Jump to content

Linie audio hi-fi: de la zero, proiect pe termen lung

elikratos
 Share

Postare recomandată

Salut,

Va astept sugestiile si comentariile pe marginea unui proiect destul de consistent pe care il demarez in preajma Sarbatorilor (vine Moshul, deh...) si pe care il voi continua in perioada urmatoare

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Facand abstractie de HU unde nu ai precizat modelul, vei obtine un sistem mediocru. Din punct de vedere al amplificarii pune un amplif high-end pe 3 canale ( boxe fata + sub) si unul low-end pe boxele fata. Amplificatoarele gasite de tine sunt dintre cele mai slabute ! Spune bugetul total pentru a-ti putea face cateva recomandari!

Link către comentariu

La capitolul HU imi face cu ochiul - tare de tot - un [glow=green:0dc108ba1f]Pioneer DEH-P3600[/glow:0dc108ba1f]. Bugetul nu il pot preciza intrucat va fi unul flexibil - vreau sa imi "cladesc" linia pas cu pas, fara graba, tocmai ptr. a nu face compromisuri excesive din ratiuni financiare. Dar incerc sa imi trasez un plan cat de cat inchegat - acuma la inceput - ptr. a evita pasi gresiti...

As aprecia daca mi-ai recomanda niste amplif-uri hi- si low-end (asta din urma ptr. boxele spate, corect?) ptr. fatza-spate si niscaiva boxe cu care sa se "pupe"...

10x

vezi foto cu HU: 49927926DEH-P3600_big.jpg

Link către comentariu

@elikratos: mi s-a parut mie sau ai schimbat poza?

initzial parca era un HU Alpine 9826. am vazut ca au in oferta la carrefour cu 6.7 mil. pe site la alpine pare a fi model nou si stie foarte multe chestii. Probabil este entry-level, dar pretzul mi se pare super ok.

Voi ce parere avetzi?

Link către comentariu

initial am facut o greseala... am inserat un Pioneer DEH P80MP, cap de serie si cam scump...

Alpine 9826 este intr-adevar la pret f. bun in Carrefour da' nu am gasit nici un fel de info despre el... mi-e teama sa nu fie ceva special ptr. Est (4x36W), gen Clio tricorp :-(

Link către comentariu

nu. este ceva ti-am zis cu "new" pe site-ul american alpine.

www.alpine-usa.com ... este ce-i drept entry-level, asa pare de pe site insa stie o gramada de chestii inutile pt mine. Ma interesa dpdv calitate cum este.

Eu sunt novice in scule de mashina, recunosc.

Link către comentariu

M-am mai uitat dupa review-uri pentru 9826. Se pare ca nu a facut nimeni asa ceva fiind prea nou.

Tot in oferta am vazut si boxe Alpine. Are cineva asa ceva ( boxe Alpine ) instalate sau le-a auzit? Am vazut pareri bune despre ele.

Link către comentariu

@elikratos Sistemul tau este ok si este arhisuficient petru masina ta unde poti pastra cablajele daca inca sunt bune.

Am avut si eu obsesia muzicii odata :( si sfatul meu este: daca vrei fidelitate la pret mediu si din marci comerciale, combinatia perfecta ar fi cas. Pioneer sau Alpine, statie Infinity neaparat(poate si Alpine, nu recomand JBL), 2 boxe Infinity pe fata si 2 mari pe spate Infinity sau Kenwood si subwoofer JBL sau Alpine. Preturile cele mai bune le are Carrefour, mai jos nu gasesti. Eu am un prieten care te poate ajuta, la magazinul lui aduce piese si din Dubai, doar asa ai putea gasi mai ieftin. Succes. :pirat:

Link către comentariu

Daca vrei sistem sa sune bine, Tre sa pleci de la 7600 sau Deh-P80 in sus. 3600 e modest. Gandeste-te ca sursa e cea de la care pleaca sunetul. Daca elpleaca curat de acolo, are sanse sa ajunga curat si la boxe

Link către comentariu

Corect! :ok: ....si daca statia e Infinity o sa ai si bass klumea si in boxe (cele mari de pe placa daca le pui pe statie) si in tub.

Link către comentariu

de [highlight=red:6c27e00c3b]Audison [/highlight:6c27e00c3b](amplif) si [highlight=red:6c27e00c3b]Hertz [/highlight:6c27e00c3b](boxe + sub) ce spuneti?

Si inca o chestioara... masina e in 3 volume... in conditiile astea, este OK sa trantesc un sub tub / box in portbagaj? Sau o sa fac doar galagie ptr. pietoni in timp ce eu o sa pierd toata distractia din cauza "separatiei" dintre portbagaj si habitaclu? In al doilea caz, ar fi mai intelept sa iau doar sub-ul si sa il incastrez in politza spate, dintre spatarul banchetei si luneta (o sa-mi zboare luneta?)

