Jump to content

Statie Emisie/receptie CB

Ex member
 Share

Postare recomandată

N-am stiut. Am crezut ca are si ea adaptorul. Atunci tot Intek H520 este cea cu pretul accesibil.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nici nu aveai cum, scrie mic de tot, si daca nu citesti cu atentie nu iti dai seama:

Hi-Low transmitter power for battery saving and mobile car

adaptor (optional).

OPTIONAL CAR ADAPTOR FOR MOBILE USE (CAR-520)

Modificat de Evil
Link către comentariu

1. La Romanica puterea legale este 4 W. Statia asta are 10 W.

2. Incearca sa gasesti alt magazin NU artero-bacau. A dat multe tepe.

3. Vad ca esti din Tm. De ce nu incerci la Mondoplast ? Au o oferta f. variata atat de statii cat si de antene.

Link către comentariu

Sorine, chiar nu mai stiu ce sa cred :)) Cauta putin pe net despre statia asta. Cred ca toti vanzatorii au copiat caracteristicile tehnice unul de la altul, fara sa le mai citeasca.

Uite aici, uite aici, uite aici si mai poti cauta.

Statia este data ca avand 10W. Unde sunt cei 10W, daca puterea la emisie este de doar 4W max? (Tot in caracteristici, dar mai jos...)

Link către comentariu

Unde sunt cei 10W

In pret ?! :)) doar asa se fac biznisurile in Ro.

Poti sa iti iei statie si de aici, am colaborat foarte bine cu ei cand am cumparat 3 statii de la ei + poti negocia pretul , DA este foarte adevarat, iti poate face o oferta foarte buna daca esti interesat de ceva de la ei

Ps: de la magazinul de mai sus am luat Maxon CM70 la 260 ron :Driver:

Modificat de Evil
Link către comentariu

Tare faza :biggrin:

Am impresia ca este totusi posibil sa aiba 10 W, dar numai modelul "For Export Only"

Am mai intalnit asta si la alti producatori. Este acelasi final, dar ridicata puterea numai din semireglabili.

ori asta inseamna ca finalul e putin cam "fortat" si poate la o emisie mai lunga sa crape.

Link către comentariu

In concluzie, recomand o statie de 4W care sa fie fiabila si sa te poti baza pe ea la un drum lung. :icon_thumright:

Am patit-o si eu o data in drum spre Bucuresti. Din Brasov nu mai aveam receptie la statie. Asa ca am mers "blind" pana la Bucuresti si inapoi, apoi am constatat ca mi s-a ars difuzorul statiei. A fost o senzatie foarte neplacuta, fiind obisnuit cu statie si avand statia la mine, dar nefunctionala :)

Link către comentariu

Azi am trecut la montura fixa Sirio pentru antena Midland. Antena radio a ajuns in portbagaj , de unde receptioneaza posturi de radio perfect, cel putin in oras ;) Tabla e destul de moale in zona respectiva, probabil ca este posibil sa se sifoneze, daca antena se impiedica de un obstacol mai dur.

post-66990-1285078195_thumb.jpgpost-66990-1285078207_thumb.jpg

post-66990-1285078220_thumb.jpg

Modificat de AC DC
Link către comentariu

Ca sa nu ai surprize, trebuia sa pui sub tabla, deci pe interior, o "saiba" din tabla, mai mare, cam de dimensiunea unui CD.

Link către comentariu

Ca design, da, dar ca performante, ma indoiesc ca ar fi ceva de capul ei, la dimensiunile alea....

Link către comentariu

Nu-mi inspira incredere antenutele astea. Am avut pe Matiz o chestie de dimensiunea asta, President, cu magnet....Era groaznica, dar de, dadea bine la aspect :icon_thumright:

Link către comentariu

Am avut ceva asemanator si la 5-600 de m incepea sa intrerupa apoi la 7-800 era "muta".

Receptia era cred peste 1 km, dar ce faci, vorbesti singur ?

