Jump to content

Passat 2001-bmw 525- Audi A6

Red
 Share

Postare recomandată

salut

am deschis acest versus in indea ca poate ma puteti ajuta

la ora actuala conduc un passat din 2001 131 cp cu destule dotarii ( masina mea - http://vwforum.ro/index.php?showtopic=25293 )

dar ma bate gandu sa o schimb mai ales ca s-a ivit o ocazie spun eu..

deci ocazia suna asa bmw 525 2,5 tds ,limuzina ,2001, 163 de cp, dotari dintre cele mai importante dublu clmatronic , xenon , navigatie 16:9 color cu tv functional , car kit bmw , senzori de pracare ,fata spate , proiectoare ,dsc, 5 trepte ,jante originale 17 ,etc 12500 ultimul pret cu toate taxele achitate

masina e in tara de 1 an de zile si are 212000 de km , am condus-o acum 30 de min .. m-a impresionat prin stabilitate si prin faptul ca-ti da senzatia de putere .. dar m-a dezamagit faptul ca nu simt cuplul la fel ca si la passat !!!!!!!!!! nu stiu ce cuplu arela 163 tipul spunea 430 nm dar imi parea mai puturos ca si 1,9-le meu cu 320, drept e ca am auzit si turbina suierand un pic cam prea tare .. nu stiu nu ma pricep la bmw-uri ,nu am avut nici unul .. pana acum desi cred ca mi-ar palce drept dovata topicul asta ..

in alta ordine de idei pana acum nu m-am gandit sa dau passatul ... iar daca l-as da visul meu ramane A6 2,5 tdi 6 trepte manuala ,daca se poate quattro modelul din 2002-2004 sau seria 5 2001-2004

( mai mult nu imi permite bugetu ,chiar si asa e un pic tras de urechi :) )

ce ma sfatuiti sa stau pe fundul meu cu passatul din doatare si sa astept un A6 sau sa ma bag la bmw-ul respectiv ,bineinteles dupa ce-l verific ..etc ..

mentionez ca masina as lua-o de la un cunoscut ..

deci .. astept pareri !

multumesc

Modificat de Red
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

sunt cat se poate de obiectiv :(

parerea mea e ca 2.5 tds-ul o sa te rupa la consum cel putin , nu mai bine te-ai uita dupa un 520 d sau 320 d daca tot vrei BMW ?!

zici ca are un an de Ro si 212OOO de km ?! sunt reali ?

o sa platesti intretinerea cam mult pt ea , e cam mare motorul asta !

in locul tau mi-as lua tot masina VAG :(

la urma urmei sunt bani tai si tu decizi !

eu zic sa stai pe fundul tau cu passatul din dotare si uita-te dupa un A6 ;)

Link către comentariu

Din ce scrii despre BMW-ul ala, eu as sta departe de el. Sau vrei sa dai vrabia din mina pe cioara de pe gard? :lol: BMW-ul ala e la fel de vechi ca Passat-ul tau. Sa dai o masina veche pe una la fel de veche... hmmm... afacere va face cel ce iti da BMW-ul, nu tu.

Link către comentariu

nu conteaza consumul :lol: nu vreau 320 d ca e prea mic si in fond brandul bmw ar fi pe locul 2 daca ar fi sa aleg intre audi si bmw , doar ca acum mi-se pare ca aceasta masina este o ocazie 520 D ? te referi sa caut motorul mai mic cel de 2.0 .. ?

mda la intretinere m-as poticni si eu .. 6-7 l de ulei :D

mda mi-ar placea un Audi quattro doar sa am bani sa-l iau si sa aiba dotarile care le am eu :P

Link către comentariu

Si eu sunt de parere sa cauti un motor sub 2.0. Nu numai la intretinere, dar toate taxele si asigurarile cresc. Si, in plus, masina asta e de aceeasi vechime cu a ta. Daca vei vrea sa o vinzi peste cativa ani, cum o vei da (la pret)?

Asteapta Audi... parerea mea. Succes.

Link către comentariu

iti spun un lucru cert: piesele sunt mai ieftine la bmw 5 decat la audi a6. stiu din propria experienta. succes

Link către comentariu

1. Si a6 si seria 5 isi vor tine pretul la revanzare. Daca masina e buna ia-o, seria 5 e39 e o masina exceptionala, mai fiabila decat modelele noi de bmw.

Totusi A6 este mult mai nou si asta tre sa fie un criteriu in alegerea ta.

