Jump to content

Evacuare Golf 5 Gti pe alt motor

MaryS
 Share

Postare recomandată

Aveti idee cam la cat ajunge pretul unei evacuari de GOLF 5 GTI originala? De asemenea se poate monta o astfel de evacuare pe alt Golf 5 (de ex golf 5 1.9 TDI sau 2.0?)

Multumesc mult .

Modificat de MaryS
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

ma gandesc ca putem afla ceea ce intrebi tu aici ... ce mi-e mai greu sa inteleg este ... de ce ai vrea sa faci asta?

Link către comentariu

Eu imi montez saptamana care vine evacuarea milltek, o cunostinta ar dori sa isi pune vechea mea evacuare pe un golf 1.9 TDI si eram curios daca se poate monta (banuiesc ca nu ar trebui sa fie nici o problema, el avand spoiler spate tot de GTI )

Modificat de MaryS
Link către comentariu

Nu stiu cat de eficient poate fi sa montezi pe un diesel o evacuare de motor pe benzina.

Link către comentariu

te complici pe foarte multi bani

s-ar putea sa ramai cu ei dati si cu evacuare normala

bafta

Link către comentariu

si chiar nu stiu care ar fi beneficiile montarii evacuarii GTI pe TDI..

e vorba de aspectul optic?

trebuie avuta in vedere si montarea unei fuste decupate pe TDI (eu am pus una de GTi da merge si una de 4motion) sau decuparea fustei standard..

Link către comentariu

Am intrebat deoarece am o cunostinta care are un golf V 1.9 TDI la care lucreaza de ceva vreme , a pus spoiler fata de GTI , fusta spate tot GTI si stiind ca eu o sa dau jos vechea evacuare ca sa o pun pe cea noua (am evacuarea milltek de mai bine de o luna in casa si astept dupa spoilerul de la rieger ) era curios daca se poate monta vechea mea evacuare pe masina lui . ( de asemenea sunt constient ca o evacuare sport pe masini diesel nu o sa aiba nici un efect din punct de vedere al performantei , poate doar pentru look si sound )

Modificat de MaryS
Link către comentariu

pt look eu mi-am modificat doar tevile de iesire de la toba standard de TDI asemanator ca la 4 motion. trebuie avut in vedere ca masina e diesel si ca fumul trebuie dat in jos deci toba dreapta de GTI e tipica de benzina ( ocazional ajuta si la afumarea spoilerului ) ...

Link către comentariu

daca mai rvea cineva sa faca asa ceva sunt multi useri cu GTI care au schimbat evacuarea. sigur gasiti la rpet bun una de GTI originala, aproape noua.

Link către comentariu

cred ca pt TDI cea mai buna varianta este cea aleasa de aviasol, parerea mea este ca a iesit biiine si cu putini bani.

Link către comentariu

• 2 years later...

Mi-a aparut martorul de gaze aprins in bord si cei din service mi-au zis ca trebuie sa schimb primul catalizator (pe al doilea l-am schimbat) si o sonda lambda. Pretul lor e cam mare si mi-am gasit o evacuare completa de gti second hand la un pret accesibil.

SE POTRIVESTE EVACUAREA DE GTI ????

Link către comentariu

Daca arata bine...fa cumva sa se potriveasca :blah_: si cred ca arata super.. :D evacuarile alea suna asa sport? :blink: mie una deaia mi-ar placea :somnmare: sa pui niste poze dupa ce e gata :somnmare: o chestie :) eu am 1.4 simplu... si suna destul de fain motoru asa la turatii... dar cred ca al tau suna si mai bestial (mai ales daca ii pui evacuare deaia...ca sa revenim ontopic) inca o chestie :D rabdati-ma ca-s nou... :D este undeva ceva despre diferentele dintre 1.4 simplu si 1.4 FSI (apropo...eu mi-am pus pe spate niste litere dealea cu FSI :P ) Mersi colegii :D

Link către comentariu

a venit si raspunsul celor din service : sonda lambda 1700 ron pe original (pt ca numai asa vine) si catalizatorul 170 ron aftermarket. nu stiu in ce fel ma afecteaza in privinta performantelor pt ca dimpotriva mi se pare ca "trage de rupe" de cand am martorul aprins.

aveti idee in ce masura imi afecteaza performantele sonda lambda daca e defecta?

