Jump to content

Statie Emisie/receptie CB

Ex member
 Share

Postare recomandată

ok, dezvolt :)

ca sa fie STATIE (desi STATIE e mai greu - d-alea ce nu sint facute pe banda rulanta) adica sa functioneze la niste parametri acceptabili a trebuit sa fie reglata modulatia (e ca un fel de volum pe microfon) si schimbat microfonul (electret; abia dupa toate astea am putut discuta normal la 10-12km...

Explorerul,clona de Alan dopat (cica are putere mai mare decit cei 4W legali)s-a plimbat in service pe tema semnalului receptiei, plin de fisiituri si alte alea de vreo doua ori

probabil ca ai auzit in trafic statii bune si statii rele... asa ca dintre atitea pocnitori de ce sa nu cumperi pe cea mai ieftina... :D

sint baieti pe un alt forum ce au experienta mult mai vasta cu statiile, ca utilizatori le-au trecut multe printre miini si o sa vezi ce parere au despre ce e pe piata la ora actuala si ce parere (si preturi)au despre statii din garda veche :)

la ce ai prefera sa asculti muzica?? la o linie audio (d-aia felii) facuta in anii '80 sau la o combina plina de leduri ce costa 300 lei din Metro(Selgros, samd) ?????

Modificat de forceturbo
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• 1 month later...

O antena Ml 145 face treaba la fel de buna daca e montata pe cupola (plafon) sau pe capacul portbagajului - la un Passat de ex. ?

Link către comentariu

In mod normal, cu cat e mai sus, cu atat mai bine.

Dar din practica iti spun ca merge f. bine si pe portbagaj,

dar regleaza-i reflectata.

Link către comentariu

pina ajunge la reflectometru, merge bagat spicul la maxim si scos apoi un cm, nu? :)

ca parca asa ziceau niste baieti despre antena asta ...

Link către comentariu

Depinde de producator...

La Sirio merge cu spicul bagat pana jos de tot, la President merge cum ai spus tu, la altii nu stiu ;)

Link către comentariu

Adica sa o calibrez ?

Ca performante, cum e una mica (Little Will) pe cupola fata de una mai mare (ML 145) pe capacul portbagajului la un B6 limo ?

Multumesc.

Modificat de pavelpetru
Link către comentariu

1. Da, trebuie calibrata.

2. Nu stiu sa-ti raspund, nu am avut "Little Will", dar ML-145 e cea mai buna alegere.

Link către comentariu

Am inteles ca statiile pot fi ecranate de balastul de la xenoane :blink:

A avut cineva probleme reale pe tema asta ?

Link către comentariu

Nu am auzit asa ceva pana acum.

Eu am xenon A.M. si nu am avut probleme.

Uneori un balast defect poate produce un brum suparator, dar se rezolva

prin schimbarea balastului respectiv.

Link către comentariu

mi-ar placea mult un Yosan cb200, se poate monta in portbagaj si se trage cablul doar pentru microfon - are toate comenzile pe microfon !

Pretul insa e prohibitiv :vaidecapulmeu:

Link către comentariu

Da, e foarte buna. Pe multe masini vad acest tip de antena, si tot acest model il folosesc si eu.

In alta ordine de idei, o antena este cu atat mai buna cu cat este mai lunga. Deci alege mereu o antena lunga in detrimentul uneia scurte.

Link către comentariu

E f. buna. Dupa parerea mea, Sirio sunt cele mai bune antene, apoi sau la egalitate, President.

Dar vezi ca trebuie sa cumperi si montura (talpa magnetica)

Daca nu ma insel eu, cei de la Mondoplast te ajuta si la calibrare daca o cumperi direct de la ei.

Link către comentariu

• 3 weeks later...

Esti multumit de antena Sirio ml 145..?

Ce dimensiune are magnetul si cat te0a costat antena..?

