Jump to content

Tip Motor

A4UDI
 Share

Postare recomandată

am observat ca pt. A4 1.9 TDI (de exemplu) exista mai multe tipuri de motare. De exemplu al meu este AWX. Care e diferenta intre ele?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pai este diferente de cai. 96kw, 74kw, 85kw, etc. Alt soft, alt turbo poate.

Modificat de .:bamse
Link către comentariu

Ohoo, cate difera :) ....

Asa de multe ca nimeni nu va sta sa iti insire diferentele...

Turbina, soft, injectoare... Ca exemplu...

Link către comentariu

Pai este normal sa difere, fiecare motor este diferit de celalalt, benzinar, diesel, turbodiesel, iar la fiecare in parte ai alta cilindree 1.2, 1.4, 1.6, 1.9, 2.0, apoi ai turbo sau aspirat, sau turbo+compresor, ai alti kw, etc.

Bamse te autodepasesti

cum de ai realizat ca difera tipurile de motoare????

bamse, care este diferenta intre 19 tdi 131cp AVF si 19tdi 131cp AWX????

sper sa gasesti repede raspuns

PS : Nu intreba colegii de birou :) :) :)

Link către comentariu

sa inteleg ca de fapt sunt doar trei tipuri, cate unul pt. fiecare putere (74, 85, 96 kV)?

Link către comentariu

Diferenta intre AWX si AVF este de cuplu AWX are 310Nm la 1800rpm iar AVF are 330Nm la 1800rpm. Ambele pot fi cuplate la orice tip de cutie, iar in cazul cutiilor manuale, AVF dispune de o cutie cu 6 rapoarte, pe cand pentru AWX e disponibila o cutie manuala cu 5 rapoarte. Ambele motoare au aceeasi putere 96Kw.

Prima data am scris si de benzinare (unde ai dat tu quote) dupa care m-am prins ca era vorba de 1.9 si am editat tot postul :)

Modificat de .:bamse
Link către comentariu

Esti mare Bamse

Si am auzit ca nu ai intrebat in birou :) :)

Modificat de 99clu
Link către comentariu

motorul meu are 285Nm@1750-2500rpm. cutia e in 5 trepte. din cate stiu doar cele in 6 trepte au 310Nm@1900rpm, cel putin asa am vazut scris in carte... e vorba de motorul de 96kV.

Link către comentariu

Da ai dreptate avf cutie in 6 are 310nm nu stiu de unde se scot diferentele de valori. Stiu ca tdci de 130cp de la ford are functie overboost care mareste scuplul de la 310 la 330 nm.

Link către comentariu

Diferenta intre AWX si AVF este de cuplu AWX are 310Nm la 1800rpm iar AVF are 330Nm la 1800rpm.

285@1750 si 310@1900 actually ;)

@99clu ai ceva cu bamse? Stii ce zice in regulament de atacurile la persoana, nu?

Link către comentariu

in general diferenta de coduri la celasi motor este dat de diferite componente !un senzor ,ceva legatd e soft !oricum cert e ca ceva difera !un suport ,o pompa ,un ventilator !dracu sa le ia ca pot fi o groaza !ca ideie motorul e acelasi merge fara probleme de pe o masian pe alta ( indifernt de calcu folosit dac are aceiasi putere)dar probabil ceva subansambluri nu o sa se potriveasca!

Link către comentariu

• 2 weeks later...

salut tuturor

cineva mi-aexplicat ca toate motoarele de pe a4 de 131cp au doar 285Nm cuplu,pt ca practic cutia in 6 rapoarte e un optional...

imi poate explica si mie cineva lucrul asta,oarecum sunt pe pragul sa mi iau unul..

Link către comentariu

sunt 2 motoare pe A4 de 131CP, AWX si AVF, s-a scris mai sus. AWX are 285Nm de la 1750rpm si este echipat cu o cutie in 5 trepte iar AVF are 310Nm de la 1900rpm si este echipat cu o cutie in 6 trepte. Cutia in 6 trepte in acest caz nu este un optional, vine cu motorul.

Link către comentariu

Si adaugand la ce a spus ice: cutia cu 6 rapoarte mai are un avantaj dinc e stiu eu, si anume un disc de ambreiaj mai mare decat inc azul celei cu 5 rapoarte.

Link către comentariu

Bun!in cazul asta caut una cu 6trepte,e notat undeva pe brief tipul motorului?in cazul meu avf,pt ca asta l caut.

Pt tiptronic sunt aceleasi tipuri de motoare?

Nu stiu dc s a mai discutat dar as prefera sa fac un topic despre achizitionarea unui A4 break vs Bmw 320D facelift

Modificat de dieselll
Link către comentariu

Bun!in cazul asta caut una cu 6trepte,e notat undeva pe brief tipul motorului?

Bineinteles.

Nu stiu dc s a mai discutat dar as prefera sa fac un topic despre achizitionarea unui A4 break vs Bmw 320D facelift

Poti sa faci la aria de versus.

Link către comentariu

• 1 month later...

Imi spuneti si mie va rog daca motorul tdi de pe A4 din 2005(single frame)are tot sistemul de injectie pompe-duse?Sau este common rail.Va multumesc.

Link către comentariu

• 4 months later...
  • 1 month later...

Atunci motorul meu de 1,9 tdi de 130 cp AWX este tot PD?Si as vrea sa mai stiu care motoare de pe passat sunt common rail,daca sunt?Multumesc anticipat.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!