Jump to content

Linie audio hi-fi: de la zero, proiect pe termen lung

elikratos
 Share

Postare recomandată

@eliktratos

De unde iei infinity-urile? Ai gasit asa ceva in Brasov?

Eu singurul loc unde am gasit sa pot comanda in BV a fost emania.ro. Am facut comanda sapt trecuta pentu 4 boxe Infinity REF ce-i drept si urmau sa ma sune, mail de confirmare am primit insa nu au mai sunat. mi-ar placea si mie niste kappa si cel mai mult sa le pot auzi.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Infinity-urile le iau de la firma lui Dodo Toma (stii tu, nenea cu raliurile :lol: ), pe Dealul Cetatii 61 (aduc si monteaza Infinity, JBL, Alpine, poate si altele???).

De auzit o sa le poti auzi pe machineta mea - eu vreau sa rezolv cu tot cu montaj pana la Rev. Poate ne intalnim si poate o sa iti placa :ok:

Link către comentariu

Ptr. Kappa 52.5I am un pret estimativ de 99$ per set (TVA inclus) da' urmeaza sa imi confirme astazi suma exacta... stiu ca tot azi se face vama ptr. un lot de "broduse" de-abia intrate in tzara... yam-yam :-)

Link către comentariu

Pun o intrebare de incepator:

Diferentza de date tehnice dintre 9827 si 9826 la HU Alpine pare sa fie numarul de iesiri preamplificate: 3 fatza de 1.

Din ce am citit iesirile preamplificate se folosesc pentru a cupla la ele un amplificator. Se poate conecta boxa direct pe ele? De exemplu se pot conecta doua iesiri preamplificate pe un singur canal pentru a obtzine putere dubla si mai mare?

De exemplu in cazul lui elikratos, el a specificat un singur amplif. Din cate am intzeles la un HU cu 3 iesiri preamplificate se pot conecta amplifuri diferite pentru fatza, spate si sub. Iar in cazul cu 1 preamplif evident un singur amplif. Deci pentru cazul in care designul final este cu 0 max 1 amplif are rost sa cumperi 9827 fatza de 9826 lasand la o parte planuri viitoare samd?

Exista diferentze de calitate a sunetului?

Link către comentariu

de [highlight=red:7492fb7e69]Audison [/highlight:7492fb7e69](amplif) si [highlight=red:7492fb7e69]Hertz [/highlight:7492fb7e69](boxe + sub) ce spuneti?

Si inca o chestioara... masina e in 3 volume... in conditiile astea, este OK sa trantesc un sub tub / box in portbagaj? Sau o sa fac doar galagie ptr. pietoni in timp ce eu o sa pierd toata distractia din cauza "separatiei" dintre portbagaj si habitaclu? In al doilea caz, ar fi mai intelept sa iau doar sub-ul si sa il incastrez in politza spate, dintre spatarul banchetei si luneta (o sa-mi zboare luneta?)

:salut:

na sa imi dau si eu cu parerea.

primu rand, chiar am vrut sa scriu dece nu zice nimeni nimica de audison si hertz.

ok acuma la teorie,

ca head unit as merge pe alpine, dar ceva mai de varf, cum ar fi CDA-9835R

dar asta ii pe la vreo 600 Euro. Na eu iti zic parerea mea ca doar nu ai specificat bugetul.

Dupaia la statii as merge neparat pe audison, nu se compara cu infinity ( din pacate nici la pret ) acuma nu stiu exact ce model sa iti recomand.

Pt sub este recomandat sa ai o statie separata si inca una de 4 canale pt boxe daca neaparat veri boxe in spate, care ne aduce la urmatorul subiect.

