Jump to content

Passat B5 Vs Golf V Vs Skoda Oii

Urduban
 Share

Postare recomandată

Sunt nou pe acest forum si de aceea urez salutari tuturor membrilor forumului

As dori sa achizitionez una din cele 3 masini: Passat B5/ Golf V/ Skoda OII (la skoda si passat nu vreau combi)

-minim 2005 maxim 50-70 de mii de km

-motorizare diesel 1.9 sau 2.0

-optinui standard +mici imbunatatiri

din pct-ul meu de vedere penultimul model de Passat e acealsi lucru cu Octavia II

Intreb membrii forumului:

-ce ar trebuie sa verific la masina cand o cumpar ???

- care dintre ele merita mai mult ?

-care are valoare de revanzare peste 1-2 ani cea mai ridicata??

-intretinerea mi se pare asemanatoare avand in vedere ca toate au motorizari comune(sa-r putea sa gresesc)

-asigurari, CASCO , Taxe (conteaza marca modelul sau decat cap cilindrica???)

Va multumesc anticipat

Modificat de Urduban
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

din pct-ul meu de vedere penultimul model de Passat e acealsi lucru cu Octavia II

Poti sa detaliezi putin? Ca nu inteleg la ce te referi...

Link către comentariu

ma refer la dimensiuni(forma) motorizari la interior OII arata mai bine

este doar o parere personala....

Modificat de Urduban
Link către comentariu

Depinde ce vrei de la masina. Octavia 2 este cea mai buna alegere pentru o utilizare normala + motoare de ultima generatie euro 4 deci vei avea taxa de inmatriculare mai mica. Daca vrei sportivitate alege Golf.

Link către comentariu

Bun venit pe forum !

Ar fi util sa furnizezi cat mai multe date despre : cati km faci anual , cam cate persoane vor merge cu tine in masina in medie , pe ce drumuri vei merge ...

Altfel , despre alaturarea pomenita de tine :cred ca B5 e ceva mai confortabil si mai bine insonorizat decat O2 ! Parerea mea ! :hainoroc:

Link către comentariu

Va multumesc mult celor care imi dati o parere

-Anual fac in medie 50 de mii de km, drumuri in bucuresti si foarte frecvent in afara acestuia

-ca pasageri in medie 1-2 persoane

-M-am gandit la Passat B5 deoarece ultimul model il iau cu doatari mai putine mai scumpe taxele ,presupun ca si intretinerea...

- as vrea motorul 1.9 Tdi de 131 CP

-nu prea ma intereseaza dimensiunile masinii- Golf VS Passat , as vrea sa ma ajutati in legatura cu partea tehnica ... intretinere , piese, fiabilitate (piesele presupun ca sunt la fel... ca pret)

-Ce diferente de tehnica ar fi intre cele doua Golf V si B5 : - B5 are servo-directie asistata si electric(sau e doar un moft)?

Vreau sa o aduc din afara (germania -olanda) am inteles ca trebuie verificate multe lucruri cum ar fi starea interiorului (volan,pedalier,schimbator,scaune) , sa nu aiba urme de accident in exterior ,starea stopurilor, faruri presupun ca toate aceasta arata numarul aproximativ real de km( adica sa nu imi zica ca are 50 de mii si pe schimbator sa nu se mai vada inscripitia vitezelor...:hainoroc:

-Va multumesc inca odata si mai astept sfaturi in continuare de la membrii acestui forum...

Deci GOLF V sau Passat B5 ???ambele peste 2005

Link către comentariu

-care are valoare de revanzare peste 1-2 ani cea mai ridicata??

Asta nu se poate spune de acum. Peste 2 ani depinde de cerintele de atunci ale pietii

B5 are servo-directie asistata si electric(sau e doar un moft)?

Daca e HL are.

Deci GOLF V sau Passat B5 ???ambele peste 2005

Nu cred ca gasesti Passat B5 produs DUPA 2005

Link către comentariu

Ba gasesti passat b5 dupa 2005, dar scrie pe el skoda superb :)

Modificat de valioglu
Link către comentariu

• Administrator

Urduban,

sunt diferente intre cele 3 ca si clasa... daca din cei 50k, faci 15-20k in Bucuresti, trebuie sa iei in considerare si modul de condus al unui Passat fata de un G5 in oras... inclusiv parcari, samd...

cum zicea si somebody, nu prea cred ca gasesti B5 dupa 2005... poate B5.5...

intre motoare, as merge pe 2.0 pentru multi km afara... nu te va dezamagi, a ajuns sa aiba o vechime rezonabila pentru a fi de incredere, tunabil :P, super cuplu...

PS: as incerca si DSG :lol:

Link către comentariu

B5 a fost produs din 1997 pana in 2000...

