Jump to content

Culoare Cablu :indicator De Contact La Cheie


Wizard84
 Share

Postare recomandată

Salut,

Vreau sa imi montez un cd player Pioneer pe masina, are un fir care trebuie pus la 12v constant si inca unul la 12v care se activeaza doar in timpul cand am contactul pus. Ma intereseaza acesta de 12v al contactului, ce culoare are, de unde pot sa iau firul asta mai usor ?

(nu am mufa standard de la masina-casetofon, am doar firele care sunt legate la actualul casetofon care nu are nevoie de acest cablu alternativ)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Din contact pleaca un fir de culoare neagra pe care ai tensiune doar atunci cand motorul este pornit.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

ma gandeam sa iau un fir de la butonul de dezaburire, care se actioneaza tot in momentul cand pun contact, zic asta pentru ca este mai aproape de casetofon si nu trebuie sa desfac prea multe. Risc ceva daca iau de acolo ?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

va trebui sa ai tot timpul butonul de dezaburire cuplat , ceeace in mod normal nu ar trebui sa te lase releul care tine activat doar pentru n minute acel buton

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Poti sa iei de la dezaburire si nu tre ti dezaburirea pornita sa mearga casetofou. Ca tu cand pui contactu iti vine +12 la butonchiar daca ii decuplata dezaburirea. Iar dezaburirea nu se decupleaza cand o taie pe ea capu doar cand o opresti tu.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

ceea ce zice gokey este adevarat , la masinile mai noi dezaburirea se deconceaza automat dupa un anumit timp ., lucru care nu este valabil pentru golf 3 .

deci in alta ordine de ideea poti verifica daca ai curent acolo atunci cand pui contactul , iei un bec , legi 2 fire , unul il pui la masa , oriunde pe tabla si celalalt vezi ce pe fir vine curent cu butonul de dezaburire deconectat si cu contactul pus .

acum nush daca este bine sa iei curent de acolo , eu ti-am zis cum sta treaba .

Modificat de D@ny
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 weeks later...

Sergiu are dreptate, te poti folosi de firul de la dezaburire. Casetofonul tau are nevoie de acel fir pentru a-ti aprinde ledurile din spatele butoanelor lui, sa vezi ce apesi. Tocmai de aceea e indicat sa iei curent de la firul care alimenteaza ledurile din bord, ca nu ai consum mare. Iar daca nu-l conectezi, nu moare nimeni, oricum iti merge casetofonul si se aprinde cand apesi pe POWER.

Testeaza firul din mufa de la dezaburire, care are curent doar cand aprinzi becurile de pozitie.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!