Jump to content

Suspensii Sport Ptr A4

ANdi B.
 Share

Postare recomandată

Salutare am si eu masina din semnatura si as dori sa imi schimb suspensia la ea sa o fac ca suspensia dupa o masina A4 - cu suspensie sport. Ce trebuie sa schimb la ea , cati bani m-ar costa si unde as putea sa fac acest lucru.

Cu respect ANdi.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

eu am vrut sa imi pun suspensii sport si am sunat la un deeler,baiatul mi-a raspuns ca daca masina nu a fost echipata cu pachetul de "drumuri grele" este mai greu, eu sincer nu as recomanda suspensiile sport la drumurile noastre (vezi alfa si altele care schimba bucse etc destul de des)

Link către comentariu

nu e imposibil!!!!

In cel mai rau caz e necesar sa se schimbe :

1) arcuri si amortizoare

P.S. e diferenta mare intre suspensie sport si pachetul de drumuri grele.

2) posibil sa fie un scut din metal si nu unul din plastic pentru masinile fara pachetul de drumuri grele.

Si nu te sfatuiesc sa iti pui suspensie sport decat daca mergi numai pe drumuri destul de bune.

Link către comentariu

eu am suspensii sport cu cauciucuri 235/45/17 si nu este deloc o minunatie pe drumurile noastre.

Nu te sfatuiesc.

Link către comentariu

ANdi B, stiam ca la Audi, amortizoarele standard sunt pe gaz. Ale tale nu sunt asa? Eu sunt foarte multumit de cum se "aseaza" masina la drum si in curbe. E adevarat ca sunt curbe in care nu pot merge cu viteza mare dar oricum... Pentru ce doresti suspensie sport? Daca pentru a avea stabilitate in curbe, stiu ca exista bara stabilizatoare ce se poate monta pe masina si limiteaza tangajul (chiar am vazut una la intalnirea de toamna, nemontata pe masina). Aceasta impreuna cu amortizoare pe gaz sunt o combinatie foarte buna. Si nici nu vei avea problemele pe care le intalnesti la suspensia sport. Pentru drumurile din Bucuresti nu merita, iti faci varza masina si confortul e scazut.

Link către comentariu

multumesc pentru raspuns baieti...Am impresia ca am amortizoarele pe gaz... Audi A4 B6 (8E) . Ast e modelul masinii mele. Unde pot gasi bara stabilizatoare si la ce pret si cum se monteaza ?

Link către comentariu

• 1 year later...

Salut am primit de la o firma care se ocupa cu comerciallizarea produselor aftermarket o oferta ptr suspensii sport - eu nu ma prea pricep si nici nu prea stiu producatorii consacrati in domeniu dar atasez mai jos o lista si v-as ruga sa ma ajutati sa fac alegerea corecta ptr masina mea ( si drumurile noastre )

Weitec -30/30

Weitec -50/30

Weitec -50/50

KW -30

Koni -35

Vogtland -40

Vogtland Junior -40

JOM reglabil

Link către comentariu

Doar asta comercializeaza ei sau esti constrans de buget? Parerea mea ar fi sa te orientezi catre Bilstein. Eu am mers pe principiul ca sunt "prea sarac ca sa cumpar ieftin". Am preferat sa dau poate mai mult si am ales o suspensie Bilstein B12 (peste ar mai fi B14 si B16). Costa 774 EUR la Racing Nick, eventual mai poti negocia si un discount. Ei comercializeaza si KW si Weitec. Poti eventual sa te sfatuiesti cu Nicu sau cu cine este acolo la vanzare.

Despre B12 pot sa iti spun ca este surprinzator de OK pentru drumurile noastre si imbunatateste considerabil handling-ul si comportamentul masinii atat la drum intins cat si in curbe. Depinde acum si ce vrei. Ai spus ca nu te prea pricepi la marci si suspensii, presupun atunci ca nici nu esti vre-un pilot sau vrei sa participi la VTM. O suspensie foarte dura ar face masina sa stea perfect in curbe dar in detrimentul confortului si a unui efect negativ asupra bratelor directiei, pivoti, bucse, etc. B12 mi s-a parut compromisul cel mai OK din pct de vedere al performantelor, pretului si confortului.

