Jump to content

Motorizare 1,6 Sau 1,9 Tdi Ajutor !

kapytano
 Share

Postare recomandată

BUNA DIN NOU , Este AL 2 LEA TOPIC pe care il postez , si sper sa ma ia cineva in seama aici! primul a fost pt skoda acum ma interesa parerea unor cunoscatori sau posesori de SEAT / OCTAVIA ....e bine daca aleg SEAT TOLEDO fata de OCTAVIA 2 ? si daca da care motor se preteaza mai bine pt ambele 1,6 SAU 1,9 TDI ..! va multumesc

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Adica?! Nu te-a bagat nimeni in seama in celalalt topic, nu ai primit raspunsuri sau, care-i problema?! :Driver: Eu vad ca, cine a avut ceva de spus, a spus...ori, probabil, tu speri ca majoritatea membrilor sa-si dea cu parerea?! :)

In plus, te-am mai rugat sa citesti si regulamentul; se pare ca nu ai facut-o, avand in vedere faptul ca, nu stii unde sa post-ezi/ sa deschizi un topic nou (in ce arie).

Legat de titlul acestui topic, de dorinta ta de a afla cat mai multe despre aceste variante de motorizare... CAUTA (SEARCH) si vei gasi nenumarate discutii/informatii.

Link către comentariu

Exista intr-adevar alte topic-uri cu 1.6 vs 1.9 tdi, pana la urma totul depinde de numarul de km pe care-i faci. De la un anumit numar de km in sus (30.000 km/an) diferenta de pret intre cele 2 motoare se va amortiza rapid. In rest, motorul pe benzina e aspirat, deci nu are cuplu prea ridicat si e disponibil la turatii mari, iar motorul diesel iti ofera un cuplu mai mare de la turatii foarte joase (1800-2000 rpm).

Link către comentariu

nu am zis ca nu ma bagat nimeni in seama , de altfel am si multumit acolo pt promtitudine, de citit regulament am citit asa in mare dar sti cum e ,, sunt reguli care se si incalca '' si nu sunt singurul, in sf , iti multumesc si tie inca o data pt raspuns! ideea este ca de aia e FORUM sa aflu pareri la ce ma intereseaza pe mine nu la ce au postat alti si apoi au divagat! o sa ma multumesc sa citesc de acum si numai bag NEW TOPIC ...mersi

Link către comentariu

Nu cred ca e cazul sa te superi. Din cate vad, conduci un a4 cu motorizarea 1,9 tdi, probabil cu 131 cp, deci stii ce poate motorul asta. Poti merge sa faci test drive cu Toledo 1.6 benzina, e un motor ok daca nu conduci mai sportiv, te va duce in siguranta de la A la B.

Link către comentariu

de codus , conduc octavia 1 1,9 tdi , si am un cielo ..trecerea fie la Octavia 2 fie la Seat Toledo e semnificativa parerea mea , iar astia din CT sincer la showroom nu prea te baga in seama , mai ales la Skoda ..ca doar sunt pe val ...de asta vreau ..si tot intreb ..ca am mai mare incredere in aflarea unor pareri aici pe forum decat la showroom unde toti sunt f subiectivi, mai putin la SEAT care mia zis ceva de genu,, O2 si Toledo sunt aceiasi masina ..numai ca la noi ai mai multe optionale '' intreb SA FIE DOAR ASTA DIFERENTA ? fie ca aleg disel fie ca aleg benzina ?! mersi

Link către comentariu

Din punct de vedere al motorizarilor masinile sunt identice, nu exista absolut nici o diferenta intre ele, motoarele si cutiile de viteze sunt aceleasi.

Ca modele, exista clar o diferenta. Octavia e berlina, cu portbagaj mai mult decat suficient, iar Toledo e un monovolum, avand spatiu mai mare decat Octavia, mai ales pentru pasagerii din spate. Sunt sigur ca daca te vei urca in ambele masini vei alege pe cea care iti place mai mult.

Oricum, daca e sa discutam despre modele si nu motorizari, iti recomand sa o facem pe topicul pe care l-ai deschis despre corola si octavia, aici suntem off-topic.

Link către comentariu

Toledo este cam greu. Parerea mea ca motorizarea pe benzina te va face sa iti fi dorit un motor mai mare.

