Jump to content

Seat Altea Xl Nou Vs Vw Touran Sh

tibiauto
 Share

Postare recomandată

Salutare!

La primavara as vrea sa cumpar o masina de familie. Dupa ce am vazut mai multe modele, au ramas in lista Altea XL si VW Touran. Ambele cu motor 1.9 TDI, 105 CP.

Altea XL versiunea Reference + ceva dotari este 20k DDP.

Un Touran din 2004-2005 la 100-120k km, cu mai multe dotari pe ea ar fi cam 13-14k.

La Altea XL im-i place designul, este nou, are garantie, dar nu-mi place ca vizibilitatea in spate este mult redusa. In plus, ar trebui sa iau si credit pt. asta.

Touranul are un design simplu, in schimb sunt 3 scaune separate la spate, modularitate mai buna. Vizibilitate mai buna. Costa mai putin, dar are deja peste 100k km.

Masina vreau sa tin mult timp, nu pot sa-mi permit ca in fiecare 2-3 ani sa schimb. Anual fac sub 15k km.

Care ar fi o alegere mai buna?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

sfatul meu este saetul mai ales ca doresti sa tii masina mai multi ani ... ai garantie, si pretul de revinzare nu scade asa de mult ... iar ptr vizibilitate redusa in spate iti pui parktronic!

CONCUZIE: SEAT Altea XL

Link către comentariu

Fara discutie Seat Altea XL,mai ales ca e noua iar pentru vizibilitate spate ,iti pui parktronic asa cum spunea si colegul DanTra, pe care ai pute sa il obtii bonus de la dealer daca masina alesa de tine nu are in dotare. :blink:

Link către comentariu

Decat Altea Xl mai bine Altea simplu.Mie nu imi place deloc Xl-ul.Alta treaba e sa mai pui 2-3mii de euro si sa iti iei un Touran cu mai putini km.oricum ambele variante sunt mai bune decat un Altea Xl dar asta e doar parerea mea.Mie nu imi place Xl-ul.

Link către comentariu

Mie im-i place mai mult Altea XL decat Altea.

Daca mai pun 2-3 mii de euro, pretul unei Touran SH o sa ajunga aproape de pretul de nou a lui Altea XL. Nu fac nici cine stie ce economie si nici nu am garantie.

Link către comentariu

Nu neaparat ca am Seat dar parerea mea ca XL arata a masina. Macar are ceva din spiritul latin.

Plus ca iti iei masina pe un termen ceva mai lung si, daca citesti pe site, nimeni din grupul VAG nu e lipsit de probleme de fiabilitate de-a dreptul stupide (inclusiv la Seat sunt destule). Eu prefer ca multe sa se faca inca in perioada de garantie. Parerea mea ca om care si-a luat si isi va lua numai masini noi.

Link către comentariu

Altea XL e o masina foarte buna pentru familie... iar in varianta Reference vine foarte bine dotata. Eu spun ca masina noua cu garantie nu se comparat cu masina sh, cu zeci de mii de km si cu problemele care pot aparea. Sa nu mai zic ca arata intr-un mare fel, comparativ cu Touranul care e o masina chiar comuna.

Link către comentariu

...Eu spun ca masina noua cu garantie nu se comparat cu masina sh, cu zeci de mii de km si cu problemele care pot aparea. Sa nu mai zic ca arata intr-un mare fel, comparativ cu Touranul care e o masina chiar comuna.

Si sotia este de aceasta parere. Nu-i place deloc Touranul.

Pe partea cealalta este ca Turanul ar fi mai ieftin cu 6-7k euro...

Link către comentariu

E mai ieftin dar daca iti pica ceva la motor sau cutie - preturile sunt comparabile; La masina noua chiar daca pica singurul prejudiciu va fi timpul pierdut pana se schimba. Paradoxul e ca masinile de 100.000 au trecut deja de perioada in care un defect de fabricatie ar fi aparut sigur. Dintr-un punct de vedere sunt mai fiabile.

Dar nu stii cum s-a facut rodajul, ce accidente / reparatii a avut care a fost stilul de condus etc. In mare poti sa te documentezi dar raman si multe necunoscute.

Link către comentariu

La un SH mai intervine ceva: nu stii cum a fost "tratata" masina de posesorul(ii) anterior.

Iti recomand si eu sa iti iei Altea. XL doar daca iti trebuie neaparat spatiu de bagaje mare. Altfel incapi lejer si in Altea.

Iar despre service-ul SEAt din Brasov iti pot spune numai chestii pozitive.

Link către comentariu

La un SH mai intervine ceva: nu stii cum a fost "tratata" masina de posesorul(ii) anterior.

Iti recomand si eu sa iti iei Altea. XL doar daca iti trebuie neaparat spatiu de bagaje mare. Altfel incapi lejer si in Altea.

Iar despre service-ul SEAt din Brasov iti pot spune numai chestii pozitive.

Si eu am auzit chestii pozitive despre Dip Motors de la posesorii Seat.

Dar am fost la ei cu Opelul meu de 2 ori, insa n-am fost 100% multumit de cum au lucrat. Cand am fost sa vad Altea XL am intrebat daca pot sa-mi rezolve problema pe care am la Opel. Au zis ca da si mi-au facut programare. Dupa mai bine de o ora stat la service i-mi zic, ca calculatorul nu arata nici un cod de eroare (lucru pe care am zis inainte de programare) si nu pot sa faca nimic. E adevarat, ca nu a trebuit sa platesc nimic, dar 2 ore tot am pierdut.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!