Jump to content

Probleme. Solutii?


leos
 Share

Postare recomandată

mentionez ca masina doar ce am luat-o si in plus sunt f. neinitiat in domeniu.

1. in bord am vazut doar 3 martori- ulei, apa, frana mana. sa insemne asta ca abs-ul, airbag-urile si ce o mai fi intr-o masina similara functionala nu merg? sau trebuie doar revizuite becurile. poate cineva sa ma ajute cu o imagine sa stiu unde se afla acei martori. am bordul acela urat cu vitez. si ceasul ala oribil.thks

2. am pus o frana intr-o zi din incercarea de a nu sfarsi intr-o groapa imensa si s-a auzit un huruit urat din partea motorului, moment in care mi-a aruncat pedala de frana inapoi. sa inteleg ca ar fi niste senzori la roti de vina???

3. la orice frana cand ridic pedala, chiar si pe loc, cu motor pornit sau nu, se aude un suierat, scartait in partea din spate.la frana de mana de asemenea, cand o decuplez. nu e deranjant in sensul ca nu se aude f tare dar as vrea sa stiu ce poate fi.

4. daca plec cu oarecare demaraj sau iau brusc piciorul de pe acceleratie se aude in fata sau aprox in dreptul cutiei o pocnitura fier pe fier f puternica. mentionez:doar la viteza I si doar la o pornire mai sportiva sau un condus mai agresiv, doar at. se aude.

5. la relanti vibreaza caroseria, motorul. am schimbat tamburii aceia la motor dar persista.

6. ventilatorul din interior incepand cu viteza a doua se aude groaznic, ca si cum ar avea rulment ceva spart.huruie ca naiba. recomandati sa il dau jos pt o inspectie sau sa il inlocuiesc? daca il dau jos ma puteti ajuta cu indicatii? se da greu? daca tre schimbat cam cat costa?

7. stergatorul spate nu merge. nu arunca apa. e mort de cand am luat masina. ce trebuie sa verific?

cam atat deocamdata.poate unele probleme au mai fost discutate in topic-uri anterioare, ramane sa ma ajutati acolo unde credeti ca puteti. scuze pt limbajul non-specific dar acum invat si eu. si sunt convins ca sfaturile voastre sunt mai bune decat orice vizita la incompetentii si jepcarii astia din service-uri.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Deocamdata... la pct. 2 : acela este ABS-ul, aceea este reactia lui.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

pt punctul 4: am avut si eu o problema similara numa ca era numai la pornirea de pe loc mai agresiva si suna din cauza ca era rupta si sparta teava de la toba din partea de sus.. dupa ce am sudat-o nu mai aveam acel sunet.

poate te ajuta ce ti-am zis ! :))

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru punctul 1: Martorii pentru airbag si ABS se afla in stanga blocului de lumini, cum te uiti la bord

Pentru punctul 4 si 5: tamponul de la cutie. Daca tamoanele nu sunt originale, nu ai facut mare lucru. Calitatea cauciucului conteaza. Trepidatiile la relanti se pot datora si avansului.

Punctul 6: motorul se desface foarte usor. Verifica rulmentii si vezi daca pot fi inlocuiti. Daca nu-i dai de cap am eu unul.

Punctul 7: trebuie sa verifici instalatia, daca atunci cand dai comanda pentru stergatorul spate ajunge tensiune la bornele motorului. Daca ai tensiune problema este la motor, daca nu, verifica

- siguranta nr.4 (15A) este ok

- la maneta stergatorului ajunge 12V

- releul nr.2 (inscriptionat 72) functioneaza

- furtunasul de apa nu este infundat.

post-6155-1196092891_thumb.jpg

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 4 months later...

in legatura cu apa stergatorului din spate.......nu imi mergea nici mie......cu toate ca motorasul mi se auzea.......si aveam tot timpul apa in porbagaj.....apoi dupa ce m-am uitata mai atent am vazut ca nu avea furtunasu ala care face leg cu partea din fata de.....ptr ca e intrerup nu stiu ce rost avea sa fie asa da na.....am pus furtunas si akuma merge si apa e ok.....asta in leg cu apa....

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

vad ca ti s-a rapuns la toate punctele mai putin la pct 3 : acel scartait pe spate se aude si la mine , se aude insa numai cand folosesc frana de mana si vina pentru scartait o poarta saboti din tambure spate care probabil trebuie inlocuiti insa daca nu te deranjeaza si ai frane ii mai poti lasa .

caz valabil daca pe spate ai tambure si nu discuri .

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Si la mine se aude din cand in cand. Eu zic ca scartaitul ala se datoreaza prafului si nisipului care intra. Dupa 2 - 3 franari mai bruste, nu se mai aude. Spun asta deoarece sabotii sunt grosi, prezinta urme de uzura dar nu trebuie inlocuiti.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

pentru punctul 3 *cel cu scartaitul la lasarea pedalei de franare sau maneta de frana de mana

Sabotii de frana de pe spate se sprijina in partea dinspre caroserie pe un taler rotund cu doua perechi de umeri (cate o pereche pentru fiecare sabot - sunt pentru ca acestia sa nu frece cu toata suprafata pe taler)

Din fabrica exista o vaselina speciala rezistenta la temperatura si foarte vascoasa. In timp aceasta isi pierde consistentza si odata cu acumularea de praf este rasa si indepartata de sabotul care se sprijina pe umarul de la taler.

Concluzia: trebuie desfacut tamburul de pe punte , pusa putina vaselina (cat mai aproape de caracteristicile mentionate mai sus) pe cei 4 umeri si montat inapoi. Atentie la stransul piulitei de la rulmenti care in cazul in care nu aveti o cheie manometrica se strange pana la maxim ( cu simt nu prosteste) dupa care se da un sfert de tura inapoi. Se verifica daca roata merge usor si fara sa prezinte jocuri! Succes!!!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

eu am schimbat sabotii pe spate si vrea sa spun ca tot scartaie.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!