Jump to content

Problema la deschiderea portbagajului la Golf 4 Variant


djclaus
 Share

Postare recomandată

Am desfacut azi capitonajul de la portbagaj. Are multe suruburi pe margine. In mijloc are 2 suruburi imbus cu care e prins triunghiul reflectorizant pe care n-am avut cu ce sa le desfac pentru ca nu se potrivea nici un imbus din setul care l-am avut. Am tras mai tare de capitonaj si am reusit sa-l cracanez ca sa ajung la mecanism. Am gasit o bucata de plastic rupta. Era piesa pe care o impinge un pistonas pentru a debloca mecanismul de la inchizatoare.

post-14011-1229268018_thumb.jpgpost-14011-1229268055_thumb.jpg

Am lipit cele doua bucati de plastic cu Picatura, dar a tinut doar la prima deschidere a portbagajului. Pistonasul care impinge plasticul se misca foarte repede cand iese iar la revenire merge foarte lent. Prima lovitura a fost fatala lipiturii. Atunci am procedat la o metoda mai putin ortodoxa pe care am mai aplicat-o cu succes la un ventilator cu baleiaj. Am intarit bucata de plastic cu sarma, pe care prin incalzire am bagat-o in plastic si am infasurat de jur imprejur pe o suprafata mai mare. Felul cum era rupt plasticul mi-a permis aceasta procedura, pentru ca altfel nu aveam nici o sansa.

post-14011-1229268103_thumb.jpg

Am pus mecanismul la loc si am incercat de vreo 20 de ori sa deschid portbagajul si vad ca piesa care a ajuns in halul in care se vede din poza a rezistat socului. Probabil prea mult nu o sa reziste, asa ca rog daca stie cineva ce cod are piesa respectiva sa imi spuna si mie, sau cat m-ar costa.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

de ce nu cauti la un schrott??

poate iti e de ajutor imaginea asta:

post-1792-1229271980_thumb.jpg

Are cineva vreo idee la problema mea de mai sus? cu butucul porbagajului ?

ai rezolvat problema ??? daca da, cum???

mersi

Modificat de DragosR
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 months later...
MasinaPoporului

Salutare.

Problema deschiderii la portbagaj la golf 4 variant vinde de la motorasul de deschidere care: ori e intepenit de la apa cursa de la stergatorul pe spate si trebuie dat si curatat,ori rotita de pe motoras se invarte in gol cum am patit eu.Daca motorasul se aude atunci problema poate veni de la o componenta de plastic rupta.Nu ramane decat sa demontati si sa va uitati.Am pus cateva poze poate ajuta:

av0xmp.jpg16gwvvq.jpg11qsuq1.jpg11icvo3.jpg2s00gsm.jpg

Motorasul se afla in interiorul acelei chestii albe.

Modificat de MasinaPoporului
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

salut !

tocmai am plecat de la masina si am lasat portbagajul neinchis..., problema e ca pirghia din plastic care inchide pe cuiul de pe caroserie nu mai sta in pozitia blocat si desi inchiderea centralizata isi face treaba portbagajul ramina deschis, am emotii pina dimineata cind voi investiga fenomenul, imi puteti sugera la ce sa ma astept ?

merci !

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

MasinaPoporului

Fii mai explicit.Te refer la mecanismul de inchidere al broastei?ca in poza de mai jos?

b7at6r.jpg

P.S:cand apesi pe "maner,clapeta" se aude motorasul de deschidere?

Avertisment

QUOTE / REPLAY (citatul) ajută c

Modificat de WNS
qoute inutil
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salutare tuturor.

Am citit toate chestiile de aici, dar tot nu am reusit. Deci, la inchiderea centralizata din cheie sau alarma (aftermarket) haionul nu se dechide. Din cheie am reusit sa-l deschid, dar nu merge intotdeauna, iar dupa deschidere, imediat cum l-am inchis iar nu reactioneaza. Problema a intervenit sambata asta si e foarte enervanta pentru ca nu mai pot baga nimic in portbagaj.

