Jump to content

Probleme Garantie

bilman
 Share

Postare recomandată

Probleme service! Prima revizie am facuto la Porsche Vest a doua zi dupa revizie cand m am urcat in mashina s a aprins martorul d la airbag mi am facut o alta programare dupa vreo sapt am rezolvat problema tot la porsche vest. Dupa vreo 2 luni s a aprins din nou becul la airbag m am dus ca metrotehnica acestia au zis ca trebuie sa imi dea scaunul jos sa schimbe mufa d sub scaunul soferului. Cand m am dus sa rezolv problema s a pus testerul pe mashina s a umblat sub scaun si s a constatat ca "CINEVA" (PORSCHE VEST) in loc sa puna doua mufe au luat firele le au taiat si le au lipit cu band izolier ceea ce nu se recomanda. Cei de la Metrotehnica mi au spus sa iau mashina si sa ma duc la Porsche sa rezolve ei problema pt ca este o improvizatie ceea ce s a facut acolo si masina a iesit din garantie. Am zis ok, m am dus sa iau cheile d la mashina si mi au pus o factura in fatza in valoare d 90 ron ca masina nu mai este in garantie pt improvizatia d sub scaun,factura care reprezenta testerul. Dupa multe ore d cearta cu cei d la metrotehnica si cu cei d la Porsche (am sunat pt a cere un fax cum ca toate reparatiile care s au facut acolo sunt conforim fabricii, acestia mi au spus ca nu au cum sa imi dea asa ceva pt ca nu stiu ce este acolo) am achitat factura,repet mashina este in garantie si m am dus la Porsche aici cei d aici mi au zis ca mashina nu are nici o problema si ca nu am ce sa caut la ei .. marti sunt programat pt a se verifica ca reparatia este a lor si sa imi dea o foaie cum ca reparatie este conform fabricii dar logik nu vor putea sa imi dea asa ceva pt ca acolo lipsesc ceva mufe si de la Metrotehnica am scris ca au constatat ca este o improvizatie.. O situatie jenanta sper sa imi fac ambitia si sa vad cum cei d la Porsche platesc factura celor de la Metrotehnica :lol: C imi recomandati sa fac??? as putea sa ii dau in judecata ca nu si au facut treaba conform fabricii si ca au luat 2 mufe d p mashina dar nu cred ca merita... Oricum mashina este super tare pacat ca traim in RO

Modificat de CristiN
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

:lol: :lol: :lol: :lol:

:mop:

Modificat de SHARANEL
Link către comentariu

trei litere: O P C

cit despre datul in judecata... te-ai gindit ce presupune treaba asta?

Link către comentariu

Te rog sa incerci sa scrii cu spatii intre fraze, cu puncte mai multe, pe mine cel putin m-ai terminat, n-am reusit sa citesc tot postul tau.

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Faptul ca s-a aprins airbagul nu face obiectul garantiei. Ca sa iti explic, sub scaun este mufa de la airbag-ul de scaun, cand duci masina la spalatorie sau cand faci singur curat, chiar si unul care sta in spate cu picioare mai lungi si nu le tine unde trebuie poate sa agate acea mufa, care va declansa eroarea in bord de sistem airbag defect. Buuun, asta e alta poveste. Greseala din ce scrii tu este a celor de la Porsche insa Metrotehnica nu avea cum sa nu iti factureze acea interventie la masina. Faptul ca au gasit acolo ceva neconform le da si mai multa dreptate sa iti factureze. In mod normal de prima data trebuia sa ti se taie factura. Garantie inseamna "defect de fabricatie" insa acea mufa ca o tot agata lumea nu are nici un defect. Ce poti face tu cu adevarat este sa te certi cu cei de la Porsche pentru improvizatii.

Nu te supara, citeste bine ce ti-am scris mai sus, vei evita o discutie aiurea cu cei de la service. Tu nu trebuie sa pui problema "domnule am platit din buzunar un terster" pentru ca iti repet, nu face obiectul garantiei, tu trebuie sa pui problema "ce a fost cu improvizatiile alea sub scaunul meu".