Boxele:

Boxele din fata trebuie sa fie alea mai bune si mai clare ( nu in spate ) ca muzica trebuie sa iti vina din fata ( ca la un concert )

in spate eu pe golf nu miam mai pus boxe, daca ar fi in usa ar fi ok, dar asa pe placa la subul care il aveam era si riscu sa se strice si nici nu prea ma avantaja cu nimica la sunet.

dar daca vrei neaparat pe spate atuncia ar ajunge ceva coax, doar sa umple putin sunetu, nu are voie sa acopere boxele din spate sunetul din fata. ai putea merge si pe head unit, si daca ai putea inca sa il controlezi separat, dar nu ar strica daca ar fi pe statie. o statie amplifica mai curat si mai clar decat un HU.

asa, cablaju ... ce cablaj al masini vrei sa folosesti ? pt boxe sau pt curent ? daca ii vorba de cablu de curent aici chiar trebui sa iti tragi cabluri de la baterie ! unu sau 2 power-cap's nu ar strica daca ii ceva mai performant, ajuta si la sunet, si nu te risti sa ti se duca alternatoru.

la golf 3 ( daca asta ti masina ) o sa ai probleme cu chestile alea de plastic unde sunt boxele, o sa iti cam vibreze, aicea iti recomand sa le izolezi, ca altfel o sa iti dea impresia ca baraie boxele ( cati nervi ma mai costat si asta ... ) dupaia la tweeter, pozitia lor originala nu prea este de recomandat, ori le pui jos la woofere in usa, ori le pui la oglinda.

cel mai bine ar fi dupa ce ai boxele si statia sa lipesti boxele cu o banda dubla in diferite locuri si sa vezi cum iti suna mai bine, ca asta depinde si de boxe, daca tweeterele sun puternice o sa sune cam nosl la oglinda si prea inalt.

na cred ca am spus cam tot ce am avut de spus, daca mai ai intrebari, intreaba :ok:

Link către comentariu

na se pare ca sunt chior, nam vazut ca deja topicu are 2 pagini :12:

noi mai avem ceva hertz si audison, daca te intereseaza ceva anume scrie un mail la office@carsystems.ro

Link către comentariu

@Dracula:

head unit as merge pe alpine, dar ceva mai de varf, cum ar fi CDA-9835R dar asta ii pe la vreo 600 Euro
Corect ce spui matale da' eu m-am limitat la un plafon de 200 Euro si sper sa fi ales cel mai bine in suma aceasta.
ce cablaj al masini vrei sa folosesti ? pt boxe sau pt curent ?

Ptr. boxe. Cand va veni si randul statiei (un Audison SRx5 daca voi mai gasi, daca nu un Infinity REF5760A) voi apela la cablaje noi de curent + fuse holder la baterie samd.

o sa ai probleme cu chestile alea de plastic unde sunt boxele
Aici sa stii ca am ceva emotii - voi incerca sa gasesc solutiile cele mai bune din mers... sa vedem cum evolueaza. Masina este cea din semnatura linia de jos.
noi mai avem ceva hertz si audison

Am comandat deja un set Hertz HSK130 si unul HCX130... auzi, daca pe viitor o sa vreau un SRx5 si un sub HBX16, o sa ma puteti ajuta?

:salut:

Link către comentariu

Am comandat deja un set Hertz HSK130 si unul HCX130... auzi, daca pe viitor o sa vreau un SRx5 si un sub HBX16, o sa ma puteti ajuta?

nu vreau sa promit nimica, daca putem te ajutam, dar daca nu mai aduce importoru atunci nu prea te puteam ajuta nici noi cu nimica.

cand ai de gand sa iti iei statia mai trimiti un mail sau intri pe www.carhifi.ro poate apuc si eu sa termin web shop :12:

Link către comentariu

:)

Cred ca pot sa-ti dau o veste buna.Spune-mi exact ce anume vrei de la Hertz si Audison pentru ca avem ceva marfa pe stoc si vine in continuare.

Amplificatoare seria SRX gama completa,LRX aproape toate,etc...La fel si la Hertz.

Nu ezita sa-mi dai un mesaj pe personala.

A+

Link către comentariu

• 2 weeks later...

