Jump to content

Raman Blocat In Masina


MOTANUL
 Share

Postare recomandată

La cordoba din dotare SDI-2001 a aparut inca o problema. Daca inchid usile (inchiderea centralizata) la deschidere merg toate mai putin usa pasagerului.

S-a intimplat de multe ori sa nu se deschida din interior usile din spate (problema se rezolva simplu - la spalatorie mutau indicatorul de protectie copii in pozitia blocat.)

Poate sa ma ajute cineva care a trecut prin aceasta operatiune cu sfaturi +/- o schema a mecanismului de deschidere / inchidere? (de unde se regleaza ce poate fi stricat).

Eu as posta ulterior un D.I.Y cu detalii/poze. :rolleyes:

Modificat de MOTANUL
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Cred ca problema e switchul din broasca, ia legatura cu kelu, el se ocupa cu rezolvarea problemelor de genul asta, din cate stiu.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nu stiu la ce switch te referi dar la modelul meu switch-ul pentru pozitia inchis/deschis usa e pozitionat undeva pe prag nu in broasca ca la modelele mai noi. Am notat ca o prima solutie Kelu.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Problema e mecano-electrica si daca ai ceva cunostinte de mecanica s-ar putea rezolva usor dupa ce scoti fata de la usa.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

dpdv mecanic functioneaza deschiderea usii??

la deschidere/inchidere din telecomanda se aude zgomotul motorasului ?

trebuie sa ii dam de cap... poate o fi numai sistemul de deschidere din interior vinovat de sechestru :icon_thumright:

Modificat de DragosR
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Reed - asta ma gandeam si eu - nu are de ce sa fie mare inginerie acolo. (mai lenes fiind ma gandeam sa incerc doar cu broasca intii)

DragosR Fiind model vechi are si parghia care urca la deschidere (se aude si zgomotul si se misca si tija.

La sistemul din interior e problema - de afara se deschide fara probleme; parca o nuanta mai mult tre sa trag de maner (comparatic cu restul usilor).

Ca o prevestire asa - e usa care se blocheaza prima iarna (restul asteapta pana la - 15/ -20 grade pana sa se blocheze. E conceptia probabil proasta pentru ca se plang multi cu Ibiza si Cordoba de problema. Dar sa apara si la + 2 grade :icon_thumright:

Azi de exemplu a mers. Probabil sunt facute doar pentru Spania unde nici iarna nu coboara temperaturile sub 10 grade. :)) :D

Modificat de MOTANUL
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Ca marea majoritate imi dau cu presupusul :icon_thumright: despre ce poate avea:

Posibil ca de la broasca la clanta miscarea se transmite printr-un cablu si asta e intepenit de jeg in mantaua lui, sau pur si simplu s-a intins; oricum aici e buba :))

Daca e asa, in mod sigur dupa o curatenie temeinica nu vei mai avea probleme

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Eu am desfacut toate usile si cel putin la modelul 2003 nu ai acces decat la cablul acela de care spunea DragosR. Intradevar e posibil sa fie intepenit in manta desi nu prea intra mizerie acolo dar cine stie, sau poate pur si simplu a sarit la o zdruncinatura mai mare din suportul lui. Oricum ar fi se poate rezolva daca dai fata de la usa jos, lucru foarte usor de facut (10 min max). Daca nu e de la cablul ala e mai nasol ca restul partii mecanice este in compartimentul unde este si geamul deci trebuie dat jos si motorul de la geam si partea metalica si probabil si geamul... complicat de facut de unul singur.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 weeks later...

Am dat saptamana trecuta broasca jos; Mecanismul (motorasul de inchis-deschis) este inauntru. Si nu am reusit sa demontez plasticele care il acopera. Asa cum am mai mentionat motorasul pare sa functioneze - ori e cursa prea scurta (a obosit motorasul) ori o fi vreo parghie de reglaj.

Dar asta ipotetic pentru ca nu am reusit sa desfac carcasa.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!