Jump to content

Vasul De Expansiune!

alex_zuz
 Share

Postare recomandată

Din ciclul "surprize,surprize" sau "pe ce pui mana strici" am verificat in seara asta nivlul tuturor lichidelor din compartimentul motor al masinii din semnatura (la rece mentionez) si am observat eu ca nivelul lichidului de racire este fosrte aproape de maxim...zis si facut...am luat una bucata sticla antigel Texaco G12 care venise odata cu masina din Germania (termen de valabilitate departe de a fi expirat...flacon "virgin") desfac busonul aferent vasului de expansiune si torn pana ce nivelul se apropie cam la 3mm de nivelul maxim...bun.Fac o plimbare sportiva cu "bolidul" prin oras si acum inainte de a urca sus deschid capota sa verific nivelul antigelului...surpiza era cam cu vreo 7mm peste indicatorul de maxim si bonus am si o fisura cativa cm pe vas,fisura ce nici nu pot spune ca supureaza...daca stai toata noaptea nu strange o "lacrima".Asta nu ma incalzeste...de la ce sa apara aceasta "surpriza"...si cam cat costa un vas nou de expansiune?Si de la ce brusca crestere a nivelului de antigel?

Astept cu maxim interes raspunsurile voastre.Va multumesc anticipat.

cu repsect Alex.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Si de la ce brusca crestere a nivelului de antigel?

tu ai verificat si completat nivelul la rece si in urma plimbarii sportive lichidul s-a incalzit, s-a dilatat (normal) si asa a crescut nivelul iar fisura o fi aparut in urma presiunii din vas, desi trebuia sa lucreze supapa.

Pentru repararea fisurii cred ca poti incerca un sanfren si un adeziv rezistent la temperatura (ca solutie de moment), desi plasticul din care este facut e cam timpit.

Link către comentariu

Iti recomand sa cumperi nou, este intre 40ron si 58ron. Nu e o avere :D

Link către comentariu

De unde?De la volksparts?

p.s.:cu antigelul ce sa fac?Il las asa cu me sau ma scot din el?

p.s.2:va multumesc pt raspunsurile promte.

Link către comentariu

1. Eu vorbesc de piese originale de la dealer, nu de volksparts, nu stiu preturile lui.

2. Antigelul trebuie scos.

3. Cu placere :D

Link către comentariu

• 1 month later...

Am schimbat acum 2 zile vasul de expansiune...cu manutele astea 2 :-) Si recomand sa vi-l schimbati toti care aveti probleme cu el este 60 lei la volksparts pe piesa originala,dar cand il montati aveti grija sa aveti la indemana un cleste pt coliere cu autostrangere ca altfel veti trece prin niste chinuri cam inutile.

p.s.:stie cineva unde gasesc un astfel de cleste ca la brico,practicker,etc nu am gasit?Eventual si un pret daca mai retineti.

Link către comentariu

pentru alex_zuz si nu numai:acele coliere pentru a le desface(cind nu ai acel cleste special)poti/puteti sa folositi un cleste de taiat sirme(banuiesc ca il au toti in cutia cu scule)dar pentru pus inapoi(cind montezi furtunele)folositi un patent normal.Acel cleste aici in italia costa intre 35--45 de euro,depinde de unde il cumperi,deci banuiesc ca vor fi foarte putini cumparatori de un asemenea accesoriu intrucit il va folosi atit de putin incit va rugini aruncat in vreo caseta cu scule(nu cred ca desfaceti in fiecare zi furtune la masina)dar nu condamn pe nici unul care vrea sa aiba scule(din potriva).BAFTA.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!