Jump to content

Pierdere lichid


flopem
 Share

Postare recomandată

Buna fratilor!

Cand am ajuns in curte la tara plictisind fiind m-am uitat putin pe sub masina si am observat atarnata o picatura de lichid care la atingere pare a fi ulei 100% in jurul busonului (care se prelingea parca de undeva din spatele baii de ulei) si inca o picatura care era la inbinarea dintre cutie si motor insa nu chiar pe inbinare ci pe cutia de viteze

Precizez ca de cand am schimbat uleiul acum 4 luni verific saptamanal nivelul uleiului si e tot asa nu scade deloc..sau nu imi dau eu seama.

Daca cumva va ajuta o data cand mi-au fost schimbate bujiile ,2 dintre acestea erau pline de ulei cand le-a scos din motor si zicea mecanicul ca pe viitor sa schimb garnitura dintre capac motor si motor ca iese ulei dar ca acesta nu se poate pierde pe acolo pe unde iese deoarece in cadere tot in motor intra (stiti doar ca gaurile bujiilor sunt verticale)

Are cineva idee ce ar fi...poate o boala comuna,o boala de copilarie ceva legata de ulei?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Probabil garnitura de etansare a baii de ulei pe bloc motor a cedat putin. Sterge picatura si urmareste cu atentie de unde poate proveni acea scurgere. e posibil sa te alarmezi degeaba sa fie putin ulei curs pe motor cand s-a efectuat schimbul.

Daca persista trebuie sa vezi exact de unde vine si sa inlocuiesti garnitura/garniturile. Daca iti pica la 100 km cate 1 picatura .... nu o sa reusesti sa vezi daca scade sau nu uleiul.

Aia cu bujiile pline de ulei din cauza capacului de la motor ..... las puncte puncte

Modificat de horgarban
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 year later...

Am fost azi la un service oarecare si dupa o inspectie pe sub masina mi-au spus ca pierde ulei pe la garnitura de la baia de ulei ;) Am vazut si eu, erau sub baia de ulei vreo 2 picaturi formate, iar nivelul uleiului la joja era deja sub minim, uleiul fiind schimbat acum vreo 2000 km.

Cum se rezolva cu garnitura aia de la baia de ulei ? E de fapt silicon ? Se umbla si la tubulatura de esapament ca sa se ajunga la baia de ulei ?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Si la mine am patit la fel, dar nu era de la baia de ulei ci de la un separator de ulei situat deasupra baii de ulei ... piesa din imagine

http://img168.imageshack.us/img168/7836/separatorulei.png

Modificat de cgadalean
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 4 months later...

Revin cu informatii, deja am fost la service si mi-au reetanseizat baia de ulei, se aplica ca garnitura un soi de pasta albicioasa. Costa nitel manopera, pentru ca au cate ceva de desfacut pana sa aiba acces la baia de ulei. Si intre timp uleiul masinii mi se pare ca a fost scurs intr-un vas si apoi pus la loc dupa o operatie de filtrare.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!