Jump to content

Octavia Rs Tdi

Boggy72

Postare recomandată

Salut pe toti membrii vw forum si nu numai! Dupa 3 luni si o saptamana fix de asteptare,mi-am ridicat si eu masinuta, Octavia rs tdi.Are jante pe 18",faruri xenon,hill hold control, maxi-DOT, senzori de parcare spate,si alarma din fabrica.

Ce sa spun, sunt multumit de ea,mi se pare putin cam zgomotoasa,insa asta e dieselul.Fiind in rodaj nu am putut "sa calc" prea tare acceleratia.Turand-o doar pana la 3000 de rot/min, pot spune chiar si asa ca e puternica,e destul de sprintena.

Sunt cam necajit, ca azi am julit putin o janta, intrand intr-o groapa in asfalt. Din nefericire se julesc foarte repede, jantele astea pe 18". Ma gandesc cu groaza ce se va intampla daca voi lua o groapa cu viteza.

Stie cineva daca se pot repara juliturile la jante, sau singura solutie este doar inlocuirea?

Pun si cateva poze:

post-16360-1193071760_thumb.jpg

post-16360-1193071773_thumb.jpg

post-16360-1193071796_thumb.jpg

post-16360-1193071814_thumb.jpg

Link către comentariu

Foarte frumoasa masina :lol: . Sa o stapanesti sanatos

Jantele pe 18" presupun o anumita grija asupra mersului. Pacat ca ai reusit sa le julesti asa din primele zile. :lol: Sunt foarte pretentioase. Ai si tu grija de ele :lol: . Este pacat sa iti bati joc de banii tai.

Sigur ca se pot repara. Acum depinde de ce julitura este vorba. Daca ai urca pe forum o poza am putea sa-ti dam niste sfaturi

Invata si tu gropitele si mergi usor unde nu cunosti. Calca-o unde stii ca strada nu prezinta obstacole neprevazute.

Drive safe :lol: :lol:

Modificat de AaronNel
Link către comentariu

Foarte frumoasa culoarea si masina. Din experienta mea nici nu are rost sa te mai gandesti la jante. Eu conduc destul de linistit si la un an nu cred ca mai am janta nezgariata pe masina. Si am 17 nu 18 ca tine. Ori aparatele de la spalatorii automate, ori crengi, ori borduri, ori gropi - nici nu mai conteaza...

La iarna ma gandeam totusi pe una din ele sa o revopsesc (are o zgarietura mai adanca - restul sunt zgariate superficial). Imi este tare frica ca nu vor nimeri culoarea; din acest motiv am rezerve - nu vreau sa ajung sa le vopsesc pe toate. Pe casco nu pot sa merg ca am generali (si nu despagubesc asa ceva).

Link către comentariu

Culmea e, ca am lovit janta intr-o carie din betonul din jurul blocului, nu aveam deloc viteza am vrut doar sa treversez caria pentru a iesi la drumul principal.nu ma asteptam sa sa juleasca asa usor, cred ca am prins cu janta, marginea gropii.Am sa fac o poza,sa-mi dati niste sfaturi.A sarit vopseaua si s-a julit pe o portiune de aprox.1,3 cm.E neagra janta(nu mai e argintie) in locul ala, caucicul nu are nimic.Offff!

Link către comentariu

Foarte frumosa :lol: Sa o stapanesti sanatos si fara incidente.

Referitor la micutul incident... asteptam poze sa vedem exact despre ce este vorba.

Link către comentariu

Pretioasa masina. Imi place super mult, au facut treaba buna cei de la skoda. Sa ai parte de ea si fara reparati

Link către comentariu

va multumesc la toti pentru urari.Tre' sa recunosc ca am facut un efort financiar substantial sa-mi achizitionez masina. Deocamdata nu regret,sa vedem ce se va intampa odata cu trecerea timpului. :lol:

Link către comentariu

O masina exceptionala! (it was my second choice :angry: ) S-o stapanesti sanatos si multi km fara probleme!

Link către comentariu

Absolut superba masina. Imi place nuanta aia de albastru pe RS. Sa o stapanesti sanatos si te asteptam cu poze si din interior.

Legat de incident poate se rezolva cumva. La vechea masina am taiat cauciucul intr-o teava langa o bordura si cei de la Unita au zis ca daca avea si janta ciobita imi inlocuiau toata roata (in gandu meu... de ce n-ati zis asa ca o rezolvam cu un ciocan :angry: )... poate reusesti ceva cu CASCO. Dupa ce pui si poza cu julitura vedem poate poti sa maschezi cumva sau iti mai iei o janta si o lasi pe asta la rezerva(nu stiu daca ai de tabla la rezerva).

Oricum, orice ar fi bucura-te de masina pentru ca e deosebita si sunt convins ca multi viseaza la RS. (inclusiv eu :angry:)

Ai grija de ea si :) safe!