Vreo idee ce sa mai incerc? Multumesc.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

MasinaPoporului

Deci,haionul la break nu functioneaza ca si usile.El este legat la centralizata,dar prin "incuiat" se intelege,anularea curentlui care actioneaza motorasul.Daca incui si descui masina din telecomanda,si stai langa portbagaj si ai sa asculti,ai sa vezi ca nu se aude nici un "clantz" ca la portiere.Deci la haion incuiat/descuiat inseamna sa fie alimentat cu curent,adik circuitul sa fie inchis cand apesi pe buton sal deschzi.Referitor la deschiderea cu cheia,artrebui sa meraga tot timpul:rotesti spre stanga dar tre sa rotesti cam tare(poate e intepenit pe acolo...baga WD-40).Iar daca atunci cand apesi pe buton nu se aude motorasul,sa stii ca trebuie sa demontezi acolo.Daca vrei mai multe informatii pe PM.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

in general la portbagaj problema pleaca de la motorasul de actionarea tijei.in cele mai multe cazuri ramane blocat pe deschis si tija nu mai da voie carligului sa se inchida,ramanand astfel broasca deschisa in permanenta.o alta varianta ar mai fi din modulul de confort pentru ca am intalnit situatii(inclusiv la mine)cand nu mai reactioneaza portbagajul decat de la butonul de pe hayon(la passat,bora) sau la clapa(la golf).la passat-ul meu nu reactioneaza nici de pe portiera,nici dupa cheie,desi am schimbat motorasul.pe vag-com nu da nimic,si tind sa cred ca este problema ori in confort ori undeva vreun fir este intrerupt.la golf se aplica aceeasi chestie,si alte anomalii pe care nu le-am descoprit din pacate.am demontat totul,motorasul era ok,insa nu primea curent decat pentru deschidere.in momentul in care se incuia masina(alarma/cheie)portbagajul nu se incuia,decat mecanic.si la fel,pe vag-com nu spune nimic.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

MasinaPoporului

Daca nu se incuie din telecomanda(cheie briceag) verificati pozitiile astea

30ah01j.jpg

...si dupa incercati din nou din cheie.

Si sa ne facem intelesi.La golf 4 VARIANT nu exista mecanism de actionare incuiat/descuiat ca la portiere,in care este scoasa pedica de la broasca.Portbagajul se deschide(nu confundati cu a descuia) prin actionarea tijei ce este prinsa de broasca prin 2 metode:folosind cheia si rotind la dreapta sau prin actionarea butonului waluva.jpg.Din interior se vede asa ceva : jj9uhc.jpg

Deci ca sa o lamurim,portbagajul nu are sistem elctric de incuiat,ci doar mecanic de deschidere.Fiind oprit curentul de la acest manerwaluva.jpg acesta nu actioneaza deschiderea,si se poate deschide doar cu cheia mecanic.

Ceea ce spui tu kelu cu blocarea pe deschis,atunci cand e blocat pe deschis motorasul nu se mai inchide nici haionul,pt ca broasca este deschisa,si nu inchide.Problema vine de la oxidarea/mizeria/rugina din mecanismul unde se afla motorasul,sau arcul elicoidal care trage tija motorasului inapoi fiind blocata.Se poate remedia foarte usor.In caz ca sa ars motorasul in comert am gasit cu 20 RON.Motorasul primeste curent timp de 3 secunde dupa care se opreste,si e normal sa primeasca doar pt deschidere,pt ca acest curent de 3 secunde este de fapt descuirea portbagajului.Incuierea fiind lipsa curentului de 3 seunde.

Bafta.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Bun. Acu' se intampla chestii ciudate.

La actionarea cheii in broasca haionului, in pozitia B se deschid toate incuietorile din usi - mai putin haionul care ramane blocat.

La actionarea cheii in broasca haionului, in pozitia C se inchid toate incuietoarele - mai putin haionul care ramane blocat iar. Daca mentin cheia se ridica si geamurile.

La actionarea cheii in broasca haionului, in pozitia D nu se intampla nimic, dar banuiesc ca se inchide mecanic haionul, pt. ca pot sa scot cheia.

La actionarea cheii in broasca haionului, in pozitia E se deschid toate incuietoarele - mai putin haionul care ramane blocat. Daca mentin cheia se coboara si geamurile.

Cum deschid hayonul daca in oricare pozitie nu se mai descuie yala, iar manerul nu comanda nimic, adica nu se mai aude zgomotul descuierii si e teapan la apasare de ridic masina ?!? Scot borna si reaplic pozitia E?