Link către comentariu

Ssorin are President. Despre Sirio iti pot spune eu (am ML145 luata de la Mondoplast) ca isi merita banutii. Spicul a fost cam 120 ron, iar talpa (de 16 cm) cam tot atat. Este o antena buna cu un pret acceptabil.

Link către comentariu

Sirio sunt cele mai bune antene, apoi sau la egalitate, President.

Te rugam sa ne spui pe ce te-ai bazat cand ai facut aceasta afirmatie.

Pot spune ca eu de ex cunosc suficient de bine (ca sa nu zic mai mult) si am testat in nenumarate ori multe modele de antene, uneori chiar in paralel (de pe aceeasi masina, din acelasi loc si legandu-le la ceeasi statie), inclusiv Sirio, ..si recunosc a fi peste celelalte antene de pe piata doar Sirio Performer 5000 si Megawatt 4000 ...dar acestea au cateva dezavantaje majore cum ar fi marimea de 2 metri, faptul ca trebuie sa cumperi obligatoriu talpa de 16 cm ...si nu in ultimul rand pretul ridicat de achizitie.

Lasand la o parte aceste doua modele, daca nu-ti cer prea mult, as vrea sa stiu cum de ti-ai dat seama ca "Sirio sunt cele mai bune antene, apoi sau la egalitate cu President". Apreciez niste argumente clare si cat mai documentate, experimentate, etc, pt ca altfel poate veni orice X-man sa zica ca modelul Y de antena facuta in China e cea mai buna...

Modificat de meghitz
Link către comentariu

Foarte simplu:

- din ce mi-a trecut prin mana pana acum (cam din 1996)

- vezi discutiile de pe softpedia.

Link către comentariu

Sirio sunt fabricate in Italia si anumite modele in Anglia.

Modificat de forceturbo
Link către comentariu

stiu f bine unde sunt fabricate Sirio.. am majoritatea modelelor de antene Sirio in stoc.. ideea e ca vad ca nu ai vrut sa intelegi la ce m-am referit vis-a-vis la ce am spus despre China.. in fine.. rautati!!

OK, cu toate ca nu am facut eu afirmatii pe aici pe care sa nu le sustin, corect ar fi sa lasam miturile si interesele de pe Softpedia la o parte, asa ca va propun cat se poate de deschis sa fim onesti cu cei care citesc pe aici si sa facem un test cat se poate de simplu si banal!!

haideti sa luam cate o antena apartinand aceleiasi "clase" (ca la masini) de la cei 3 constructori: modelul ML145 de la Sirio, President si bineinteles eu vreau sa introduc si Midlandul despre care nu se spune pe nicaieri mai nimic.. sau mult prea putin.

apoi, sa le punem pe aceeasi masina, legate pe rand la aceeasi statie iar la capatul celalalt sa fie o alta masina care sa se indeparteze treptat facand probe statice cu fiecare, la distante considerabile.

Presidentul nu-l am in stoc (nici macar nu-l vand) dar ma ofer sa il cumpar eu special pt treaba asta.. iar celelalte doua le am pe stoc... astfel incat toate antenele sa fie sigilate.

propunerea este cat se poate de serioasa.. si poate participa oricare dintre voi doriti.

recunosc deschis ca toate cele 3 antene sunt destul de aproape ca si performante... dar nicidecum Sirio nu sunt "cele mai bune antene, apoi sau la egalitate, President.". Se pare ca cel putin in ce priveste modelele ML145, unii uita in mod intentionat de fiecare data sa puna Midlandul in fata!!

Modificat de forceturbo
Link către comentariu

Si eu inclin sa-i dau dreptate lui SSorin, in sensul ca si eu si toti prietenii care avem Sirio ML 145 nu ne-am plins nici-odata de aceste antene care sint SERIOASE , adica merg bine si nu iei plasa cu ele.

Nu cred ca cineva de pe forum are aparatura necesara, a avut multe -multe antene si le-a masurat parametrii sa poata sa faca un clasament. Deci Sirio nu stiu daca sint cele mai bune, dar sint BUNE .