Link către comentariu

mda .. mi-ar placea sa o iau .... dar mie si firica sa nu dau o palma la un rahat ..

imi place la nebunie cum arata masina ... dealtfel o sa pun si niste poze cu ea sa fie mai interesant ..

ce ma intriga este faptul ca fluier turbina .. neasteptat de tare ... sa fie rezultatul celor 212 mii de km ?

pe de alta parte mi=ar place A6 din 2003 ... mai mult ... dar iarasi ma lovesc de dotarii ... am fffff multi pitici pe creier

in legatura cu dotariile , vreau neaparat tempomat cu comenzi pe volan ,navigatie color si din astea .. pe care la audi

cred ca le voi plati cu varf si indesat ..

asa de debusolat sunt .. caci imi place si actuala masina la nebunie ... nici macar nu o am de 9 luni !

post-5830-1196326558_thumb.jpg

post-5830-1196326577_thumb.jpg

post-5830-1196326589_thumb.jpg

post-5830-1196326617_thumb.jpg

post-5830-1196326703_thumb.jpg

post-5830-1196326822_thumb.jpg

Modificat de Red
Link către comentariu

Si eu am un passat, dar daca tot as intra in hora as dansa cu un A6 allrooad 2,5 TDI parca suna bine si ca dotari si ca orice. Parerea mea. Tu decizi. :icon_thumright:

Link către comentariu

Parerea mea...

Deci bmw 525 e o masina extraordinara ... dar are ceva dezavantaje

1. Tractiune spate ( poti sa il iei ca un avantaj la plecari "nervoase" - nu pierde aderenta la fel ca tractiunea fata ) care iarna e cam nasoala ... acuma mai indulceste ceva ESP-ul ....

2. Suspensia spate la unele modele e pe perna de aer din ce stiu eu ... care daca te lasa e cam scumpa

3. Interiorul de la Bmw e nasol comparativ cu cel de Audi ( ma refer la iluminat ... )

4. Cutia in 5 viteze , comparativ cu 6 la A6 ceea ce duce un consum mai ridicat la BMW.

Insa ..:Driver: la exterior parca e mai frumos ca A6-le ( parere personala ) cel putin stourile alea sunt belea ..

Inca o parere personala: 5'u vechi e mai frumos ca asta ultimul .

A6-le vine cu ceva avantaje:

- Tractiune fata sau quattro

- 6 viteze manual sau chiar multitronic / tiptronic. ( recomandat Multitronic .. nu pierde cuplu la schimbatul vitezelor )

Daca te decizi la a6 .. 2.5 sau mai sus neaparat. 1.9 e slab pentru A6

Iar acum ... eu ce as' lua : A6 daca e mai nou ca bmw'u ( cu minim 2 ani ) si BMW daca au aceasi ani ( ma refel la masinai cu dotari aprox. identice )

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Si eu am inclinat la un moment dat catre un BMW seria 5,dar vroiam 530d.Din ce am inteles sunt mai slabe la directie(caseta,bucsaraie)dar nu as lua-o de buna.Singurul lucru pentru care nu-mi place este propulsia(tractiunea spate).

Mi-am luat A6 2.5 Quattro pina la urma dar nu regret niciun moment,chiar daca este mai putin sportiva decit seria 5.

In interior arata mult mai bine din toate punctele de vedere,iar despre tractiune integrala ce sa mai spun..

Luigi Vicol

Link către comentariu

Masina de care vorbesti este 525d nu 525tds. E o mare diferenta, 525d e common-rail si este foarte fiabil fata de 525tds. La seria 5 nu cauta motor de 2000cm3 pt vei ramane dezamagit, e cel mai mic motor de pe e39. BMW are o stabilitate si o tinuta de drum mult mai buna decat A6 iar consumul la 525 e cam acelasi ca si la A6 2.5. Interiorul mi se pare ceva mai frumos la A6, exteriorul mai frumos la BMW, dar e o chestie de gusturi. Daca comparam motoarele, 525d este mult mai fiabil si mai silentios (common-rail) decat A6 2.5 TDI.

P.S. Ai mentionat ca ai ocazia sa schimbi passat-ul cu bmw-ul. Este vorba de schimb la schimb sau mai trebuie sa dai diferenta? Daca e schimb la schimb sau cu diferenta mica, merita. bmw-ul e muult mai sus decat passat-ul.

Link către comentariu

Eu merg cu un 525 zilnic si am resetat consum de mai multe ori si nu trece de 9,2....Asta in oras....La inceput am crezut ca are ceva BC dar asta e consumul....

