Jump to content

Balana Lu' Tata

mdinisoae

Postare recomandată

Din 14 Septembrie sunt si eu proaspatul posesor de un Golf V TL.

Ca dotari optionale am ales:

- Climatronic

- Computer de bord Plus

- Indicator presiune pneuri

- Conector multimedia pentru surse audio

- ESP

- Suspensie sport (garda la sol coborita cu 15 mm)

- Roata de rezerva normala din otel

Sunt tare multumit de tinuta de drum in curbe, de performantele motorului de 2l TDI si am incercat un mers un pic mai sportiv (dar "secure") pe Valea Oltului (eram cu sotia si copilul ... ). Sunt "mic copil" in comparatie cu altii in privinta mersului sportiv, ii cer masinii atunci cind am nevoie si pina acum nu m-a dezamagit.

Pe autostrada dinspre Praga am facut loc la un Audi RS4 (pina atunci eu credeam ca sunt cel care merge tare - 180 km/h cu 4 persoane la bord, ca sa nu il mai pun si pe fiul meu :D :D ) dupa care am inceput sa ma tin dupa el .... l-am pierdut dupa 2 min (si alea ca erau altii pe banda a doua care mergeau ~160 km/h si l-au fortat sa frineze :D ) dar cu ocazia asta am reusit sa ii dau 200 Km/h desi masina avea ~ 3000 km facuti.

In viitor o asteapta niste "sandalute" de vara din aliaj, inca nu m-am decis la ce model de Jante insa sigur for fi cele standard 225/45/17", iar dupa iesirea din garantie ma gindesc la schimbat injectoarele cu cele de tip piezoelectric (poate vor mai scadea preturile pina atunci) si sa ii fac o mapare de soft.

Iaca si citeva poze:

p1020482to8.th.jpg p1020481bx1.th.jpg p1020479gj0.th.jpg p1020487fg6.th.jpg

Link către comentariu
  • Administrator

f frumos! felicitari!

Ti-as recomanda sa faci acelasi lucru pe care l-am facut si eu... sa schimbi becurile pe pozitii :D

Sincer, am tinut lumanarile alea in mezencefal pana cand le-am inlocuit

Spor! :D

Link către comentariu

Merci Dudu, am de gind si asta :D ... am citit cite ceva pe forum de niste Philips.

Link către comentariu
  • Administrator

Eu am mers pe Philips Blue Vision... sunt muult mai albe ca stockul... n-am avut timp sa fac niste poze dar crede-ma, diferenta e maricica... Nu te gandi ca-s alb-xenon dar close enough... :D

Link către comentariu

sa o stapanesti sanatos!

daca ii puneai si bandouri in culoarea caroseriei era vis, sau macar daca le vopsesti tu, din cate stiu fac asta la nurvil.

Link către comentariu

Bravo! Frumusica si fasneata, cred, la 140 de cai. Eu, personal vorbind, nu ma vad conducand peste 200 Km la ora, mai ales cu familia. Sa te bucuri de ea din plin.

Link către comentariu

S-o stapanesti sanatos domle! E frumoasa masina, imi plac golfurile.Sa-i pui neaparat jante din aliaj (17"), ii schimba total aspectul.

Link către comentariu

Multumesc tuturor pentru opinii. :lol:

Vreau ca jantele sa le iau de culoare neagra (un negru lucios) si in felul asta combinatia de alb cu negru ii da o tenta mai agresiva (asa o vad eu). Am vazut o natie de janta la o masina in mers si mi-a placut tare ... nu stiu fabricantul. Oricum mai este pina la vara si mai trebuie sa duc munca de lamurire cu nevasta sa aprobe bugetul pentru anul viitor :lol:

Un coleg tocmai si-a luat un Golf IV din Germania si toata este alba (bandouri, capace oglinzi, spoiler, etc) si nu prea m-a incintat ideea ... dar asta depinde si de gusturi.

Link către comentariu
  • 2 years later...

Dupa mai bine de 2 ani am reusit doar sa pun huse (de la Simeria) si tavita pentru portbagaj (achizitionate de la o reprezentanta VW).

