Jump to content

Vibratii La Franare Datorate Jentilor De Aliaj

cosmin543
 Share

Postare recomandată

Azi am schimbat pe masina cauciucurile de vara cu jantele de aliaj cu cauciucurile de iarna pe jantele originale ale masinii. Masina vibra destul de tare la franare cu jantele de aliaj, si deja incepusem sa ma invat cu vibratiile astea. Cand am plecat din vulcanizare insa, stupoare...masina nu mai vibreaza deloc. jantele de aliaj sunt aftermarket, rial r14. S-a mai confruntat cineva cu problema asta? Si daca da care erau cauzele si cel mai important, care a fost solutia? Ca sincer nu prea as vrea sa renunt la ele...dau bine pe masina. Multumesc

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

da, jantele au niste inele de plastic in diametru de aprox 10-12 cm. Alea sa fie buba? La ele mi-a fugit si mie gandul, numai ca in mers normal, masina nu vibra deloc. Daca e de la inele, nu trebuia sa se simta o vibratie si in mers, ca si cand as avea cauciucurile neechilibrate?

Modificat de cosmin543
Link către comentariu

Lipsa acelor inele ar fi putut fi cauza vibratiilor, dar daca tu le aveai nu stiu ce ar putea fi.

Vibreza masina sau volanul ?

Link către comentariu

si masina si volanul vibrau. banuiam un disc de frana ovalizat, dar acum nu mai face(intre timp am mai dat o tura si vibratiile la franare sunt inexistente). Habar n-am...poate e vreuna din jante cu un defect sau ceva...se poate? :(

Link către comentariu

Cosmine, nu mai tii minte ca atunci cand am vorbit cu Cipri la telefon mi-a zis ca sunt jante cu inele si ca e posibil ca de la alea sa vibreze? Deci s-a confirmat banuiala, nu mai verificam discurile; hurraay!

Link către comentariu

Ridica roata foarte putin deasupra asfaltului si invarte-o cu mana in gol. Daca atinge doar in anumite puncte asfaltul, in mod evident nu e centrata si din cauza asta ai vibratiile. Si eu am fost in situatia asta fix cu jante de aliaj si fenomenul aparea doar la viteze mai mari de 80 km/h.

Link către comentariu

Si jantele de aliaj se centreaza in momentul montarii unui cauciuc nou, chiar daca sunt noi. Cu siguranta la tine jantele nu au fost centrate !

Link către comentariu

Bebeko, cum adica centrate? Adica echilibrate?

La Cosmin543 a fost un caz aparte: avea pe masina niste jante Rial care se centrau pe butucul rotii (pe flansa rulmentului) cu un inel de centrare. Acel inel nu mai era si de-acolo problemele.

Link către comentariu

Ideea e ca sunt foarte fericit ca nu e problema de schimbat discurile de frana...o sa incerc ca pana la vara sa ma lipesc de undeva de un set nou de inele de centrare pentru tipul asta de jante. Si poate asa s-o rezolva, sper!

Link către comentariu

Bebeko, cum adica centrate? Adica echilibrate?

La Cosmin543 a fost un caz aparte: avea pe masina niste jante Rial care se centrau pe butucul rotii (pe flansa rulmentului) cu un inel de centrare. Acel inel nu mai era si de-acolo problemele.

Echilibrate, echilibrate ... :lol:

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!