Jump to content

Problema Electrica "dubioasa"


DJ-CD
 Share

Postare recomandată

Salutre , am un golf3-96 si ma confrunt cu o problema , pe timp ploios (umiditate) mi se descarca bateria de nu mai tine nici afisajul aprins. Am inlocuit bateria cu una noua, testarea alternatorului (pus excitatia pe direct 13.80V) si nici o schimbare. In ultima vreme am fost mai atent si zic eu ca ar putea fi ceva pe partea dreapta. Am verificat calculatorul nu ajunge apa la el.

Daca ma poate sfatui si pe mine cineva :scratch:

Modificat de DJ-CD
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salut,se cunoaste si la alti consumatori sau doar afisajul are acest comportament ?Spre exemplu:Incearca sa claxonezi,sa dai drumul luminilor,aerotermei.Daca doar afisajul se comporta asa...acolo este problema.La mufa lui care intra in spate la ceasuri.Incearca toate mufele(strans, curatat, nu strica)

Modificat de andreas 38
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Scaderea tensiunii se simte la toti consumatorii (bord, aeroterma, faruri) In jumatate de ora se goleste bateria fara a se topi nici un fir. Ma intreb cine ar putea consuma atata curent. Toate treburile astea se intampla in mers, cand alternatorul incarca.Am fost la elecrician (cand era uscat afara) dar a zis ca e ok. Problema se manifesta numai cand ploua sau e umed afara

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Desfa si tu plasticele de la baza parbrizului si vezi ce ar putea 'lua apa'. Prin alta parte nu vad cum ar putea intra apa. Poate motorasul de stergatoare? O problema similara o aveam la un Tico (tot motorasul stergatoare).. nu murea bateria dar cand ploua murea motorul urat de tot :lol:

Alta chestie pe care am patit-o la golf, se infundase scurgerea din partea dreapta a masinii, de langa filtrul de polen. Ca urmare se umplea cu apa acolo si prin aeroterma intra apa in masina.. eu n-am avut probleme electrice atunci dar zic si eu :rolleyes:

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Am verificat dupa cum mi-ai spus in partea din fata a parbrizului, calculatorul nu da semne ca ar ajunge apa la el. Cupla de asemeni e super curata in interior, nici un pic de oxidat(preventiv i-am dat cu spray de contacte).

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

verifica mufele.. toate! eu am patit-o cu alternatorul, cu mufe ude.. cu condens... dupa curatare cu atentie, au disparut toate problemele...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Din verificare in verificare am ajuns sa dau jos alternatorul unde am gasit 2 diode dezlipite de pe placa de +. Problema cu descarcare bateriei este de aici cred , dar oprirea motorului la umezeala chear ca nu imi dau seama de unde este. Eventul daca stie cineva ce fire(cuple) trec pe sub masina. Multumesc!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

humm.. eu stiu doar de sonda lambda.

Poate fisele-s sparte? contactele bobinei?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Am verificat daca sunt cablurile de izolate de la sonda lambda si sunt ok. Sincer sa fiu, de cand am rezolvat problema cu alternatorul nu mi-a mai facut probleme(nici nu a mai plouat afara) sa vad dupa prima ploaie .

Multumesc tuturor pt sfaturi si idei.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!