Trecand peste faptul ca 102cp sunt cam putini pentru 1350kg la gol cat are Toledo, nu dispui nici de cuplu care oricum se atinge la niste rpm-uri destul de mari.

Intrebarea de ce Toledo?

Dupa cum au spus si cei dinaintea mea, diesel e ptr multi km, benzina pentru putini. Daca totusi iti iei o masina mare si grea ori iei un motor mai puternic pe benzina ori unul care sa aiba macar cuplu de a trage de jos adica 1.9.

Detin motorul de 1.9 de la Seat pe Leonul meu. Nu este extrem de puternic dar fata de 1.6 benzina tot de pe Leon este mult mult diferit in bine.

Cel mai bine ar fi sa te duci sa dai o tura cu o masina de showroom Toledo 1.6 si sa vezi de acolo daca iti place.

Link către comentariu

@kapytano

Parerea mea este ca la ambele masini motorul de 1,9 TDI e mai potrivit decat cel de 1,6 benzina.Ambele masini sunt destul de grele iar cu 1,6 nu ai nici o sansa;eu sunt un fan benzina si am facut mai intai un drive test cu motorul 1,6 pe Altea,trebuie sa-ti spun ca dupa cateva sute de metrii m-am intors la dealer innapoi,pur si simplu motorul nu tragea,trebuie turat foarte mult deci motorul e prea slab pt. o masina asa grea.Asa ca prin concluzie pt. Toledo5P va si mai mic.

Link către comentariu

alteacupra sunt sigur ca masina de la test drive cu care ai mers, sigur fusese birjarita de ti-a lasat asa o impresie,eu pot sa-l asigur pe @kapytano ca motorul 1,6 pe Toledo este arhisuficient,nu doar pentru deplasarea de la punctul A la punctul B,cat si pentru un mers mai sportiv. Problema la cele doua motorizari consta in diferenta foarte mare de pret (2300 cu tot cu taxa de inmatriculare),daca faci multi km este justificata investitia,altfel nu vad efortul.

Succes.

Link către comentariu

@Geogvn

Imi cer scuze daca te-am deranjat cumva cu cele spuse de mine,nu asta era ideea chiar deaceea am inceput cu "Parerea mea este...".Tot ce e posibil sa fi fost deja varza masina cu 1,6 dar oricum pt. MINE a fost c-am slaba asa ca am luat motorul din semnatura.Asa cum spunea si CristiN,motorul trebuie turat atunci cand ai nevoie rapida de toata forta,deoarece ii lipseste nu numai caii putere ci si un pic de cilindree.In alta ordine de idei,eu mi-as fi cumparat motorul 1.8 TFSI sau 2.0 TFSI dar acum 3 ani si ceva nu erau motoarele astea disponibile.Nu ramane decat sa decida kapytano ce e mai bun pt. el dar asta doar dupa un drive test.Inca o data scuze anticipat tuturor posesorilor Altea/Toledo5P cu motor 1,6,pt. ca la Leon1P banuiesc ca motorul de 1.6 merge mai bine,masina mai usoara si mai compacta.

Link către comentariu

@alteacupra

Nu cred ca e nevoie sa-ti ceri scuze pentru o afirmatie destul de adevarata. Ai dreptate, motorul de 1.6 e mai lenes (il am eu pe Altea) insa cred ca alegerea motorizarii e o optiune care tine seama de mai multi factori.

Ca sa revin la subiectul discutiei, in opinia mea alegerea dintre 1.6 si 1.9 tdi ar trebui facuta in primul rand in functie de nr. de kilometri parcursi (cum se zicea si mai sus) si in al doilea rand in functie de stilul de condus. Eu am ales 1.6 pentru ca nu sunt adeptul vitezei excesive, conduc destul de prudent si nu prea ma aventurez in depasiri riscante sau in situatii limita unde sa am nevoie de un "boost" de putere sau cuplu.

Personal, eu as alege intai tipul de combustibil si abia dupa ce am hotarat benzina sau diesel as alege motorizarea. In cazul benzinei as lua in considerare si noile motoare 1.4 TFSI 125 CP si 1.8 TFSI 160 CP (indisponibile la data la care eu am configurat masina), cu performante mai bune fata de 1.6 si un consum apropiat. Ca sfat, iti sugerez sa ai in vedere si alte optiuni in afara de 1.6 benzina si 1.9 diesel. Nu de alta, doar in ideea sa nu regreti mai tarziu..

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!