Jump to content

Pierdere Putere...viteza Finala Mica

B.77.JPA
 Share

Postare recomandată

Salut. Am si eu nevoie de niste sfaturi sau idei. Masina, este cea din semnatura, VW Sharan 1.9tdi pd 90cp.De cand am cumparat masina din Germania, am vazut ca viteza finala era de 160-170km/ora. Zilele trecute, facand un drum mai lung, in afara Bucurestiului, am constatat ca masina nu a mai putut trece de 130-140 km/ora.De ceva vreme am simtit ca masina nu mai trage ca atunci cand am cumparat-o. Tin sa mentionez ca am schimbat toate filtrele la timp, motorina pe care o folosesc e acceasi ca si pana acum. Am facut o scanare/diagnoza cu Vag-com si nu am gasit nici o eroare.Turbina ok.Injectoare ok. Debitmetru ok. Are cineva idee de la ce poate fi pierderea de putere, mai ales in viteza finala?

Va multumesc anticipat.

Sper sa ma ajutati sa descoperim misterul.

Vreau sa merg si eu mai repede :lol: .

Numai bine .

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Ataseaza un log in mers pe canalele 8, 10 si 11 sa vedem si noi despre ce e vorba.

Link către comentariu

• Administrator

ciudat e ca masina este un Sharan 1.9TDI 90CP. Foarte rara combinatia aceasta. Vmax inainte de tuning 135-140kmh. Vmax a doua zi dupa tuning cu greu putin peste 160kmh.

Link către comentariu

Ciudat e ca masina a mers cu v max 160 si inainte de tuning.

Treaba e ca acum vreo 2 sapt cand m-am intors de la munte, am avut senzatia ca nu mai trage si ca nu vrea mai mult de 135-140.

La cateva zile dupa aceea, a condus masina si un prieten de-al meu si imi spunea ca nu prea trage deloc, de parca nu ar fi mers turbo.

Dupa tuning-ul facut la Dragos, este mult mai sprintena decat era ea in zilele ei bune.Deci pararea mea ca tunningul si-a facut din plin efectul.Se simte in toate vitezele.Trage altfel. Dar viteza maxima e acceasi. In jur de 160 km/ora. E ca si cum masina ar fi pierdut putere sau viteza finala dintr-o anumita cauza, si acum cu tunningul am substituit pierderea aia. Am incercat si cu alt debitmetru si tot asa.160 viteza max.

Am incercat tot felul de lucruri.Multe idei.dar degeaba.

As vrea sa imi curat si turbina pt ca am un stil de mers mai economic ("pensionar") si sa vad ce se mai intampla si dupa operatiunea asta.

Daca aveti si voi vreo idee v-as fi tare recunoscator.

Numai bine...Mersi

Link către comentariu

As vrea sa imi curat si turbina pt ca am un stil de mers mai economic ("pensionar") si sa vad ce se mai intampla si dupa operatiunea asta.

Daca aveti si voi vreo idee v-as fi tare recunoscator.

Numai bine...Mersi

nu cred ca trebuie curatata turbina ta, ca din cate stiu eu motoarele de 1,9 tdi (90 cp) nu au turbo cu geometrie variabila, si la alea nu se face curatare....

sper ca nu ma insel.

Modificat de claudiu_83
Link către comentariu

Eu din cate stiu valoarea debitmetrului in mers trebuie sa fie peste 1000. Asa imi amintesc. Fa probla cu alt debitmetru, sunt multe ALH-uri, sigur gasesti una pentru 15 minute de proba.

Modificat de .:bamse
Link către comentariu

nu cred ca trebuie curatata turbina ta, ca din cate stiu eu motoarele de 1,9 tdi (90 cp) nu au turbo cu geometrie variabila, si la alea nu se face curatare....sper ca nu ma insel.
orice 90 cp dupa 2001 are geometrie variabila
Eu din cate stiu valoarea debitmetrului in mers trebuie sa fie peste 1000. Asa imi amintesc. Fa probla cu alt debitmetru, sunt multe ALH-uri, sigur gasesti una pentru 15 minute de proba.
minim trebuie sa fie 850 la el, la tine minim 900 parca Modificat de cipos
Link către comentariu

orice 90 cp dupa 2001 are geometrie variabila.

scuzele mele... nu am vrut sa dezinformez.

Link către comentariu

1000 e la mine, ca am facut un log in mers. Da, my bad :icon_thumright: al lui e de 90cp.

Modificat de .:bamse
Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!