Jump to content

Intrebarile Unui Viitor Posesor

Robyman
 Share

Postare recomandată

Salut . Ma voi numara si eu in curand printre fericitii posesori de noul Leon dar pana atunci mai este . momentan tre sa vand matizu pt a putea da avans la leasing , in 2 sapt sper sa pot da comanda. De ceva vreme citesc si tot citesc dar mi-au ramas cateva intrebari majore..

1.Toata lumea vb de discount . La ce dealer sa ma duc si cum se procedeaza de obicei pt a obtine un discount cat mai mare sau fel si fel de beneficii ?

2.Voi opta pt 1.6 / 102 CP modelul Stylance cu cate dotari optionale . Test driveul l-am facut pe unu pe motorina si sincer mi-a placut la nebunie senzatia pe care ti-o da cand o calci la maxim .. cand te baga in scaun ..ca sa-i zic asha . Din ce am inteles , pe benzina accelaratia ar fi mai liniara si senzatia nu e aceeasi , adevarat ? smile.gif

3.Tot vb de bord computer mic si bord computer mare ... nu inteleg care e faza ?

4.Ce functii are optiunea bluetoothu ca tot am auzit diferite chestii si vreau sa clarific!

5.O parere persoanala a celor care au condus atat benzina cat si motorina noul Leon .. pt ce ati opta ?

Si ceea ce ma framanta pe mine cu adevarat este alegerea dintre Stylance si Sport Up . As alege Sport Up pentru scanuele sport si tapiteria de editie speciala dar ... am inteles ca suspensiile alea sport sunt foarte rigide si pt teren accidentat , asa mi-a zis aia cand am facut test drive . puteti sa-mi explicati exact ce inseamna o suspensie sport? sau un link :D

Multumesc anticipat

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

display-ul mare este cel legat de bluetooth si are mai multe informatii pe el!sa vad poate gasesc ceva poze sa-ti arat daca nu sigur gasesti pe forum pt ca s-a mai discutat! cred ca gasesti chiar pe un topic mai vechi deschis de mine!

despre suspensia stylance nu pot sa-ti spun insa mie sport up-un nu mi se pare prea tare e chiar ok iar in curbe stranse sau pe drum misto se comporta superb! scaunele sunt foarte bine realizate cu o sustinere laterala excelenta!

despre benzina vs motorina tine de ce bani dispui! 1.9 tdi e perfect pt oras si se descurca foarte bine si in afara,avand un cuplu mai mare!

despre 1.6 nu stiu ce sa-ti spun ,nu l-am condus dar avand in vedere ca esti obisnuit cu matizul si leonul are dublu eu zic ca o sa fii multumit!

consumul o sa fie ceva mai mic la diesel dar conteaza si diferenta data pe el!

fa-ti un calcul cat mergi pe an si o sa te elucidezi singur! daca te mai pot ajuta cu raspunsuri la intrebari ...cu placere oricand!

daca nu multa bafta si spor la cumparaturi!

Link către comentariu

uite diferentele intre display cu bluetooth si fara!

ps : si scuze pt pot repetat dar nu mai mergea editat!

post-3697-1190264302_thumb.jpg

post-3697-1190265012_thumb.jpg

Modificat de ryco78
Link către comentariu

Acela e bord de cupra..asta ca sa nu-ti faci iluzii! Uite asa arata!

post-11635-1190269596_thumb.jpg

Link către comentariu

Daca iti pui bluetooth iti vine automat cu ecranul mare caci acolo iti va fi afisata agenda si alte chestii. Sincer sunt o tona de setari de confort si alte chestii care le faci prin ecranul mare si nu-mi pot imagina cum ar fi accesibile fara el.

Oricum chestia cu bluetooth e tare se leaga cu o serie de telefoane care au bluetooth si-ti permite sa folosesti instalatia audio a masinii pentru convorbiri pe mobil. De asemenea vine cu butoane specifice pt telefon pe volan si cu functii vocale, astfel:

la telefon, poti sa faci tot felul de dibacii daca stii engleza (nu am incercat sa vad daca schimbi limba se schimba si comenzile).

Daca nu stii ce sa-i spui, spune doar "Help" si tanti iti va insirui ce poti sa-i faci, in principiu comenzile sunt:

- "enter pin" - sa introduci pin-ul la telefon, te intreaba ea dupa ce ai spus "enter pin" numerele, si le spui pe engleza

- "dial number" - la fel iti spune sa-i spui numarul si dupa ce il spui pe engleza ti-l repeta si poti sa-l suni

- "redial" - sa-ti formeze ultimul numar

- "select name" - ii spui numele si ti-l alege din agenda, dupa care poti sa-l suni, stergi, adaugi in agenda, ...

