Jump to content

Statie Emisie/receptie CB

Ex member
 Share

Postare recomandată

Eu zic ca pentru inceput, e bun ceva ieftin si de calitate in sunet. Am pretentia asta pentru chinezaria care am gasit-o.

Acum toate caraie, si maraie, si sunt aproape la fel, dar totusi, pentru cei care nu-si permit si nu vor sa dea 7-8-10 milioane, mai bine ceva mai ieftin in 300-400 RON cu antena cu tot, pentru acomodare.

ca fost posesor, Intek e decent, dar nu exceleaza prea mult nici el fata de altele.

Cum zic altii pe SP e bine ca nimeni nu asculta sfaturile dar face experimente pe buzunarul propriu :)

Sa mai repet ca de banii aia poti sa iei antena+statie fara SMD-uri?!?!?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Ce-mi recomanzi ? :)

Astazi am cautat pe net si am dat de Yosan CB-250, o statie made in korea de sud, care seama o idee cu President Williams.

Nu este la vanzare pe niciunde in Romania, asa ca am dat de ea in  Polonia. Pretul la momentul comenzii era de 90 Euro, iar de transport nu au zis nimic, asa ca am devenit putin dubios, desi site-ul prezenta mare incredre.

Le-am trimis mail si mi-a raspuns una ca pentru Romania mai costa un adaos de 23% din cei 90 Euro + transoport de 18.5 Euro.

Deci cam pe la 130 Euro ar ajunge acasa. Sunt vreo 3-4 filmulete pe youtube cu ea, iar din ce am vazut acolo se prezinta destul de bine....

Deocamdata astept mail de la aia, deoarece am intrebat-o de ce ma costa in plus cei 23% ca nu am inteles... o fi TVA-ul de la noi... habar nam :)

Ma atrag astea genul celei de mai sus sau President Williams. Sunt frumusele, micute, diplay atractiv, nu sunt chiar galagioase... acum nu stiu nici eu ce sa mai zic.

Link către comentariu

In ultimul timp ma dau cu un Albrecht AE 4400 alaturi de octogenara mea Sunker Elite. 

E naravasa statia, precum o eleva din liceu care a concluzionat ca nu primul e cel mai uber alles.

Multumit de ea. 

Nu ar fi rau si o eleva/studenta dar ma multumesc cu ce am.

Link către comentariu

Ce-mi recomanzi ? :)

sa te uiti pe SP la aria dedicata CB ca acolo se vind si cumpara statiile :)

un coleg vindea o statie + antena(fara talpa) cu vreo 450 lei parca; statia e misto, de-aia de vor multi colegi cu totul pe microfon.

Yosan se aduce(a) si la noi de o firma din Iasi (sau cel putin a mea acolo a mers la resoftare, cind inca nu era a mea :) )

PS: eu zic ca sa nu te incurci cu polonezii :)

Link către comentariu

Am primit raspuns de la aia care reprezenta una din firmele de distributie la Yosan CB-250 si mi-a zis ca asa e ca mine ca in manual are banda EU, dar statia nu are EU. Este o greseala... M-am lasat pagubas si mi-am cumparat sambata un Midland Alan 52 pe care o folosesc cu o antena (in probe) Avanti Unico.

Ce sa zic, receptionez cu antena asta si de la 30-40 km, emite, pana la 10-12 km, din cate mi-a raspuns unul cand stationam in centrul orasului.

Am facut un drum de 55 km pana la tara, am evitat doua MCV-uri, dar cand rog colegii in trafic de la 2-4 km fata de punctul care vreau sa ajung nu-mi raspunde nimeni. Cand ma apropii cam la 1 - 1.5 km incep sa se auda baietii mai clar. Squelch-ul e rotit cam 5 mm fata de nivelul 0. Pana la maxim mai are cam 15 mm sa zic asa....

De calibrat nu a fost calibrata, dar nici nu am reusit sa ii fac ceva dupa ce m-am intors de la tara.

Adica la SWR imi da 1.4 - 1.5, mai jos nu scade deloc. Am scos spicul aproape tot, si l-am tot bagat cate putin, pana la maxim, asa cuma fost... nici o sansa sa scada SWR sub 1.4 - 1.5.

Problema e ca am fost si langa un gard de metal situat pe partea dreapta cam la 1.5 m, iar in stanga era camp deschis, si case la 50 m...

Din cate am citit pe net scrie care are putere maxima de 3500 W, dar nu am gasit cat are continuu sau pentru timp scurt :(

Nu stiu ce sa fac, sa o opresc sau sa-mi cumpar alta si sa nu mai dau banii pe asta.... Magnetul e solid (12 cm), rezista lejer la 170 km/h testata....

oihu0x.png

Modificat de Ionut Maruta
Link către comentariu

Masoara / regleaza SWR-ul undeva mai departe de orice obstacol.

Incearca sa schimbi locul antenei pe plafon. Eu la G4 obtin cel mai bun SWR undeva mai in spate, aproape de 

antena de radio.

