Jump to content

Statie Emisie/receptie CB

Ex member
 Share

Postare recomandată

Sursa buna si ieftina gasesti la MondoPlast sau MondoStyle (nu stiu exact cum se mai numesc acum)

Si sunt si aproape de tine,undeva pe Alexandriei.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• 1 month later...

Salutare colegii! Am si eu o intrebare pls! Daca iau o statie din asta, pot lega aceasta statie la antena masinii? (am un cielo executive cu antena din aia telescopica si e destul de mare, tot are vreo 60 cm ). A mai incercat cineva asa ceva sau imi trebuie musai antene din astea mari , au ele ceva special? :D

Link către comentariu

Nu merge legata la antena masinii. Iti trebuie o antena separata, acordata pe statie.

Link către comentariu

Exista o antena (in genul antenelor VW) care se monteaza pe plafon si are fir separat pt.radio si pt. CB, dar este cam scumpa

iar randamentul este aproape de O, deci daca gasesti asa ceva pe undeva, nu cumpara ca iei plasa.

In CB lungimea conteaza, asa ca-ti trebuie cel putin un ML-145 ca sa auzi si sa fii auzit decent.

Link către comentariu

anetna de care zici pt casetofonul masinii face vreo diferenta in plus?

Link către comentariu

Sal.

Eu am un midland alan 48 plus multi, de aproape 2 ani.In 7 zile iasa din garantie.Antena este un santiago 600. Este echivalentu la sirio, defapt aceiasi firma o produce.Sant pe masina de servici, un camion.Am avut mai multe marci de statii, dar m-am oprit la asta.Inaintea ei tot un midland alan 24 multi, cu un disign frumos ,si tot felu de gageturi.( corectii de ton ).La camioane e mai complicat cu pozitionarea, ptr ca nu te poti duce cu ea prea sus.Agati tot ce se poate agata peste 4 metri.

24km a fost distanta maxima intre mine si un coleg, masurata dupa bornele de pe autostrada, nu direct.Se mai intimpla sa receptionez si fragmente de propagare, de f departe(2000-3000km),din cauza vremi, tempareturilor, si a altor conditii care nu le cunosc.

Putrea standard cu care vin toate in comert este de 4 watt.Legile fiecarui stat european nu permite o putere mai mare numai daca esti autorizat.Era o vreme cind se gaureau, la propiu, statiile din camioane la intrarea in comunitate, in austria.Cu o bormasina portabila.Se masura si daca erai peste, pa.Controale inopinante si destul de rare.Explicatia?Din cauza interferentelor si bruiajelor.(peacemaker, aeroport, spital, etc).

Ce as avea de reprosat, nu neaparat tehnic, este limbajul pe canalul 22.

sant perioade cand nu-ti vine sa crezi cum se injura si se discuta.Sa nu mai vorbesc ca uni au amplificatoare tari si mai pun si muzica,( manele si alte carabeturi).

Bafta, drumuri bune, Dani ab

Link către comentariu

Ai dreptate, puterea permisa in FM (modulatie de frecventa) in toate statele europene (mai putin Austria) este de 4W. In plus, statiile emit si in AM (modulatie de amplitudine), lucrul in acest mod fiind permis diferentiat in statele europene, dupa cum urmeaza:

- state in care este interzis lucrul in AM: Bulgaria, Danemarca, Lituania, Malta, Norvegia, Cehia, Slovacia, Slovenia, Ungaria, Luxemburg, Marea Britanie;

- state in care este permis lucrul in AM cu putere de 1W: Cipru, Estonia, Finlanda, Letonia, Olanda, Portugalia, Romania, Belgia, Franta, Germania, Italia, Polonia, Elvetia, Suedia;

- state in care este permis lucrul in AM cu putere de 4W: Grecia, Irlanda, Spania.

In Austria nu este permis lucrul in CB!

Link către comentariu

Da, in Austria nu este permis, numai cu autorizatie de radioamator.Dar sant tolerate statiile de 4w-fm si 1w-am.Cind am cumparat statia din germania, am gasit in cutie o lista format a4 cu tarile europene care au restrictii.

