Jump to content

In 1500 Km Mi-a Terminat 3 Capete De Planetare

mri
 Share

Postare recomandată

salutare tuturor. am o problema ciudata la o octavia tdi de 66kw. am tot cautat pe forum ceva asemanator si am gasit o problema asemanatoare la un golf 3, numai ca acolo nu era asa grav.am schimbat 3 capete de planetara in 1500 km. si nu ma refer la capetele de planetara dinspre fuzeta, ci la cel dinspre cutie. prima oara mi s-a rupt la la plecare de pe loc cu rotile inclinate spre dreapta. am tractat masina, s-a dat planetara jos si am vazut ca era sparta colivia ce tinea bilele in capul de planetara. mi-a pus cineva un cap second hand cu care am mers f putin. asta mi s-a rupt la schimbarea din treapta a 2-a spre a 3-a in drum drept. de dat-asta am cumparat cap nou , l-am montat chiar eu pt ca nu mai aveam incredere in mecanici si ce-i drept am mers cam 1000 km cu el. la semafor la favorit, la plecare de pe loc, a pocnit iar. de fiecare data am avut aceeasi problema, mi s-a spart colivia ce tine bilele la capul dinspre cutia de viteze pe partea stanga(partea soferului). am intrebat o gramada de mecanici, si fiecare si-a dat cu presupusul. 5 mecanici, 5 variante de defect. deja am montat alt cap de planetara urmeaza sa merg la skoda pt o verificare. inainte de asta as vrea si pareril;e voastre. a mai intalnit careva asa ceva?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Masina este in garantie sau nu? Ai verificat-o temeinic pe rampa? Ori este un defect de fabricatie (daca masina e relativ noua), ori a fost manarita daca ai luat-o SH.

Link către comentariu

Primul lucru in acest caz ar fi roata respectiva sa ramana blocata dupa franare (dar nu obligatoriu - poate fi si una de pe spate). Efortul asta suplimentar ar putea explica ce ai tu. Ai lasat si tu de mai multe ori masina in mers la punctul mort sa vezi cat se duce??

(daca se opreste mai repede decat ar fi normal atunci asta e problema). Poate apare fenomenul doar la apasari mai tari/bruste ale pedalei nu tot timpul incearca mai multe variante.

Daca nu verificare de rampa. Masina e SH?

Link către comentariu

Daca era in garantie nu schimba capetele cu unele sh.

In 1500km 3 capete, deja este grav. Verifica daca nu cumva masina a fost avariata. Foarte probabil lonjeroanele nu mai sunt la locul lor, prin urmare grupul propulsor (ansamblu motor + cutie de viteze) nu mai sta cum trebuie. Mai fa si o geometrie a directiei: foarte important de verificat unghiul de cadere al rotii de pe partea la care ti se rupe capul de planetara.

Intrebare: cione ti-a montat capul de planetara ti-a pus si o siguranta noua la arbore?

Cheers.

Link către comentariu

masina e fabricata 1999 si am luato second hand din ro. a fost lovita pe fata dreapta. dar am mai mers 15.000 km de-atunci. am fost la un service sa-mi faca geometris si mi-au zis ca nu poate fii aceasta cauza. dar nici nu mi-au gasit rezolvarea.aa, cat despre infranare, nu este cazul. nu ramane deloc infranata

Link către comentariu

si inca ceva. nu se infraneaza deloc masina.

Link către comentariu

capul de planetara intra usor in priza?ma gnadeam ca daca a fost lovita sa nu fi fugit din tampoane,sau sa nu fie rupte tampoanele si cand accelerezi sa se miste motorul si sa forteze in easau ma mai gandesc ca poate chiar daca ansamblul rotii e drept sa nu fie deplasat spre exterior si practic planetara sa fie trasa in exterior si tripoda sa cada chiar in zona mai subtire a coliviei, sa fi nimerit 3 capede de planetara e o coincidenta cam greu de acceptat,ia o ruleta si masoara din lonjeron pana in marginea rotii pe ambele parti si vezi daca e aceasi distanta

Modificat de Spankyro
Link către comentariu

multam pt sfat spankyro.am sa incerc sa fac operatiunea cu ruleta. n-am mai mers cu masina si nici nu am avut timp de ea.sper sapt asta sa rezolv tot ce mi-am propus

Link către comentariu

daca lasai mecanicii sa-l schimbe , la garantia care ar fi trebuit sa o aiba piesa isi bateau ei capul cu problema dar asa ti-o bati tu...dar revenind la problema ,sa nu fie tija mai scurta si sa forteze capetele de planetara , sau sa nu fie montat bine capul de planetara ptr. ca cel dinspre cutie se monteaza in asa fel incat sa dea voie la planetara sa oscileze in momentul cand face masina balans. asa ca nu mai fi tu mai bine pregatit decat mecanicii si lasai pe ei sa-si bata capul cu garantiile :)

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!