Link către comentariu

la sq umbli in asa fel incit sa taca din fisiit dar nu dat la maxim in dreapta

Link către comentariu

Nu nu. Stiu @DragosR.

@SSorin, asa ma gandeam si eu sa ii mai fac odata test, in alt loc fara nimic in jurul meu.

Ce-i drept ca antena nu a fost miscata deloc de pe plafon. Este pusa la intersectia imaginara a diagonalelor plafonului.

Acum stiu ca antenele astea se calibreaza mai greu la masinile cu bare longitudinale pe plafon, gen MCV, Golf 4 Variant, etc...

Aseara dupa ce m-am intors de la tara nici eu nu m-am gandit sa o schimb de la jumatatea plafonului mai in spate, desi aproate toate masinille G4 Variant au antenele situate inspre spate, langa antena.... cel putin asa le-am vazut in trafic :)

Aparatul e nou, iar baiatul asta de a incercat sa-mi faca aceasta calibrare, are pe masina o statie President Truman + antena President ML145. Deci aparatul si l-a cumparat pentru el, sa calibreze ceva de calitate nu babauri.

O sa incerc sa-l mai sun zilele astea pe baiat, pana nu plec vineri, poate reusim sa o calibram si sa o opresc pentru mine.

V-am zis magentul e puternic, cand incerc sa pun antena pe plafon, mi-o zmulge din mana, practic trebuie sa o lipesc din laterala spre centru.

Nu seamana deloc magnetul acesta la forta cu cel de la ML145-urile care sunt pe piata, gen PNI, MIDLAND, PRESIDENT, SIRIO, etc. Acesta este foarte puternic.

Am vazut cum arata magnetul la alea ML145.

Are 12.5 cm, dar magnetul are numai 10 cm sub folia aia de aluminiu, iar la astea Avanti e tot de 12.5 cm.

Iar o alta problema care am auzit-o de la multi, este ca Oltenia si in special Gorjul este cea mai proasta zona din tara privind comunicarea radio si propagarea proasta a undelor in acelasi timp...

Link către comentariu

Ce era la promotie la Emag: Pachet Statie radio CB TTi TCB-775 + Antena CB Midland 18-244M - 300 lei

Nu prea ma pricep eu la antene/statii, m-am hotarat sa cumpar dupa ce m-a luat radarul si am achitat 280 lei pe loc, acum 1 luna :-)

Fac ruta Cluj-Oradea aproximativ de doua ori pe luna, cred ca sunt ok pentru mine? Ce parere ai? Poate o antena mai buna, vad ca se recomanda Sirio ML145...

Salut. Si eu mi-am luat de la emag TTi TTCB-560 + Midland ML145. Atentie, pentru ca din cate am vazut cea pe care ai luato tu e de 10w, iar maximul legal e de 4w;

Nu cred ca e de 10w, nu am văzut sa scrie nicăieri asta. Am citit pe mai multe site-uri și nu scria că este de 10w.

Sent from my HTC One using Tapatalk

Link către comentariu

Gata ! Mi-am calibrat antena la SWR 1.1 :)

Am sunat baiatul care avea aparatul si l-am intrebat daca avea timp ieri sau in orice alta zi pana vineri, fiind nedecis in pastrarea antenei.

Omul mi-a zis ca ar avea timp in momentul convorbirii telefonice, dar nu a mai avut chef sa vina cu mine intr-un loc unde sa o calibram.

Asa ca mi-a lasat mie aparatul, mi-a explicat cum sa fac si unde sa ma duc.

Am plecat undeva unde nu era nici un stalp de electricitate in jurul meu, ce putin pe o distanta de 200-300 m, nici un gard de metal, nimic nimic, spatiu deschis undeva in urcare pe un deal, drum asfaltat foarte frumos si am inceput .

Nu am reusit deloc sa o calibrez asa cum vreau pe mijlocul plafonului, la intersectia imaginara a diagonalelor, asa ca am mutat-o in spate, langa antena radio a masinii si am scos spicul cam 2 cm pana mi-a dat SWR 1.1 pe canalul 22 :)

Se aud foarte clar din Tg-Jiu, cei sunt aproape de Petrosani, cei care sunt aproape de Horezu, etc.

Nu am avut timp din cauza frigului sa ii fac o proba cam cat emit, deoarece am stat vreo 20 min. langa antena pana am calibrat-o cum am vrut eu si ma cam saturasem sa tot desfac la imbusuri si sa intru in masina si tot sa ies... :)

Sper ca 10 km sa bata si as fi aproape multumit. Un 15 km m-ar satisface, desi nu-mi trebuie atata distanta, dar goanga doare rau cand iti doresti ceva :P

La aceasta antena imi place magnetul, care mi se pare mai puternic ca unul de 16 cm, dar nu-mi place ca nu se desface ca celelalte, separat bobina cu spicul sa ramana magnetul pe plafon. Trebuie bagata cu totul in masina....

