Jump to content

Statie Emisie/receptie CB

Ex member
 Share

Postare recomandată

claut07, intentia mea a fost sa subliniez faptul ca statia trebuie amplasata in asa fel incat sa nu trebuiasca deschis/tras/inlaturat nimic pentru a avea acces usor la butoane. De asemenea trebuie sa fie undeva la indemana soferului, fara ca acesta sa se aplece/intoarca pentru a folosi panoul frontal al statiei. In acest fel poate supraveghea drumul.

Intr-adevar, statia nu o folosesti in orase, unde traficul este foarte aglomerat, dar se circula cu maxim 70 km/h. Statia se foloseste in afara, unde chiar daca nu este asa aglomerat ca in orase, se circula cu viteze mai mari, iar o secunda inseamna mult!

BTW, locatia propusa de Sookie era sub torpedo...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

sub consola pasagerului = sub torpedo

sub consola soferului = sub tabloul de sigurante

cam asa am gandit cand am scris,scuze daca nu m-am facut inteles

Modificat de claut07
Link către comentariu

Ce statie imi recomandati si mie eu as vreau una mobila pentru ca am 2 masini si este mai comod sa o iau de pe una pe alta.

Bugetul meu este de 400 ron statie si 100-150 ron antena.

Va multumesc

Link către comentariu

Te referi la una portabila.Aia mobila se monteaza pe masina.

Un search pe google te ajuta mai bine decat 1000 de sfaturi.Alegi cateva care iti convin,le enumeri aici si ceri pareri pro sau contra.Si in ultima instanta tot tu hotarasti :blush:

L.E.Daca te hotarasti asupra uneia portabile,tot ai sa ai un incovenient:iti trebuie antena exterioara(sa o poti folosi la randament maxim in afara).Si de aici iar se complica lucrurile...

Modificat de claut07
Link către comentariu

Cu entena e simplu, te incadrezi la 150 ron cu un ML-145

Cu statia,e mai complicat, eu ti-as recomanda President,dar nu te incadrezi la bani...

Incearca si AICI vezi ca unele modele se potrivesc perfect in lacasul

radio.

Link către comentariu

Eu ma gandisem la ALAN 42 Multi insa cam depaseste bugetul si nu stiu daca merita banii ( aprox 620 ron) iar ca antena una pe la 145 ron

Link către comentariu

Eu zic ca decat Alan la 620 ron, mai bine President Walker la 700 :blush:

Antena ia-ti neaparat ML-145 !

Daca iei mai scurta, s-ar putea sa plangi dupa bani.

La Mondoplast au prefuri f.bune, au tot felul de oferte,

dar vezi ca trebuie sa te inregistrezi.

Modificat de SSorin
Link către comentariu

Problema este ca la mine nu prea stiu unde as putea sa o montez sa fie si usor pentru mine sa butonez.

Din aceasta cauza vroiam una portabila.

Singurul loc unde s-ar putea potrivi ar fi in torpedou in locul magaziei de cd-uri insa nu as putea sa o mai butonez pentru reglaj

Link către comentariu

Vezi ca faci o confuzie.

Mobila este ce ti-am recomandat eu mai sus.

Portabila este gen Walkie-Talkie

Link către comentariu

Daca ai sa ai rabdare sa parcurgi linkurile de mai jos,ai sa gasesti statii si statii,pareri pro si contra...samd,iar intr-un final ai sa te hotarasti ce te prinde cel mai bine ;)

link 1

link 2

link 3

link 4

...si ajunge...sunt infinit mai multe,dar se cam repeta informatiile.Vezi ca in ele ai si linkuri cu trimitere... :icon_thumright: .Succes si sa ne comunici la ce te-ai oprit.

Link către comentariu

Salutare, eu am o statie Team Roadcom FS, pe care am achizitionat-o de pe siteul de mai sus si o folosesc doar cand merg la drumuri lungi. Eu o pun intre scaune si imi este foarte usor de butonat, iar cablul de la antena il trag pe la hayon si pe sub scaune. Distanta cea mai mare la care am vorbit a fost in jur de 20km, suficient dupa pararea mea. Ca dimensiuni este la fel ca si cd playerul auto, incape la fix in locasul de sub cd player.

post-30651-1254938342_thumb.jpg

Link către comentariu

Daca vrei sa montezi statia in locul indicat de tine, ai mare grija la difuzorul ei, daca acesta este in partea inferioara sau superioara introducand statia acolo vei acoperi difuzorul si nu o sa mai auzi nimic :D am vazut unele modele care au difuzorul montat pe "fata" statiei.