Link către comentariu

am inteles.... eu zic de de Mpdelul cu oglinzi de golf dar nu ultimul model....

nu am rez nimic pana acum....

am 15 mii de euro si nu am gasit nimic care sa ma satisfaca...

ajutor...!!:beerchug:

raman pe golf v sau skoda OII dar m-am gandit ca la banii astia gasec un sh bun dar fara rezultat...

nu vreau sa dau 19 mii pe g5 nou

Link către comentariu

mai adaug la acest topic

skoda octavia II an 2005(aproximativ 60 de mii de km rulata in judetul AG) 1.9 tdi 105 full electric fara tempomat , jante caucicuri noi la 14000 de euro

merita??

modelul din 2005 are suspensie indep spate?? care sunt diferentele intre OII 2005 si OII 2007???

ce ar trebui sa verific la ea??

va multumesc

Link către comentariu

Toate O2 au aceeasi suspensie. Ce inseamna "full electric"? Are si trapa electrica? Scaune cu reglaj electric si memorie?

Link către comentariu

skoda octavia II an 2005(aproximativ 60 de mii de km rulata in judetul AG) 1.9 tdi 105 full electric fara tempomat , jante caucicuri noi la 14000 de euro

merita??

Nu merita, este EXAGERAT de mult.

Link către comentariu

Dupa parerea mea nu e mult deloc. Pai masina aia de noua a fost peste 20mii epuroi. In doi ani sa scada la 14mii? N-as crede.....

Link către comentariu

aam gresit cu "full electric" fara trapa si scaune electrice in rest tot ce trebuie

deci spuneti ca pretul e bun avand in vedere ca am agasit G5 in vitan la 13 mii de E adusa cu 43000 km "REALI" (cam asa au toate) si l-am verificat prin Porshe romania dupa seria de pe geam si la ultima revizie in DE avea putin peste 200 de mii.....

on-topic: la skoda ma-ar mai deranja ecat culaorea : mi-a zis ca este un auriu ... ce parere aveti??

Link către comentariu

Foarte frumos auriu! S-ar putea sa fie SaharaBej, o culoare dupa care inca mai suspina multi (pentru ca nu se mai ofera) :vaidecapulmeu:

Link către comentariu

deci daca spuneti ca "auriu" este frumoasa ar mai fi de verificat partea tehnica...

masina are km reali in jur de 60 de mii

la ce sa ma astept??

ce trebuie sa verific la cumparare??

in afara de o testare computerizata pot face cam orice???

va multumesc

Link către comentariu

• 3 weeks later...

Tot aceeasi problema o am si eu: sa imi iau o O2 noua sau un passat B5 la mana a doua adus de afara. Stiu ca masina noua e masina noua si in plus iti ofera si mici gadgeturi care iti incanta simturile cum ar fi torpedou si cotiera refrigerate, (apropos - passatul B5 are torpedou climatizat?), dubluclimatronic, semnalizatoare in oglinzi, ... dar un passat adus de la nemti e in prima faza construit mai calitativ (vezi "lotul pentru europa de vest" si "lotul pentru est"), iar in al doilea rand nu au gropi in care sa le strice asa repede, dar au strazi f bune si f lungi unde motoarele sunt forjate la maxim (nu stiu daca asta e un lucru bun sau rau). Pentru a doua varianta ai nevoie de un prieten f bun si de incredere care se ocupa cu aducerea lor si care sa nu te pacaleasca in ceea ce priveste uzura, kilometrajul, etc, dar iesi mult mai ieftin.

Link către comentariu

Grija mare cu prietenii "buni", uneori si fara stirea lor te trezesti Doamne fereste cu vreo furaciune de stai pe urma si-ti blestemi "alegerea".

As alege O2 de departe! Motive? Nenumarate :D

Cateva din ele? Sasiu nou, suspensii spate de exceptie (deja am spus f. multe...), tehnologie noua, finisaje superbe (si B5 e finisat bine, dar... se vede ca e o masina mai veche), etc, etc, etc.

Parerea mea ;)

Link către comentariu

Presupun ca e vorba de B5.5, nu de B5.. anyway, revenind... alegerea intre Golf sau Passat/Skoda numai tu o poti face. Depinde daca vrei un hatchback sau o berlina (cu toate ca octavia are hayon, cred ca o putem baga la berline). Am avut ocazia sa conduc Passat B5.5 1.9TDI 131CP si Octavia 2 1.9TDI 105CP. La partea estetica, n-are rost sa discutam pentru ca fiecare are gusturile lui si aici te poti hotari singur care te incanta mai mult. Ce m-a dezamagit pe mine foarte tare la Octavia 2 a fost insonorizarea! MULT mai galagios motorul in O2 fata de Passat! Se auzea foarte clar tzaca-tzaca-tzaca, in timp ce in passat e mult mai "vrmmmmmm"... sper ca e clar ce vreau sa zic :lol:

Link către comentariu

Ia de vezi si o O2 cu 2.0 TDI :(

It... rocks!!

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!