Poate ca ar fi buna pt.cei care au statie "fara microfon" :)

Link către comentariu

Statia este data ca avand 10W. Unde sunt cei 10W, daca puterea la emisie este de doar 4W max? (Tot in caracteristici, dar mai jos...)
In pret ?! :) doar asa se fac biznisurile in Ro.
Tare faza :)

Am impresia ca este totusi posibil sa aiba 10 W, dar numai modelul "For Export Only"

Am mai intalnit asta si la alti producatori. Este acelasi final, dar ridicata puterea numai din semireglabili.

ori asta inseamna ca finalul e putin cam "fortat" si poate la o emisie mai lunga sa crape.

Statiile cu puteri afisate de peste 4 wati (gen Midland 278 de 10 wati) sunt construite de producatori sa functioneze fara probleme cu aceasta putere. Din motive pe care le stim cu totii (si anume legislatia europeana in materie de CB) producatorii limiteaza si exporta aceste statii la cei 4 wati legali.

Odata ajunse aici, pt cumparatorii care solicita statii de puteri mai mari decat cei 4 wati, se face urmatorul "artificiu" pt statiile care permit acest lucru, ca in exemplul urmator (vezi atasament):

Modify_Power_Midland_278_Plus_Multi.doc

Deci, etajul final este construit sa reziste fara probleme la cei 10 wati.... mai mult de atat Midland 278 putand fi urcat la aproximativ 12 wati.

De obicei nu se poate ridica din semireglabil puterile la statii cu mai mult de 20% decat puterea pt care au fost construite. Asadar, daca Midland 278 ar fi avut etaj final de putere construit pt 4 wati, nicidecum nu ar fi putut fi ridicat la cei 10-12 wati (de 3 ori mai mult). Statiile de 4 wati se ridica de obicei pana la aprox 5 wati, atat.

Daca vreti sa vedeti parametrii reali ai statiilor puteti intra aici: http://www.statii-ieftine.ro (pt Maxon, Midland si TTI). Ca sa va ajut, uitati-va de ex la Midland 220, Midland 278, TTI TCB-775, TTI TCB-880H, TTI TCB-1100, etc. In acelasi timp puteti vedea si manualele, brosurile, etc de la producatori (vezi atasamentele) cu cei 4 wati trecuti pe ele!!

In schimb cand se masoara puterea dupa ce statiile sunt instalate pe masini, doar pt cine vrea (pe propria-i raspundere) aparatele indica altceva.. !! ;)

Modificat de meghitz
Link către comentariu

Azi am ajutat un coleg sa-si instaleze cat de cat pe masina o statie Intek M760 cu antena Sirio ML145.

Statia mi s-a parut ca se aude foarte bine chiar si cu antena necalibrata.

Ca si loc de montaj cred ca o sa ramana in stanga scaunului sofer prinsa de stalp in zona de deasupra gaurii de unde iese centura de siguranta.

Link către comentariu

Antena Sirio ML145 merge fara sa o mai calibrezi, daca o cobori din cele doua surubele (inbus) la minim. Treaba masurata cu reflectometrul.

Link către comentariu

nu e 100% adevarat; un coleg de pe forum poate confirma ceea ce zic eu aici :wub:

Link către comentariu

Antena Sirio ML145 merge fara sa o mai calibrezi, daca o cobori din cele doua surubele (inbus) la minim. Treaba masurata cu reflectometrul.

a fost o pura intamplare.. !!

daca o pui pe o alta masina, diferita de prima, vei vedea ca treaba nu mai e la fel.

Link către comentariu

nu e 100% adevarat; un coleg de pe forum poate confirma ceea ce zic eu aici :lol:

Intotdeauna, absolut intotdeauna, exista cate un coleg de forum care sa aiba o cu totul alta parere. Ca doar de aia ii zice forum. :D

Probabil ca am fost eu norocos la calibrarea antenei. Si probabil ca daca as fi vandut antene as fi sustinut contrariul.

Scuze de offtopic.

Link către comentariu

Tare ce a zis d-l victor blackedition.

Pot sa confirm si eu ca daca nu vreti sa obtineti un SWR optim de obicei cu antena data in jos la maxim se vorbeste decent.

Valabil ptr spagheta mea si ptr Sirio ML 145.

Link către comentariu

• Ex member pinned this topic

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!