Link către comentariu

Eu nu o montez acolo, desi as putea linistit; difuzorul se afla in fata, de aici si denumirea de FS (Front Speaker) ;) Nu are rost sa o montez acolo, pentru ca statia nu ramane pe masina si cand o scot ramane locu ala naspa acolo.

post-30651-1254991520_thumb.jpg

Link către comentariu

Nu stiam ca FS vine de la Front Speaker :vaidecapulmeu: cum zicea Florin si SSorin, cel mai bine e sa iei statia in mana sa te urci in masina si la fata locului sa faci probe unde iti este tie mai comod. Ai putea s-o montezi cumva in spatiul acela de depozitare de sub volan, din cate stiu la masina din semnatura ta exista asa ceva.

Link către comentariu

Nu are rost sa ma chinui cu gauri si alte prostii, o folosesc doar la drumuri lungi si atunci o pun intre scaunul pasagerului si plasticul unde vine maneta de la frana de mana :icon_thumright: Crede-ma ca atunci cand am luat-o am cautat mai multe locuri da pan la urma tot intre scaune e cel mai usor de pus si si de butonat. Cam trebuie sa te joci cu butonul SQL, si acolo e cel mai bun loc. Daca aveam Passat o puneam in locul ala unde vine cartea service, chiar sub volan, am vazut la taxiuri montata acolo.

Link către comentariu

• 4 months later...

Ma intereseaza sa achizitionez o statie CB, plus antena compatibila, pe care sa le folosesc numai cand ies din oras. Problema este ca nu doresc sa dau gauri si nici sa o las in masina, la vedere. Ma poate ajuta cineva cu un sfat in vederea achizitiei, eventual cu o idee de amplasare in Passat B6? Am parcurs intreg topicul dar, dat fiind ca ultimele postari sunt destul de vechi, cred ca nu supar pe nimeni intreband. Ieftin, eficient, fara multe bibiluri, dar sa-si faca bine treaba. :icon_thumright:

Link către comentariu

http://vwforum.ro/index.php?s=&amp...st&p=980795 uite Victor eu asa mi-am montat statia pe masina, dar din cate inteleg la masina ta un astfel de loc nu prea exista. Te rog pune niste poze cu interiorul masinii tale sa vedem ceva spatii/locasuri.

Tin sa te anunt ca statia mea are suport de prindere care daca nu vrei sa gauresti prin masina poti sa-l prinzi cu banda dublu adeziva, totusi doar asa pur informativ ai nevoie de doar 2 suruburi mici.

Sfaturile in priviinta achizitionarii din posturile anterioare sunt perfect valabile in continuare, totusi iti stam la dispozitie cu orice.

O statie decenta cu o antena decenta se invarte undeva in jur de 500 ron ( asa cum am eu pe masina)

L.E. stiu ca s-a discutat la Bran despre statii, totusi vreau sa fac o precizare in calitate de utilizator ai CB-ului zi de zi. Statia te ajuta foarte mult in trafic, dar atentie mare la modul de folosire a acesteia, trebuie sa oferiti si voi informatii cand acestea se cer nu doar cereti informatii si inchide-ti statia, acest lucru ii inerveaza foarte tare pe tir-isti. Cei care conduc masini peste 3,5 t sunt interesati de mai multe decat cei cu autoturismele cum ar fi: control trafic, ARR (autoritatea rutiera romana), cantar, etc. Cand informatiile acesta vi se cer mai bine spune-ti ca sunteti cu autoturism si nu a-ti observat asa ceva pe drum, decat sa comunicati ca e liber.

Modificat de Sookie
Link către comentariu

Victor, daca vrei ceva decent eu zic sa mergi pe President.