Din noiembrie 2009 si pana in Ianuarie 2010 mi-a fost zgariata masina in parcarea companiei unde lucrez de 2 ori intentionat si inca o data "sterse" celelalte 2 usi care ramasesera neatinse. Ca urmare am instalat o alarma Viper 7901. Astept sa se incalzeasca sa vad cum acopar urmele (polisare sau vopsirea usilor si unei aripi). iar dupa refacerea bugetului sa cumpar si jantele OZ ca sa vin cu niste poze noi.

Pana acum am facut 43940 Km si ma pregatesc de revizia de 45000. In afara de un surub ruginit si de o grila de aerisire schimbate in garantie nu am avut nici o problema. Sa dea Dumnezeu nici sa nu am parte de alte probleme sau de alte evenimente neplacute.

Link către comentariu
  • 8 months later...

La implinirea celor 3 anisori i-am facut printesei cadoul mult asteptat - "sandalutele de vara" (Jante OZ Superturismo GT 17" si Pneuri Michelin Pilot Sport PS2)

Printesa 1

Printesa 2

Printesa 3

Printesa 4

Web Presentation

Later edit: Observ ca o parte din poze au fost rotite dupa download :(

Modificat de mdinisoae
Link către comentariu

frumoasa masina...spre un golf V 2.0 tdi as tinde si eu ... frumoase "sandalute" i-ai luat. Cat despre zgarieturi...asta e ... n-ai ce sa le faci invidiosilor...

Link către comentariu

Frumos modelul,cat despre motor si eu am numai cuvinte de lauda

Sunt foarte curios cu trage cel de 170cp de pe golf GT sau leon FR.

Sa-l rulezi sanatos si drum intins

Link către comentariu

Va multumesc pentru aprecieri. :icon_thumright:

@Tibi_84 si eu am cautat informatii sa vad daca pot face modificari la a mea sa ii pun injectoare piezo , dar d.p.v. mecanic nu prea merge.

Sper ca in timp sa ii mai pun pe gemuri niste folie inchisa la culoare (la limita regulamentului), sa ii upgradez softul si poate etrierele (ceva pe rosu). Daca nu ma mai trezesc cu alte zgarieturi ma gandesc sa ii dau un polish si sa o imbrac in folie alba mata (proiectul nu este aprobat inca ;)). Am mai vazut o chestie faina cu camera de luat vederi in spate (pe capacul de deschidere a haionului) dar o sa apelez la asta numai daca imi iau alta masina si o las pe asta sotiei.

Chestia cu evenimentele ...era o vorba:

"ai copii, ai necaz

n-ai copii, n-ai necaz".

Pentru mine masina este ca un copil :rolleyes: si chiar perioada asta nu prea mai dorm de 3 nopti (si copilul racit dar si masina a "racit").

Toate cele bune si voua si sa va bucurati de masinutele voastre.

Link către comentariu

camera pusa pe sigla mi se pare un pic cam sus...tot nu vei vedea exact unde este bara..parerea mea.. am vazut pe un golf 5 pusa chiar pe bara sau pe numarul de inmatriculare...cred k ai vedea mai bine...

Insanatosire grabnica ambilor copii :)

Link către comentariu
  • 2 years later...

27.08.2008 Revizie 15000 Km
Inlocuit grila aerisire sofer stinga (garantie)
Ulei Castrol Edge PD505.01 5W-40
Filtru ulei
Surub (capacul de la ulei)

24.08.2009 Revizie 30000 Km
Inlocuit grila aerisire sofer stinga (garantie)
Ulei Castrol Edge PD505.01 5W-40
Filtru ulei
Surub (capacul de la ulei)
Completat cu lichid de racire
Surub arc suspensie (ruginit)

27.04.2010 Revizie la 45000 (45349 Km)
Ulei Castrol Edgw PD505.01 5W-40
Filtru ulei - 071115562C
Filtru polen - 1K1819653B
Filtru aer - 1K0129620D
Filtru combustibil - 1K0127434B

11.01.2011 Revizie la 60000 (59215 Km)
Filtru ulei - 071115562C
Filtru polen - 1K1819653B (am cerut filtru de aer!!)

Surub (capacul de la ulei) HFO096017

11.10.2011 Revizie la 75000 (74750 Km)
Lichid de frana Castrol DOT4 (1 l)
Oil Filter MANN HU719/7x (equivalent of 071115562C)
Petrol Filter MANN PU936/1x (equivalent of 1K0127434B)
Air Filter MANN C35154 - (equivalent of 1K0129620D)

