Jump to content

Statie Emisie/receptie CB

Ex member
 Share

Postare recomandată

Evil: ESP-ul nu are nicio treaba cu emisia ci doar cu receptia... deci nu conteaza cel daca emite daca are ESP sau nu. Tocmai asta discut in momentul asta si pe forumul reno. :lol:

Ba are:

This radio includes the new 2nd generation ESP "COMPANDER". The meaning of "COMPANDER" is Compressor-Expander. This CPU controlled audio Speech Processor works as a modulation Compressor in TX and as a modulation Expander in RX. ESP provides a stronger and more clear and readable audio signal. It is a great help in noisy areas and in case of long distance communication and weak signals. The efficiency of ESP is even higher when communicating with another radio having the same ESP system.
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Ca amplasare a statiei, ma gandesc si la sertarul de sub cd-player. Ca grosime, statia intra la fix, parca e de acolo. Problema e lungimea, statia e cu 3-4 cm mai lunga. Solutia ar fi sa tai fundul sertarului, dar nu stiu daca am loc liber in spate....

Link către comentariu

Evil, da-mi si mie te rog sursa (linkul) de unde ai luat ce e scris mai sus. Asa ceva eu nu am citit niciodata despre CM70.

AC DC: de ce nu lasi statia asa cum e?... nu are rost sa strici plasticul ala, mai ales ca vad ca e dintr-o bucata cu cd-playerul

Modificat de meghitz
Link către comentariu

Era doar o alta posibilitate de montaj, la care ma gandeam, sunt multumit si cu amplasarea actuala.

Modificat de AC DC
Link către comentariu

Evil, da-mi si mie te rog sursa (linkul) de unde ai luat ce e scris mai sus. Asa ceva eu nu am citit niciodata despre CM70.

Nu sti ce vinzi bre ! http://manuale.on-line-shop.ro/manual_romana_Maxon_CM70.pdf , oricum dpmdv ESP-ul este o alta porcarie cum este si cu auto-squelch

Modificat de Evil
Link către comentariu

Pe CM 70, autosquelch mi se pare foarte ok. Porcarie mi s-a parut pe fosta Intek h 520, in conditiile in care am folosit ambele statii pe aceeasi masina, si cu aceeasi antena - Sirio Ml 145.

Link către comentariu

Pe CM 70, autosquelch mi se pare foarte ok.

Glumesti, nu ? pe nici o statie auto-sq nu face mare branza, numai convorbiri cu intreruperi, ala functioneza numai daca vorbesti cu cineva la maxim 1 km, atat..

Modificat de Evil
Link către comentariu

Nu sti ce vinzi bre ! http://manuale.on-line-shop.ro/manual_romana_Maxon_CM70.pdf , oricum dpmdv ESP-ul este o alta porcarie cum este si cu auto-squelch

ai dreptate, adevarul e ca nu am citit niciodata manualele de la toate statiile(peste 20 modele) pe care le vand cu atentie .. am crezut ca le stiu deja pe de rost..:Driver: si nici probe la emisie nu am facut ca sa ascult un CM70 cu o alta statie sa vad diferenta dintre ESP-uri ci doar la receptie... am patit cum a patit si cizmarul care nu are cizme :rolleyes:

ai o bere de la mine!! :lol:

partea a doua a afirmatiei e discutabila in functie de comoditatea utilizatorului... marturisesc ca si eu tin squelch-ul de ex pe manual.

cat priveste functionarea autosquelch-ului pe 1 km exagerezi rau de tot!!

Modificat de meghitz
Link către comentariu

cat priveste functionarea autosquelch-ului pe 1 km exagerezi rau de tot!!

daca exagerez tu de ce nu il folosesti ?!

... marturisesc ca si eu tin squelch-ul de ex pe manual.
Modificat de Evil
Link către comentariu

pai il tin pe manual pt ca vreau sa receptionez pe o distanta cat mai mare dar asta nu inseamna deloc ca pe mod squelch-ul automat receptionezi doar 1 kilometru.

iti garantez (pe testate) ca squelch-ul automat receptioneaza o distanta de minim 70-80% din squelch-ul manual... dar de cele mai multe ori nu e nevoie de distante asa mari, multi preferand linistea in masina!!! .. in fine, nu mai reiau discutiile discutate si paradiscutate pe toate forumurile.

