Jump to content

Inlocuire Termostat

FANEX
 Share

Postare recomandată

O comparatie cu vag-com si poti rezolva.Daca pe vag iti arata 80-90 grade si pe ceas 70 inseamna ca bordul iti arata eronat :)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Probleme am avut si eu ,desi apa se ridica la 90 grade,se ridica foarte greu,trebuia sa merg 20 minute prin oras.Am ascultat sfatul fratelui meu,el are ceva experienta,si am schimbat termostatul,acum dupa 10 minute la relanti ,apa e la 90 grade si acolo sta.Am facut si un drum mai lung in week-end,a stat la 90 pe tot drumul,si se vede si la consum.Verificarea termostatului este relativ simpla:se verifica furtunul de dupa el,la mine se incalzea si apa avea 50 grade,deci era clar ca era deschis,in mod normal el deschide pe la 87 grade.

Link către comentariu

au trecut aprox 2 sapt de cand mi.am schimbat termostatul... acum se ridica rpd acul la temp insa daca nu sunt la drum lung sa raceasca si aerul se ridica la 100:|

zicea cineva, atunci cand am schimbat, sa astept cateva zile pana se aeriseste insa degeaba. a trecut atata timp si tot...

ce poate fi in neregula ?

nu am masurat temp in vas, nu am termometru cu atatea grade.

ps: poza cu ceasul pana la cat urca e in postul #559, o pagina inapoi. thx

Modificat de LordGhost
Link către comentariu

La mine sta asa...aproape 100, mi-e sa nu am vreo surpriza. E normal? Am parcurs vreo 40 de km de cand am schimbat termostatul.

post-46029-0-41364000-1297270102_thumb.j

post-46029-0-91449900-1297270108_thumb.j

Link către comentariu

la fel si la mine. care are o solutie/idee rog sa o posteze

Link către comentariu

au trecut aprox 2 sapt de cand mi.am schimbat termostatul... acum se ridica rpd acul la temp insa daca nu sunt la drum lung sa raceasca si aerul se ridica la 100:|

zicea cineva, atunci cand am schimbat, sa astept cateva zile pana se aeriseste insa degeaba. a trecut atata timp si tot...

ce poate fi in neregula ?

nu am masurat temp in vas, nu am termometru cu atatea grade.

ps: poza cu ceasul pana la cat urca e in postul #559, o pagina inapoi. thx

Nu cumva ti-ai pus termostat cu deschiderea la 87 de grade? Pentru motorul ABU termostatul trebuie sa deschida la 84 de grade. Cam asta ar fi cauza faptului ca ti se ridica temperatura la 100.

Iti sugerez sa-ti montezi termostatul corect, vine caldura si atunci e posibil sa treaca de 100....

Link către comentariu

hm. cum imi dau seama la cat deschide ? ar trebui sa scrie undeva ?

nu mai am cutia lui, si din ce imi aduc aminte parca nu scria pe ea...

Link către comentariu

Scrie pe termostat, cand l-ai cumparat nu te-ai uitat ce temperatura de deschidere are? Sau cand l-ai comandat, n-a fost in functie de codul motorului?

Link către comentariu

pe termostat nu m.am uitat, iar la magazin dupa codul motorului cred, ca m.a intrebat ala ce cod are...

cel mai sigur o sa il scot sa vad ce scrie pe el...

Link către comentariu

Cel mai bine sa verifici inainte codul piesei, ca astia de la magazinele cu piese merg eronat de multe ori si iti comanda piesele aiurea.

Link către comentariu

sigur scrie pe termostat temperatura la care deschide..eu acum 3 zile am schimbat termostatul cu unu wahler cu deschidere la 84 grade si acum e super bine...pana acum nu imi urca temperatura la motor nici cu slujbe(3500~4000 r/min) sau daca mergeam in oras bara la bara mult sau daca o lasam o ora la relantiv....acum nu mai am probleme in 5 min e la 80 si ceva si acolo ramane.

Link către comentariu

Subscriu si eu la ceia ce a scris SAurelian :icon_thumright:

Link către comentariu

deci pentru ABU trebuie cu deschidere la 84 :( . Ce bine era daca dadeam un ochi pe aici. Si mie mi se ridica temperatura la 100 de grade daca trag de masina. Daca stau pe loc si o las la relanti, sau o scot din viteza si merg asa atunci temperatura e 90. Sunt sigur ca termostatul meu deschide la 87. Sper ca schimbarea lui cu unul care deschide la 84 sa rezolve problema.

Link către comentariu

• 2 weeks later...

pt motoarele 1.6 AEE va trebuie un termostat mai ciudat, are carcasa de plastic si deschide la 87 de grade. codul acestuia este 032121110BC. am sa incerc sa revin cu poze

Link către comentariu

• 2 weeks later...

am schimbat termostatul si tot nu mi se ridica temperatura apei mai sus de 70. inainte imi statea tot la 70 acum daca scot cartonul din fata radioturului coboara la 60 iar cu acesta sta la 90. care ar putea fi problema? de ce nu sta si fara improvizatii la 90 ?

Link către comentariu

sincer, nu!! si nici nu stiu unde se afla. cum as putea sa il verific ca stiu ca e scump. :(

Link către comentariu

Nu e chiar asa de scump. Cu un aparat de masura sau pe tester.

Link către comentariu

ar trebui sa verific rezistenta acestuia? la motorul aee unde se gaseste? in carte nu e specificat nimic pt aee iar etka nu am. multumesc

Link către comentariu

Incearca cu un alt termostat, e posibil ca cel nou sa nu-si faca treaba cum trebuie :)

Link către comentariu

Am schimbat si eu termostatul in 5 min de mers era apa la 80 si ceva de grade. Inainte nu urca deloc. Poate nu e bun termostatul ( ma indoiesc , daca e nou) sau senzorul nu transmite bine.

Modificat de phenom
Link către comentariu

cat de curand am sa fac rost de o camera foto si am sa fac poza la motor. problema e ca am facut bordul cu iluminare din spate si nu se mai ridica acul la temperatura, cel putin nu sa ridicat in 8 min la ralanti, dupa un drum mai lung am sa aflu si sper sa pot remedia problema. un alt termostat nu am de unde sa iau, nu am nici un prieten de la care sa se potriveasca iar unul nou e 50 de lei.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!