Jump to content

Probleme Dezaburire Luneta

Zorin
 Share

Postare recomandată

La Leon-ul meu am descoperit cu surpriza (neplacuta, normal), ca nu imi mai functioneaza dezaburirea.

Si de ceva timp, nu stiu daca e coincidenta sau nu, si cred ca ca din acel moment n-a mai mers dezaburirea, butonul ce o activeaza nu mai este luminat cu rosu, ci cu un fel de galben spre portocaliu. Cand e apasat, se face galben-galben, cum e si normal.

Mentionez ca incalzirea in oglinzi functioneaza si siguranta e buna.

A mai patit cineva asa ceva? Nu vreau sa ma gandesc ca trebuie verificata toata firaraia.

Si poate stie cineva un electrician bun.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

pe cand aveam dacia una din probleme era intreruperea circuitului pe rezistenta care se incalzeste pentru a dezaburi luneta.

Verifica circuitul ala ("sarpele") de pe luneta sa nu fie intrerupt.

Problema apare daca baietii de la spalatorie nu stiu sa iti stearga luneta in lungul liniilor respective si o sterg "de sus in jos" trecand astfel cu carpa peste linii.

Daca asta e cazul ai 2 solutii:

- inlocuire luneta (solutie destul de scumpa)

- refacerea circuitului care se face cu o solutie argintata. Nu am timp sa caut acum dar sunt sigur ca pe forumul dacia gasesti ceva rezultate concrete cautand dupa puta de sticla (sau putza de sticluta). Ceva de genul asta. E vorba despre un conductor lichid argintat care se usuca la aplicare si iti reface rezistenta pe portiunile busite.

Link către comentariu

Cauta la Wurth solutia de argint electro-conductiva. E un recipient din sticla ce contine 3g de solutie. Cu asta mi-am reparat si eu dezaburirea lunetei, era circuitul ala subtire intrerupt.

Link către comentariu

Multumesc frumos, m-am uitat in mare si nu am descoperit ceva intreruperi, insa o sa ma uit cu mult mai multa atentie.

Link către comentariu

atunci verifica si daca ajunge curent la circuitul ala.

La nevoie iti pot da numarul unui electrician bun si ieftin :offtopic:

Link către comentariu

verifica cu un aparat de masura conductivitatea sa vezi daca este intrerupt traseul sau nu, si evident poti verifica si daca ajunge tensiune la borne in spate cu ocazia asta :offtopic:

Link către comentariu

mersi cniky! La postul anterior am fost ca un adevarat inginer: am stiut despre ce e vorba dar n-am stiut sa ma exprim! :)

Link către comentariu

@bj: un numar de tel al unui electrician ar fi bine venit ...

Nu de alta, insa cu tehnica "electrica" sunt mult spus incepator si daca vorbim de conductivitate, deja suntem la avansati :beerchug:

In plus, mi-a dat mintea sa ma uit la bornele de la luneta, insa nu am nici cea mai mica idee cum pot sa scot masca de plastic din jurul lunetei pe interior; in plus, mi-a fost frica sa o fortez, desi am impresia ca pe laterale sta doar in cleme.

Link către comentariu

• 1 month later...

Salut Zorin ... am avut si eu o pb de genul ... nu dezabureste luneta ... dar la mine, beculetzul de pe buton, ramanea rosu ... am verificat sigurantele, si aia de la dezaburire (nu-i mai stiu nr) era topita in soclu ... am scos-o (cu greu), am curatat contactele alea mici din interior, si am pus o siguranta noua ... merge ... pana cand nu stiu ... verifica si tu

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Da, merci, la mine e absolut ok la panoul de sigurante; m-am uitat si nu e nimic topit pe acolo.

In plus am schimbat doua sigurante intre ele cu acelasi amperaj si tot nimic.

Din pacate nu am avut timp sa ma duc la un electrician, asa ca merg inca fara dezaburire, zic si eu ca e ca la o Dacie .... :vaidecapulmeu:

Link către comentariu

• 2 years later...

a mai aparut vreo noutate in legatura cu subiectu asta ?

Acelasi lucru l-am patit si eu asta-seara. Butonul (cad nu e apasat) din rosu s-a facut portocaliu si cand e apasat e un galben mai intens.

Dezaburirea lunetei nu mai merge, incalzirea in oglinzi merge perfect.

Link către comentariu

• 4 months later...

Am demontat azi si i-am dat de cap.

De vina este aceasta mufa sau cum ii zice, care... s-a dezlipit de pe partea interioara a lunetei.

Din cate mi-am dat seama, aceasta este masa.

05022010026.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Cand o tin cu mana pe locul unde era lipita, dezaburire functioneaza si culoarea butonului de la dezaburire este ROSIE.

Deci, cum vedeti ca butonul de la dezaburire si-a schimbat culoarea din rosu in portocaliu (atunci cand nu e apasat), verificati traseul firelor si nu mai schimbati aiurea butoane.

Acum sa vad cu ce o lipesc la loc.

Link către comentariu

• 3 weeks later...
one_just_dany

UPS, si eu la golf am o problema ca nu ami imi incalzeste 3 lini,oare de ce?

Link către comentariu

Sunt intrerupte liniile care nu se incalzesc, incearca sa le refaci , exista solutii speciale.

Link către comentariu

• 5 years later...

Salutare tuturor si rog daca cineva poate explica de ce nu merge dezabrirea lunetei la toledo1m.

Am verificat aproape tot.Curent la borne este.Am verificat si cu aparatul de masura dar si cu un bec de 12v.Cu un fir pe borna^plus am verificat fiecare rezistenta in celalalt capat,spre minus.Lampa de control se aprinde.Cu multimetrul imi da cam 2-3 ohmi.Banuiesc ca conductivitate exista deoarece nu stiu exact citi ohmi trebuie sa indice rezistenta lunetei cu exactitate.Intrebarea mea este:daca tot am curent si conductivitate,de ce nu dezabureste.Va multumesc.

Link către comentariu

lampa se aprinde cand ii dai comanda din fata, din buton ?

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!