Sper sa-ti fi fost de ajutor.

Bafta!

Link către comentariu

• 3 months later...

salutare tuturor

am si eu o mica problema cu un seat leon tdi fr - l-am achizitionat luna aceasta din luxembourg, masina fiind fabricata in 06.2007. Eu cand am cumparat-o avea 8000 km, fiindu-mi dat cartea de service a acesteia(nu se efectuase inca nici un revizie).

Am fost la un dealer seat si mi s-a spus ca pentru a beneficia de garantie trebuie sa am si un contract de garantie(act pe care nu-l are cel de la care am cumparat masina)

ma intereseaza daca a avut cineva o asemenea problema si ce rezolvare a gasit.

Link către comentariu

Scuza-ma dar nu am mai auzit de asaceva!Cere mai multe informatii de la el,cum ar trebui sa arate acel contract si ce trebuie sa contina?Eu unul tin sa cred ca e o mare vrajeala si nu are el chef sa te serveasca,nu doreste sa se incurce cu tine(cu actele masinii)pt. as primii banii de la Seat innapoi in caz ca-ti repara ceva.Din cate stiu eu Seat are garantie in toata Europa si nu are nici o importanta de unde e cumparata masina si unde se repara in perioada de garantie.Inca ceva:mai incearca si la alt dealer iar in ultimul caz suna/scrie la Seat Romania sau Seat Spania.

EDIT. Am uitat sa-ti zic:mult succes cu masina noua si fara evenimente negative!

Modificat de alteacupra
Link către comentariu

Parca nu este un contract ci ceva de genul certificat de garantie, sunt vreo doua pagini (daca imi aduc bine aminte).

Link către comentariu

@cricr: Nu am mai auzit asa ceva. Garantia se acorda oriunde in Europa indiferent de unde ai masina sau unde este inmatriculata. Am mai spus si pe alte topic-uri si pot sa-ti dau exemplu meu: masina inmatriculata in Belgia, am schimbat -IN GARNATIE- coloana de directie, la Alto Syncro. Nu am avut nici un fel de batai de cap si nu a trebuit sa ma cert cu nimeni. Am sesizat problema, ei au constatat, apoi au cerut confirmare de garantie la PoRo si intr-o saptamana aveam piesa schimbata. In afara de caietul de service (care e in franceza) si talon, nu am avut nevoie de alte documente. Contract de garantie, cum ti s-a spus tie, eu nu am si nu am vazut la alte masini. Poate se refera la contractul facut intre dealer si primul propietar in care sint specificate conditiile generale de garantie si e posibil, dar nu bag mana in foc, sa scrie ca are garantie 2 ani Luxembourg si un an garantie internationala.

Link către comentariu

Faptul ca s-a aprins airbagul nu face obiectul garantiei. Ca sa iti explic, sub scaun este mufa de la airbag-ul de scaun, cand duci masina la spalatorie sau cand faci singur curat, chiar si unul care sta in spate cu picioare mai lungi si nu le tine unde trebuie poate sa agate acea mufa, care va declansa eroarea in bord de sistem airbag defect. Buuun, asta e alta poveste. Greseala din ce scrii tu este a celor de la Porsche insa Metrotehnica nu avea cum sa nu iti factureze acea interventie la masina. Faptul ca au gasit acolo ceva neconform le da si mai multa dreptate sa iti factureze. In mod normal de prima data trebuia sa ti se taie factura. Garantie inseamna "defect de fabricatie" insa acea mufa ca o tot agata lumea nu are nici un defect. Ce poti face tu cu adevarat este sa te certi cu cei de la Porsche pentru improvizatii.

Nu te supara, citeste bine ce ti-am scris mai sus, vei evita o discutie aiurea cu cei de la service. Tu nu trebuie sa pui problema "domnule am platit din buzunar un terster" pentru ca iti repet, nu face obiectul garantiei, tu trebuie sa pui problema "ce a fost cu improvizatiile alea sub scaunul meu".