Link către comentariu

pana la urma am renuntat la ideea de a cumpara seria 5 .. si sunt convins ca urmatoarea masina va fi A6

totusi mai sunt in dilema .. cu motorul mi-as dori v6 2,5 dar se pare ca de la anul vor creste taxele .. rca , impozite ...

si ma gadesc la 1,9 tdi quattro neapart pt .. daca nu .. 2,5 ..

dar inca nu am gasit un A6 care sa ma dea pe spate .. drept e ca nici nu am cautat ff intens .. mai ales acum de sarbatori ..

Link către comentariu

Nu exista la A6 motorizare de 1.9 in combinatie cu quattro.Decit la A4.Si nici nu te-as sfatui sa iei A6 cu motorizarea asta.Motorul este subdimensionat dupa parerea mea.

Daca iti iei A6 nu vad de ce ti-ai face probleme cu cresterea taxelor si a impozitului.Diferenta nu este chiar foarte mare si apoi nu le platesti in fiecare luna..

Luigi Vicol

Modificat de l.u.v
Link către comentariu

@l.u.v

sincer nu stiam ca nu exista 1,9 quattro pe A6 , multumesc , am cautat ca bezmeticu pe mobile si nu am gasit .. acum am gasit explicatia ...

eu am spus de asigurari .. cai auzisem ca se vor marii semnificativ .. gen dublu ,triplu ...

multumesc

Link către comentariu

Intradevar, asigurarile vor avea o valoare aproape dubla incepand cu 18 ianuarie 2008! Impozitele insa vor ramane la fel (cel putin Arad).

Link către comentariu

acuma haideti sa fim serioshi...BMW ii BMW...fara nici o discutie.Singurele dezavantaje ale BMW-ului , daca le poti numi asha , ar fi consumul si intretinerea...dar daca vrei BMW , BMW iti iei...Am condus si A6 (ce-i drept nu quattro) si BMW....nici nu se compara...parerea meaplus ca nu putem uita de sportivitatea marci BMW...

Alegerea e a ta oricum...dar gandeste-te bine....daca BMW-ul ala ii in regula eu zic ca merita....

Link către comentariu

offtopic.

Miky_xXx . da ce e aiai bmw e bmw ... cea mai mare aberatie posibila.

Mai auzeam pe unu .... 150 de Cp de la bmw sunt peste 150 de audi ... :blink:

Mai ... ce e cu voi mai ..?

Pai noua serie de Audi este mult peste noua serie de bmw ... unde vrei tu .... deci bmw e subtire .... si nu spun eu .. ci orice revista de specialitate.

Noul A4 ... mult peste 3

A6 .. nu mai vb ... comparativ cu 5

A8 .... se ascunde 7'le

Iar la sportive ....: Rs4 bate m3 , RS6 face varza M5'u

Deci .. mai lasati mai bmw e bmw ....

Link către comentariu

poate...nu zic ca nu pt ca nu am avut ocazia sa conduc astea noi (si nici nu cred ca o sa am :( ) dar comparatie intre vechile serii n-are rost sa povestim.Ti-am zis am condus si una si alta de mai multe ori...nu are rost sa povestim.Si sa nu mai povestim nici de ``reviste`` , cel putin de astea de la noi , care le scriu oameni mai mult sau mai putini profesionishti.Si totusi sa revenim la baiatu nostru care are de facut o alegere...pe care el o va face. Eu zic sa faca un drive test cu ambele mashini si atunci poate sa aleaga mai usor.Eu unu nu as putea alege intre doua mashini fara sa ma urc la volan.

P.S.: si scuze pt offtopic ;)

Link către comentariu

Pai noua serie de Audi este mult peste noua serie de bmw ... unde vrei tu .... deci bmw e subtire

E mult peste prin CE? BMW are motoare diesel muuuult mai bune, cutii automate mai bune etc. Eu nu as schimba un seria 7 cu un A8 de exemplu.

Audi e mai bun ca BMW prin faptul ca are mai mult spatiu interior. Dar cam atit.

Link către comentariu

si prin costuri de intretinere mai mici, mai putine pb, o duci mai rar in service.

Link către comentariu

o lectura a topicului de aici te va lamuri cit timp trebuie sa numeri la pesosi :Driver:

Link către comentariu

mda, dar cind intra te cam scutura de lovele [un amic a ramas fara 4 injectoare simultan....pretul a fost enorm si a returnat-o vinzatorului pt ca s-au inteles sa suporte el reparatia dar cind a auzit suma a preferat sa o ia inapoi (sint prieteni :Driver: )]

Modificat de DragosR
Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!