Jump to content

Skoda Fabia 1.2 HTP (70 CP) Elegance - sfaturi si informatii


jumpman
 Share

Postare recomandată

Salutare, de ceva vreme tot citesc review-uri si ma tot gandesc ce masina sa imi cumpar, e prima mea masina, am 22 de ani si sincer nu ma consider vitezoman, dar as vrea sa fiu sigur pe masina la plecari din intersectii si la depasiri bineinteles.

Intrebarea mea e urmatoarea, merita motorul de 1.2 si 70 de CP de pe Skoda Fabia, sunt dispus sa dau cam 13000 - 14000 Euro cu tot cu taxe pe masina.

Cu motorul asta si echipare Elegance pot sa imi iau una cu jante Antares, Climatronic, ESP si inca cateva optionale.

Si inca ceva cam cat dureaza acuma pana primesti masina.

Astept sugestii referitor la dotari si motoare...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • Replies 88
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • rvacaru

    11

  • jumpman

    9

  • Romanul

    8

  • stefan_ieu

    5

Salut,

Din punctul meu de vedere, desi nu sunt fan diesel, daca iei masinuta exclusiv pentru oras, ai putea sa incerci un motor diesel. Problema e daca iti va placea sa il conduci, si de asemenea trebuie sa stii cum sa il conduci ca sa obtii consum minim. S-ar putea sa te duca la mai mult ca pret insa...nu stiu, eu nu mi-am facut niciodata configuratie cu diesel.

Inainte sa ma hotarasc la masina am facut un test drive cu 1.2 htp, si m-am hotarat ca as vrea un motor mai puternic. E drept ca eu o sa merg mult in afara orasului si ca inainte ma gandeam la masini de 150 cp....acuma m-am mai potolit, din pacate.

Acuma depinde de persoana exact ce vrea de la masina. Ma gandesc ca daca vrei sa dai 14 000 pe o masina poti sa renunti la echiparea elegance, si sa mergi pe ambiente de ex si apoi sa iti pui tu ce vrei. La elegance sunt o gramada de gadget-uri de care nu cred ca stai in drum - gen suport de ochelari, sertar sub scaune etc. Acuma depinde de fiecare. Eu de exemplu dau 14 600 pe o fabia ambiente cu motor de 1.6 si mi-am mai pus eu esp climatronic oglinzi incalzite si inchidere cu cheie din aia pliabila. Acuma fiecare ce isi doreste. Mie mi se pare ca de banii aia ai putea scoate o configuratie mai buna. Incearca si cu motor de 1.4 si eventual cu un diesel si vezi la cat te duc. Sau ai putea incerca o varianta cu polo attractive ...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

La banii astia iei un Golf 5 de 1.4 cu trei usi. Dotari de serie foarte bune, nici sa nu te uiti la Polo sau Fabia. Poti sa iesi din oras, e mai sigur, are 6 airbaguri, ABS si ASR de serie. Parerea mea. E exact cat trebuie de mare. Nu mai sta pe ganduri.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@jumpman: Fabia 1.2 HTP ar face fatza foarte bine cerintelor tale, dar...

Fabia 2 1.2 HTP Elegance merita cumparata la pretul ei, la care sa mai pui cateva optionale cu care sa ajungi la un maxim de 12500 - 12700 euro.

La suma de 13.000 - 14.000 euro, pastrand aceleasi dotari de baza, poti sa iei in calcul si o Fabia Elegance cu motor mai puternic (1.4 86 CP) sau alt model VW AG din clasa compacta (Golf 5 Comfortline 1.4 80 CP - 2 portiere).

Bafta la alegere !

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Chiar m-am gandit si la varianta cu VW Golf dar, din nou apare problema motorului care la 80 de cai si greutate ceva peste a Fabiei mi se pare ca as fi de unde am pornit, si sincer nu as vrea o masina "goala" sa ii zicem asa as vrea sa mai aiba cate o chestie pe ea, nu stiu poate ca la unele as putea renunta, dar la ESP si Climatronic nu prea cred.

