Jump to content

Seat Leon Fr(vechi 150cp) Sau Cel Nou(170 Cp)

cricr
 Share

Postare recomandată

nu ma ajuta nimeni - presupun ce exista diferente intre cele doua masini

sunt dispus sa dau in jur de 20000 euro, pe un fr diesel, insa nu stiu care dintre cele doua e mai fiabila

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• 3 weeks later...

pai FR ala vechi nu 1.8 turbo de 180 de cai? cum cel nou are si 200 de cai, tfsi

Link către comentariu

Exista Fr diesel si pe Leon 1M, 150 cp.

Bineinteles ca exista diferente intre 2 generatii ale aceluiasi model. Eu as merge clar pe Leon Fr 2.0 tdi, dar e si o diferenta de pret de luat in calcul.

Link către comentariu

pai si Cupra TDI cati cai are? ca stiam ca ala are 150. exista Cupra TDI si fara 4 motion?

adica daca e FWD e FR si daca e 4x4 e Cupra 4?

Link către comentariu

ma intereseaza doar motorizarea diesel iar ca pret diferenta intre ele(ca masini aproape noi 10000-15000km/an fabricatie 2005-2007) e in jur de 4000-5000 euro

seat fr model vechi din cate stiu are maxim 150 cp pe cand cel nou are 170(motor fara cip). diferente exista insa ma intereseaza daca cineva a avut cele doua masini si care dintre ele l-a "impresionat" mai mult

Link către comentariu

Uite ai aici performantele ambelor motoare:

Toledo modelul vechi:

Cuplu 320

VIt. max. 215 km/h

0-100km/h - 8.9s

consum oras 7.2, afara 4.4, mediu 5.4

greutate: 1401 kg

New Leon

cuplu 350

VIt. max. 214 km/h

0-100km/h - 8.2s

consum oras 7.8, afara 5.0, mediu 6.0

greutate: 1331 kg

Din cate vezi performantele sunt apropriate chiar daca Toledo e mai greu cu vreo 70 kg si motorul e de generatie mai veche. Nu am datele de la Leon (modelul vechi, dar le gasesti pe net) dar sunt comparabile cu cele ale lui Toledo, poate chiar mai bune.

Bineinteles, reprizele motorului de 170Cp vor fi mai bune datorita cuplului motor.

Sfatul meu e sa cumperi New Leon pt ca sigur te va impresiona mai mult si daca ii vei pune si kitul sport de la accesorii orig. va impune si mai mult respect.

Daca totusi vrei performanta alege 2.0tfsi si nu vei regreta!!!

Link către comentariu

Leon Cupra 1M din cate stiu eu are 1,9 tdi 160 cp, daca e similar cu Ibiza Cupra.

Link către comentariu

pai chris de la Cta are Cupra si are 150 TDI. ARL. si mai stiam Cupra cu 150 TDI. si Ibiza parca tot asa a avut la inceput.

eddie de la BV are Top Sport care stiam ca e la fel la motorizare cu FR, doar echiparea difera. si stiam ca FR a fost 1.8T de 180.

deci, pana la urma care e diferenta intre Cupra si FR? doar la tractiune, cupra avand si varianta 4 cu 4x4?

oricum, ontopic: ambele sunt maisni fiabile, depinzand mult de "piesa dintre scaun si volan". in shcimb diferenta se vede nu neapart la design, cat la tehnologii.

1.9TDI fiind un motor mai vechi, este mai cunoscut, si intretinerea este mai ieftina.

Link către comentariu

Esti cumva off-topic... aici era vorba de cupra tdi, nu de cupra R.

Link către comentariu

deci, pana la urma care e diferenta intre Cupra si FR? doar la tractiune, cupra avand si varianta 4 cu 4x4?

Am raspuns la ce a intrebat Bogdan WRC...

Dar daca tu zici...

Link către comentariu

dar stiam ca exista si Cupra benzina.

dar eu am intrebat la TDI. deci,..esti OFFTOPIC.

Link către comentariu

N-ai raspuns la ce a intrebat bogdan_wrc.. in fine. Linkul tau era de la masina lui bbm, care are Cupra R 220 cp benzina, nu diesel. Initiatorul topicului a cerut pareri despre Cupra tdi.

Da, se pare ca tractiunea integrala este in plus la Cupra. Bineinteles, exista si alte diferente sigur (frane, suspensie, etc).

Link către comentariu

Cred ca diferentele nu sunt date de motor. Motorul vechi de 150 e mai legat decat cel nou. Pe mine nu m-a incantat cel nou (nici acustuc nici cum tragea). Practic nu m-a incantat diferenta. In schimb as da buline albe pentru modelul nou la:

- directie

- suspensie independenta spate

- Climatizarea (consuma mai putin la modelul nou daca e data pe viteza mica)

- dotare tehnica (functii la confort, inchidere centralizata etc)

- scaune

Buline negre:

- nu imi place designul (varianta cu kit sport este exceptia - imi place chiar f. mult)

- mai inalta (nu neaparat garda la sol)

- motor PD (de care eu nu sunt multumit in general-mai mult o parere personala;)

La capitolul fiabilitate nu cred ca sunt mari diferente. Desi primul avant ar da castig de cauza modelului vechi (o masina mult mai bine testata/redresata in timp) - modelul nou are atuurile lui (consumabile schimbate la intervale mai lungi - distributie, role etc). Per total nici aici nu sunt diferente.

La revanzare tot modelul nou are bulina alba.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!