Jump to content

Octavia 2 Elegance 1.9tdi


rempha

Postare recomandată

In sfarsit niste poze mai decente si pot sa incep prezentarea cehoaiecei mele roscate.

La inceputul anului vroiam Octavia, orice Octavia, orice motorizare. Apoi o visam neagra, sobra, serioasa demna de luat in seama si de respectat. Deja motorul dorit trebuia sa fie economic, suficient de puternic si curajos sa abordeze orice plan inclinat. Urmatoarea imagine a fost imaculata, albul pur si indiscret completat de geamurile intunecate. Celebra motorizare 1.9TDI avea nevoie de o personalitate puternica care sa-l acopere si sa se simta bine pe noile modele de jante Lyra 16". Combinatia trebuia sa fie una speciala, eleganta, cu un contrast deosebit intre exterior si interior. Asa am ajuns sa-mi placa conceptul Red Flamenco & Eminent Ivory.

http://www.flickr.com/photos/mrbogdy/1471045037/

http://www.flickr.com/photos/mrbogdy/1471899368/

http://www.flickr.com/photos/mrbogdy/1471045669/

http://www.flickr.com/photos/mrbogdy/1471899916/

http://www.flickr.com/photos/mrbogdy/1471046311/

http://www.flickr.com/photos/mrbogdy/1471046661/

http://www.flickr.com/photos/mrbogdy/1471047193/

http://www.flickr.com/photos/mrbogdy/1471901504/

http://www.flickr.com/photos/mrbogdy/1471901702/

http://www.flickr.com/photos/mrbogdy/1471902034/

http://www.flickr.com/photos/mrbogdy/1471048577/

http://www.flickr.com/photos/mrbogdy/1471048903/

http://www.flickr.com/photos/mrbogdy/1471049359/

http://www.flickr.com/photos/mrbogdy/1471903408/

Link către comentariu

Sa o stapanesti sanatos. Foarte frumoasa. Initial si eu am vrut rosu dar m-am razgandit ulterior :)) ... La jantele de 16 Lyra ce tip cauciucuri si ce dimensiuni ai primit? Eu mi-am luat deocamdata niste jante noi de Audi pe 16 si trebuie sa imi iau acum si cauciucuri si de asta te intreb

Link către comentariu

Super masina ! Mai ales interiorul ! B)

Exact ce doream si eu, dar... copil de 2 ani, ciocolata, pizza etc. A trebuit sa comand interior negru. :icon_thumright:

Citi mai multi kilometrii fara evenimente !

Link către comentariu

Multumesc pentru urari.

Anvelopele stock care au venit pe jantele Lyra sunt 205/55/R16 Bridgestone Turanza 300. Deja am achizitionat si niste anvelope de iarna SH de la un coleg care le-a rulat 1000km pe un Audi A4. Este vorba de GoodYear Winter Grip 205/55/R16

Alte informatii legate de masina:

Comanda data pe 16 mai. Dupa 3 luni si jumatate am ridicat-o de la dealer pe 3 Septembrie 2007. Am parcurs 2019km, rodaj facut 70%extra urban si 30% urban. Consumul mediu de cand am luat-o pana acum este 7.1L/100km. Am verificat uleiul si era putin deasupra zonei hasurate, deci OK.

Am rezolvat butonul ON/OFF Climatronic.

Am schimbat un bec de pozitie dreapta fata demontand farul dreapta conform indicatiilor din manual.

Luna asta urmeaza sa montez o alarma cu raza mare de actiune si multe functii (pornire/oprire motor ; inchidere/deschidere auto geamuri printr-o singura apasare scurta de buton etc.).

Urmatoarea prioritate o sa montez senzori de parcare spate. Acest lucru include inlocuirea oglindei centrale cu una cu efect antiorbire si display afisaj distanta incorporat.

P.S.:Nu mai pot sa editez primul post si intre timp am pus pozele si pe ImageShack unde se vad si tumbnails-urile

img3619js6.th.jpgimg3618vo6.th.jpgimg3617it7.th.jpgimg3616ie9.th.jpgimg3615uq3.th.jpgimg3614uy1.th.jpgimg3613bk0.th.jpgimg3612aq0.th.jpgimg3611za5.th.jpgimg3610by4.th.jpgimg3609fd0.th.jpgimg3608nb7.th.jpgimg3607id0.th.jpgimg3606rz0.th.jpg

Modificat de rempha
Link către comentariu
  • 2 weeks later...

