Jump to content

O2 Vs Seat

luk2u
 Share

Postare recomandată

Dupa cum am mai zis datorita unor probleme a trebuit sa scad suma la 22k cu tot cu taxa e inmatriculare....deci ramad 21,5k pt masinia.

Dupa tot ce am citit m-am hotarat pe O2. Ce nu sunt decis este inca motorizarea...intre1,9 si 2.0 este o diferenta de 2k euro. Oare sa merg pe 1,9 si sa iau diferite dotari de restul de bani...sau merita diferenta pt motorul 2.0?

Nu prea vreau sa ma complic cu o excurise in afara si cu cumparatul de acolo, mai ales ca nu pot pleca foarte usor ( servici, probleme de familie , etc.)

P.S. Am aflat si ce este cu diferenta de pret la Xenon. La O2 este xenon doar pe faza scurta, pe cand la VW si Seat este Bixenon si pe faza scurta si pe lunga, mai mult la Seat este chiar adaptiv.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• Replies 50
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• luk2u

12

• 4abc

6

• AIX

3

• Dudu

2

Top Posters In This Topic

Mai bine O2 decat alteea :(

Daca mergi in oras MULT alege 1,9 si mai multe dotari ...care o sa-ti faca viata mai buna la volan ..in timp ce astepti la cozile astea din Buc

Daca mergi mult in afara ,eu as alege 2.0 TDI care te-ar ajuta si te-ar scoate din incurcaturi ...140CP

Orice ai face , xenonul - chiar el fara adaptativ si fara bixenon , merita , avem inca orase in bezna .

Succes , eu (sunt un pic offtopic ) daca as fii avut 24.000 euro as fi ales honda acord care e peste amandoua din toate punctele de vedere , iar motorasul ala trage de rupe !!

Link către comentariu

Si ca tot vrobim de optionale aveti idee de ce farurile cu xenon costa peste 1 mie de euro la vw pe cand la skoda sunt doar 600?

Mi se pare ca pe O2 e doar xenon in timp ce pe VW e bixenon

Link către comentariu

Asa este la vw...cel putin la Golf 5 e bixenon...si la Passat B6...si lista poate continua... :angry:

Link către comentariu

Clar intre Alteea si Octi 2 eu as lua Octi....insa poti sa te gandesti bine si la Jetta...e o optiune demna de luat in considerare... :angry:

Link către comentariu

• Administrator
insa poti sa te gandesti bine si la Jetta...e o optiune demna de luat in considerare... :tomato:

spre incantarea lui Bogdan :angry:

Strict intre cele 2, O2 pare alegerea corecta... insa merita sa arunci o privire si catre Jetta, Accord, Avensis, Mondeo si, de ce nu, Leon si G5...

LE: pe clase as ramane cu Accord vs Jetta si G5 vs Leon... Personal vad octavia separat datorita portbagajului hayon ce cantareste mult la mine in tartacutza

Modificat de dudu
Link către comentariu

:tomato:

Scuze pt toti de offtopic...eu mi-as lua Accord fara sa mai stau pe ganduri :angry:

Link către comentariu

@ Dudu m-am uitat si la alte masini...Mondeo nu imi place sub nici o forma..nici la exterior nici la interior...O2 mi se pare cu mult peste. Leon si Golf mi-au placut si daca era sa imi iau o masina mica in mod sigur era golf, dar am nevoie e o masina mai mare si cu porbagaj mare. Inca nu am ajuns sa ma uit la Honda, dar banuiesc ca preturile sunt ceva mai mari.

Link către comentariu

LE: pe clase as ramane cu Accord vs Jetta [..]

Magulitor pentru Jetta, dar nu are ce sa caute langa Accord; alta clasa. Jetta vs. O2 este comparatia corecta.

Link către comentariu

honda are un singur moror diesel mare, de 2.2 care consuma mult, taxe mari, pret mare si putere de numai 140 cai, e o oferta total varza, se adreseaza unui segment de piata foarte restrans

Diferentele de cosum si performatele dinamice dintre un Golf 2.0 TDI 140 CP si o Honda Accord 2.2 i-CDTi sunt practic (si teoretic aproape) inexistente. Motorul de pe Honda are o functie de overboost la WOT care iti da 340 Nm cuplu max. Si asta in conditiile in care Honda este o caroserie mai generoasa decat Golf-ul (comparatia pe care am facut-o este incorecta pt. Honda).

Putem discuta despre taxe, pret, fiabilitate :icon_thumright: , dar sa tragi concluzii de genul "total varza" si putere "de numai 140 cai" mi se pare incorect si nefundamentat.

Link către comentariu

Oricum Accord nu are ce cauta langa Seat,Octi sau Jetta....imi pare rau sa o spun dar Accordul e cu cateva clase bune mai sus...cel putin la design e bestial... :icon_thumright:

Link către comentariu

pai putere de 140 cai din 2.2 litri si vw scoate 170 cai din 2.0 litri asa ca din punctul meu de vedere e chiar varza oferta,

pai putere de 105 cai din 1.9 si reno scoate 105 cai din 1.5 litri asa ca din punctul meu de vedere.. :icon_thumright:

Link către comentariu

Probabil si 2.2-ul Honda este foarte fiabil, sunt sigur ca si-au facut ei calculele referitor la aceasta motorizare, la fel cum si VW a ales sa mearga mai departe cu 1.9 105 si 2.0 140/170. Am retineri ca cei de la Honda nu pot sa scoata mai mult de 140 din 2.2. Doar incercam sa te parafrazez in postul anterior.

