Jump to content

De Unde Pot Trage Curent In Portbagaj?

guvidu
 Share

Postare recomandată

Salut! Vreau sa montez o statie in portbagaj, dar nu as mai vrea sa ma apuc sa trag curent direct de la acumulator (stiu ca asa e indicat).Ideea e ca statia e destul de mica (100 wat) si nu are nevoie de prea mult curent. De unde as putea sa o alimentez , acolo in portbagaj?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nu e vorba ca are 100w, e vorba de amperaj, de asta e indicat sa tragi curent direct de la acumulator. Niciunul din consumatorii din portbagaj nu are nevoie de amperaj mare asa ca nu o sa gasesti fire prea groase pe acolo. Eu iti recomand sa tragi fir de la acumulator, nu e chiar asa de complicat.

Link către comentariu

trage de la baterie, nu face improvizatii de genul asta. si in rest, nici nu prea ai de unde sa tragi curent.

Modificat de Andrey_sxg
Link către comentariu

Chestia e ca nu o sa tin mai mult de 1-2 luni statia si nu prea am chef de tras fire pe sub mochete.

Link către comentariu

100W RMS inseamna cam 400W PMPO, adica peste 30A curent maxim (400W/12V). Vorbim de maximuri pentru ca nu ti-ar conveni sa ai incalzire sub mocheta de la vreun cablu de unde tragi alimentare pentru statie...

Link către comentariu

Bine, tu poti ignora sfaturile noastre si poti face ce vrei, dar am auzit de multe masini arse din cauza unor scurtcircuite... e alegerea ta.

Link către comentariu

nu poti face altfel decat sa tragi curent de la baterie. oricum trebuie sa tragi si semnal audio de la headunit deci oricum trebuie sa umbli prin interior ...

Link către comentariu

• 2 weeks later...

100W inseamna 400PMPO :D De cand e PMPO unitate de masura de care se tine cont? Conteaza ce tip de amplificator este ce clasa. Ideea e ca 100W daca exista intradevar e mult si e nevoie de cablu. Poate doar daca e in clasa D sa consumea mai putin. Nu faci nimic cu statia daca nu are curent(fire mai groase si traseu adecvat), asa ca poti sa nu o mai montezi decat sa tragi fire de la "stopuri".

Link către comentariu

Ma bucur ca te-am facut sa razi. Am incercat sa demonstrez cat poate ajunge consumul de curent instant, avand in vedere ca vorbim de curent alternativ si de putere muzicala, nu electrica. Oricum, cred ca guvidu a inteles informatiile oferite de toti colegii.

Link către comentariu

...da le-am inteles...dar nu cred ca la 100 W rms ai nevoie de curent de 30A, atata timp cat statzia are pe ea sigurantza de 20A si merge perfect.Pana la urma am luat curent de pe mufa de la bricheta si functioneza fara nici o problema.

Link către comentariu

Daca intelegi bine daca nu faci ce vrrei. Si 10 amperi daca tragi e nevoie de fir gros. Ca sa nu mai zic ca poti avea zgomote parazite. Daca vrei doar sa zici ca "ai statie" poti alimenta si de la bricheta.

Link către comentariu

Eu mi-am montat statia la be-loud, si mi-au tras alimentarea, de undeva din bord.

Nu a gasit baitu nici o gaurica prin care sa poata sa scoata firu, sa il duca la baterie, si a desfacut capacu de la volan si s-a legat de acolo :lol: ... L-am intrebat daca trebuie sa merg cu stingatoru in dreapta de acum in colo :lol: sau sa ma astept sa cedeze instalatia, :lol: si mi-a zis sa merg pe incredere, ca monteaza de 5 ani chestii d`astea.

Acum, eu stiu, omu a zis ca se pricepe :lol: ,si merg pe mana lui, pana la proba contrarie :P :D

Link către comentariu

Ca si ceilalti colegi recomand tragerea de la acumulator a alimentarii, bineinteles cu un conductor de grosimea corespunzatoare pentru ca este amperajul mare. Sunt chituri speciale pentru asa ceva. Ai mare grija ca poti sa iti prajesti instalatia si chiar mai rau. Ciao. B)

@CristiN: Sigur este gaura dar trebuie munca de convingere ca sa se traga cablul ala. Cred si eu ca i-a fost lene.

