Jump to content

Temporizare Stergatoare Defecta

gribelu
 Share

Postare recomandată

Masina mea a stat pe dreapta vreo doua luni, si acum merg ciudat stergatoarele. In sensul ca nu se mai 'parcheaza' singure, si cand spal geamurile nu se mai opresc dupa cateva ture ci merg in continuare.

Stie cineva ce anume s-a defectat?

Mersi

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Posibil releul. Are inscriptionat pe el nr.19 sau 99. Am vazut la americani (vwvortex) ca releul 99 are posibilitatea de a regla intervalul de stergere al stergatoarelor, atunci cand dai de maneta in jos. am experimentat si eu si asa este. Poti modifica durata intervalului de stergere.

Link către comentariu

Si la mine este o problema asemanatoare si banuiesc releul. Il aud sub bord cum cupleaza uneori si cu niste sunete mai ciudate ca si cum face un arc electric. Cand dau pe temporizator uneori face mai multe ture decat una cum este normal si uneori nu se parcheaza corect. Cred ca trebuie sa schimb si eu releul asta.

Modificat de _APoLLo_
Link către comentariu

@paul_ral asa este cu temporizarea. Nu e doar la americani ci din cate stiu eu la toate modelele Golf 3

Ideea e ca pe temporizare sau cand stropeam geamul se auzea de sub bord un releu (presupun) cand se opreau stergatoarele, apoi se parcau singure. Se auzea un "pac" subtil asa :). Acum nu se mai aude nimic, merg non-stop.

Eu oricum trebuie sa-mi schimb si motorul de la stergatoare. Cel original s-a ars de mult si am unul de la dezmembrari care nu are putere deloc.. cand geamul nu e alunecos abiaaa se misca stergatoarele, e vai de capul lui motorul ala.

Stie cineva mai sigur ce releu trebuie sa-mi cumpar? Ca sa stiu ce si de unde comand. Presupun ca nu merge orice tip de releu gen cele de dacie :P

Link către comentariu

Temporizarea o are doar releul nr.99. Sunt si auto care au releul nr.19. Pentru cel cu nr.99(amplasat in blocul releelor pe pozitia8) codul este 357 955 531.

Link către comentariu

am si eu o problema legata de stergatoare in sensul ca imi merg pe ultima treapta a manetei(cea mai rapida) si nush din ce cauza treapta normala nu functzioneaza (adica sa stearga cu pauza) ma enerveaza ca tre sa opresc stergatoarele nu pot sa le folosesc sa mearga tot timpul rapid;o fi oare de la releu?? maneta nu pare a avea nimik defect chiar a fost si desfacuta o data de un electrician ca nu imi mergeau stergatoarele si pana la urma era sigurantza arsa nu avea treaba cu maneta,deci prin urmare tre sa fie alt defect si nu mai ramane decat releu o fi oare el?

Link către comentariu

Poate fi si maneta de vina, daca nu face contact(contact tocit sau impuritati).

Link către comentariu

Poate fi si maneta de vina, daca nu face contact(contact tocit sau impuritati).

ti-am spus ca a mai fost desfacuta maneta si a fost si curatzata si nu parea sa aiba nimik, acuma ma faci sa o mai desfac odata...

Link către comentariu

Cel mai simplu rogi un coleg forumist din Iasi sa-ti imprumute un releu pt verificare. Roaga-l pe gribelu, sunt sigur ca o sa te ajute.

Link către comentariu

Ai vorbit in numele meu paul_ral, dar n-ai spus minciuni! :P

Ionutzz -- Am putea merge impreuna la una din intalnirile din Iasi.. Sambata viitoare la ora 14 in parcarea facultatii de chimie. Detalii aici http://vwforum.ro/index.php?showtopic=4013 Eu nu am mers de ceva vreme dar poate ar fi timpul sa ma apuc din nou. Mai da lumea un sfat, se mai face o diagnoza.. :)

Daca nu te ajuta asta mergem la un amic de-al meu electrician care stie meserie. Oricum am si eu de rezolvat releul meu..

P.S. Eu habar n-am unde-i releul ala. Probabil pe sub bord. La partea electrica sunt varza..

Link către comentariu

Ai vorbit in numele meu paul_ral, dar n-ai spus minciuni! :angry:

Ionutzz -- Am putea merge impreuna la una din intalnirile din Iasi.. Sambata viitoare la ora 14 in parcarea facultatii de chimie. Detalii aici http://vwforum.ro/index.php?showtopic=4013 Eu nu am mers de ceva vreme dar poate ar fi timpul sa ma apuc din nou. Mai da lumea un sfat, se mai face o diagnoza.. :icon_thumright:

Daca nu te ajuta asta mergem la un amic de-al meu electrician care stie meserie. Oricum am si eu de rezolvat releul meu..