Consumul la ultimul drum lung:

Bucuresti - Adjud vrancea (E85 230KM) : 4 persoane + bagaje - viteza medie 71km/h - consum mediu 6.4L/100km (cu tot cu iesit din Bucuresti sambata dimineata 140km de mers pe ploaie si ocazional AC dezaburire)

Adjud - Bucuresti : 2 persoane + bagaje - viteza medie 84 km/h - consum mediu 5.9L/100km (fara AC)

Masina are acum 2770km

Link către comentariu

Ma-am uitat inca o data la poze. Rosu nu poate trece neobservat. Foarte frumoasa! Sa ai grija de ea, Bogdane.

Am vazut ca era mai inalta. Ai luat, cumva, pachetul de drumuri grele? Eu zic ca e o alegere buna pentru drumurile noastre.

Link către comentariu

Am avut grija de masini si cand eram mic si ma jucam cu ele :D . Acum Octavia asta chiar mi-a intrat la suflet :D si e cel mai pretuit "obiect" din viata mea. Am vrut o combinatie de culori mai deosebita tocmai pentru a nu trece neobservat pentru ca la cate Octavii sunt pe drumurile patriei sigur lumea le stie pe de rost.

Da am luat pachetul de drumuri grele pentru ca obisnuiesc sa ma duc peste tot cu masina, inclusiv prin zone mai greu accesibile si la cate capcane sunt pe drumuri e bine sa fi pregatit. Am mers cu 170km/h pe A1 si nu am avut deloc impresia de instabilitate. Curbele de pe Dealu Negru (Pitesti-Valcea) le abordez ferm si chiar mi-a placut cum se tine pe sosea.

Te asteptam sa postezi si tu despre 1.8 turbo benzina cand iti vine. Bafta!

Link către comentariu
  • Administrator

Frumoasa masina. Super combinatia de culori interior-exterior.

S-o stapanesti sanatos cati mai multi Km fara nici un incident.

succes

Link către comentariu

Pot sa-ti confirm ca am avut aceeasi senzatie de stabilitate si cu Fabia, care are pachetul de drumuri grele, atat la viteza de croaziera pe autostrada cat si in curbe, inclusiv pe Dealul Negru pe unde zburdam.

Eu sunt foarte multumit de tinuta de drum actuala. Si, in plus, am dat si de vreo doua ori in niste gropi pline cu apa, din Bucuresti, din care am iesit cu inima impacata ca nu s-a intamplat nimic pe dedesupt.

Abia astept si eu sa vad cum e si cu cea mare.

Drum bun si sa-ti mearga bine si tie.

Link către comentariu

Frumoasa rau!s'o conduci sanatos si sa ai grija de ea.cum te descurci cu tualetarea interiorului?mai am maxim o luna si vine si a mea.o negresa pe care am vrut sa pun si eu crem yvori dar in final n,am avut curaj ca sa nu'i plang de mila dupa aceea.osa ne facem cu "ochiul"prin valcea :lol:

Link către comentariu

Multumesc de urari gabie. Pana acum nu am avut probleme cu interiorul crem si sunt la a doua masina cu astfel de interior. Cred ca m-am obisnuit sa am grija de ea si sa-mi iau masuri de precautie pentru intretinere. In cazuri rare am folosit la fosta masina cosmetice de la MAFRA care si-au facut treaba. In rest toate bune. Prin valcea ajung destul de rar(4-5 ori / an) cand vizitez parintii. In Buc imi fac veacul.

Asteptare usoara la masina si sa te bucuri de ea. Eu sunt foarte multumit de masina. Toate cele bune!

Link către comentariu
Skodita Octavita

Sa o stapanesti sanatos, e superba , deabia astept sa imi vina si mie masinuta , tot 1.9TDI Elegance Dinamic Blue :D , pe langa optiunile tale am mai adaugat Xenon si monitorizarea presiunii in pneuri , dar deabia am dat comanda :D . La cati mai multi km , fara incidente.

Link către comentariu

Foarte frumoasa masina, incep sa imi placa mai mult skodele. Sa faci multi km si fara evenimente sau reparatii.

Link către comentariu
  • 3 weeks later...

Arata bine si imi place! Sa o stapanesti sanatos.

E adevarat ca interiorul se intretine mai dificil cred, se poate murdari foarte usor, ca stim cat de curate

sunt orasele noastre.

Cum ii intretii interiorul?(eventual ceva sugestii sau sfaturi)

In poze arata a masina de prezentare la saloanele auto :(

Pe viitor ma gandesc la o Octavia II sau VW Jetta/Passat B6 :( dar as merge pe Skoda.

Vali

Modificat de valir
Link către comentariu

Multumesc valir si te asteptam in familia Skoda cat mai curand.