@sym: despre diesel am auzit si eu ca sunt cam zgomotoase, intr-adevar ar fi bune pt oras, dar sunt genul de om care prefera comfortul, chiar daca eu un pic mai scump, dar doar un pic, cel putin deocamdata ma axez pe benzina, s-ar putea sa gresesc, dar inca mai e cale de intoarcere.

@drapar: eu vorbeam de 14000 DDP, adica astia sunt toti bani pe care sunt dispus sa ii dau pe masina, bine poate inca cateva sute daca merita, poate ca ar trebui sa iau in considerare si varianta de Elegance 1.4 + ESP + Climatronic.

Acuma sa va spun si de ce am zis sa merg pe mana unui HTP de 1.2 (70 CP), m-a impresionat review-ul acesta: http://www.channel4.com/4car/rt/skoda/fabia/1362/5

Mai exact pasajul:

"But sweetest of all the engines we tried is the 1.2-litre, 12-valve petrol three-pot, which only just breaks the 100mph mark and takes a tepid 14.9 seconds to reach 62mph. Yet it's a very willing little engine, happy to be worked hard yet pulling with easy energy from not much over 1000rpm. It's all about throttle response and a torquey feel - compared with a (four-cylinder) Vauxhall Corsa 1.2, the Skoda feels massively keener. This, for us, is the petrol Fabia of choice. The clutch and gearshift are light, precise and smooth, too."

Ce mi se pare un pic ciudat e ca strainii zic de motoarele mici ca sunt cel putin OK, pe cand romanii zic ceva de genul, parca la ProMotor era: "... trebuie sa pregatesti orice depasire cu 1km inainte...." acuma nici eu nu stiu tare multe, dar sa fim seriosi.

@drapar: am o intrebare legata de masina ta, presupun ca e cea din semnatura, cum e in oras si in afara cu consumul si cu depasirile, avand in vedere ca motorul asta de 70 de CP nu e departe de cel de 64CP.

Mersi mult pentru reactii si astept altele in continuare.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Ca sa stii daca te satisface un motor sau altul du-te si fa un drivetest. Mai ales daca dai atatia bani pe o masina asa mica, macar sa fii sigur ca iei ceva de iti place.

Apropo de discutia cu nevoia de motoare puternice in romania, aici sunt 2 aspecte :

1- o masina gen fabia in afara este luata pentru drumuri 90% in oras, pe cand la noi de multe ori (si cazul meu deocamdata :D ) e luata ca masina de familie

2- in romania sunt multi imbecili (si nu ma refer aici la cei pasionati cu adevarat de masini) care fac din puterea motorului si stralucirea masinii dovada lor de suprematie/barbatie/smecherie/samd in cercul de prieteni si nu numai (din pacate). Iar realizatorii emisiunilor auto fie fac parte dintre acesti indivizi, fie le tin isonul pentru ca lor li se adreseaza cu emisiunile lor.

Asa ca nu te mai lua dupa asta. Daca vrei sa stii cum trage o masina mergi la drive-test.

PS: La cati bani dai pe masina te-as sfatui sa iei ceva mai puternic. Chiar daca acum te satisface, peste 2-3 ani (daca nu chiar mai repede) sigur o sa vrei ceva mai mult.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Sa inteleg ca esti un pic dezamagit de motorul de pe masina ta? Poate nu neaparat dezamagit, dar ai vrea sa aiba mai multa putere, de fapt cine nu ar vrea, si eu daca as avea banii necesari nu as scrie acuma pe forumul acesta.

Intr-adevar, cred ca un drive-test m-ar lamuri cel mai bine, dar eu nu sunt in tara acum si nici nu am posibilitatea sa fac un test in momentul asta si in plus am asa un sentiment ca nu toate variantele de motoare sunt disponibile pentru test drive si aici ma refer la Cluj sau Baia-Mare orase unde as putea face un test drive cand ma intorc in tara.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Cel mai important este sa faci drive-test-uri cu fiecare masina pe care o iei in considerare. Daca iti place o masina, testeaz-o, nu lua neaparat de bun tot ce vezi pe internet, pentru ca totul este subiectiv. Poate ca ceva ce altuia nu ii place tie iti va placea, si invers.