16.04.2013 Revizia la 90 000 km:

a) Schimb ulei, filtru ulei si surubul de la baia de ulei (+ refacerea filetului de la baie)

b) Schimb Frane:

- Front Disk Brake ATE 24.0125-0145.1
   - Rear Disk Brake  ATE 24.0110-0277.1
   - Front brake pads ATE 13.0460-7184.2
   - Rear brake pads  ATE 13.0460-2894.2

c) Update firmware:
   - old part number: 03G906021PP Software ver. 1264
   - new part number: 03G906021PP Software ver. 4661

Poze noi:

Modificat de mdinisoae
Link către comentariu

Noua versiune de soft face motorul sa fie mai putin zgomotos si mai rotund ... dar sunt dezamagit de dinamica motorului: raspunde un pic mai tarziu la apasari bruste (la fund) ale pedalei si nu mai are acel "zvâc"; in treptele 5 si 6 este lesinata rau pana urca in viteza, zici ca l-a pierdut pe M (cuplu) pe drum si se uita disperata dupa P (putere) sa ii dea o mana de ajutor.

Fac email la VW sa imi pun versiunea initiala (v.1264)  :icon_cry: 

Link către comentariu
  • 7 months later...

Nu am mai scris nimic in jurnal de luni bune.

Partea cu softul s-a rezolvat, mai intai m-a ajutat colegul nostru de pe forum dlbogdan si a facut un soft foarte bun: economic, fara fum si mai multa putere. Din fericire (sau nefericire, nu stiu cum sa o iau) plangerea mea la VW a fost acceptata si in final mi-au dat softul original inapoi pe masina. Mi-am facut backup la el cu MPPS v.12 pentru colectia personala de soft (vreau sa folosesc si o alta interfata pentru backup) si cu siguranta ca voi imbunatati din nou performantele softului (sper ca Bogdan sa aibe suficienta rabdare cu mine).

Noutati:

Ieri am reusit sa montez si sa activez Tempomatul:

- Calculator pentru steering wheel: 1K0 953 549 BC

- Maneta originala: 1K0 953 513 E

- Calculator de bord plus (firul alb-negru era deja instalat)

Am inlocuit maneta originala cu 1K0 953 513 G, activat functiile cu VAG-COM si testul a fost un succes.

Link către comentariu
  • 1 year later...

A venit timpul sa mai actualizez sectiunea; pentru ca nu am mai investit nimic in masina, Balana a hotarat sa protesteze azi intr-un mod dureros: ei i-a crapat turbina , iar mie mi-a crapat inima. :icon_cry:

Maine merg sa vad cat de tare o sa planga si portofelul (in ciuda Serviciului Financiar care a "taiat" drastic bugetul de intretinere pe 2014). :(

Mai multe detalii vor fi in sectiunea Turbina "fluiera", incepand cu postul #638.

Modificat de mdinisoae
Link către comentariu

Poate nu faci greseala pe care am facut-o eu si faci un efort sa cumperi turbo nou. Daca ai de gand sa o reconditionezi....apai....succes iti doresc! :icon_thumleft:

Link către comentariu

@mad_kat: masina are 106000 Km (cumparata noua in Sept 2007)

@cristi511 multumesc pentru sfat, exclude reconditionarea.

Pana acum am primit oferta de la Porsche Brno :

- 37307 Kc (componente: turbina, intercooler, filter, garniture, seturi de suruburi)

- 10000  Kc (manopera)

Total  = 47307 Kc. =>  ~1710 euro

Sunt in dilemma si ma gandesc daca aia OEM nu face la fel (fluieratul l-am auzit de mai bine de 3 ani); merita sa iau ceva mai mare ?(nu ca ma dau banii afara din casa, dar daca ma bag la o investitie sa o fac cu cap si sa fie de lunga durata, nu as mai suporta inca o lucrare ca asta):

Darkside Development kit, ~ 2670 euro

Kód: DDBTG52056 (turbo GTB2056VK, turbo adaptor, downpipe and all additional accessories)

la care sa mai adaug Intercoolerul, manopera si materialele mici (garniture, suruburi, filter aer, ulei, ulei)

Oferta Porsche Brno - WVWZZZ1KZ8P019002_en.pdf

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!