Asa e, interiorul crem se intretine mai greu... dar sunt la a doua masina cu interior crem si m-am indragostit de atmosfera care o face in masina un interior crem... (parca inima nu ma lasat sa nu iau crem desi mintea imi zicea sa fiu realist si sa iau negru :lol:)

Interiorul il intretin in primul rand cu multa grija cat se poate, dar fara sa fiu paranoia. De exemplu sambata seara am plecat de la Pub Pirahna din Regie unde parcasem intr-un loc cu balti noroioase... trebuia sa se urce prietena si inca 3 colege... (da... eram cu 4 femei in masina :vaidecapulmeu:). Din bun simt nu am zis decat "aveti grija ca sunt balti..." restu se subintelegea :lol:. Am avut noroc... toata lumea a stat cuminte cu picioarele pe presurile din cauciuc. A doua zi dimineata am inspectat masina... gasisem o dunga mica de murdarie pe mocheta din podea langa pres. S-a rezolvat usor cu o carpa si putina spuma pentru tapiterie de la MAFRA. Cam astea sunt sugestiile de intretinere a unui interior crem textil. Putin mai multa grija si cosmetice de calitatea pentru tapiteria textil.

In poza masina avea aproximativ 1 luna de folosire si vreo 1800 km... si bineinteles era proaspat spalat exteriorul. Interiorul il spal mai rar la spalatorie... preferand sa-l curatz eu din cand in cand.

Bafta si oricare ar fi alegerea ta traditionalul "cati mai multi km fara incidente"!

Link către comentariu
  • 3 weeks later...

Consumul la ultimul drum lung:

Bucuresti - Adjud - Onesti (270KM) : 3 persoane + bagaje putine - viteza medie 68km/h - consum mediu 5.3L/100km (am resetat consumu la iesirea de pe centura - AC auto)

Onesti - Adjud - Bucuresti : 3 persoane + bagaje multe - viteza medie 69 km/h - consum mediu 5.4L/100km (consum inregistrat pana la intrare in Bucuresti - AC auto)

De tinut cont ca drumul l-am facut cu anvelope de iarna GoodYear UltraGrip (205/55/R16)

Masina a parcurs pana acum 4870km fericiti :rolleyes:

Observ ca a inceput sa mai scada consumu (fara sa-mi schimb stilul de condus) atat la drum lung cat si in Bucuresti, ceea ce ma multumeste. Sunt foarte multumit de masinuta chiar daca de o luna si ceva am o problema... cateodata cand o deschid din telecomanda nu deschide usa de la sofer desi restul le deschide. Rezolvarea consta in faptul ca o inchid si o deschid din nou sau deschid usa de la sofer cu cheia. Probabil are legatura cu inchiderea/deschiderea centralizata si cu vremea rece dar nu-i dau nici o scuza. Trebuie sa mearga, punct. Nu ma deranjeaza foarte tare dar clar asta e o problema de rezolvat la urmatoarea vizita in service.

Link către comentariu
  • 8 months later...

Pentru ca tocmai am facut revizia de 30.000 (masina face 1 an pe 3 septembrie) si urmeaza un concediu de doua saptamani prin Europa (~4000km) am decis ca a venit momentul sa-i fac chip tuning, etapa pe care am decis sa o fac inca dupa prima revizie.

In ultima vreme decand a mai crescut pretul la motorina m-am convins ca vreau Eco tuning, adika un maxim de 115CP/280Nm si o scadere a consumului cu 1-1.5L/100km, aceasta fiind si varianta cea mai putin stresata pentru componente gen ambreiaj/turbina. Am vorbit cu Dragos si mi-a spus ca dupa ce fac eco tuning si apoi o sa vreau stage 1 tuning ma mai costa doar 50E in plus si ma aleg cu doua softuri.

Ma gandeam totusi si cum ar fi sa am din prima 140CP/310Nm pe care sa-i poti simti mai ales la nevoie in depasiri. Desi am plecat de acasa convins pentru eco tuning, am ajuns sa fac varianta stage 1.

Masina e alta si nu pot decat sa fiu incantat de alegere. Din cat am apucat sa testez in Bucuresti pana la servici, in treapta a 2-a acceleratia e mult mai ferma, iar in a 3-a simti clar fenomenul "bagat in scaun". In treapta a 1-a nu sesizez diferente iar in treapta a 4-a si a 5-a abea astept sa imi fac impresii la drum lung in concediu. Consumul in oras a ramas neschimbat la prima vedere, si ma astept o diminuare de 0.3-0.5L/100km la mers normal in afara orasului.

Masina implineste in curand 1 an si 30.000km si nu am ce sa-i reprosez, merge fara probleme. Multi ani traiasca!

Link către comentariu

Nu ne-am supara daca ai mai pune ceva poze mai ales pentru ca ai o combinatie deosebita interior-exterior.

Multumim anticipat.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!