sa cred ca nu este ceva grav totusi insa nu stiu exact ce...

in ceea ce priveste instalatia electrica pot fi multe...insa ai sa vezi ca o sa fie o chichitza

totusi trebuie verificata pareta electrica...musai!

nu ai ce face pana nu verifici!

imi pare rau ca nu te putem ajuta altcumva,,,decat cu acest simplu sfat!

sa vedem poate cineva a patit exact acelasi lucru...ca si tine si stie exact buba,,asa ca hai mai flacai care stiti dati un sfat!!!

Link către comentariu

Eu nu stiu ce sa zic, in mod normal cand iei contactul, se taie curentul la toate cele. O fi de la computer?

Link către comentariu

Mi-a spus cineva sa verific bateria de la alarma pt ca e posibil sa fie descarcata si sa faca figuri. Nu stiu ce sa zic...nici nu stiu unde are bateria :sbine: :sbine:

Link către comentariu

sigur nu se taie la bricheta si cred ca nici la pozitii. am fost sa verific. gresesti vali. lasa aprinse pozitii si iluminare numar si curent la bricheta

Link către comentariu

sigur ca nu e de la bateria aia!

cand e gata bateria la alarma nu face asa ceva,,din contra:)

garantat nu are nici o treab abateria de alarma!

Link către comentariu

Din ceea ce ati mai discutat, sa inteleg ca problema este din comutatorul pentru faza lunga,pozitii si ceata?!Acel comutator nu decupleaza/nu inchide total luminile pe numar, chiar daca el e pus in pozitia de stingere?!Daca aveti cumva o schema electrica a acelui comutator , mi-ar fi de folos. Imi este si rusine sa mai sun la reprezentanta la Skoda sa intreb, mai ales ca ieri de acolo am venit cu ea. :huh:

Link către comentariu

daca acel comutator stinge briketa,becurile din bord pozitia etc atunci trebuie sa stinga si becul de la numar

nu exista sa stinga tot si sa ramana becul de la nr aprins,,,,

nu e nici de la comutator clar!!!!!!!!

ciudat este ca se stinge becu din cate ai zis tu si mai ciudat e ca se aprinde singur intr-un tarziu:)

dar daca becurile in bord si pozitia se sting clar ca comutatorul functioneaza corect...ala de fapt e un simplu intrerupator nu vad ce ar avea defect!

daca ti-er jena de dealerul SKODA..eu zic sa mergi la un electrician simplu si sa-i expui problema!,,te costa si mai putin si scapi de jena...insa ATENTIE:

daca el va stii ce are lasa-l sa repare...daca-si da cu presupusul si se intreaba ce-o fi nu-l lasa sa se bage in masina

dar daca vezi ca stie si banuie ce-ar fi lasa-l sa rezolve!

spor!

Link către comentariu

n-are de ce sa-ti fie rusine. daca masina este in garantie, te prezinti la ei, le spui ca face asta si ca nu pleci de acolo pana nu se rezolva problema. daca spun ca nu pot atunci, incui masina si pleci cu cheile si le spui sa te sune cand s-au hotarat sa o repare, si lasi masina sa blocheze service-ul. si ma gandesc ca o sa iti rezolve problema daca sunt niste oameni normali acolo.

Link către comentariu

ooooooooo masina e in garantie????????????????????????

oooooo atunci lasa jena jos si nu te lasa la ei!!!

du-te si spune-le exact ce problema ai

e datoria lor,,,nu lasa dupa ei!!

daca e masina in garantie atunci nu te duce decat la dealer cu ea,,,nu stiam ca e in garantie scuze!

si inca ceva legat de becul de la numar!

imi amintesc de un vecin care avea o problema asemenatoare,identica insa cu becul din portbagaj,ala mic...si s-a dovedit ca era un scurt la masa ...poate de la apa.poate de la un fir neizolat,zapada etc!!

tot ce trebuie e gasita zona si rezolvata!

la el de exemplu un fir de la masa era desfacut si atingea unde nu trebuie,,atat!

poate cei cu schimbatul piesei recente au facut la fel...mai ales ca au lucrat si cu parte electrica

NEAPARAT DU-TE LA EI...FARA JENA SI CU GURA MARE!!!!!!>...ASA FACI TREEABA!

VB FRUMOS DAR SA FI STAPANA PE SITUATIE SI SA NU FACI COMPROMISURI!

Link către comentariu

ooooooooo masina e in garantie????????????????????????

oooooo atunci lasa jena jos si nu te lasa la ei!!!

du-te si spune-le exact ce problema ai

e datoria lor,,,nu lasa dupa ei!!

daca e masina in garantie atunci nu te duce decat la dealer cu ea,,,nu stiam ca e in garantie scuze!

si inca ceva legat de becul de la numar!

imi amintesc de un vecin care avea o problema asemenatoare,identica insa cu becul din portbagaj,ala mic...si s-a dovedit ca era un scurt la masa ...poate de la apa.poate de la un fir neizolat,zapada etc!!

tot ce trebuie e gasita zona si rezolvata!

la el de exemplu un fir de la masa era desfacut si atingea unde nu trebuie,,atat!

poate cei cu schimbatul piesei recente au facut la fel...mai ales ca au lucrat si cu parte electrica

NEAPARAT DU-TE LA EI...FARA JENA SI CU GURA MARE!!!!!!>...ASA FACI TREEABA!