Multumesc.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

MasinaPoporului

Daca am sa cobor azi la masina...am sa incerc...din cate imi amintesc,cheia trebuie data mai mult ca in pozitia D dar inspre stanga.Am sa incerc.Tu nu incerca inca ca sa nu rupi ceva.Daca nu merge asa,nu stiu daca ai vazut pe tijele din interior(cea care deschizi din maner si cea din cheie)au un reglaj,pt ale tensiona.Pentru a ii face o cursa mai mica. :icon_cool:

Modificat de MasinaPoporului
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Trebuie demontat capitonajul din plastic si deschis manual dinauntru.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@masinapoporului-nu m-am facut inteles cred.ceea ce am incercat sa spun este faptul ca ok,nu primeste curent nu primeste.e normal.insa in momentul in care omul inchide masina(portierele toate si hayonul)si vrea sa o incuie din butoanele de pe cheie sau din alarma,masina se incuie insa portbagajul ioc!!nu se blocheaza clenciul broastei.ci se deschide fara nicio problema cu masina incuiata,si normal alarma o ia razna(switch-ul lucreaza normal).motorasul este in parametri de asemenea.vag-comul este inert,nu da nicio eroare.

la un passat am intalnit ce spui tu cu blocarea broastei.si asta pentru ca tija motorasului ramasese blocata pe deschis si nu mai dadea voie broastei sa percuteze la inchidere.puteai sa trantesti hayonul cat vroiai ca sarea inapoi din cheder.solutia?alt motoras.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

MasinaPoporului

okay...deci daca dupa ce o incui portbagajul ramane descuiat inseamna ca inca ii da curent,si intradevar cum spui tu,s-ar putea sa fie de la modulul de confort sau de la altceva.Este si un releu raspunzator de acel curent de 3 secunde.Poate e stricat si nu mai decupleaaza.Trebuie vazut.

Referitor la descuierea din cheie....trebuie sa rotesti cheia spre stanga ca in poza de mai jos,trebuie sa fortezi un pic...asa e la mine...

w9em9t.jpg

Si scrie si in pozitia E ca mai jos.

25qyahl.jpg

Si ceva curios la mine,eu am dat switchul din broasca de la portbagaj jos,iar cablul in aer,si daca bag cheia in broasca de la portbagaj si dau stanga/dreapta nu mi se coboara/urca geamurile jos. :vaidecapulmeu:

Deci prin urmare,acel switch din broasca portbagajului,cand e pe pozitia inchis sau deschis,dintre cele 3 fire,2 fac contact permanent,si anume minusul de la bec portbagaj si indicator bord,pentru ca cel de al 3 lea fiind plusul si nu cred ca ar face contact permanent,ca ar sta aprins ceva, si de acea nu mi se mai coboara/ridica geamurile de la portbagaj,pt ca toata partea electrica de la portbagaj este motorasul si switchul.

Modificat de MasinaPoporului
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Am si eu o mica problema cu portbagajul, am fost la munte , a nins, s-a topit apoi frig si a doua zi nu s-a deschis , si initial am crezut ca a inghetat , torn vreo galeata de apa calda pe la imbinari, se deschide. Cateva zile nu mi-am mai batut capul, dar apoi cand sa deschid nu mergea.

Partea ciudata este ca nu am reusit sa deschid cu cheia (intra doar cam 0,5 cm in butuc), nu am reusit sa deschid din cheie si nici din butonul de inchidere/deschidere de pe usa, DAR am reusit sa il deschid fara nici o problema cu masina pornita :( dupa care iar a functionat vreo 2 zile (am reusit sa deschid fara nici o problema) dupa care ieri iar era blocat.

Motorasul se aude ca lucra, doar ca ridic de maner si ...nimic.

In caz ca nu se mai deschide .....cum se poate deschide ? (fara pagube prea mari)

Daca totusi reusesc sa il mai deschid fara "ciocan" sa zic asa, unde as putea merge in Cluj sau zona , pentru a rezolva problema ?

