Jump to content

Oglinda retrovizoare interioara

mircea1380
 Share

Postare recomandată

Dar de ce nu intrebi si tu la dezmembrari ori sa cauti pe net?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Iti trebuie si ceva fire trase, nu e asa simplu. Oglinda e electrocroma, foloseste curent ca sa actioneze.

Link către comentariu

As vrea si eu sa pun   oglinda interioara  heliomata  passat 3b(1999) dar nu stiu daca se poate pentru ca masina nu a avut din fabrica ,imi poate spune cineva daca este posibil si daca da la ce pret este una sau daca are cineva una. 

am inteles ca se poate ,imi spune cineva cat costa una?

cat costa una ? vezi la cei care dezmembreaza..... noua, nu te poti atinge de ea.....

Iti trebuie si ceva fire trase, nu e asa simplu. Oglinda e electrocroma, foloseste curent ca sa actioneze.

trebuie trasa doar alimentarea.

problema este ca trebuie modificata prinderea.... piciorul care vine pe parbriz, la cea electrocromata vine cu senzor lumina/ploaie in ea.... la cea fara.... fara.... si atunci, daca nu vrei sa schimbi parbrizul si sa montezi unul pt senzor de lumina, atunci trebuie pastrat piciorul de la oglinda actuala si montata oglinda electrocromata, in el.

Link către comentariu

Nu merita sa iti bati capul, nu e mare scofala oglinda aia. Eu am, dar mi se pare o prostie scumpa si aproape complet inutila. Mai bine pui ceva cu camera sau alta chestie mai desteapta... Senzorul de ploaie in schimb mi se pare ceva foarte misto, face treaba miunata.

Modificat de valioglu
Link către comentariu

eddy_eduard63

Pai si senzororul de ploaie este cu tot cu oglinda sau este separat ?

Link către comentariu

Senzorul de ploaie este cu tot cu oglinda si cu alt parbriz, special pt senzor de ploaie.

Link către comentariu

Scrie in topic. Dar e mai usor de intrebat, nu? ;)

Link către comentariu

trebuie trasa doar alimentarea.

problema este ca trebuie modificata prinderea.... piciorul care vine pe parbriz, la cea electrocromata vine cu senzor lumina/ploaie in ea.... la cea fara.... fara.... si atunci, daca nu vrei sa schimbi parbrizul si sa montezi unul pt senzor de lumina, atunci trebuie pastrat piciorul de la oglinda actuala si montata oglinda electrocromata, in el.

Florine, ai facut conversia asta, pastrand piciorul normal in oglinda heliomata?

Firele vor fi la vedere?

Am schimbat un parbriz cu oglinda heliomata (am asistat, nu am lucrat eu)si baietii au zis ca pastila aia nu prea merge dezlipita de pe parbrizul vechi si pusa pe altul. Imi pare rau ca nu am incercat...

Link către comentariu

Merge dezlipita si lipita pe altul.

Cand am schimbat parbrizul la passat, aveau doar cu senzor de ploaie. Cum eu am oglinda electrocromatica dar fara senzor de ploaie, nu-mi trebuia si nici nu voiam sa platesc in plus pentru un parbriz cu senzor, asa ca au facut rocada de pastile. Acum am pastila de oglinda simpla pe parbriz cu loc de senzor.

Link către comentariu

Stai ca nu inteleg.

Stiam ca sunt 2 tipuri de pastile, una plina rotunda pt oglina nilormala si una circulara (in care sta senzorul de ploaie) ptoglina heliomata.

Ca pui heliomata si nu alegi sa faci si senzorul de ploaie, nu tot aceeasi pastila pui?!

(Sincer, nu ma bucura f mult la o masina senzor de ploaie/lumini, desi am cobdus cateva cu optiunile astea).

Link către comentariu

Sunt si heliomate fara senzor de ploaie iar alora le trebuie pastila normala, mica.

Oricum nici a mea n-a tinut mult. Cred ca a curs lichidul din ea, ca nu se mai innegreste. La inceput se innegrea doar pe mijloc, mai apoi deloc.

Link către comentariu

Florine, ai facut conversia asta, pastrand piciorul normal in oglinda heliomata?

Firele vor fi la vedere?

Am schimbat un parbriz cu oglinda heliomata (am asistat, nu am lucrat eu)si baietii au zis ca pastila aia nu prea merge dezlipita de pe parbrizul vechi si pusa pe altul. Imi pare rau ca nu am incercat...

da, am facut si la Passat si la G5, etc. Firele trec prin suportul de plastic, dedicat acestui lucru.... acesta e la vedere.... de fabrica.

Link către comentariu

Nu stiu daca are legatura dar azi am dus masina la spalatorie, dupa cateva ore vad ca oglinda din partea staga are o culoare neagra si uniforma iar marginile oglinzii de culoare normala, cand ma uit si la cea din interior si aia era intunecata la culoare toata, am urcat in casa m-am uitat pe forum sa vad daca e vro solutie de remediere am coborat sa ma uit la firele de la oglinda si spre uimirea mea oglinzile nu mai aveau nimic :o

Intrebarea mea este de ce au facut asa ? au inceput de sfarsit sau vrun contact imperfect ?

