Jump to content

Zgomot Viraj (scartait)

Alextz
 Share

Postare recomandată

Salut,

Am tot cautat, citit si tot nu ajung la o concluzie. Masina mea O1(52.000km) cand fac viraj la stanga, am testat pe loc, dupa o tura completa face un scartait insesizabil de un om normal, dar eu sunt putin mai paranoic sau atent. Acum am tot citit, ca ar fi servodirectia ( am completat cu ulei si am verificat nivelul si sunt la maxim), ca ar fi bucsele de la bara stabilizatoare(schimbate acum 6500km) sau fulia de la alternator. Alte idei? Masina este destul de noua dar acest zgomot l-am tot observat de cam 10.000km.

Sa incep sa-mi fac probleme?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salut. Am avut si eu problema asta...tot la viraju la stanga. Bun..m-am dus in service...le-am explicat ce si cum..si au desfcut sus la amortizoare capcul acela la rotile din fata si au curatat si dat cu vaselina...si probelma sa rezolvat . Dupa alte 1000 de km iar a aparut...si au dat cu un sprai sus la oale la amortizoare...si problema sa rezolvat. Cauza...a fost uscarea cauciucului acela si a trebui gresat...dar nimik grav . Bafta

Link către comentariu

Poti sa depistezi in felul urmator: ia un furtun si foloseste-l pe post de stetoscop, un capat la ureche si celalalt il misti pe la toate rolele...numai asa poti sa iti dai seama de unde vine sunetul. Eu am un scartaiu continuu la fulia de la vilbrochen, cu furtunul am depistat, dar asta dupa ce am mers pe la cateva service-uri si am schimbat curea, intinzator, fulie alternator (600 ron toata distractia si fara sens). Verifica atent fulia de la servo, in viraje, pompa de servo face presiune mare...

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Jasson ai avut dreptate. Am urcat masina pe elevator si imediat bucsa buclucasa s-a dat de gol. Am dat cu spray pe ea....si gata scartaitul.

Link către comentariu

• 3 weeks later...

BUCSA vinovata, e cea de la capul telescopului, co rulment in ea?

Link către comentariu

• 5 months later...

Aud si eu un zgomot, la viraj (chiar si o zecime de rotatie de volan) , numai in mers si numai dupa un tur mai in forta (se aude indiferent daca este in viteza sau nu - la oprirea la intersectii, de pilda). La inceput il auzeam numai la viteze mici. Acum zgomotul motorului nu mai acopera sunetul asemanator unui vuiet .Onomatopeic ar semana cu un "iiiiiii" nu ascutit, dar nici infundat.

Intrebare : l-a mai intalnit cineva ? Ar putea fi de la placute ( desi, repet, nu este scartiit...).

Licidul la servo l-am inlociut fara niciun rezultat.

Link către comentariu

• 4 months later...

aceeasi problema o am si eu

spune si mie despre care bucsa este vorba

zgomotul se aude uneori doar la viraj spre stanga

astept raspuns

Link către comentariu

• 2 years later...

Si eu am aceeasi problema si la service au gasit probleme la flansele de la amortizoarele fata. Daca se rezolva problema scartaitului o sa va spun.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!