Link către comentariu

• 5 months later...

sunt curios daca merge pusa o evacuare de gti pe un 1.4 16v 75cp...daca stie cineva ceva postati. ms mult

Link către comentariu

Cu putina iscusinta se poate monta evacuarea de GTI pe un alt motor pe benzina (nu cred ca si pe 4 Motion pentru ca difera dedesubturile masinii datorita prezentei cardanului, a diferentialului, a planetarelor...etc), problema principala fiind trecerea de la diametrul evacuarii originale la diametrul celei de GTI care este mai mare decat la 1.4, 1.6, poate si 2.0 . Daca cineva doreste si inlocuirea catalizatorului atunci lucrurile se complica pentru ca vine vorba de taiat jos originalul si sudat cel de GTI dar la fel e o problema de diametre si acolo, dar nu exista un singur tip de catalizator pentru toate motoarele din lume . Cel original are specificatii cat de cat pentru acel motor. O singura atentionare am: motoarele aspirate natural au nevoie de presiune pe evacuare, iar marirea diametrului evacuarii inseamna debit mai mare si presiune mai mica, lucru care se traduce printr-o posibila reducere a cuplului la turatii mici si medii.

Link către comentariu

a venit si raspunsul celor din service : sonda lambda 1700 ron pe original (pt ca numai asa vine) si catalizatorul 170 ron aftermarket. nu stiu in ce fel ma afecteaza in privinta performantelor pt ca dimpotriva mi se pare ca "trage de rupe" de cand am martorul aprins.

aveti idee in ce masura imi afecteaza performantele sonda lambda daca e defecta?

In mod normal aceiasi sonda lambda se folosestr pentru mai multe tipuri de motoare chiar de la constructori diferiti. Vezi ca exista sonde lambda universale la 200-300 ron si sigur o sa gasesti si una pt motorul tau.

Daca e defecta sonda motorul trece intr-un regim in care amestecul se realizeaza fara contributia sondei similar regimului de mers la rece. E posibil sa traga mai bine, dar in acelasi timp iti va afecta si economia de combustibil 1-1.5 litri in plus si s-ar putea ca nici gazele sa nu iti iasa

Link către comentariu

• 6 months later...

@Jak -FSI-ul are 90 cp si este de generatie relativ mai noua comparativ cu mpi-ul (multipunct injection).

Link către comentariu

• Administrator

cred ca intr-un an de zile a aflat si el diferentele... :ceuameni:

Link către comentariu

M'ar interesa si pe mine daca ma poate ajuta cineva,am un G5 FSi, si am un prieten care are evacuare de G5 GTI,fac vreo smecherie daca o schimb cu a lui?

Link către comentariu

Da faci...o sa ai iesire de gti adica toba cu 2 tipsuri si in cel mai bun caz un plus de zgomot la motor......in rest nu faci mare branza......deci mai bine ai pune doar toba finala de pe gti.:P

Link către comentariu

• Administrator

BocDiamondz,

lasand la o parte postul complet inutil al colegului Yas, rog citeste postul colegului SB20WOB, ceva mai sus

Teoretic o evacuare sport aduce cai insa sa fie evacuare pentru respectivul motor. Dupa cum spune SB20WOB, poate aparea pericolul supradimensionarii, fapt aiurea si la aspirate si la diesel

:offtopic:

Yas, este ultimul avertisment pentru astfel de posturi. Rog posteaza cand ai ceva de spus la obiect, ceva ajutator, nu doar pareri - si astea pe langa subiect in unele cazuri.

Forumul nu este chat, userii intra pentru a-si rezolva problemele

Mersi

Art.8. Nu se ofera nici un fel de premiu celui care posteaza cat mai multe mesaje. Nu se face nici o diferentiere intre cei care posteaza mai des si cei care posteaza mai rar. In concluzie, scrieti numai daca aveti ceva de spus.
Modificat de dudu
Link către comentariu

• 2 years later...
  • 1 year later...

si eu sunt la fel de curios am tot citit pe aici ..se poate monta doar finala de la gti la un golf 5 1.4 benzinar si daca ar implica vreo problema??

Link către comentariu

• 3 months later...

Salut,

Am un golf5 2.0 SDI si as vrea sa ii montez o finala sport...Cam ce m-ati sfatui sa montez avand in vedere ca motorul este SDI si cred ca trebuie montat ceva mai special ca sa se auda...si cam cat m-ar duce?

Astept pareri de la cineva care m-ar putea ajuta sau care chiar a montat pe acest tip de masina,

Multumesc!

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!