Sper sa-ti fi fost de ajutor.

Bafta!

Sal

Daca mufa se agata in timp ce faci curat sau cu piciorul inseamna ca e o eroare de design (proiectare) si trebuie remediata by SEAT.

Daca SEAT ar fi lasat firele atarnate pe la pedale trebuia soferul sa fie atent sa nu le agate?

lol........

Link către comentariu

Multumesc pentru raspunsuri

In cele din urma am ales varianta cea mai scurta si am scris la Seat Spania.

Am primit raspuns ca analizeaza problema mea iar ziua urmatoare am primit mail de la Porche Romania in care mi se comunica faptul ca daca am in original Planul de Service al masinii garantia este valabila(eu ma adresasem initiala la Dona Craiova).

Link către comentariu

• 1 month later...

Am si eu o intrebare.

Garantia masinii incepe din momentul in care iti este livrata sau din momentul in care ai semnat contractul de leasing, comanda si ai platit avansul.Eu am platit avansul in aceasi zi cand am semnat toate actele. Adica pe data de 26 martie.

Masina imi vine pe 5 mai.

Se va duce deja o luna din garantie.

Multumesc.

Link către comentariu

Garantia este din momentul receptionarii masinii. Cel putin asa e in garantia mea.

Link către comentariu

Multumesc Matrixu.

Am scris deoarece doar ce avusesem o discutie cu unul din colegii de la vapor care avand o problema la un Fiesta nu a reusit sa faca numic deoarece masina iesise din garantie.

Dar cum, el a semnat toate actele, a primit factura, a platit, si la 10 zile dupa ce a platit avansul a primit si masina.

Problema masinii a aparut la 5 zile dupa ce ii expirase garantia, data de referinta fiind luata data cand a platit avansul.

Multumesc inca o data si am sa ma interesez la Dona Constanta despre asta in momentul in care voi ridica masina.

Link către comentariu

• 1 month later...

Sunt de acord cu @matlyxx2.

Chestia cu mufele de la sistemul de airbag e clar sau greseala de conceptie sau calitate execrabila. Eu merg a 3-a oara la service sa-mi faca ceva, se aprinde din senin indicatorul de erroare al sistemului de airbag/centura. Cica de la gropi.

Ultima data chiar venind de la service unde mi l-a resetat si mi-a hutuit bine scaunul fara a se declansa problema. Anul asta desi e doar Mai am fost de 7 ori deja la service, de 4 ori pentru o prostie de calculator de usi defect, si ultimele 3 pentru indicatorul de airbag, pentru o masina noua sub 20.000 Km cu rezonabile pretentii de calitate e penibil. Si daca va uitati pe restul forumului veti vedea destule probleme cu mufele alea si solutii de genul, superglue sau taiate si lipite.

Acuma e drept alte probleme mai mari nu am avut cu masina, dar si asta cu airbag-ul e destul de serioasa, caci in caz de accident nu este om care sa-ti dea acelasi raspuns legat de ce se va intinpla, ba nu sare nici un airbag, ba sar toate, ba sare cine poate. Si asta din cauza unor mufe prost concepute sau facute sau a unui sistem electronic conceput prea sensibil (deci prost din nou).

Mi s-a dus dracului si scuza, ca cica imi luasem masina noua sa nu am treaba si probleme pe la service, cu atita energie imi luam un second, rid prieteni mei cu Loganuri de mine.

Link către comentariu

• 3 weeks later...

abia dupa aproape un an am rezolvat problema cu airbagu' acum fiind fortat de imprejurari pentru ca masina iese din garantie am gasit intelegere la pv1 si acolo m am certat pana am ajuns la directorul de service, problema nu era a mufei de sub scaun ci defect de fabricatie a trebuit schimbat airbagu din scaun si acum revin cu problema de la metrotehnica de ce sa le platesc eu testerul cand ei nu stiu ce are masina..apropo dc martorul de airbag este aprins nu functioneaza nici un airbag

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!