:pirat:

Link către comentariu

@elikratos Daca vrei ceva sa te tina si sa fie bun, trust me, Infinity ca statie, caci pana la urma asta e importanta, daca ti se arde ca nu ai capetele aurite la caburi, nu ti da nimic garantia si nu cred ca vrei sa dai alti 200 euro pe una noua. Boxele e bine sa fie sony sau infinity dar pentru fata(aici poti sa pui cam orice boxe cu inalte bune + tweetere separate pe bord)...pe spate, sa tot dai in ele :pirat: trebuie kenwood sau alpine. Subwoofer e bine sa ai unul Alpine patrat sau un JBl con, e arhi suficient.

Link către comentariu

Alpine spune ca boxele lor pt fatza au plaja de frecventze 35Hz - 30kHz si 92db. La infinity n-am vazut asemenea frecventze ... cert este ca infinity sunt laudate de toata lumea, alpine ca boxe mai putzin. Insa pretzul este tentant la alpine.

Link către comentariu

Iar ceva asemanator de la Infinity ca dimensiune macar:

Infinity Kappa 62.5 (16.5cm)

Power Handling, RMS: 75 Watts

Power Handling, Peak: 225 Watts

Frequency Response (

Link către comentariu

Elikratos, deja Audison si Hertz inseamna cu totul altceva. Nu exista comparatie cu JBL sau Infinity. Vei primi un PM. Audisonul are SRX, LRX, VRX si HR iar Hertz Dieci, Energy, Hi-Energy si Mille in ordine crescatoare ca si performante ! Ambele apartin grupului Elettromedia si merg foarte bine inpreuna !

Link către comentariu

OK, iti multumesc si astept PM.

Oricum, pana la proba contrarie, viitorul arata in felul urmator, structurat dupa 4 etape investitionale:

I. HU Alpine 9827R (MP3 / WMA / CD-R/RW)

Front speakers Hertz HSK130 Two-way component (70W RMS, 91 dB, 70-22k Hz, 4 ohmi), 13 cm

II. Rear speakers Hertz HSK130 Two-way coaxial (70W RMS, 91 dB, 70-22k Hz, 4 ohmi), 13 cm

III. Amplif. Audison SRX5 (4x 50W + 1x 180W @ 4 ohmi)

IV. Sub box Hertz HBX16 (200W RMS)

Mi-e teama ca daca ma arunc la mai mult, ajung sa dublez valoarea masinii si parca nu merita :censur:

Link către comentariu

Alpine 9827R

CDE-9827R_big.jpg

Hertz HSK130 Two-way component

HSK130F.jpg

Hertz HSK130 Two-way coaxial

HCX130F.jpg

Link către comentariu

Ai grija sa pui cabluri bune la alimentare, SRx 5 poate sa traga si 40A daca dai tare in el.

Boxele din spate le-as lega in antifaza ca sa nu-ti creeze imagine stereo.

Poate ar merita sa pui un buton de volum al subwoofer-ului ca sa poti controla volumul subwooferului independent (vezi la http://www.audison.it/eng_optsrx.html)

Link către comentariu

Boxele din spate le-as lega in antifaza

Te rog, ai putea detalia? Asa, mai pe intelesul prostului...

Link către comentariu

montajul in faza inseamna sa legi amplificatorul si difuzorul + la + si - la - si face ca difuzorul sa se miste mai intai in fata si dupa aceea sa se retraga la loc daca are semnal.

lucrul asta face sa creeze imaginea stereo (vocea pe centru etc)

montaj in antifaza inseamna sa legi invers conexiunile dintre statie si difuzor sa se faca + la - si - la + ceea ce face ca difuzorul sa se miste mai intai in spate si dupa aia in fata (canta in spate) si lucrul asta distruge imaginea stereo, dar avand in vedere ca in din spate sunetul trebuie sa fie mai mult de ambient nu prea conteaza.

de altfel mie personal imi sunt suficiente 2 boxe bune pe fata si un subbas in spate dar fiecare face dupa gust.

Link către comentariu

Tzeapa... am aflat ieri ca importatorul de Audison si Hertz s-a "linistit" si nu mai aduce marfa...

Change of plans, care este... ramane Alpine 9827R 4x45W (asta il iau din Carrefour) si 2 seturi de boxe coaxiale Infinity KAPPA52.5I (fata si spate, in sloturile originale ale masinii) - RMS: 55 W, Peak: 165 W, Frequency Response (

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!