Jump to content

Ultima Problema ..deocamdata


velatos
 Share

Postare recomandată

Salut la toata lumea ! ridic o problema la care nu prea am gasit raspunsuri in topic-uri ,dupa cum am scris si la titlu, indicatorul de schimbare a vitezei si cel al consumului instantaneu nu imi functioneaza,nu ca nu imi dau seama cit imi consuma "bolidul"sau cind trebuie sa schimb viteza dar sunt totusi curios ,ce fac ,cum imi indica, mai ales la citi bani am bagat pina acum in masina ar fi pacat sa nu incerc sa rerolv si aceasta problema. Am desfacut bordul si m-am uitat la folia circuitului electric nu am vazut nimic dubios de aici nu prea stiu ce sai mai fac .Acum cer ajutorul vostru , daca a-ti avut probleme asemanatoare sau vreo parere !

post-15517-1190917486_thumb.jpg

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Multumesc foarte mullt !!!! pentru raspunsuri

Din cate am auzit si eu in indicatorul ala de consum vine bagat un furtun de vacum....

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Totusi as vrea sa stiu daca voua va merge si daca va ajuta la ceva acesti indicatori eu unu am scos bordul si m-am uitat ,indicatorul de la vacum este in stare buna .....eu stiu?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Eu acuma imi instalez maneta de la mfa.. ca a mea nu era buna.. o sa te anunt ce descopar mai tarziu :icon_thumright:

Modificat de faty
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Presupunind ca mfa-ul functioneaza, adica ai temperaturile, viteza medie si restul, ar trebui sa masori indicatorul ala de vacuum, daca te hotarasti iti spun cum. Si ce-ti indica de fapt pe consum ?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pe consum nu imi indica nimic adica acul care acul ar trebui sa oscileze intre scala 4-6-8-10 nu se ridica ca sa nu mai spun de ledul care ar trebui sa se aprinda banuiesc la (cind )schimb vitezele, defapt cam la ce turatie se aprinde acel led ?Daca poti rzonedami ceva indicii mai ales despre vacum si cum se masoara?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Mi se pare ciudat ceasul tau.. e orginalul ? Pare ceva hibrid, pentru ca tu ai l/100km pe MFA pe display. Acolo unde ai indicatorul de l/100 de deasupra ledurilor eu am temperatura la apa..

Am reusit sa leg maneta de mfa si imi trece prin toate display-urile.. nu am avut timp sa verific sa vad daca imi si afiseaza corect la toate..

Edit: Tie jos la indicatorul de pe display de l/100 nu iti afiseaza nimica ?

Modificat de faty
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Din cate vad din semnatura ai motorul de 90 cp.Este injectie mono sau multipunct?Indicatorul de consum este activat de un furtun de vacuum care vine din galeria de admisie.Exista o srie de ceasuri de bord care au scala dar nu au indicatorul.Un fel de ''Dummy''.Plus ca ceasurile cu MFA au venit din fabrica pe GTI-urile de 112 si 139 respectiv 129 cp.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Si mie mi s-a parut ciudat ca are si mfa si acul acela, dar nu cunosc toate variantele, asa ca nu pot sa comentez...

Ideea e cam in felul urmator: capsula aceea cu stut pt furtun are 3 pini: +, masa si ceva notat de obicei cu 'A'. Pe pinul A cind alimentezi modulul (daca-l dai jos de pe bord ii trebuie 10 volti preferabil stabilizat) e o tensiune de 7-8 volti care scade cind apare vacuum (un fumator inrait mi-a scos 2 volti la iesire :Driver: ). Poate fi complet prajit, adica nu scoate nimic, sau poate scoate cei 7-8 volti, dar care nu se modifica oricit vacuum ai crea.

La intrebarea mea ma asteptam sa-mi spui ce-ti arata mfa-ul pe consum, dupa ala iti dai seama ce se intimpla cu vacuumul.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Am desfacut iar bordul si m-am uitat mai bine , am vazut ca am furtunul de vacum, in plus am si patru fire cu mufa la capat dar la care nu este prins nimic ,ma gindesc ca acolo ar trebui sa fie conectat cablul de la mfa . Nu i-mi indica nimic mfa-ul dar furtunul de la vacum este racordat in spatele bordului si e din cite am vazut in stare buna. Motorul este cu injectie mono ,ma gindesc ca sar putea sa fie prubleme la folia cu circuite sau poate la dioda(stabilizator de tensiune). cele patru fire cu prinse intr-o mufa sunt situate sub volan intrun manunchi de fire

Am sa incerc sa fac comanda de o folie cu circuite electrice ,poate sa fie asta problema!?
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!