- "store name" - sa salvezi un nume in agenda

- "delete name" - sa stergi un nume din agenda

- "play phonebook" - sa-ti citeasca agenda

- "delete phonebook" - sa-ti stearga agenda

Eu le-am incercat si sunt bestiale.

O lista oficiala de telefoane suportate gasesti la http://www.seat.co.uk/generator/su/uk/alte...compatible.html

E foarte posibil sa mearga si altele, dar e bine sa le incerci inainte.

Legat de discount la mine a fost simplu ce-i din oradea mi-au oferit unul destul de mare (este un procent peste care nu pot sa treaca) dar dat fiind ca drumul Satu Mare - Oradea e dezastru si nu eram curios de el la fiecare service, i-am contactat pe cei din Baia Mare, le-am spus ca daca imi dau acelasi discount iau de la iei, si mi-au dat.

Despre benzina si motorina nu stiu ce sa-ti spun, eu am incercat motorina (venind de pe o masina pe benzina) si nu m-am mai uitat inapoi, totusi nu m-a tinut sufletul sa dau 2000Euro in plus pentru 2.0 (dar nu-mi pare rau).

Link către comentariu

Mareee off-topic dar promit sa nu mai fac: ma uitam in pozele lui ryco78 ca si la el , ca si la mine, limba indicatorului de temperatura sta putin peste 90 de grade(f putin). Sa fie datorita incidentei pozei sau asa e si la el si asa e normal? Altcineva cu tdi care ma poate ajuta?

Legat de blue-tooth: daca schimbi limba afisajului se schimba si limba prin care comunici cu domnisoara din boxe! Pe mine ma distreaza cand o injur si ea zice "pardon" cu o voce si un accent sexy. Daca ii spui select name si apoi Mihai sa zicem..nu se prinde mereu ce nume din agenda ar trebui ea sa formeze.

Link către comentariu

Acela e bord de cupra..asta ca sa nu-ti faci iluzii! Uite asa arata!

Hmm , cei de la reprezentanta mi-au spus ca nu sunt siguri ca ecranul mare vine o data cu bluetoothul si cika e numai pt Cupra sau FR .. ciudat ..Pe alta parte am reusit sa obtin un discount de 4% din pretul CIP + prima revizie + setul de covoroase ... Oare se poate si mai mult la alti dealeri ?

Link către comentariu

Discount-ul mi se pare bun, iar bluetooth-ul vine cu ecranul mare (altfel nu are cum sa afiseze agenda si restul). Eu mi-am pus bluetooth intocmai pentru ecranul mare (e drept si pentru faptul ca e util si se integreaza bine cu masina)

Link către comentariu

Daca as alege intre 1.9 TDi 105cp sau 1,6 benzina=????Clar cel pe motorina. Este putin mai zgomotos dar este superior celui pe benzina...il cam face pref :) ....si poti sa iei in calcul si consumul.Un drum pana la mare cu 1.6 benzina la 140km/h ia cam 9%.....iar motorina in jur de 6%.

Sport-up asa alege fara ezitare.Este adevarat ca o sa te cam zguduie putin la drumurile noastre dar o sa compenseze pozitia la drum si in curbe.

Sper sa faci o alegere ca sa n-o regreti.Acum depinde si de posibilitatile tale financiare....ce zici de 2,0TDi 140cp????

Intr-adevar bluetooth-ul vine cu ecran mare(Maxi DOT).

Eu zic sa mai incerci pe la dealerii din tara....ex.Craiova.CT.Oradea....eu am luat-o de la oradea si am avut o reducere destul de mare.

Modificat de AndreiFR
Link către comentariu

Foarte tare bluetooth asta. Incepe sa ma enerveze tot mai rau faptul ca nu mi s-a spus ce face si am fost lasat sa cred ca voi avea acel "comp de bord mare" by default pe Cupra :angry:

Benzina/motorina - lasand de-o parte consumul mai mic, pe care-l vei simti intr-o foarte mica masura, daca e sa te uiti la 1.9 diesel versus 1.6 benzina, senzatia la condus este cu totul alta in diesel, cu totul si cu totul alta. Tu pareai hotarat sa-ti iei benzinarul, dar pentru 20-30 de EUR in plus la rata, diesel-ul iti ofera foarte multe! :) Merita luat in calcul.

Suspensia sport va fi putin deranjanta pe drumurile mai proaste si va trebui sa mergi mai incet, dar in momentul in care mergi la drum lung, tinuta masinii e foarte diferita fata de suspensia normala. Nu e un "must have", dar e buna s-o ai acolo :)

Bafta cu discount-ul. La mine au fost destul de tari pe pozitii si mi-au facut oferte mai putin interesante pana le-am zis ca la oricare alt dealer am fost: VW, Skoda, Ford, Toyota ... am avut discount de cel putin 1500 (asa a fost, nu am inflorit eu). Inca o data bafta!