Trebuie sa te gandesti si cat vei tine masina. Daca e vorba de mai mult de 1-2 ani, aproape sigur iti vei dori ceva mai mult dupa un timp, si vei fi nemutumit de alegerea facuta (ma refer la putere). Daca masina este preponderent pentru oras cei 70 de cai sunt OK, pentru mers la drum lung, motorul de 70 CP este sa zicem acceptabil, dar asta pentru un mers linistit. Daca vrei depasiri si accelerari rapide nu va fi foarte multumitor. Tatal meu are motorul de 1.2 HTP, dar varianta cu 64 CP si este multumit, insa merge preponderent in oras si conduce foarte linistit. Eu unul m-as uita, macar de curiozitate si la VW, Seat (de ce nu si Toyota sau Mazda...) pe langa Skoda. Verifica totusi pretul si cu un motor mai mare decat 1.2. Poate ca sunt diverse gadgeturi la care poti renunta pentru un motor mai mare?!

Modificat de ovisod
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@jumpman:

Fabia 1.2 70CP e foarte buna pentru un mers linistit. O am si pot spune ca nu am avute momente in care imi trebuiau mai mult dar intr-adevar motorasul e atat cat trebuie si nimic mai mult. Legat de versiunea de echipare nici nu am vrut sa ma uit la alta versiune decat elegance pentru ca ea are fata de versiunea imediat urmatoare:AC,cotiera,ASR,telecomanda pentru inchiderea centralizata, oglinzi electrice,jante aliaj si covorase+ alte lucru inutile pentru mine. Fara optiunile mai sus mentionate nici nu concep sa iau o masina. Legat de optiuni suplimentare eu am pus drumuri grele,sensorul de pneuri si climatronicul. Acum imi pare sincer rau ca m-am zgarcit sau nu stiu ce a fost in capul meu ca nu am pus airbaguri cortina. Eu sunt genul de persoana care e indreptata spre confort si ma intereseaza puterea motorul decat atunci cand e deranjant de mica(pentru mine).Stiind asta nu am avut probleme in alege masina. Daca stii sigur ca esti axat pe confort Fabia 1.2 70 CP e numai buna daca ai indoieli incearca sa faci drive test e pacat sa dai atatia bani pe ceva nu ti se potriveste(mentionez ca eu nu am facut drive test fiind foarte intersat de cum se sta in masina si daca e buna cotiera si nu de cum se misca masina).

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Sa inteleg ca esti un pic dezamagit de motorul de pe masina ta?

Absolut deloc. Consider ca am facut cea mai buna alegere cu banii pe care i-am dat. Si motor si marca si dotari, tot. Dar asa i-e dat omului, sa i se urasca cu binele si sa-si doreasca mereu mai mult :icon_thumright:.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@stefan_ieu: Asta vreau si eu sa fac, sa fiu impacat cu masina pe care o cumpar sa stiu ca a fost cea mai buna optiune pentru banii mei, plus faptul ca mie personal imi place look-ul asta de mini al Fabiei.

Asa ca note generala, normal ca voi face un test-drive cu masina, dar deocamdata vreau sa aflu pareri de la cei care au facut un test-drice sau care detin, masina, chiar daca nu cu motorul acesta, asa cum sunt ele parerile subiective sau nu, ma ajuta sa imi formez o idee clara si poate de ce nu obiectiva asupra masinii si posibilitatilor ei.