Dani ab

Link către comentariu

Si tarile in care este permis, inclusiv modurile de lucru si puterea.

post-47544-1249390026_thumb.jpg

post-47544-1249390483_thumb.jpg

Link către comentariu

Ms de raspuns colegii, deci pana la urma tre sa umblu cu srma de intins rufe dupa mine , oke , ms mult :sick:

Modificat de forceturbo
Link către comentariu

Azi am fost pana la Sinaia si inapoi, am intalnit cam 5-6 radare dintre care doar 2 (doua) erau puse

normal pe strada,in masina marcata si deschise.

Restul au fost "veiozari", ascunsa,oprite,in mers,etc.

Noroc cu "colegii" ca altfel o furam :)

Cred ca numai la drumul de azi si si-a scos banii :rolleyes:

Link către comentariu

• 1 month later...

Am doua statii CB si ma cam bate gindul sa pun una pe Passat. Au devenit utile de cind comunitatea Tiristilor din romanica le folosesc cu succes pentru avertizari in circulatie. Problema e ca m-am uitat un pic si nu-mi da prin gind unde as putea sa o pun la bord. Bordul de Passat nu prea lasa loc de astfel de instalari. Statia are cam dimensiunea unei unitati de radio . Are cineva instalata ? O idee ceva?

Link către comentariu

In cotiera,cred,ar fi cel mai potrivit loc.

Taximetristii din "Jermania" il folosesc cu succes maxim. :lol:

Link către comentariu

eu am statie de cand am passatul, si tot in cotiera e locul ideal... parerea mea e ca nu are rost sa dai gauri in bord... daca nu ai cotiera... poate sta si in portiera, dar e incomod la setarile statiei

Link către comentariu

O poti monta in zona cotierei (eu o am sub cotiera), sau pe laterala consolei, sau in torpedou.

Eu am ajuns la concluzia ca e mai utila / mai eficienta decat detectorul de radar. In Bucuresti nu o folosesc,dar in afara, nu plecfara ea. ^_^

Modificat de dm76ro
Link către comentariu

Am cotiera cu capac reglabil . Incape acolo ? cum ati dus firele ? . Se pot da niste fotografii ? Multumesc de sugestii .

Link către comentariu

in cazul cotierei duci firele pe sub tunelul de plastic.

Banuiesc ca antena este cu talpa magnetica, asa ca trage firul pe sub scaun sa-l scoti pe langa usa. Oricum la viteza mare o sa fluiere.

Nu uita sa pui antena corect astfel incat sa ai randament maxim, folosind efectul de masa al plafonului. Odata gasit locul, nu-l mai schimba.

Link către comentariu

1. Daca pui statia in cotiera, nu o vei mai auzii si nici nu vei putea "butona"

2. Antena/firul nu fluiera, eu am mers cu 200/h si nu a fluierat si nici nu am pierdut antena.

3. Antena o reglezi prima data (reflectata), apoi incerci sa o pui in acelasi loc.

Link către comentariu

Uite ca am venit aici la sugestia lui SSorin. Deschisesem un topic la Passat B6 pentru ca vreau sa pun statia pe Passat B6 si nu prea e spatiu pe bord sau pe consola pentru ea . Cautam sugestii de montaj elegant. As vrea sa pun o antena mica la ea pentru ca antena magnetica clasica de 60-80 cm m-ar deranja la intrarea in garaj . Usa nu are decit 2 m inaltime si mai ramin vreo 10-15 cm si usa sus cind e deschisa . Am doua antene una clasica si una scurtata cu bobina care nu are mai mult de 30 cm. O sa vad cu reflectometrul cit trage cea mica .

Problema mea este pozitia de amplasare a statiei la care caut sugestii elegante. Am primit sugestia de amplasare in cotiera dar se pune problema firului de microfon, reglajelor de canale , etc. Astept idei.

Link către comentariu

La Passat,cred ca singurul loc in care o poti monta este in dreapta consolei centrale, poate mai sunt si alte pareri.

Forceturbo are tot Passat si-ri da o idee.

Cat priveste antena, aici e o problema...

Antena cea mai buna si recomandata este ML-145. Exista in mai multe variante, in functie de producator,

dar are cam 1,55 - 160 m.

In CB, lungimea conteaza ;) adica daca vei avea o antena scurta, nu o sa te auda nimeni, si o sa te intrebi de ce nu te baga nimeni in seama.

Si atunci care mai este rolul (rostul) statiei ?