Link către comentariu

Salut.

Intradevar ecranul mare vine cu Bluetooth. Nu e standard pe nici o masina, Cupra inclusiv. Am vazut azi o Cupra la reprezentanta cu ecran mic. Acum despre ecrane. Am condus o Altea FSI cu ecran mic. Are functiile standard de computer de bord de la VAG (2 computere, diverse informatii). Pe Leon am ecran mare si daca tii apasat un buton de la computer iti intra intr-un meniu din care poti sa alegi o gramada de optiuni legate de masina (ex: sa semnalizeze de 3 ori daca doar atingi maneta, cate secunde sa stea aprinsa lumina la Coming Home/Leaving Home, Ceas, Unitati de masura, Limba etc.). Din cate stiu eu (nu garantez) daca ai ecran mic nu ai acces la meniu deloc si singura modalitate de a umbla la setari e prin VAG-COM (pe laptop sau la service).

Link către comentariu

Asa este eu am ecranul mic si numai cu ajutorul VAG-COM pot seta toate aceste functii.

Link către comentariu

Salu....am dat si eu acum 2 saptamani comanda la un leon fr tfsi cu dsg si nu am optiunea de bluetooth.....oare o sa am ecran din acela mic?intreb asta deoarece in showroom este un leon fr fara optiunea de bluetooth si are ecran mare pt comp. de bord.......oare unde imi va arata in ce viteza sunt?ca pe ecranul acela mic nu prea vad unde ar putea fi.....

Link către comentariu

nu cred ca primesti ecranul mare din pacate dar nu e asa o mare problea cel putin eu nu-i simt lipsa!

de optiunea cu aratatul treptei de viteza nu stiam ca exista! poate-ti raspund colegii cu fr si cupra!

Link către comentariu

Salut. Eu am un Seat Leon 1.9 TDI, 105 CP in varianta de echipare Stylance, de un an de zile. Am facut un drivetest la Metrotehnica pe un Leon Sport-Up cu acelasi motor. Suspensia si amortizoarele sunt intr-adevar DURE si se simt neplacut pe drumuri proaste, in special pentru cineva care a condus o masina foarte confortabila (mai am o Skoda Octavia Combi 1.9 TDI, 90CP). Scaunele sunt de-a dreptul superbe, sustinerea laterala este superioara celor de pe Stylance, la fel ca si combinatia de culori. La capitolul confort un Leon Stylance nu are insa duritatea unui Sport-Up, totusi pe denivelari abordate prea entuziast te va zgudui suficient de enervant. Stabilitatea ambelor echipari este remarcabila. Cat despre motor, iti pot spune ca este foarte puternic si economic la drumuri lungi (consum 4.2 la 120-130 km/h si 6.5 la 200 km/h; masina are 14000 de km). In Bucuresti treaba se schimba: pe aglomeratie nu vei scoate sub 9l/100 km. Reprizele sunt fulminante in conditiile in care schimbi treptele de viteza peste 3000 rot/min cu o accelerare rapida (Leon beneficiaza de o cutie reglata scurt). Despre motorul de 1.6 pe benzina mi s-a spus sa e lenes, ca nu trage puternic sub 3000 rpm. Parerea mea este sa mergi pe un Stylance 1.9 TDI, vei iubi acest motor "mic" si foarte vioi. Daca nu e prea mult, cred ca cea mai reusita culoare pentru Leon este Rubi Red (al meu asa este ;-)) Ca optionale, cred ca obligatorie e roata de rezerva, iar optional ESP (foarte util in situatii-limita. Un ultim sfat despre service, daca esti din Bucuresti: Metrotehnica. Fara comentarii.

post-13976-1191008852_thumb.jpg

Link către comentariu

Salu....am dat si eu acum 2 saptamani comanda la un leon fr tfsi cu dsg si nu am optiunea de bluetooth.....oare o sa am ecran din acela mic?intreb asta deoarece in showroom este un leon fr fara optiunea de bluetooth si are ecran mare pt comp. de bord.......oare unde imi va arata in ce viteza sunt?ca pe ecranul acela mic nu prea vad unde ar putea fi.....

Nu garantez ca ecranul mare vine doar cu Bluetooth... Asta e o afirmatie nascuta din observatii repetate ale mele si ale colegilor de forum. Indiferent, am condus Altea 2.0FSI Tiptronic cu ecran mic si vitezele ti le arata in josul ecranului... O cifra sau o serie de cifre nu mai tin minte, oricum n-ai de ce sa iti faci griji pentru ca o sa iti arate viteza. S-ar putea insa sa primesti ecran mare cu Tiptronic/DSG. Vedem cand primesti masina. In timp scad costurile de productie si fabrica modifica mici detalii pe masini. S-ar putea sa primesti bonusuri fara sa iti dai seama. :D

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!