As vrea sa ii intreb pe cei care si-au luat daca au reusit sa obtina ceva discount de la dealer si bineinteles cam cat sau ce anume?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Discountul meu a fost de 300 de euro, de la 12700 la 12400.Nu am negociat sau cerut discount mi-a fost oferit direct fata de pretul din catalog/configurator site.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Eu ca discount am obtinut un CD Player de 199E + TVA cadou. Bine, teoretic pretul de la ei era cu vreo 20% mai mare decat daca l-as fi luat din alta parte, dar avand in vedere ca mi l-au si montat am fost multumit, ca oricum vroiam sa-mi iau.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@jumpman: N-as compara ce am eu (Fabia 1 Combi - 64 CP) cu ce vrei tu (Fabia 2 - 70 CP)... Varianta ta e mai usoara si mai puternica, deci e mai dinamica :P

Masina mi-a oferit satisfactia asteptata pentru banii platiti ! Atunci cand vrei mai mult, trebuie sa platesti mai mult ! :lol:

Parerile mele despre masina le-am spus in cateva posturi din topicul FABIA 1.2 HTP - 64 CP; despre consumuri am postat de cateva ori in topicul CONSUM FABIA din aria FABIA 1.

Pe-acolo poti citi multe informatii ! :salut:

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

eu am un seat ibiza cu motor 1.2 70 CP. Am si o cordoba cu motor de 1.4 . Sincer sa fiu cu voi, imi place mult mai mult motorul de 1.2, il recomand fara dubii chiar si celor pasionati de o conduita mai sportiva. Comparat cu 1.4, mi se pare mult mai vioi, se tureaza mai usor, are un sound particular si foarte placut. Cei ce o acuza de lipsa de putere in depasiri sunt ori incepatori care nu stiu sa lucreze cu schimbatorul, ori rauvoitori, ori vitezomani incurabili. Am folosit masina la nenumarate drumuri lungi tocmai pt ca este mai vioaie decat 1.4. Probabil ca se plafoneaza dupa 150 but who cares? va pot demonstra ca in nici 2% din deplasari nu sunt posibile viteze mai mari. Am calatorit pe autostrazi din toata europa cu ea si nu am simtit nici macar o data ca ar fi lipsita de vlaga. este foarte "fun" de condus...un alt exemplu unde motorasul isi face dovada puterii este orasul: cand incetinesti in treapta a 2-a aproape de oprire, iar apoi trebuie sa accelerezi, 1.2-ul o face cu deosebita bucurie, pe cand 1.4 da in nas si cere retrogradare. Este o prostie sa iti iei un motor enorm ca poate mai tarziu ai fi regretat ca ai luat unul mic. La fel poti regreta ca nu ai luat unul mai mic. Este iarasi o prostie afirmatia ca in occident au aia masini mari pt concedii...nimic mai fals. Sunt pline autostrazile de C1, aygo, 107, yaris, clio, twingo, corsa, polo cat si masini mai mari cu motoare de mic litraj. (in germania am gasit cordoba cu motor 1.2, masna ce era populara acolo, dar necomercializata la noi) Sunt mult mai rare ca la noi masinile cu motoare puternice. In plus, tot la ei, in cazul revanzarii, aceeasi masina, in configuratia cu motor mic este de obicei mai scumpa decat versiunea v6 a modelului. Aici este si vina taxelor, dar taxele fac parte din cotidian si trebuie sa ne adaptam.

Am fost fan al motoarelor mari, printre altele am avut 2 masini cu motor v6 de 200Cp. Nu le duc lipsa absolut deloc, din contra, cu tot leasingul pe 2 masini imi este mult mai ieftin si pot calatori mai mult. Ca imi speriam pasagerii cand depaseam cu acceleratia la fund de mi se lipea proteza de luneta din spate?.... Astea sunt copilarii, la care un sofer cu experienta nu ar trebui sa plece capul.

