Jump to content

Sonda bizara


flopem
 Share

Postare recomandată

Salut tuturor. Am avut o vreme probleme cu lambda si se tot aprindea becu check engine dar s-a potolit ceva timp,

pe atunci am fost la mai multe diagnosticari si vreo 3 meseriasi mi-au spus ca sonda lucra iar un al 4-lea mi-a zis ca ar trebui schimbata .Ultimul test facut la SKODA zicea ca sonda lucra! dilema este urmatoarea:

Toti mecanicii zic ca pentru un mai bun randament la sonda lambda sau pentru a functiona mai bine sau pentru a se curata e bine sa nu circuli doar prin oras,subturat ci sa o mai si scoti la drum lung la forja sa zic asa!

La mine era chiar invers,circulam in oras zilnic la job si nu avea nimic iar cam o data pe luna cand mergeam la tara cca 100 km si ajungeam in curte o lasam ok iar a doua zi la intoarcere porneam si ramanea cheku engine aprins?? ce sa fie oare? deci la mine face chiar invers...in oras merge perfect iar la drum lung dupa ce sta in curte dupa un astfel de drum cand pornesc apare buba? au fost schimbate bujii,curatata clapeta acc,bagat toate felurile de benzina sa vad care faca figuri si care e buna(apropo,recomand ROMPETROL,si ma feresc de MOl)

Alta intrebare e cat timp ramane eroarea in calculator? pentru ca cei de la skoda imi ziceau ca chiar daca e de la benzina spre exemplu si bag benzina buna dupaia eroarea tot nu dispare fara ca ea sa fie stearsa cu aparatul de diagnoza

Pun intrebarea asta deoarece odata am bagat benzina MOl si sa aprins instantaneu iar dupa ceva timp am bagat Rompetrol si s-a stins la fel de instantaneu...pai daca eroarea se sterge doar din aparat atunci de ce s-a stins singura in acest caz????

Precizez ca masina consuna enorm de putin deci nu as zice ca e lambda si as vrea sa stiu cum sa streg eroarea aia sa nu ma tot duc la teste?pentru ca motorul merge super ok....altii zic ca eroarea se sterge singura la mai multe porniri opriri,altii zic ca daca computerul bord receptioneaza 5 functionari corecte iar se va stinge singur,,,acuma eu ce sa mai inteleg??

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Afla/posteaza codurile de eroare stocate in computer. Fara ele nu iti va putea spune nimeni nimic concret.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

din cate imi amintesc la ultimul te4st la skoda mi-a aparut o eroare MESSVERTEN LESON sau cam asa ceva...pe care mecanicum de la Skoda spre rusinea lui nu a stiut sa o interpreteze????? dar zicea ca e oke,,,si l-am intrebat daca luca sonda lambda si a tastat ceva si a zis ca sonde lucra!!oare ce-o fi MESSWERTEN LESON ala?si inca ceva RVACARU,,,stii ca ne-am facut griji pentru distributiile noastre?!Ei bine am aflat smecheria!Daca te uiti atent pe curea scrie data daca se mai vede...si la mine scrie clar 03 02 2006 deci numai anul tregcut putea fi schimbata clar...iar pe cea de alternator la fel scrie 26 07 2001 dar aia nu-mi pasa ca e asa veche ca de se rupe nu e asa mare buba!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Perfect. Ai liniste. Eu la 100mii as pune si cureaua de accesorii/alternator... nu e bine daca se rupe, poate sa loveasca tare pe acolo si nu are sens.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

aha...bine zici!...poate agata ceva fir cu senzor sau ceva daca se rupe,,,am sa o schimb!!

dar hai sa revenim la lambda mea si la eroarea mea cat si la faza cu stinsul ei cu sau fara tester,,,ma ajuta cineva?

tu ce parere ai rvacaru de faza cu disparutu eroarii cum am scris mai sus??

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

eroarea MESSVERTEN LESON sau asa ceva stie cineva ce inseamna?? ca cei de la skoda nu stiu?

si faza cu stinsul becului check engine de unu singur sau sters de pe test ?.asa cum am scris pe primul REPLY..cine ma ajta va rog mult

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

deci daca sonda trimite valori aiurea inseamna ca e defecta?..sau se poate seta ceva

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Defecta. Este o procedura de testare, se poate face in service (cred ca si cu vag-com).

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Se poate face cu vag-com testarea sondei...in principiu daca becul ti s-a aprins, in momentul in care faci o scanare pe engine, or sa iti apara erori de la sonda lambda...acuma in functie de ce erori vei avea, vei sti ce sa faci mai departe...poate fi un defect care sa tina de sonda lambda strict sau poate fi altceva...nu are rost sa te alarmezi dinainte...o sa ai timp sa te alarmezi dupa test, asta in cazul in care de vina e intr-adevar sonda lambda, pentru ca sunt destul de scumpe. Stiu sigur ca se poate verifica gama de valori transmisa de sonda lambda in timpul functionarii motorului, am testat pe masina mea. Ideea e ca nu stiu exact care e gama de valori in care trebuie sa se incadreze ce trimite o sonda care functioneaza corect...stie cineva?

Deci flopem, fa un scan cu un vag com(vezi cine e prin zona de unde esti tu, nu se poate sa nu gasesti ajutor), salveaza un log si posteaza erorile aici...asa ne vom putea da mai bine cu parerea/presupusul. Numa de bine :icon_thumright:

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salut.Nu stiu exact care e problema la tine,dar sa-ti spun ce am patit eu cu becul de check engine.Isi facuse obiceiul sa mi se aprinda o data,de doua ori,sau de 3 ori pe saptamana,motorul la relanti mergea f intrerupt,iar pe vagcom imi dadea eroare "missfire cilynder 1" plus ca sonda lambda dadea niste valori aiurea.Dupa multe sfaturi de la meseriasii din service,schimbat bobine,bujii,etc....urma sa schimb sonda lambda....doar ca intre timp am facut revizia si am schimbat si filtrul de benzina....si...surpriza...totul ca la masina noua..mers regulat,de 2 luni nu mi s-a mai aprins nimic,etc.Deci cu profesionalismul celor din serviceurile romanesti schimbam toata masina si tot nu gaseam defectul....asa ca...ai grija ce schimbi si sa fii sigur ca aia e cauza.Bafta

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

ai dreptate...cei de la servicele din romania sunt pe spate (parerea mea)

poi din pacate eu am fost si a pus masina pe test chiar la SKODA si in timp ce teste mi-a aratat acolo ca cica sonda lambda functioneaza (si mi-a aratat niste parametrii care arata ca functioneaza dar degeaba daca nu ma pricep)

si cand l-am intrebat daca apare ceva eroare mi-a aratat eroarea....si pe displayul ala scria MESSVERT LESSON sau cam asa ceva..am incercat sa memorez chiar cum se scrie

MESSVERT LESON......are cineva idee cu ce seamana eroarea asta,,sau ce dra o fii

chiar in perioada aia era un neamt la noi la firma pentru ceva cursuri si l-am intrebat ce inseamna MESSERT LESON asta ca banuiesc ca e ceva in germana,,,si mi-a zis ca inseamna ceva cum ar fi MASURAREA VALORILR/PARAMETRILOR....si ca asa isi poate el traduce ca ar insemna???????????????

CE-O fi oare??

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!