Va multumesc.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

MasinaPoporului

Sal,daca spui ca motorasul se aude,apesi pe clapeta si in acealsi timp apesi si pe haionul portbagajului dupa care tragi(incerci sa il ridici).Daca nu merge asa incerci sa bagi WD-40 in gaura in care bagi cheia ca sa cureti putin mecanismul ca poate intra cheia.daca o sa intre cheia,pt a deschide tre sa faci exact ca in postul meu de mia sus,dar trebuie fortat putin pt a a junge in pozitia E.Sper sa reusesti cu cheia pt ca s-ar putea sa se fi rupt ceva pe la tija motorasului de nu se mai deschide.Daca reusesti sa bagi cheia si sa rotesti stanga se va deschide sigur.(daca reusesti sa deschizi,dai plasticile jos si remediezi problema)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

azi am reusit sa deschid odata portbagajul normal, l-am inchis.....iar nu s-a mai deschis. Cheia cat trebuie sa intre in butuc? (nu am deschis niciodata cu cheia in aproape 3 ani) , cum as putea curati butucul sa intre cheia?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

eu l-a a mea in timp ce actiona cineva inchiderea centralizata inchis/deschis ii aplicam un pum in dreptul yalei. Se bloca ceva in mecanism si numai asa se deschidea.

Precizez ca la mine se auze cum actioneaza tija de la inchiderea centralizat dar ceva in yala era stricat.

Cand reusesti sa cureti butucul anunta-ma si pe mine cum ai facut. Am aceeasi problema. Eu am incercat sa il desfac si sa il las la inmuiat in ulei sau o solutie de curatat, dar a ruginit un surub torx de acolo si acum problema mea e cum il desfac!?

Dar o sa insist... insist... insist ;)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

MasinaPoporului

Pentru descuiat cu cheia ,dupa cum se vede si in poza de la postul anterior,trebuie sa intre toata.Iar de curatat,pe unde bagi cheia pe acolo bagi si tevusoara de la spray,si bagi spray.Asta pt deblocare.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Vezi ca exista un spray care se aplica pe suruburi ruginite si dizolva rugina,dupa care poti incerca sa pui tot cu un spray ulei si poate cedeaza pina la urma.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Astazi o sa incerc cu WD40.....apoi cu o sarma , probabil doar noroi intarit este pe acolo. Cheia nu intra mai mult de 0,5 cm.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salutare tutror! Eu am un Passat Variant, am gasit topicul asta despre ce ma doare si am zis sa intreb si pe aici, poate ma ajuta cineva cu o idee. In principiu la Passat nu e mare diferenta fata de ce am citit pe aici, exista un butuc cu aceleasi poziti, un motoras ce actioneaza parghia, switchul de pe clapeta. Usa portbagajului nu se mai deschide din radiocomanda, doar din butonul de pe usa, sau hard, brut, cu cheia. Celelalte usi se deschid normal. La scanare mi'a dat "luggage compartment switch error - implausible signal", deci clar e problema de un contact - din cate am "studiat" e vorba de un switch E165.

Are cineva idee despre ce e vorba? Eu banuiesc microcontactul acela mic actionat de clapeta, e prins in rasina si mi s'a parut cablul cam copt, mi'e sa nu dea un scurt pe cele 2 fire. Era deranjant sa deschizi numai cu cheia...

Iar de 2 zile, surpriza! problema a ramas la fel, dar mi se deschide portbagajul in timpul mersului, imi da chiar alt senzor semnal pe bord, si tot aud motorasul ca incearca sa deschida, desi el e deschis. Cum opresc motorul, nu se mai aude motorasul iar haionul ramane semideschis (prima din cele 2 trepte de deschidere). Are cineva vreun sfat?....Sper ca am fost suficient de explicit in a expune problema...Multumesc anticipat!

Cu stima,

Gabi I., Rm Valcea

PS:Daca o mai desfac in weekend, revin cu poze

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

salutare daca o luam un pic prin eliminare yala mege, deoarece este actionata de cheie care deschide/ inchide portbagajul, iar motorasul de la inchiderea centralizata functioneaza si el (paraca auzeai cum incearca sa deschida).

A mai ramas decat switch-ul. Aici cred ca e problema ta. De obicei cand acel switch nu merge, nici lumina din portbagaj nu se aprinde. Vezi ca este un topic deschis, despre switch-uri si schimbarea lor http://vwforum.ro/index.php?showtopic=35062. Sau ii poti da un PM lui KELU, de pe acest forum. Se pricepe la aceasta problema si are tot un Passat cam acelasi an. :)

Modificat de matei_VW
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

O sa incerc sa iau legatura cu el....multumesc mult!

Modificat de vl38gabi
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!