Pe scurt, motorul de 1.2 este un propulsor exceptional, versatil, ce poate fi exploatat eficient atat in oras cat si pentru deplasari lungi.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

in germania am gasit cordoba cu motor 1.2, masna ce era populara acolo, dar necomercializata la noi

Pe mobile.de am gasit 4 masini Cordoba cu motor 1.2 :) Nu par sa se inghesuie nemtii... plus ca e sedan... :)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

eu am vazut foarte multe, in special modelul de pana in 2006, cel pe al carui portbagaj scrie seat cordoba, nu numai cordoba pe mijloc. Chiar si in Olanda erau multe astfel de cordobe.....nu m-as lua dupa mobile.de ca si etalon al strazii.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

sorry, dar in linkul dat de tine, motoarele sunt total eronat redate:"straight-4 8-valve 1.4, 1.6 and 2.0-litre petrols". Cred ca linkul tau reflecta piata din anglia, total atipica...

...eu vorbeam de cordoba 2003 - prezent, exceptie facand cele de dupa 2006, unde au scris "cordoba" pe mijlocul portbagajului....din acestea am vazut mai putine 1.2 . Nu am verificat taloanele sa vad anii de nastere, erau masini in trafic, al caror sunet de 1.2 este inconfundabil.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

In fine, cum zici tu, dar sa stii ca 1.2 pe Cordoba este doar dupa 2006. Si sunt destul de rare Cordobele cu motorul asta.

Iar daca nici mobile.de nu este un punct de referinta la ceea ce se "circula" prin Germania (este o piata tipica?), atunci no comment.

:P

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Mai e o chestie de care uitam. Cand iti alegi masina nu renunta la nimic din ce iti doresti tu ca sa iei una de pe stoc sau ceva de genul. Mai bine sa astepti dar sa fie exact cum ai vrut decat sa iei ceva cu care nu esti total impacat. Sfatul asta l-am primit si eu si mi s-a parut bun.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@sym: Oricum nu ma gandeam sa iau una de pe stoc, abia astept sa imi cumpar masina, dar cum am asteptat atata timp sa imi pot permite o masina asa mai pot astepta vreo 2 luni (am inteles ca atata dureaza) de aceea am ales si echiparea Elegance deoarece are cam tot ce vreau eu. Asa de curiozitate ce alte masini ai luat in considerare inainte de a lua Fabia?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Paaaai :D.....am luat in considerare foarte multe masini, pentru ca am avut mult timp la dispozitie ( nu aveam bani ). Dar singurele la care m-am gandit mai serios au fost colt cz3 - numai ca m-au enervat aia de la dealer si nu am mai vrut sa iau masina de la ei . Apoi am tot oscilat intre polo si fabia. Pana la urma am ales fabia. M-am dus sa fac un test drive si la inceput nu stiam ce sa fac, adica ma gandeam ca in era "cost reduction" s-ar putea sa fie materialele mai proaste. E, si apoi stiam pe cineva care avea polo si m-am suit si in polo si mi s-a parut ca fabia arata mai bine inauntru. Bine, asta e o opinie personala, poate altora le place polo mai mult.

Cam astea au fost, si a mai fost o perioada honda civic, insa nu am bani de ea :(. Inca ma mai gandesc asa...mai ales ca acuma am vazut ca o sa scoata honda jazz cu motor de 150 cp :( . Well, pana la urmatoarea masina sper sa imi creasca veniturile ca sa imi pot permite. Tu ai putea sa te uiti la jazz-ul de acuma - adica e cu motor 1.4 83 cp si e vreo 14000 - eu vroiam neaparat motor de 100cp. Masinuta e super, toata lumea o lauda - singura problema ar fi sa nu fie intretinerea scumpa - asta nu stiu

Cam astea au fost optiunile mele

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Acuma ca tot ati zis ca se poate mai bine, m-am uitat si la un Opel Astra Enjoy au acuma ceva oferta, si m-ar tenta una cu motor de 1.4 90CP, nu stiu daca a luat cineva in considerare asa ceva, dar suna tare bine :D. O alta varianta ar fi un VW Golf Young, dar nu stiu daca pe astea se mai pot pune ceva optionale sau le vand de pe stoc.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pai daca te gandesti la clasa mai mare, revin :Driver: nu iti lua cu motor de 1.4 - ia macar 1.6. As a general rule nu lua cel mai mic motor available... Apropo, golf young stii ca e doar portocaliu nu?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!