Modificat de _APoLLo_
Link către comentariu

Ba chiar exista gaura prin care se trag firele... dar probabil i-a fost lene.

Este recomandat sa se traga fir direct de la baterie, din cauza amperajului mare...

Link către comentariu

Ti-a tras fir de la plusul care e destul de gros care vine la blocul de chei. Gaura exista insa e mult de munca ca sa faci ceva cum trebuie. Sunt doua treceri prin tabla, amandoua dotate cu dopuri de cauciuc care se perforeaza elegant si care raman pe marginea gaurii ca sa nu fi depunctat la EMMA(cunoscatorii stiu). Cablul care intra la limita este 4 AWG. Mai mare creeaza probleme. Ideea e ca la trasul cablului in masina trebuie sa scoti un capac de plastic, sa dai la o parte un strat de tesatura antifon care e prinsa cu braduti de plastic si apoi sa "ai simtu' gaurii". Eu am studiat vreo doua zile treaba ca sa fac ceva ca la carte si am stat cu masina desfacuta o saptamana pana am pus la punct toata instalatia.

Link către comentariu

Si pana la urma, e bine ce a facut mesteru??? sau stau cu bomba la picioare??

Multumesc

Link către comentariu

Daca esti exigent nu e bine ca trebuia tras de la baterie, daca tie iti place cum merge acum si se comporta ok statia nu e problema; asta odata - acum depinde si cum a lucrat - daca conexiunea este ferma si totul e izolat frumos nu e nici o problema, daca se lucreaza aiurea poate fi bomba si cand tragi direct dupa baterie. Ideea e sa ai o siguranta pentru traseul respectiv, sau sa vezi ce valoare are siguranta pusa de fabrica pe circuitul de unde s-a alimentat mesterul. Tinand cont ca be-loud se ocupa numai cu asa ceva probabil ca au facut ceva bun si nu au facut nici o improvizatie.

Modificat de SORAN
Link către comentariu

Multumesc pt raspunsuri. :icon_thumright:

Cred ca o sa o las asa, siguranta e aia care au venit cablurile...

Kit Amplificator Alfatec V25

5m cablu alimentare rosu 20mm²

1m cablu masa negru 20mm²

soclu siguranta cu fuzibil de 60A <-- asta e siguranta (sper :rolleyes:)

cablu RCA: 5m

cablu remote: 5m

4 conectori

Link către comentariu

• 3 years later...

salut baieti...sunt nou pe forum..imi cer scuze daca fac vreo greseala..am o mica problema...stie cineva pe unde sa trag cablul de alimentare+ de la baterie? nu stiu pe unde sa ies din interior spre motor...nu vad nimic nicio gaura..va rog mult un raspuns..ms

Link către comentariu

• 7 months later...
salut baieti...sunt nou pe forum..imi cer scuze daca fac vreo greseala..am o mica problema...stie cineva pe unde sa trag cablul de alimentare+ de la baterie? nu stiu pe unde sa ies din interior spre motor...nu vad nimic nicio gaura..va rog mult un raspuns..ms

Si eu am tot cautat pe net raspunsul la intrebarea asta, iar pentru cei care il vor mai cauta, vreau sa va spun ca am tras firul pe langa aripa(stanga), dupa care am dat o gaura acolo pe unde trec firele care merg din masina in usa apoi firul gros l-am bagat pe sub prag (daca desfaceti pragul o sa vedeti ca ma trec si alte fire pe acolo.)

Nu este nevoie sa dati aripa jos, daca aveti o bucata de sarma mai tare va descurcati.

Link către comentariu

MAre prostie ai facut. Firele se trag din compartimentul motor in gabitaclu pe sub filtrul de aer, pe acolo trec si firele din instalatia OEM a masinii.

Modificat de Al Bundy
Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!