Jump to content

Statie Emisie/receptie CB

Ex member
 Share

Postare recomandată

Cred ca asa o sa fac (sa merg cu antena in mana) :).

Intelesesem ca este foarte importanta lungimea cablului si ca aceasta se calculeaza in functie de specificatiile antenei.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Probabil cu antena aia ai sa te auzi la cateva sute de m. Nu arunca ML-ul, sigur o sa-l pui la locul lui pe masina :icon_cheesygrin:

Link către comentariu

cica e pe coasta de vest cineva care are asa ceva si are raza de cca 5km cu indulgenta ,dar ala e scamator si poate a facut ceva scamatorii la statie...

Link către comentariu

Nu arunc nici prajina. O voi folosi la drumurile lungi (daca nu cumva o sa fiu multumit de cea mica :) ).

Dupa cum am spus inainte de a o comanda am intrebat un posesor de asa ceva daca e multumit. Raspunsul lui a fost ca bate lejer la 3-4 km si sta in Sibiu deci e zona relativ muntoasa. Daca se dovedeste ca functioneaza in conditiile astea pot sa ma declar destul de multumit.

Modificat de sorin_balan
Link către comentariu

la viteza si cum garda se mai misca in teren, nu prea e ok :D

Link către comentariu

Mi se pare prea mica pe de o parte si stiu ca antenele care fac mai multe treburi deodata le fac la un nivel mediu pe toate, nu maxim ca cele specializate ...

Oricum sint foarte curios si nerabdator sa ne spui la ce distante receptionezi si emiti cu ea si sper sa nu dai banii de pomana pe asa ceva !!!

Link către comentariu

Daca-ti bate 4-500 de metri tot este utila. Ii intrebi pe "colegii" care vin din sens opus si au prajini pe masina.

Cel din Sibiu poate ca la teste statea cu masina pe varful dealului si il auzea cel din vale...

Nu te descuraja de posturile invidiosilor. :icon_confused: Antena arata misto.

Link către comentariu

O sa va invit la teste cand reusesc sa o montez pe masina. :)

Link către comentariu

A venit micuta. :D

Partti bune:

-e simpatica foc pentru o antena CB

-are cabluri de CB si radio incluse de 5m (CB RG 58 C/U 50 Ohm M17/28-RG58 cu firele din cupru)

Parti proaste:

-se desurubeaza deci poate fi furata cu usurinta. Trebuie sa o fixez cu superglue sau silicon ca doar traim in Romania...

-cred ca e totusi cam mica acum ca o am in fata :)

-cablul CB care iese din antena mi se pare cam subtire si mi-e frica sa nu am pierderi din cauza asta

-cauciucul care ar trebui sa etanseze talpa anteei pe plafon e putin cam dur deci va trebui sa aplic si intre ecesta si tabla silicon.

De montat o sa o montez cand bag masina in service la vopsit ca sa nu trebuiasca demontata de 2 ori. In plus nici daca as vrea sa o pun acum n-as putea pentru ca m-a doborat o raceala... :(

Ramane de vazut daca o sa pot folosi cablul pentru radio existent acum pe masina sau va trebui sa-l pun pe cel nou.

Inca sunt nedumerit de dimensiunea necesara a cablului CB si nu stiu daca influenteaza cu ceva emisia/receptia. Am tot citit pe forumuri si parerile sunt impartite (ba ca nu conteaza, ba ca trebuie multiplu de lambda, ba ca cel mai scurt e cel mai bun, etc)

Link către comentariu

- Teste relevante / reale faci in afara orasului.

- Incearca sa o testezi fara sa o montezi, prinde-o cumva intr-o pozitie aproximativa si testeaz-o.

Nu vreau sa-ti stric placerea, dar stiu pe cineva care a aruncat-o dupa 3-4 zile.

Modificat de SSorin
Link către comentariu

Merge 500 m...poate...

O antena nu poate fi multibanda 27 si 900 Mhz !!!