VB FRUMOS DAR SA FI STAPANA PE SITUATIE SI SA NU FACI COMPROMISURI!

Link către comentariu

Ma gandeam ca e comutatorul pt ca eu il las pe pozitie inchis, ma duc in casa si daca ma intorc in parcare peste o ora vad aprinsa lumina in spate la nr si pe bord e luminat comutatorul si butoanele pt ventilatie. Cum am mai zis si in primul post,daca i dau usor o palma la comutator, se stinge lumina la numar si luminile de la butoanele de ventilatie. Apoi dupa alta perioada de timp, se aprind iar. Si o iau de la capat...

Link către comentariu

inseamna ca probabil acolo e buba daca zici ca merge la lovituri!

totusi cat de repede la dealer cu ea!!

fara nici o retinere!

Link către comentariu

Nu e masina in garantie...nu am zis asta. Am zis doar ca am fost la ei ieri pt ca aveam senzorul de servo defect. Ei l-au inlocuit, au citit computer de bord cu un calculator si au zis ca acum nu mai am nici o problema la masina. Aseara dupa ce am ajuns acasa,am vazut faza asta cu luminile la numar. Insa vecinul meu sustine ca am aceasta problema de vreo saptamana, adica de dinainte de a ma duce ieri la ei sa schimbe senzorul. Imi e rusine sa i mai sun pe cei de la Skoda pt ca pana sa imi aduca senzorul i-am mai sunat de vreo 3 ori pt ca imi promiteau ca soseste comanda si ma anunta,dar nu o faceau. Nu vreau sa creada ca sunt un stres sau am masina blestemata:)

Link către comentariu

Nu esti un stres...esti o clienta si e datoria lor sa fie la dispozitia ta!

daca nu e in garantie masina fa cum ti-am zis eu!

dar vezi ce e iarmna ,e frig si bateria e mai solicitata si daca ramane vreun bec aprins exista riscul sa iti descarce bateria exact cum patea vecinul meu,,,i se descarca batreria si nu stia de ce..pana a vazut acel bec aprins in portbagaj!

deci daca o faci fa-o repede pana nu te lasa bateria cu frigurile astea!

apropo.unde stai?...daca esti cumva clujeanca iti pot recomanda un ajutor!

spor!

Link către comentariu

Tocmai am sunat la Skoda. Consilierul service mi-a zis ca el considera ca e 90% din alarma. Mi-a zis sa inchid masina direct cu cheia si sa nu mai folosesc telecomanda, ca sa vad daca mai face asa la noapte. O sa incerc si revin cu detalii maine. Daca aflati ceva suta la suta sigur ,postati va rog! Numai bine!

Link către comentariu

chiar sunt curios ce-o fi??

atentie insa cu consilierii auto....ei fac ceea ce stie romanul sa faca mai bine,adika:

SA SE SCOATA ELEGANT:))

bafta!

Link către comentariu

• 3 years later...

salut skodari,

am si eu o problema legata de becurile de la numar.de fapt problema am depistat-o dupa ce am observat ca nu imi mai merge lumina din portbagaj.am verificat becul din portbagaj si este bun dar totusi nu se aprinde.cele de la numar inca nu le-am verificat sa nu fie cumva arse.are vreo legatura becul din portbagaj cu cele de la numar?cine ma poate ajuta sa rezolv aceasta problema?

Link către comentariu

Ca sa scapi de o necunoscuta verifica siguranta 36 care e de la becurile de la numar si e de 5 Amp. Vezi in ce stare e.

Link către comentariu

mersi o sa verific maine. lampa din interiorul portbagajului stii cumva daca este pe aceeasi siguranta?sau daca stii spune-mi te rog unde gasesc intrerupatorul becului din portbagaj, e posibil sa fie chiar asta defect.

Link către comentariu

nu este pe aceasi siguranta. intrerupatorul este in balamala haionului, cea de sus, nu cea de jos. daca ai portbagajul deschis poti sa simulezi o inchidere si vei vedea ca se stinge. se ajunge usor la el, 2-3 imbusuri.

Link către comentariu

eu am fabia sedan.se vede acel intrerupator sau este undeva in interiorul capotei?la care balama este stg sau dr?iar daca stii cumva zi-mi si ce siguranta este pentru lampa asta din portbagaj.trebuie sa elimin toate presupusele variante.ultima ar fi cablajul care ar fi si cea mai naspa

Link către comentariu

ma indoiesc sa fie altfel la sedan. intrerupatorul este inauntru, nu se vede iar cand am spus balamale nu m-am referit la amortizoare ci la sistemul de inchidere propriu zis care e sus si jos. intrerupatorul este sus. ce siguranta este o sa-ti spun mai pe seara.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!