S-a rezolvat... HU Alpine 9827RR si cele 2 seturi de Hertz (HSK130 si HCX130) au inceput colaborarea... Primele impresii - stabilitate f. buna la HU (nu sare discul la gropi, display care nu "pulseaza" la volum / basi) si o calitate a inaltelor (la incinte) pe care nu am mai intalnit-o.

Per total - super, sunt f. multumit de investitia facuta! :-)

Link către comentariu

ma bucur ca esti multimuit, asa trebuie sa fie :ok:

Link către comentariu

• 3 weeks later...

elikratos, daca nu te deranjeaza, as vrea sa stiu ce impresii ai despre achizitiile facute dupa 2 saptamani ( atat cred ca au trecut), si cam la cat s-a ridicat intreaga investitie. As vrea si eu sa schimb intreaga linie audio pe masina mea si ca sa imi dau seama de cati bani am nevoie ( si implicit cat sa cer pe cea veche) ar trebui sa ma orientez din timp.

Link către comentariu

Traiesc mari satisfactii si impliniri maretze de cand cu noua linie audio :-) Pe bune, este o cu totul alta experientza comparativ cu linia Sony. HU Alpine este complet imun la denivelarile carosabilului - desi masina sta pe suspensii cu tenta sportiva - si se comporta laudabil in conditiile in care este singurul responsabil cu "pomparea" puterii in cele 4 incinte Hertz de 70W RMS. Despre meniu numai de bine - numeroase variante de display, functii de cautare, acord sunet samd.

Boxele Hertz sunt mare revelatie. Ma bucur ca am facut un efort financiar si am luat boxe componente pe fata - nu mi-a fost dat sa aud pana acum un sunet atat de clar, de nuantzat si de o atare calitate a inaltelor.

Toata povestea a facut circa 16 mil. (cam 8 mil. HU, 5 mil. boxe componente fata si 3 mil. coaxiale spate).

off-topic: am facut o comparatie "la ureche" intre formatele CD Audio si mp3 (convertit direct din cda la o compresie minima - ptr. calitate maxima). Se simte, fratilor, diferenta ca si cum ai trece de pe Alpine pe Roadstar... Nu exista comparatie intre cat de amplu si de frumos se aude cda si cat de inghesuit / compactat suna un mp3... parerea mea, bazata exclusiv pe auzul urechilor, in conditiile in care nu sunt un mare cunoscator si teoretician in acest domeniu...

@dracula: cred ca - totusi - HU Alpine 4x45 (astia nu cred ca sunt RMS, corect?) nu face fata Hertzurilor de 70W RMS - mai ales pe partea de bass. Ce crezi, s-ar merita un amplif pe 3 canale (2x boxe fatza si 1x sub) sau unul mono, pe 1 canal ptr. sub. Ce amplifuri imi recomanzi in acest caz si ce sub box?

Link către comentariu

off-topic: am facut o comparatie "la ureche" intre formatele CD Audio si mp3 (convertit direct din cda la o compresie minima - ptr. calitate maxima). Se simte, fratilor, diferenta ca si cum ai trece de pe Alpine pe Roadstar...
Link către comentariu

Daca statia pe 3 canale la care te referi este Audison SRx3 parerea mea este sa o incerci si vei avea o surpriza placuta.

In alta ordine de idei, pe seria High Energy de la Hertz daca pui o statie mai "scumpa" gen LRx se va auzi si mai bine...

Link către comentariu

mama ,m-ati zapacit de cap. am incercat sa citesc tot topicul si nu mai inteleg nimic. One question. Credeti ca pana in 600 euro, hai 650 max imi pot face o linie cap-coada (hu+4boxe 16.5+amplif+tun)? Singura preferinta pe care o am e ca HU sa NU fie Sony! Iata la ce m-am gandit:

head unit : pioneer deh 3600 mp (4*27w) (7.7 mil)

sub: jbl gto 1000b - 250 w (3.8 mil)

pentru boxe si amplificator nu m-am hotarat pentru ca nu cunosc prea multe. Va rog frumos indreptati-ma catre ceva ieftin si bun (mai mult bun decat ieftin)

Este intr-adevar de preferat sa fac toata linia acelasi brand? Se aude mai bine. (as vrea pioneer tot dar am inteles ca boxele nu sunt tocmai stralucite).