Modificat de AIX
Link către comentariu

domnu' ,,coleg" sandumbogdan, abtine-te sa-ti expui parerile personale in orice conditii si pe orice subiect numai de dragul preaslavirii produselor VAG (imi scapa motivele pentru care o faci dar as pune-o pe seama pasiunilor tineretii) nu de altceva dar exista alti producatori mondiali lideri pe anumite segmente tehnice si tehnologice. Exemplu: acesta este primul motor diesel proiectat si construit de Honda si este o premiera si un varf tehnologic in domeniu: construit integral din aluminiu printr-o tehnologie de injectie sub presiune a aliajului (avantajele le vei descoperi citind si altceva decat vwforum). Desigur stii de cati ani construieste VW si altii motoare diesel, ce tehnologii aplica si unde au ajuns acum in acest domeniu. Caroseria nu inseamna totul (atat la masini cat si la oameni :icon_thumright: )

Link către comentariu

La 22 000 EUR (fara taxa inmatriculare) si cu tva (acolo) + transport si minuni, iti iei un Passat Highline cu putini km .. pana in 20 000 cred, plin ochi de dotari si chiar cu 2.0 TDI daca ai rabdare sa cauti bine

Tu chiar crezi in... Mos Craciun? :)) Stiu ca se apropie Mosu', dar, totusi... :D

Link către comentariu

• Administrator

AIX,

eu am grupat respectivele modele dupa caroserie... pentru ca omul pe care-l sfatuim aici are nevoie de spatiu... si imi mentin parerea ca nu poti compara la nivelul portbagajului Jettei cu hayonul Octaviei... pur si simplu utilitatea este alta... d'aia erau puse in categoriile alea

Eu sunt fanul Accordului de cand a aparut si recunosc ca este altceva decat jetta, golf, o2 sau leon... am mers Buc-Sinaia cu un 2.4, 190cai si am ramas interzis... masina se comporta exemplar... destul OffT...

Sfatul medicului: mergi cu toate si alege combinand utilitatea cu feelingul... Daca e masina ta de zi cu zi, trebuie sa te simti bine in ea... mai ales daca esti bucurestean, veti sta impreuna mai mult decat cu familia :lol:

Link către comentariu

Desigur stii de cati ani construieste VW si altii motoare diesel, ce tehnologii aplica si unde au ajuns acum in acest domeniu.

Oameni buni invatati gramatica limbii romane si apoi reveniti la internet si alte tehnologii. Nu ma pot abtine cand vad asa ceva.

Link către comentariu

Daca vrei o masina de om gospodar, ia Octavia, daca vrei o masina mai funky, ia Seat. Simplu.

:lol:

Modificat de SHARANEL
Link către comentariu

Seatul a iesiti din discutie...a trebuit sa reduc fondurile pt masina.....am ramas doar cu 21,5 mii. Deci m-am oprit la Octavia. Zilele viitoare ma duc la un test drive cu ea, acum nu stiu ce versiune si ce motorizare o sa imi dea la test drive, si nici pe unde o sa pot sa testez ca la traficul nostru din bucuresti o sa fie o problema ...fac 1 km in doua ore :Driver:, exagerez si eu acum...dar poate ma lasa sa ies cu ea si un pic pe autostrada, ca testez de la Brady de pe Iuliu Maniu, si acolo sa vedem ce si cum se comporta.

Link către comentariu

.....pe cand la VW si Seat este Bixenon si pe faza scurta si pe lunga, mai mult la Seat este chiar adaptiv.

si la VW (tot atat de mult) este adaptiv + (chiar mai mult decat mult)functia de cornering care probabil este si la seat.

ps: bi-xenon adaptiv la seat DOAR pe altea fr si leon fr.

Link către comentariu

Nu stiu cat de on-topic suntem, dar va anunt ca la Leon se poate pune si pe variantele de echipare mai slabe xenon, mai exact bixenon adaptiv cu functie cornering.

Octavia 2 mi se pare o alegere foarte buna, desi are unele neajunsuri pe care eu nu le-as accepta la o masina.

Link către comentariu

@cristiN: "Octavia 2 mi se pare o alegere foarte buna, desi are unele neajunsuri pe care eu nu le-as accepta la o masina. "

Cum ar fi? Care sunt de neacceptat?

Link către comentariu

• 4 weeks later...

Multumesc mult pt sfaturi...in sfarsit azi am resuit sa ajung la brady si am facut comanda pt Octavia elegance 1.9 TDI. Am mai adaugat si cateva optionale pe ici pe colo si am scos-o la 20k. Acum incepe perioada de asteptare..au zis ca or sa ajunga cam pe la sfarsitul lui februarie.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!