Link către comentariu

ce vrei sa spui cu interesele de pe SP? n-are treaba sula cu prefectura :)

crezi ca intereseaza pe cineva faptul ca bate juma de km in plus cu o antena titrata?!? care costa mai mult decit un sirio?? sau performerul ala de 1m ce are magnet si cablu (clona de little will sau ce o fi) la 60 leusteni, ce isi face treaba la pret imbatabil??

ca ai adus vorba de interese: de ce as lua mere din supermarket cind pot sa le iau de la producator??? (comparatie deplasata, aici fiind vorba de importator si reseller pt un produs)

Vezi aici (SP) alti dealeri, clone de dealeri care tot incearca marea cu degetul, arunca cu kkt in stinga si in dreapta si cind e vorba de niste vertebre din coloana... nu te miri cine e molusca :)

pina sa ajung la portabila, am folosit un tti, ce s-a comportat oarecum corespunzator DUPA ce i-am schimbat electretul, reglat modulatia dar si un intek M100 (luat la combinatie cu tti, deci nu poti sa zici ca am avut parte de favoruri) care, de la prima proba, a facut furori: diversi colegi intrebau ce statie am, ca se aude bine, samd.

Asa poate ca sint multi ce prefera sa scape de ele daca nu stiu sa surubareasca nitelus ...

Se pare ca cel putin in ce priveste modelele ML145, unii uita in mod intentionat de fiecare data sa puna Midlandul in fata!!

ce e drept, asa e : e cu 8 lei mai in fata decit sirio :lol:

PS: antena mea e CRT si combinata cu TTI-u am vb la 10-11km; cu alanu 12-13km, eu fiind nitel sub sosea (asa e terenul unei mari pravalii)

ca idee, vazut spagheta calibrata de meserias ce bate 5km (nici calibratul nu e pt toti gushterii)

Link către comentariu

Menghiz@ - Daca ai uitat ce ai scris legat de chinezarii, reciteste-ti postul.

- Chinezaria de midland n-o sa fie niciodata deasupra lui Sirio sau President !

- Incearca sa scrii pe S.P ce ai scris aici si vezi ca raspuns primesti :biggrin:

Modificat de forceturbo
Link către comentariu

nu am zis niciunde ca as fi un adevarat cunoscator; iar cind am zis ca bate pai bate bai nene, adica am vorbit cu respectivii interlocutori foarte bine, fara probleme de emisie/receptie.

e ok, bate bine, Sirio ML145 este o antena de top, demna de luat in seama atunci cand se fac astfel de alegeri.

diferenta dintre ce zic eu si ce zici tu este faptul ca tu ai facut probe DOAR CU SIRIO probabil... ei bine.. eu am luat atat Sirio ML145 + propriul Midland ML145 de pe masina, le-am calibrat te amandoua si am facut teste in paralel si de pe cu aceeasi masina + aceeasi statie.

dpdv al calitatii emisiei/receptiei Midlandul ML145 a fost fost peste Sirio ML145 atunci cand a fost vorba de distante considerabile.. nu cu f mult dar diferenta a fost totusi sesizabila!!

repet, cui nu-i vine a crede, e invitat sa ma contacteze si reiau proba, o fac cu placere... de fapt cu asta ma ocup zi de zi si imi fac timp, nu-i problema!! :)

Modificat de forceturbo
Link către comentariu

sirio a fost combinat cu TTi-u si apoi cu inteku; pe urma a fost CRT cu intek si alan; diferente nesemnificative.

Modificat de forceturbo
Link către comentariu

Atat cat se stie pana AZi in materie de antene ORIGINALE , Sirio ,Presidend , sunt numaru 1, eu am incercat cam 11 marci de antene si 7 de stati si m-am oprit la antena Sirio si statie President. Aici postam din experienta si parerea noastra nu ne certam, fie care este liber sa aleaga ce vrea.

Modificat de aluness
Link către comentariu

• Ex member pinned this topic

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!