P.S. Eu habar n-am unde-i releul ala. Probabil pe sub bord. La partea electrica sunt varza..

ce cunoscut eshti :lol: de te recomanda lumea :icon_thumright:

o sa vin ,da sa imi rezolv problema cu radiatorul de incalzire ca trebie sa il schimb s-a spart si pana la urma rezolv eu si problema stergatoarelor:)

mc de raspuns!

Link către comentariu

Poza care va intereseaza. Releeul este cel inscriptionat 99

post-6155-1190649155_thumb.jpg

Link către comentariu

Mersi mult acum m-am prins unde-i releul ala.

:rolleyes: paul de unde scoti tu toate pozele astea ca pana acum n-a fost topic pe forum la care sa nu bagi tu poza? ;)

Link către comentariu

Man, lucram profesional, nu pe bajbaite :lol: Unele sunt facute de mine(cele mai putine de altfel) majoritatea sunt de pe vwvortex. Am in poze cam toate piesele de pe vento si g3.Sunt membru vwvortex, mai cumpar cate ceva de pe la ei(de ex lampile spate luate cu 20$, suport pahare consola centrala 10$, relee, butoane AC si blocare usi). Acum am comandat piese pentru cruise control.

Link către comentariu

paul_ral am o nelamurire legata de acceleratie mai exact pedala mea de acceleratie se duce in jos si sus putin nu mult are un mic joc si ma gandesc sa nu ii lipseasca vreun arc care sa o tzine tzapana ca m-am uitat la capatul cablului de acceleratie si nu am de unde sa il strang;cand apas acceleratia in timpul mersului pleaca brusc,doar ating putin pedala si se accelereaza as vrea sa fie mai moale si sa imi stea pedala tzapana ce trebuie sa fac?mc

Link către comentariu

• 6 months later...

Bai mare.Acum cateva minute mi sa stricat temporizarea la stergatoare,adica cand dau maneta in jos nu mai merg,iar cand dau sa sprituiesc apa pe parbiz stergatoarele mele sunt moarte,apa vine dar nu merg stergatoarele.Problema va fi tot din releul acela 99?

Se schimba greu acel releu?Trebuie ceva scule speciale?Pot sa verific care este cauza intr-un fel?Ceva sa pot face eu,sa nu mai ajung la electrician.HELP

Link către comentariu

Verifica sigurantele nr.4 si 5, daca sunt ok, atunci schimba releul.E foarte simplu, il scoti din soclu si pui altul in loc.

Link către comentariu

Paul sigurantele acelea sunt pentru temporizator?Mentionez ca pe pozitia 1 si 2 merg normal stergatoarele?

Link către comentariu

Nr.4 e pt stergatorul spate. Daca spui ca pe vitezele 1 si 2 functioneaza, atunci verifica releul de pe pozitia 2, ce are inscriptionat nr.72

post-6155-1208291060_thumb.png

Link către comentariu

Mersi de sfaturi,problema este rezolvata.A fost devina releul acela 99,sa miscat de la loc si deaceea nu mai mergea.Am apasat pe el si acum este OK.

Link către comentariu

• 1 year later...

Sal. Probabil nu s-a mai scris de ceva vreme pe aici ;) Am o mica (mare) problema. Nu mai functioneaza stergatoarele din fata. Spatele e ok, iar pe fata pompeaza apa dar stergatoarele nu misca. Am citit pe aici si ma gandeam ca e releul, dar l-am schimbat azi si same thing. Chestia e ca se simte in masina cand ploua un miros de ars si am umblat pe la motorasul de la stergatoare si cred ca de acolo vine mirosul. Banuiesc ca a curs ceva apa pe la gumele de pe geam, intrebarea e daca se mai usca ceva pe acolo :lol: sau trebuie sa schimb motorasul? Am incercat sa dau jos motorasul dar banuiesc ca trebuie dat jos cu tot cu sitemul de tije? Ceva idei? Multumesc anticipat.

Link către comentariu

Ce idei? ca ai spus tu tot. Daca ai verificat si siguranta... nu iti ramane decat sa verifici motorasul. Alimenteaza-l direct pt 2 secunde si vezi ce face.

Link către comentariu

Salut.Uite cum am verificat eu motorasul de la stergatoare: am desfacut stecherul multifunctional al motorasului si cu doua fire de la baterie am pus - la clema 31 si + la clema53 sau 53b.Eu am avut o perie distrusa din cele 3 care le are motorasul.E nevoie sa desfaci si parghiile de angrenare.Mult noroc :icon_thumright:

Link către comentariu

nu va mai stresati ca nu are rost :Driver: am reusit cumva sa dau jos stergatoarele (oxidate la greu) si am desfacut motorasul. Ce sa mai mearga nene, ma mir ca a mers pana acum, pe langa ca era ruginit tot bobinajul inauntru era si ars ca naiba, practic il puteam sfarama bucata cu bucata :blah: am luat altul de la dezmembrari si e ok. Singura problema e ca nu stiu cum sa aranjez stergatoarele in pozitia lor "originala". Mi se pare ca sunt putin decalate una fata de cealalta. Idei?

Multzam.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!