De asemenea pot spune ca este ceva mai buna decat suspensia sport existenta stock pe A4 (atat din ce am vazut personal cat si dupa review-uri pe net). Ma refer la suspensiile sport din echiparile S-Line

P.S. Cum am mai satisfacut astfel de cereri in trecut, pot sa te invit la o tura cu masina mea...iti vei putea da seama exact cat de rigida este sau cat de bine sta pe sosea. Mai prost este ca esti din Ploiesti...vorbeste eventual cu Bogdan WRC si poate veniti la una din intalnirile saptamanale din Bucuresti sau in orice alta seara.

Link către comentariu

Rapier ,

multumesc frumos - nu m-am gandit sa fac economie asta era in oferta pe care am primit-o eu , o sa iau legatura si cu cei de la Racing Nick sa vad oferta lor , nu promit dar chiar discutam acum cateva saptamani cu Bogdan sa ne strangem mai multi si sa venim la una din intalnirile din Bucuresti .

inca o data multumesc

Link către comentariu

Bilstein asta de ziceti voi se potriveste si pe octavia 2? sau exista si pt masina mea , vreau sa stiu daca e fixa sau reglabila si daca contine tot ce este nevoie pt o suspensie sport fara sa mai cumpar alte dracovenii.

Ms daca imi raspundeti

Link către comentariu

:icon_thumright: gabriel, da exista. Gasesti AICI tipurile de suspensie Bilstein (am gresit, se scrie cu un singur "l"). Selectezi marca/modelul/motorizarea si iti da exact ce se potriveste pentru tine. B12 nu este reglabila este fixa si da, contine tot ce trebuie adica arc si amortizor (este o suspensie B8 - doar amortizor + arcuri Eibach). Coboara garda la sol cu 25-40 mm (functie de masina) si este sport (mai tare). B14 este primul model reglabil doar pe inaltime si mai ai B16 reglabil si pe inaltime si pe duritate

Link către comentariu

Domnilor intru cat multa lume scapa din vedere ca din capitolul suspensii...la un moment dat fac parte si bucsele pivotii,capetele de bara,etc...intreb inca o data aceste elemente sport pt bolizii nostri de unde cumparam???...la b6 despre care vorbim merge sa punem articulatia de S4(S4-4.2 pt cei care nu stiu veritabilul) sau macar bucsele fiindca presupun ca acea masina are alti parametri de rulare la sportivitate,deci o articulatie mai sportiva.De ce nimeni cand isi pune problema de amortizoare sport sau alte componente ale suspensiei a.k.a. articulatie nu se gandeste la cea de S4 mai ales cand noi cei care ne punem problema avem TDI net inferioare ca putere si performante S4-ului???Cu respect Alex.

Modificat de alex_zuz
Link către comentariu

:vaidecapulmeu: Nu am auzit pana acum sa existe capete de bara, brate sau bucse "sport". La o suspensie (arc + amortizor) inteleg ce poate fi sport...coboara garda, este mai rigida si sta mai bine pe curbe, etc...da la un pivot, brat sau bucse? Alea sunt niste articulatii si legaturile intre ele. Nu sunt mai rigide sau mai moi.

Link către comentariu

Domnilor intru cat multa lume scapa din vedere ca din capitolul suspensii...la un moment dat fac parte si bucsele pivotii,capetele de bara,etc...intreb inca o data aceste elemente sport pt bolizii nostri de unde cumparam???...la b6 despre care vorbim merge sa punem articulatia de S4(S4-4.2 pt cei care nu stiu veritabilul) sau macar bucsele fiindca presupun ca acea masina are alti parametri de rulare la sportivitate,deci o articulatie mai sportiva.De ce nimeni cand isi pune problema de amortizoare sport sau alte componente ale suspensiei a.k.a. articulatie nu se gandeste la cea de S4 mai ales cand noi cei care ne punem problema avem TDI net inferioare ca putere si performante S4-ului???Cu respect Alex.

Pentru bucse, exista variantele din poliuretan, mai dure. Foarte cunoscute sunt cele de la Powerflex -> http://www.powerflex.co.uk/

Dar, nu ti le recomand. Sunt mai tari, iar pe drumurile noastre pe langa faptul ca o sa-ti clantane dintii, nu stiu ce durata de viata vor avea.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!