Jump to content

Bandouri laterale - discutii cu si despre ele

Eto
 Share

Postare recomandată

@Inginerul Asa cum zicea si H0lyBoy, majoritatea vopsitorilor te refuza. Nu au chef si te sperie ca oricum de duce vopseaua de pe bandouri, ca au mai facut la unii si s-a scorojit si nu se mai baga. Da, e adevarat, asta spune mult despre vopsitor. Tot acolo a vopsit si tata bara fata si s-a dus deja vopseaua de pe bara!

Deci: cum e mai bine? Duc la vopsit bandourile si manerele date jos? Sau le pun pe masina si se vopsesc asa? (as alege prima varianta :)) )

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• Replies 62
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Inginerul

9

• marius1982.11

6

• rudolf.s

4

• Marian

3

In nici un caz pe masina din doua motive:

1. Ca sa bagi toata masina in cuptor ai nevoie de spatiu, ceea ce inseamna ca trebuie sa platesti timpul cat masina sta in cabina, ceea ce nu este deloc ieftin. Fara a o baga in cuptor nu-ti recomand. De obicei, vopsitorul care accepta sa-ti efectueze o asemenea lucrare, o face la negru ca sa zic asa, e cam greu sa strecori in cabina o masina fara a fi observata de sefi, dar este mult mai usor sa introduci niste elemente de caroserie de mici dimensiuni :))

2. Exista pericolul, foarte mare de altfel, sa-ti gazeze si alte elemente de caroserie, plus ca manerele trebuie vopsite in asa fel incat atunci cand tragi de maner sa nu se vada nici o parte nevopsita.

Ca un al treilea motiv, exista posibilitatea de a se crea punti de vopsea intre bandou si bara, sau intre bandou si usa, ceea ce nu cred ca este de dorit.

Modificat de Inginerul
Link către comentariu

• 1 month later...

Am vorbit deja cu un vopsitor. Ma costa 250 RON bara fata, cu tot cu bandou (care acum e negru), 250 RON bara spate (cu bandou vopsit, dar alta nuanta) si inca 100 RON bandourile si manerele vopsite momentan in alta nuanta. Deci, cand am 600 RON la dispozitie, umreaza vopsirile. Barile trebuie vopsite pentru ca un e zgariata (spate) si pe cea de fata a sarit vopseaua. Da, fostul vopsitor a facut super treaba....

Link către comentariu

• 10 months later...

salutare,

Mi s-a deslipit putin un bandou de pe usa fata pasager(cam 10-15 cm).Am luat o banda autoadeziva bison cu 10 ron ca sa le lipesc la loc insa nu stiu cu ce sa curat locul inainte de a aplica banda autoadeziva?Trebuie sa dau jos chestiile ramase si dupa aia sa aplic banda?

Link către comentariu

Aceeasi problema am avut-o si eu. L-am dat jos de tot, am curatat usa cu grije, apoi bandoul si am lipit cu un burete special, o rola dublu adeziva de 2 mm grosime, cumparata din magazine (gen Dederman) cu materiale speciale pentru lipit onglinzi pe faianta. Cea mai buna banda e 3M, dar nu am gasit :(

Cate spalaturi i-am dat la masina in ultimele luni, deocamdata nu am nici o problema :)

Modificat de Ionut Maruta
Link către comentariu

• 1 year later...

salut. eu am un golf 4 in 2 usi si vreau sa vopsesc si eu bandourile in culoarea masinii. am observat ca bandourile de pe bari se dau usor jos, dar la cele de pe usi, vad ca e mai complicat

merge sa le "tai" cu o mesina?

Link către comentariu

• 11 months later...

Salut! Am si eu o intrebare. Bandourile de pe Golf 4 / Bora, sunt doar din plastic sau mai sunt si din alt material?

Link către comentariu

marius1982.11

sunt de plastic ABS.

pe bora highline mai au si insertii cromate.

Link către comentariu

• 6 months later...

Si eu le am cu insertii de crom, dar de un an tot mi s-a dezlipit partea cromata de pe bandou, s-a si deformat putin cand am dat-o jos ca sa o remontez,de atunci nu a mai stat ca lumea si plus ca se vede naspa cum e deformata. Acum vad ca si la portiera din spate am aceeasi problema, rezolvarea cred ca va fi renuntarea la bandouri cu totul, si revopsirea portierelor, dupa ce fac operatiunea voi posta poze. :RO flag:

Link către comentariu

Incearca sa le lipesti cu solutie de lipit parbrize sau du-o la cineva care se ocupa cu asa ceva. Eu asa am facut si n-am mai avut probleme deloc cu ele.

Link către comentariu

eXperience88 sa faci niste poze cand dai bandourile jos (in timpul procesului), ca as vrea sa le dau si eu, si niste poze ar ajuta. Eventual si uneltele folosite, banuiesc ca ai nevoie de un pistol cu aer cald...

Link către comentariu

• 1 month later...

Pica treaba cu renuntatul la ele la sfaturile vopsitorului, in consecinta ori cumpar noi pe partea pe care le am deteriorate (270 ron portiera spate, 360 ron portiera fata) sau voi pune bandouri normale fara linia cromata, pe care le-am demontat deja de pe un golf iv break. Am folosit un pistol de aer cald si am tras putin de ele pana s-au dezlipit, a mers destul de usor zic eu, cred ca ar merge si cu un feon de uscat parul. Vopsitorul a zis ca ori da jos si sudeaza ceva in locul gaurelelor de ghidare a bandoului ceea ce e prea mult de lucru, ori pune fibra si chit iar dupa un an risti sa crape,asa ca acum inca caut daca gasesc cum am eu cu linie cromata pe la dezmembrari, daca nu o sa le vopsesc pe cele normale in culoarea masini si gata.

Si inca o chestie pentru cei care vor bandourile in culoarea masini, eu zic ca e mai bine daca luati de la dezmembrari unele gata vopsite si le revopsiti in culoarea masini, fiindca e diferenta intre material,unul e facut sa fie vopsit altul nu, eu am dat pe toate 50 ron.

Modificat de eXperience88
Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!