Pe viitor vreau sa-mi achizitionez acest dispozitiv, cu o alta antena, care sa-l prind pe bara de pe plafoniera, asa cum se vede in pozele de mai jos :)

Parca da mai bine !

post-46865-0-42883300-1387349230_thumb.j

post-46865-0-03130600-1387349235_thumb.j

post-46865-0-98528400-1387349239_thumb.j

post-46865-0-45552700-1387349244_thumb.j

Link către comentariu

• 4 weeks later...

Sunt relativ multumit de Storm-ul meu Discovery de 4 w,mi-am achizitionat si o antena de 145 sau 165 cm nu mai retin,ma dispera emisia postului ala religios,nu stiu cum sa scap,daca dau squelch-ul la maxim-in sus ma refer  nu ma aud decat pe cei din apropiera mea.

Link către comentariu

Storm Descopery am avut și eu, am fost foarte mulțumit de ea, numai că mi s-a furat din mașină... Postul religios emite din Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, nu ai cum să scapi de el... în funcție de propagare, te încurcă mai mult, mai puțin sau deloc, deci nu are legătură cu performanța stației de emisie-recepție :)

Link către comentariu

In Bucuresti pe unde pot gasi pe cineva sa calibrez o antena, am probleme in a auzi ambii parteneri a unei discutii, aud doar unul singur.

Link către comentariu

te-ai gindit ca poate ca unul e mai departe de tine si nu iti deschide calea?

daca dau squelch-ul la maxim-in sus ma refer  nu ma aud decat pe cei din apropiera mea.

nu-l da prea sus, si iti atingi scopul :)

Link către comentariu

va salut dragii mei colegi...am si eu "vechea" intrebare...chiar daca am luat vreo 20 pagini la citit...cine imi spune si mie niste statii cu antena inclusa care sa fie maxim 350 lei...si sa se incadreze in spatiul dintre cd-player si suportul de pahare in locul la acel sertaras sau altceva ce credeti voi....va intreb pentru ca posturile mai vechi de 6 luni nu prea mai folosesc si mereu apare ceva mai nou sau se constata ca o anume firma nu e buna, deci voi ce mi.ati recomanda?pentru masina din semnatura...specific faptul ca o data pe luna fac traseul constanta-braila-vaslui si retur(ma omoara localitatile alea multe si consecutive) va multumesc anticipat

Link către comentariu

Ca statie ai putea cauta intek m799 (are si afisajul albastru ca la golf), iar ca antena recomand ML145 Sirio sau Midland cu talpa magnetica siriomag 145. Doar ca vei sari de 350 ron cred. Statia o gasesti pe la 280 ron, iar antena+talpa inca 200.

Link către comentariu

nu stiu daca aia e 1DIN, dar ceva de genul asta parca este, basca faptul ca are difuzor frontal (la cealalta fiind pe burta, ori pui dif extern ori o tii la maxim)

(colegul meu a cumparat asa ceva si a montat-o intr-un suport avut pe masina, posibil tot statie, masina fiind pe vremuri de politie)

in banii aia poate gasesti SH

Modificat de DragosR
Link către comentariu

Aaa, scuze, uitasem de 1DIN. Era pe tocmai sau mercador o statie Stabo xm 3044 sau 3400 cu tot cu rama adaptoare pentru 1 DIN. 

PS Nu am nici o treaba cu vanzatorul. Am vazut anuntul din intamplare.

Link către comentariu

Eu as merge pe asta - http://www.okazii.ro/statii-radio/statie-statii-emisie-receptie-cb-stabo-xm3044-ptr-auto-tir-optional-cu-rama-montaj-1din-sigiliul-fabrica-intact--a140486607

Daca mai aveam liber la passat 1din o luam. E nemteasca (sub licenta President) si nu as fi dat gres cu ea. Decat chinezariile care sunt prin supermarketuri...

PS: inca odata ma repet....nu am nici o legatura cu vanzatorul.

Modificat de didus
Link către comentariu

va multumesc enorm...dar tot nu rezolv nimic,eu as vrea ceva de maxim 350 lei(antena+statie)si sa fie legala de 4w...deci ma mai poate ajuta cineva cu vreo sugestie?(as prefera noua din magazin).inca o data multumesc pt raspunsuri

sa nu uitam...daca ar fi si 1DIN ar fi exceptional :-D

Link către comentariu

atunci e simplu: nu exista ce vrei :)

am dat link de 2 ori la acelasi lucru; mai e asta:
http://www.mondoplast.ro/Statie-Radio-CB27-INTEK-M-150-pg_ft-3211

si antena iei data viitoare ;)

oricum, cablul standard nu o sa iti ajunga daca o montezi in bord, deci trebuie sa te gindesti si la alte solutii/inventii/ modificari

Modificat de DragosR
Link către comentariu

din statiile de aici credeti ca este vreo una buna?(ma refer la alea de 4w).vad ca pretul e foarte acceptabil...merita sa iau?a avut vreo cineva? http://www.statii-radio.eu/ ...sper ca nu se considera reclama

Link către comentariu

• Ex member pinned this topic

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!