Daca nu te grabesti, putem discuta duminica la intalnire, eventual vin cu a mea sa-ti faci o idee :D

Link către comentariu

Presidentul este putin mai scump decat celelalte. Ideea este ca eu voi utiliza statia de cca. 10 ori pe an si nu vreau sa inchid prea multi banuti in asa ceva. Dupa ce am citit cele postate m-am convins ca doresc una mobila (pentru masina, eventual cu difuzor frontal, subtire si usoara) si nu portabila (nu voi urca niciodata cu ea de gat pe munte), iar antena sa fie magnetica (1,6 m) si sa reziste pe plafon la viteza maxima a masinii... De asemenea daca bate (cu siguranta) 7-8 km ar fi suficient.

Referitor la comunicarea cu ceilalti colegi de trafic, probabil ca la inceput voi asculta - ca sa nu vorbesc prostii si sa-i deranjez pe altii - dar, dupa ce voi auzi ceea ce trebuie vorbit, ma voi conforma. Ca doar de aceea o iau, sa comunic pe ea...

Sunt sigur ca dupa achizitia Loganurilor MCV cu radarele cele noi (am intalnit unul la inapoierea de la intalnire si avea peste 10 clienti) se vor inmulti posesorii de statii pe masina. Acesta este viitorul. Dar, daca vorbesti la statie, nu te poate amenda ca-n cazul telefonului mobil?

Link către comentariu

In codul rutier nu este prevazut nimic referitor la statiile radio, deci nu te poate amenda pentru ca vorbesti. Cu telefonul este altceva, unii mai citesc/scriu SMS-uri la volan. La statie ai doar butonul PTT pe care il folosesti constant.

Link către comentariu

Intrebare (nu radeti de mine...) - nu ar fi mai eficient un scaner pe frecvente multiple? Nu este ilegala utilizarea lui si poti auzi cand intre masina cu radar si echipajul care te opreste se comunica. Daca auzi "BxxABC are y km/h" stii ca in apropiere sunt baietii si o lasi mai moale...

Link către comentariu

De amendat nu te poate amenta, cel putin nu inca :icon_thumright:

Iti recomand Alan 100 plus, fiind de dimensiuni destul de mici incape destul de usor in locuri stramte (120*38*190). Cu difuzor frontal nu vei gasi la un pret acceptabil si in general cele cu dif frontal sunt destul de butucanoase. Cat despre antena una la 1,60 m e cat se poate de decenta, pentru cat o folosesti tu e perfecta, magnetul rezista la viteze destul de mari.

L.E. din cate stiu eu si e mai mult ca sigur, frecventele politiei si MAI/MApN sunt codate si nu le poti intercepta cu acel scaner.

Modificat de Sookie
Link către comentariu

Eu personal nu prea sunt de acord cu scannerele, nu cred ca sunt eficiente.

Gandeste-te ca militienii nu or sa comunice in permanenta prin statie

"sunt eu, cap de creta cu radarul pe str. in dreptul...." deci risti sa iei plasa.

Eu am avut mai multe statii, dar m-am oprit la President Walker si antena ML-145 si sunt f. multumit. President are niste filtre mai bune si nu am

galagie in masina (cum aveam cu altele) deci pot sa ascult muzica, pot sa vorbesc cu ceilalti fara sa am tot felul de paraziri si haraieli.

Statia m-a costat ~700 ron, antena nu mai stiu.

Uite o statie micuta si din cate stiu si de calitate Danita 440 fm si o antena Ranger TS9/MAG

Link către comentariu

Victor, in primul rand transmisiile militarizate (MAI, MApN, SPP, SRI) sunt codate. Nu le poti receptiona decat daca ai un tip de statie compatibil si codurile, care se schimba periodic.

In al doilea rand, politia (si toti cei enumerati anterior) lucreaza pe alte frecvente, nu in banda libera (Citizen Band), frecvente pe care nu le are nici o statie CB. Nici scanerele nu cred ca "vad" toate frecventele, doar cele free. Deci asta nu este o optiune viabila.

Sorin, ce statie portabila consideri ca ar fi mai buna, in caz ca ma hotaresc sa o schimb pe a mea? E Alan 42 Multi.

Link către comentariu

• Ex member pinned this topic

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!