Link către comentariu

In privinta distantei de lucru pe autosquelch, cred ca Meghitz e mai aproape de adevar. In zonele prin care circul eu, traficul in CB e foarte intens, si prefer o oarecare filtrare a semnalului receptionat. Daca vorbim de Intek h520, atunci si Evil are dreptate ;) - ma raportez la cele doua modele, pentru ca doar pe astea le-am folosit. Probabil ca depinde mult si de tipul de antena, cu ML-ul, fie ca a fost Sirio, fie ca acum e Midland, in 80% din cazuri prefer autosquelch, dau pe manual doar in zone cu trafic foarte redus.

Link către comentariu

Eu am un maxon cm10 si il tin pe sql auto...am receptionat si am fost auzit de la 15km fara probleme de cumnatul meu care are tot cm10, tot pe sql auto...concluziile le trageti singuri

Modificat de Seby19
Link către comentariu

Nu prea exista retete universale pentru utilizarea auto-sql. Cel mai bine incercati statia cu si fara auto-sql. Eu prefer sql manual, cand o trec pe automat (Intek 520) distanta de receptie se diminueaza semnificativ.

Link către comentariu

Am si eu Intek H520 ce inseamna Squelch automat si manual si cum se face treaba asta?

Eu ma joc doar din potentiometrul ala de Squelch si o reglez ca sa nu aud toate baraiturile ci doar cand vorbeste cineva.

Mai are si alte setari mai smechere? Sincer sa fiu am consultat manualul cand am luat-o dar de atunci inafara de butonul de Light restul nu prea stiu ce fac si nici nu le-am folosit spre rusinea mea.

Sunt f multumit de statie, chiar daca ea functioneaza pe o antena neacordata Sunker 109 pe care o montez doar cand merg la drum si niciodata in aceeasi pozitie.

Link către comentariu

:rolleyes: Cand te "joci" cu potentiometrul respectiv esti pe manual... Cand vei roti acelasi potentiometru catre stanga maxim (invers acelor de ceasornic), pana va face click vei fi pe automat.

Pentru o mai buna filtrare si claritate apasa butonul albastru (SP), pana pe ecran apare ESP C E.

Din meniu poti seta puterea emisiei 0,1W, 1W, 4W. Folosesti o putere mica atunci cand esti aproape de interlocutor 100-200 metri si nu vrei sa te auda si altii.

Link către comentariu

Merci merci...deci eu il folosesc pe manual tot timpul

Iar setarile de la ESP sunt tot timpul pe C E si chiar se cunoaste sincer sa fiu.

Puterea e tot timpul pe 4W si din ce am vazut sunt auzit destul de binisor.

Singura problema e ca daca pun in aceeasi priza si incarcatorul de la telefon si telefonul in el incepe sa-mi bruieze statia ceea ce este f enervant. Solutii? (inafara de a avea tot timpul telul incarcat cand plec la drum)

Link către comentariu

eu am cumparat o priza de aia dubla(ori cumperi una de calitate...e vreo 50 de ron, ori una ieftina dar trebuie sa o desfaci si sa te asiguri ca totul e ok inauntru si nu face scurt nimic) pe care o pui undeva sub bord sau unde iti e la indemana si pe care o alimentezi direct din panoul de sigurante

Link către comentariu

Eu am o priza tripla - in care intra alimentarile de la statie, detector si gps. Nu bazaie nimic. Problema ta poate fi de la prelungitor (face scurt pe undeva) sau de la incarcatorul telefonului. S-ar putea ca bobina din respectivul incarcator sa genereze un brum... Incearca un alt incarcator sau renunta la incarcarea telefonului...

Link către comentariu

sigur e de la incarcator, doar cand e ala in priza apare bruiajul la statie, asadar ar cam trebui alt incarcator de telefon...of of

Link către comentariu

Poi s-a mai spus aici, e un fenomen normal, incarcatorul tau are o bobina inauntru, care genereaza camp magnetic. La mine bruiaza putin daca alimentez din splitterul mufei de bricheta fara nimic altceva in al 2-lea slot :) explicatia ar fi ca splitterul meu are si mufa USB, deci e clar, este o bobina sub tensiune.

Cateodata apare brum cand folosesc claxonul. Necunoscute sunt caile Domnului.