Link către comentariu

Foarte tare masina, toate urarile de bine si din partea mea, cat despre jante, parerea mea e sa nu-ti mai bati capul....asta e tara, astea sunt drumurile....daca ne uitam asa la fiecare zgirietura, ajungem la balamuc.

Link către comentariu

:D Frumoasa masina ! Sa o stapanesti sanatos! Am si eu una aproape la fel... Legat de jante sa stii ca ti-ai asumat un risc mai mare atunci cand ai comandat pe 18 decat daca ai fi ramas pe standard (17). Cateodata si de cele mai multe ori si 17 este prea mult pentru nenorocirile de drumuri de pe la noi.

Nu-ti mai face probleme de orice zbenghi la masina si iesi la plimbare pe E 85... :D

Link către comentariu

Felicitari pentru masina si pentru culoare. Daca se punea si pe cele normale, nu numai sport, o alegeam si eu. Te inteleg perfect cu zgarietura pe janta. Eu am luat una pe o roata dupa doi ani si tot m-am ofticat. Dar se mai intampla. Ai totusi grija pe unde "calci".

Scuze, dar nu inteleg prea bine de ce rotile mai mari sunt mai expuse la zgarieturi. Ca poti sa iei borduri la fel de bine si cu roti de 15" sau 14". Iar o roata mai mare nu cade asa usor intr-o groapa, ca una mai mica. Poate, doar pentru ca are cauciucul mai mic si, deci, janta mai aproape de pamant.

Link către comentariu

@Daniel57

Cu cat janta este mai mare, cu atit talonul cauciucului (inaltimea) este mai mica si aceasta este cea care in cele mai multe cazuri protejeaza janta de borduri si alte obstacole care o pot zgaria pe lateral.

Link către comentariu

Am citit contractul de asigurare Casco. In mod normal asiguratorul ar trebui sa-mi schimbe janta, insa pentru o julitura laterala nu cred ca merita.E posibil sa mai intervina si altele,(doamne fereste ! :lol: )Ironia soartei este faptul ca la masina anterioara cu jante din aliaj pe 16 nu am lovit jantele timp de 2 ani.Cred ca "vinovat" e talonul pneului foarte mic, care se afla sub inaltimea oricarei borduri sau gropi.Asta e,daca o voi lovi mai tare,atunci voi schimba jantele,pe casco.Sper sa nu am probleme cu asiguratorul,Omniasig.Am intzeles ca genarali nu despagubeste avariile minore provocate jantelor.

Speedy poate ne vedem odata,ori eu la Buzau ori tu la La Bacau, ne leaga 180 km pe E85,mmm! :lol:

Link către comentariu

S-o stapanesti sanatos si sa mergi incet cu ea pana la Buzau, chiar daca va despart doar 180 km dar sunt si 800 radare pe drumul asta :lol: :lol: :))

Link către comentariu

Am mers 1200 de km cu masina.Se comporta bine, chiar daca e in rodaj, nu am mers foarte lejer, doar ca nu am depasit 3000 de ture.Ma dezamageste oarecum consumul extraurban, imi ia 6,8 l/100 in conditiile in care nu depasesc 130-140 km/h. E totusi un consum departe de specifiicatiile constructorului (4,5- 5l/100 km).Sper ca va mai scada in timp.

Cei care au rs tdi, cum mai stau cu consumurile?

Link către comentariu

sa o stapanesti sanatos! si sa speram ca acela e primul si ultimul eveniment neplacut.

cat despre consum .... eu zic sa nu il iei in calcul ...oricum e mic ..... la golful anterior aveam cam acelasi cunsum cu al tau, numai ca mai putin cu vreo 40 de cai .... iar la asta 12 .... momentan

Link către comentariu

Consumul de 6,8 l/100 este consumul din afara localitatilor. In oras, cred ca imi ia cel putin 10-11 l/100 km/h.Citind topicurile referitoare la consumurile inregistrate la ceilalalti posesori de rs tdi,am observat ca acestia au consumuri mai mici.Sper sa se mai reduca dupa ce sa se mai lasa motorul. :sbine:

Link către comentariu

O masina pur si simplu superba, din toate punctele de vedere.

Felicitari!

Sa o stapanesti sanatos! si ai grija la gropi :sbine:

Link către comentariu
@Daniel57

Cu cat janta este mai mare, cu atit talonul cauciucului (inaltimea) este mai mica si aceasta este cea care in cele mai multe cazuri protejeaza janta de borduri si alte obstacole care o pot zgaria pe lateral.

Asa e, Radu. Si nu numai lateral. De aceea mi-am luat la pachetul de drumuri grele cele mai mici roti. Mi-as lua si cauciucuri balon, pentru ca sunt mai multe gropi decat curbe in viteza.

Modificat de Daniel 57
Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!