Jump to content

Statie Emisie/receptie CB

Ex member
 Share

Postare recomandată

Antena a sosit dar cu suport fix. As vrea sa stiu daca pentru toate suporturile fixe este necesar sa strang acele suruburi pentru a face contact cu tabla direct (adica sa se ia vopseaua pentru a face masa). Chestia asta nu imi convine deloc.

Modificat de dpc
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Eu am avut un suport fix dar avea niște tăblițe pe care să apese șuruburile. Dar cum în zona de contact este un mastic, nu mi se pare fermă fixarea. Acum poate ca și de la suportul meu era problemă de incompatibilitate cu portbagajul Octavianei.

Link către comentariu

Cu 1 Fix Alaska a sosit antena. Ar trebui data o gaura mare si prinsa tabla intre. Exclus.

La celelalte 2 suporturi (2 Fix si 3 Avanti) trebuie stranse cele 2 suruburi pana face contact direct cu tabla (asa mi s-a zis de la magazin). Nici asta nu prea imi convine pentru ca eu il desfac si il pun la loc. Este neaparat nevoie ca acele susruburi sa treaca de stratul de vopsea pentru a face masa cu caroseria? Altfel nu functioneaza corect?

Se pare ca trebuie sa caut o talpa magnetica mai mare.

post-6748-0-90195200-1442079113_thumb.jp

post-6748-0-27160200-1442079121_thumb.jp

post-6748-0-05546300-1442079131_thumb.jp

Modificat de dpc
Link către comentariu

Nu are nici o treaba masa (minusul) masinii cu surubul suportului, cum de altfel nici antna magnetica nu face masa, la minus, cu caroseria (are acel izolator de cauciuc).

Daca chiar vrei, tragi un fir litat, de la surub suportla orice surub apropiat de sasiumasina!

Link către comentariu

Mai conteaza si puterea magnetului nu numai dimesiunea ;)

Modificat de TDR
Link către comentariu

Pentru talpa magnetica spuneti-mi 2-3 marci si de la ce dimensiune nu mai prezinta pericol sa zboare de pe masina. Recent am vorbit cu un prieten caruia si lui ii sarise antena de pe masina. Si-a cumparat nu stiu ce talpa de 20cm. Personal mi se pare cam mare.

Modificat de dpc
Link către comentariu

Uite cum sta ala fix.

Dacă știam ca era ok așa alegeam să țin antena.

http://forum.softpedia.com/index.php?/topic/602932-Montajul-statiilor-si-antenelor-pe-autoturisme#entry17820420

#3281, ca nu pot da link direct

Modificat de DragosR
Link către comentariu

Nu pot sa vad pozele deoarece nu am cont acolo. Daca poti sa le scoti si sa le pui aici ar fi ok. Alta idee pentru montaj ar fi sa modelez o tabla pe care sa o fixez cu un surub acolo unde ar veni prinderea barelor de plafon si careia sa-i aplic prinderea fixa. Asa o pot da jos cand vreau.

Link către comentariu

O sa fac asta mai tirziu de pe lectoc. Cu surub nu faci nimic pt ca acolo nu cred ca ai filet daca imi amintesc cum e auportul original: acolo e un con metalic.

Uite ca ma descurcai si cu alt divais: post-1792-1442124772046_thumb.jpeg

Link către comentariu

Asa m-am gandit si eu. Cred ca e suportul  de la Avanti (seamana).

Este filet la acel suport de bare, altfel nu ar sta. Gaura este mascata de usa/cheder. Varianta cea mai buna este cea din poza. La suruburi o sa le pun ceva din plastic(capacele, gasesc eu ceva) ca sa nu stric vopseaua.

Link către comentariu

M-am uitat. La mine are gauri cu filet cred ca de 6.E adevarat gaurile sunt conice la inceput, iar putin spre interior incepe filetul.

Link către comentariu

Si cu filet, suportul nu se fixeaza acolo cu surub. Acolo e pt fixare pe pozitie.

Link către comentariu

Din discutiile cu cel care mi-a calibrat antena si din faptul ca mai pun antena si pe alte masini am ales talpa magnetica Storm de 170cm. M-a asigurat respectivul ca rezista la vant si viteze mai mari. Ideea e ca abia am reusit sa o iau de pe masina. :lol: :D Vedem cum se comporta.

Modificat de dpc
Link către comentariu

La ridicarea de pe masina, talpa nu se trage pur si simplu in sus, se basculeaza ca sa nu mai faca contact pe toata suprafata, apoi se ridica usor.

Link către comentariu

Am eu stormul dv170... chiar daca o basculez se stramba tabla :))

Link către comentariu

Asa e se onduleaza tabla.

florinrmn, sta bine pe masina, a sarit vreodata (desi nu cred) cat ai mers cel mai tare? Mise pare destul de zdravana talpa. Daca si asta sare cumva, sigur imi sparge luneta.

Link către comentariu

• 1 month later...

prinsa pe lateral, o talpa de la Midland, 140DV parca, nu a sarit de pe masina nici la 230km/h. am antena Sirio Performer 5000 PL (aia de 196cm)

Link către comentariu

voiam si eu o blestematie d-asta, dar citind manualul mi-a parut ciudata din punct de vedere al ergonomiei.

Link către comentariu

Asa e se onduleaza tabla.

Ai perfecta dreptate!

Mai astept sa treaca inca tot atata timp cat a trecut de cand fac asta sa se onduleze! :D

Link către comentariu

am luat-o si eu sapt trecuta. am renuntat la vechea TTi - TCB 881 din cauza spatiului. n-am apucat s-o testez, inca. in seara asta plec din Bucuresti. sa vad ce poate  :icon_bounce:  :icon_bounce:  :tuktuk:

Modificat de kozmynro
Link către comentariu

Eu am luat recent un pni 8000, este perfecta, mica, foarte solida, din tabla groasa neagra, nu se vede, nu atrage priviri si prind lejer 10-15 km, e liniste in masina mereu.

Link către comentariu

Recomandati-mi si mie o statie+ antena+montura(sau talpa magnetica?) pentru un vito din '08. Buget 500-600 lei.

Link către comentariu

• Ex member pinned this topic

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!