Si nu mai aveti socoteli cu fiderul, caci nu e facut la lungime de unda sa radieze fratilor.

Link către comentariu

Ideea respectivei antene este grozava. Poate cu timpul fabricantii vor lucra la performantele acesteia.

Colegu, daca dupa statie i-ai pune si un amplificator (sa zicem de 10 w)?

Link către comentariu

@Victor - ideea e veche, dar f. buna. Din pacate rezultatele sunt f. slabe. Sau, ma rog...depinde ce vrea sa obtina...

Eu n-as pune pe masina o antena mai mica de 1m. Asta zic eu ca e minimul decent.

In primul rand, cu antena din asta, te lasa nervii, cand vezi ca vorbesti singur si nu te baga nimeni in seama si exemplele pot continua, dar repet, nu

vreau sa-i stric placerea omului.

De asta i-am sugerat s-o testeze inainte de montare.

Cu amplificator e cam nasol, au inceput si la noi sa faca controale.

Link către comentariu

Cu amplificatorul nu cred ca as faced nimic altceva decat sa o prajesc mai repede:

Max. power:

CB 27 MHz band: 10 Watts

GSM 900 MHz band: 20 Watts

Acum buna sau rea am luat-o... :)

Daca nu voi fi multumit ori o pun pe cea OEM la loc (sau shark fin daca tot m-am pus pe ele) si vand Triflex-ul ori montez un splitter de genul:

http://www.auto100.ro/auto-accesorii-cb_126_spliter-coaxial-albrecht-cx-201_13283.html

Link către comentariu

Cu 10 W n-o prajesti, vezi ca scrie in specificatii cat suporta.

Link către comentariu

Eu asa zic - singura posibilitate sa te auzi mai de D-ne ajuta e cu un mic amplificator de 10w. Ca sa o prajesti trebuie sa emiti timp indelungat, ceea ce e putin probabil (doar nu pui manele ca tiristii). :icon_confused: Si nici nu te va opri nimeni la control pentru ca pare o antena normala de radio.

Sa ne tii la curent.

Link către comentariu

nu stiu cit costa un amplif de-ala dar mai bine de banii aia bei niste beri, ca esti mai cistigat:

http://www.radioamator.ro/articole/view.php?id=508

Folosirea unui amplificator de 20W va face ca pe s-metrul corespondentului taria semnalului sa creasca doar cu 1 punct S, ceeace face ca auditiv sa fie greu sesizabila diferenta.

Link către comentariu

Decat amplificator care stiu ca e destul de scump mai bine iau splitterul catre care am pus link mai sus.

In felul asta stau cu antena mica in oras si cand ies afara scot prajina pe plafon. :)

Link către comentariu

• 1 month later...

Unde as putea face o calibrare in Otopeni sau Bucuresti ( zona nord ) ?

daca introduci spicul la maxim in baza si il scoti cam 1cm e aproape ceea ce trebuie

Link către comentariu

Stie cineva daca se gasesc separat accesoriile de la Alan 42 Multi, pentru a-mi face 52ul portabil?

Ma refer la suportul pt acumulatori si antena mica. Am prieteni cu care merg la ski si au WalkieTalkie. As vrea sa ma joc si eu cu ei :)

Modificat de Circoloco
Link către comentariu

Walkie Talkie merg in alte frecvente, din gama PMR, nu au treaba cu CB-ul. Deci chiar daca gasesti accesoriile, nu-ti va fi de folos.

Link către comentariu

Am inteles. Deci nici cand o sa mergem cu masinile nu ma ajuta.

Multumesc.

Link către comentariu

Mersi Dragos. Asa am facut inainte de a pleca la drum, ca il bagasem pina la capat.

Surprinzator receptia si emisia au fost cel putin decente.

Ma declar multumit si de statie si de antena.

Squelchul afecteaza si aria de emisie, nu doar cea de receptie?

Link către comentariu

• Ex member pinned this topic

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!