Ia-ti o antena normala ML-145 cu talpa magnetica si la intrarea in garaj, o dai jos,ce mare lucru :D

Ce statie ti-ai luat ?

Nu uita sa reglezi antena inainte sa o folosesti.

Link către comentariu

http://vwforum.ro/index.php?s=&amp...st&p=980795 uite asa mi-am montat eu statia pe masina, oricum e in asa fel construita toata instalatia incat se poate demonta totul in mai putin de 3 minute. Am un cablu de alimentare cu mufa si mufa de la antena care stau permanenta acolo, statia insa e folosita pe maisna din semnatura cat si pe masian de firma. Talpa magnetica, cand nu folosesc statia implicit antena sta pe spatarul banchetei din spate shiar in locul unde iese centura de siguranta. Nu stiu ce sa zic despre antene mici, eu nu prea am incredere in ele, de aceeasi parere este si SSorin si Forceturbo. Cum am mai scris intr-un post de mai sus "marimea conteaza". Oricum dupa mine nu prea are rost sa iti tii montata antena tot timpul pe masina, vezi unele localitati din Romania...mai lasa de dorit... si poate se impiedica un "simplu" trecator de ea. Cat despre locas nu prea pot sa-ti dau nici un sfat, decat sa nu o instalezi undeva unde nu poti auzi difuzorul ei :D (in loc de CD-player sau ceva de genul cotirea, cum ai zis tu). Forceturbo are un Alan 42 si e un fel de walkie-talkie, vezi poate iti e mai confortabila un model asemanator.
Link către comentariu

http://vwforum.ro/index.php?s=&amp...st&p=980795 uite asa mi-am montat eu statia pe masina,

Am vazut poza ta. Din pacate eu nu am spatiu deloc in consola centrala iar statia pe care vreau sa o folosesc un Dragon CB-240N e dimensiune de o unitate. MAi am o statie Dragon de dimensiune mai mica dar acum e data cu imprumut la un Tir-ist. Ideea de a o pune pe laterala consolei centrale nu cred sa fie apreciata de nevasta-mea care va da cu picioarele de ea. E a dracului de greu sa o pun pe bordul de la Passat asta cu toate ca masina e mare si are o gramada de spatiu. Masina fiind break m-am gindit si la a o pune in portbagagaj dar numai pentru ascultat nu si pentru emis ceea ce neu e foarte fair-play.

Modificat de Paul_L
Link către comentariu

Cel mai bine iei statia in mana,te urci in masina si-i cauti un loc.

Daca o pui pe consola imediat langa scaunul din dreapta,nu are cum sa dea cu piciorul in ea.

Ai mai putea sa faci un inaltator care sa plece din cotiera si statia sa vina deasupra cotierei, in pozitie verticala,

dar nu prea este elegant.

Link către comentariu

La mine nu se pune problema unde sa o pun, ca e Alan 42 Multi :vaidecapulmeu:

Locul ei este pe picioarele mele :rolleyes: Alimentarea si cablul de antena imi vin din spatele scaunului (am pachet fumatori, cu mufa de bricheta in spatele consolei centrale, iar cablul de antena intra pe usa stanga spate).

Link către comentariu

"Masina fiind break m-am gindit si la a o pune in portbagagaj dar numai pentru ascultat nu si pentru emis ceea ce neu e foarte fair-play."

Nu iti recomand acest lucru, o sa-ti iei multe cuvinte grele daca nu raspunzi la intrebarile adresate tie, si asta face ca tot mai multi tir-isti sa nu mai vorbeasca cu turismele, si asa au o oarecare reticienta asta pentru ca cei cu turismele nu prea is atenti la ARR, Control Trafic, Garda Financiara lucruri care sunt foarte importante pentru ei, radarele sunt cele mai putin importante, in schimb pentru turisme sunt cele mai importante :blink:

Cat despre locul de montaj, asa cum spunea SSorin incearca intre consola si scaun, poti incerca chiar pe partea ta, insa am mai zis si repet, sa nu cumva sa acoperi difuzorul statiei(asta daca nu e pozitionat frontal) pentru ca nu vei mai auzi nimic sau mai bine zis se va auzi foarte infundat si nu tot deauna cel care vorbeste are o emisie clara.

Link către comentariu

• Ex member pinned this topic

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!