Ar fi momentul sa introduca un standard pt prize auto de 12V pt consumatori de putere mica, ceva gen USB sau chiar mini USB, integrate prin bord si in diverse alte locuri. E destul de naspa mufa aia de bricheta cat China, sa nu mai zic de splitterele uriase :( si de sarmaraia din masina :(

Link către comentariu

am si eu o rugaminte...as dori sa imi recomandati o statie portabila pentru masina care sa bata fara antenta exterioara 1km-2km asa...ca nu prea as vrea sa pun magneti si antena pe masina....sa mearga cand vad pe cineva cu statie sau vreun tir pe langa mine, sa pot intreba ce se intampla pe drum in fata.... nu vreau cine stie ce performanta ca stiu ca nu va bate fara antena exterioara... vreau ceva sa am la mana fara prea multe complicatii ... adica daca e un tir in fata sau trece cineva pe langa mine sa ne putem intelege...multumesc frumos

Link către comentariu

Hai sa-ti raspund eu ptr ca am fost in aceeasi situatie, exact aceeasi dorinta o aveam si eu asa ca mi-am luat intai un Intek H520 Plus pe care l-am folosit doar pentru acumulatori la un drum Iasi - Oradea deci vreo 600 km.

Ca si experienta poti sa-ti spun ca la receptie cu antenuta ei tinuta asa mai spre geam prindeam cred ca de la 2-3 km iar ca sa vorbesc trebuia sa tip imediat ce intra o masina in raza de 500 m fata de masina altfel nu ma auzea nimeni...

Asadar dupa aceasta experienta pasul urmator a fost destul de evident, am achizitionat o antena Sunker CB 109 de 109 cm cu suport de 9 cm si cablu de 4 m la un pret modic pe care o folosesc de atunci cu succes impreuna cu statia...

Daca tu vrei sa incerci doar cu portabila atunci fa-ti comanda doar de statie si incearc-o dar parerea mea ca la nici o saptaman o sa-ti comanzi si antenuta.

De statie sunt foarte multumit, desi a fost cam scumpa (deh e portabila), si-a facut datoria din plin si la cate amenzi m-a scapat cred ca deja se poate spune ca si-a platit banii.

Ptr mine motivul principal ptr care am luat portabila a fost spatiul restrans din Golf 4, dar vad ca tu ai Passat, parerea mea sa cumperi o statie normala de dimensiuni mici, prima care imi vine in minte este Intek M100, cred ca este la o treime din pretul lui H520 plus o antena plus baza magnetica care te ajunge maxim inca 150 ron.

Un alt motiv ptr portabila a fost faptul ca eu circul cu masina extraurban doar in weekend, deci in restul timpului antena si suportul stau in portbagaj iar statia intr-o gentuta in casa si le montez de cate ori am nevoie. Daca circuli foarte des si ai nevoie de statie zi de zi activitatea asta poate deveni destul de annoying si cred ca cel mai bine ar fi un suport permanent si o statie permanenta bine ascunsa (am un prieten cu Passat B5.5 si are un spatiu f fain sub volan nu se vede statia dinafara masinii) iar antena sa o tii in portbagaj si sa o montezi doar aia.

Bafta si sa ne spui si noua ce ai hotarat!

Link către comentariu

as dori sa imi recomandati o statie portabila pentru masina care sa bata fara antenta exterioara 1km-2km asa...ca nu prea as vrea sa pun magneti si antena pe masina...

Din pacate ceea ce vrei tu nu exista. :( Eu am o portabila Intek H520. Daca emit cu ea din masina, cu antena ei stock, nu sunt receptionat decat la cativa metri, plus ca te radiezi. Caroseria masinii impiedica emisia din interior. Pentru a putea comunica trebuie sa ai o antena exterioara sau sa cobori din masina, cu statia in mana (situatie in care am reusit sa discut cu un coleg de forum, cu statie identica, la cca. 6-700 metri). Citeste, cu rabdare, paginile anterioare si vei sti exact ce ai de facut.

Link către comentariu

da....din pacate circul mai mult cu golfu in care nu prea e mare spatiu... e mai rapid si oricum merg singur adeseori...fac pitesti timisoara de 5-7 ori pe an (sunt student) plus vara la mare,munte etc.... daca am tirul in fatza sau trece pe langa mine am sanse sa prind ceva?....

poate o sa zambiti putin, da chiar nu ma pricep la datele lor tehnice...e prima oara cand ma uit pe ele.... cu asa ceva as avea vreo sansa? :icon_thumright:

http://www.e-php.ro/articol/Statii_Portabi...Mimetic-42.html

sau

http://www.magazin-online.ro/statii-radio-...enta-libera.php

Modificat de Riciu
Link către comentariu

Nu! Aceea este o statie PMR care functioneaza in alta frecventa. Tie iti trebui o statie in banda CB. Iti iei o portabila pe care o poti folosi si pe munte, iar in masina numai cu o antena exterioara. Uite de pilda: Intek H520. Cea mai ieftina statie portabila in banda CB este Intek H512. Citeste toate paginile postului. Vei invata multe despre statii. Totul este sa ai rabdare.

Link către comentariu

• Ex member pinned this topic

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!