Modificat de d4rkm4nx99
Link către comentariu

Daca a stat mult in soare, aia e.

Link către comentariu

• 5 months later...

Salut,

la multi ani pe anul acesta.

Am si eu nevoie de putin ajutor din partea voastra. inainte sa imi cumpar o oglinda noua m-am hotarat sa o fac bucatii sa vad ce are in ea.

Dupa ce am citit pe forum pana acum deja eram hotorat ca a ramas fara lichid.

Dar spre surprinderea mea senzorul de lumina spre luneta este scrum.

Ma puteti ajuta cu un cod de piesa va rog sa stiu ce trebuie sa iau sa incerc sa vad daca merge oglinda sau nu?

https://www.dropbox.com/s/0q5jvwylkkjaqt8/2015-01-16%2018.22.33.jpg?dl=0

https://www.dropbox.com/s/rc8rgob5waypcac/2015-01-16 18.22.15.jpg?dl=0

https://www.dropbox.com/s/rpuj60u43taq822/2015-01-16%2018.22.00.jpg?dl=0

Multumesc

Link către comentariu

Foarte ciudat ce s-a intamplat acolo.

Ala e un fotorezistor. Dar valoarea nu stiu cine ar sti-o.

Teoretic e acelasi cu celalalt de pe placa.

Link către comentariu

Da am vazut ca seamana dar nu am gasit la nimeni pe net o schema sau un cod. si nici pe el nu se vede nimic. Decat acel PR1 si PR2.

O sa incerc maine pe Lizeanu sa vad daca am noroc si gasesc unul. Sper sa fie la 12V si sper sa scap doar cu atat.

Sunt curios din ce am citit pe aici daca merita sa incerc sa ii pun si un buton pe carcasa de on/off cum are G5

Link către comentariu

Fotorezistorii nu sunt la o anumita tensiune. Merg la orice tensiune. Conteaza valoarea.

Link către comentariu

http://www.tme.eu/ro/katalog/optoelectronice-si-surse-de-lumina_100327/#id_category=100141&s_field=artykul&s_order=ASC&page=1

De obicei fotorezistorul se arde cand crapa tranzistorul pe care il polarizeaza in functie de lumina si sarcina cade pe el (fotorezistor). Ar trebui sa verifici semiconductorii de pe placa oglinzii, am vazut ca sunt cativa iar daca sunt buni sa alimentezi oglinda iar in locul fotorezistorului sa pui un ampermetru sa vezi ce curent trage si daca il poate tine fotorezistorul, altfel daca ai defectiuni pe placa vor crapa fotorezistorii unul dupa altul.

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Am luat si fotorezistor si am cumparat si oglinda sh ... si o mare teapa pana acum... Din testele care am reusit sa le fac oglinda cumparata are o tenta maronie dar daca o alimentez eu separat cu 2 baterii de 1.2V se inchide la culoare.

In schimb tot ce am reusit sa descopar este asa:

daca pun lumina in fata fotorezistorului spre parbriz curentul spre oglinda scade la 0,2V

la lumina ambientala pe oglinda am un curent de 1.45V

Dar daca pun lumina pe fotorezistorul spre luneta curentul spre oglinda ramane tot 1.45V

Ambele integrate se comporta la fel si nu stiu un electronist bun unde pot sa o duc la reparat.

Dupa ce am primit si acest mail cu oferta cred ca imi pun folie pe luneta sau imi iau o oglinda clasica :))

"Oglinda retrovizoare cu senzor antiorbire/ pentru auto cu senzor ploaie(OE)---1046.51 RON(TVA inclus)" 

In Bucuresti / Ploiesti gasesc si eu pe cineva sa ma ajute cu asa ceva ? Partea proasta este ca oriunde am sunat la un electronist toata lumea vrea schema electrica ... 

Link către comentariu

Da, eu am avut noroc si am gasit una in dezmembrari care functioneaza. Oricum, nu merita inlocuita sau reparata, e o prostie de sistem - parerea mea. La jumate sau chiar la o treime din banii astia iti pui camera de marsarier cu ecran in oglinda.  

Modificat de valioglu
Link către comentariu

no, lucruri diferite.

Link către comentariu

Bine, oglinda retrovizoare cu ecran lcd si camera pentru marsarier legata la ea. 

Link către comentariu

• 2 months later...

Vineri am cumparat si eu oglinda heliomata cu senzor ploaie + lumini ambientale .Maine merg sa tai cat pot din cablaj .Am nevoie de un releu pentru senzor ? Ce trebuie sa mai dau jos de pe masina donatoare ? Oglinda are 3 fire rosu/albastru , maro si alb negru.

post-34423-0-23722200-1427633064_thumb.j

Link către comentariu

mufa care vine la oglina si releul de stergatoare de la masina donatoare.... nu este aceelasi ca la masinile fara senzor 

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!