Link către comentariu

mama ,m-ati zapacit de cap. am incercat sa citesc tot topicul si nu mai inteleg nimic. One question. Credeti ca pana in 600 euro, hai 650 max imi pot face o linie cap-coada (hu+4boxe 16.5+amplif+tun)? Singura preferinta pe care o am e ca HU sa NU fie Sony! Iata la ce m-am gandit:

head unit : pioneer deh 3600 mp (4*27w) (7.7 mil)

sub: jbl gto 1000b - 250 w (3.8 mil)

pentru boxe si amplificator nu m-am hotarat pentru ca nu cunosc prea multe. Va rog frumos indreptati-ma catre ceva ieftin si bun (mai mult bun decat ieftin)

Este intr-adevar de preferat sa fac toata linia acelasi brand? Se aude mai bine. (as vrea pioneer tot dar am inteles ca boxele nu sunt tocmai stralucite).

Difuzoare poti pune Hertz DSK-165-sistem- la 3,5 mil/perechea.Ca amplificator pentru sub poti pune un Audison SRX-2 care costa 7,4 mil.

Si s-a cam facut suma la care te-ai gindit.Acum trebuie totusi sa nu uiti ca la montarea difuzoarelor ai nevoie de inele specifice VW cam 15-20 eur/per,mai ai nevoie de kit de instalare pentru amplificator aprox 1,2 mil. si in final instalarea care costa in jur de 3 mil.

Sincer,configuratie mai ieftina care sa si sune bine nu prea vad ce ai putea alege.

Daca esti strins cu banii poti sa-o faci si in etape:pui intii hu+sub+amplif,ulterior schimbi si difuzoarele.

A+

Link către comentariu

hmmmm: cam asta va fi: headunit: pioneer deh 3600 mpb sau 3630 mp (cred ca primul se integreaza mai bine datorita culorilor), boxe jbl 6526 e (4*60 w rms) , amplificator jbl gto 301.1 (204 w rms@4 ohm) , sub jbl gto 1200 t (250 w rms, 4 ohm) . Daca facea jbl si head alegeam tot asta. Ce spuneti, o sa se auda cat de cat?

Pioneerul are 4*50w max (nu stiu cat inseamna real), mie mi-au mai ramas ceva bani. Imi comvine dar credeti ca ar trebui sa iau ceva mai puternic avand in vedere ca nu bag amplificare pe boxe? Credeti ca ar fi necesara o amplificare pe boxe (as putea pune doua canale pe 2 boxe / 4boxe si un altreilea pt subwoofer - ar fi bine)? Am auzit de o chestie, practicata mai mult in afara, soundproofing sau sound-dampening. Adica baga niste resturi textile prin portiere. Credeti ca la un nivel atat de scazut al puterii (in ]comparatie cu monstrii adevarati) ar avea vreun efect? Are cineva tips in vederea achizitionarii sistemului : unde e mai ieftin?, la ce sa fiu atent?, ce-i aia impedanta? :lol: ;) si asa mai departe. Ma scuzati ca va stresez dar nu ma pricep deloc (sper ca e o configuratie care a scapat lipsei mele de talent) si nu vreau sa arunc o caruta de bani pe geam. multumesc.

Link către comentariu

din pacate nu pot edita postul anterior, asa ca mai pun unul scurt: Credeti ca merita schimbate si tweeterele (fata/spate/f+spate)? Exista aftermarket-uri care sa se potriveasca in locul celor originale? De mentionat ca boxele jbl 6526 e sunt destul de puternice si au si un tweeter orientabil (whatever that means!?)

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!